



全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
推理判断题A(2018山东聊城一模)With golden sunshine and a gentle breeze, autumn is the most beautiful season in the year. This is a great time to go outside and have fun. Go to a valley to see red maple trees, go and pick fruit in an orchard or find an open field to fly your kite in.However, for many high school students, these great activities may be just a dream. With plenty of work to do, they spend all their hours indoors, struggling for high marks in their exams. Of course, study is one of the most important things for teenagers. But life is definitely much more than that.Sometimes we spend so much time studying that we forget how to make life wonderful. In doing so, we lose the real purpose of lifeto be a valuable and happy person. To enjoy just how great it is to be alive, we have to put down our books and pens and look around. Students, take some exercise to improve your health, talk with your parents and friends for understanding and walk around outside to refresh your body and mind.Going out and enjoying the beautiful countryside often helps inspire our creativity in our work. Chinese craftsman, Lu Ban, created a saw to help woodworkers. But if he hadnt walked outside, he would not have been inspired by a kind of toothed grass. We could also suppose if Newton hadnt rested under that apple tree, he wouldnt have been hit by an apple, and his classic theories would not have come out.Going out is not only a break from hard work, but a chance to add to life experience. So come on! Give your brain a good rest. Step out of the books and get your bag ready for an autumn outing. We are sure you will get much more than knowledge from the exciting journey.1.In which paragraph does the writer make a summary about his opinion?AParagraph 1. BParagraph 2.CParagraph 5. DParagraph 4.2Why is going out a dream for many high school students?AThey are unhappy to do so.BTheir parents dont allow them to do so.CThey think study is the most important thing for them.DThey have too much work to do for getting high marks in the exams.3The passage is developed mainly by _.Amaking predictionsBreasoning and giving examplesCdescribing the beautiful scenery in autumnDpointing out the present situation of high school students4What message can you get from the passage?ANature is power.BAll work and no play makes Jack a dull boy.CThe author isnt happy with our education at all.DGoing out can make high school students get more.答案:【语篇解读】本文是一篇议论文。作者以“放松心情,享受生活”为主题呼吁高中生除了读书外,还要寻求生活的真谛,即成为一名有价值的、幸福的人。1C解析:推理判断题。本题题干意为“作者在哪个段落对自己的观点进行了总结?”。本文最后一段即第五段是作者对自己观点的总结,故答案为C项。2D解析:细节理解题。本题题干意为“为什么对许多高中生来说出门是个梦想?”。通过第二段的前两句可知答案为D项。其他三项在文中未被提及,故全被排除。3B解析:篇章结构题。本文第一段的中心是:秋天是出去游玩的好季节。第二段第一句作者指出:对于许多高中生来说,这些好的活动只是个梦想,接着作者对这一说法进行了论述。第三段作者呼吁学生除了读书外,还要寻求生活的真谛,即成为一名有价值的、幸福的人。第四段作者介绍了出去欣赏大自然的好处,即出去欣赏大自然可以激发创造性。然后作者以鲁班、牛顿为例阐述了自己的观点。最后一段作者对自己的观点进行了总结。综上所述,作者写此文章主要采用了论证(reasoning)和举例(giving examples)的方式,故答案为B项。4D解析:推理判断题。根据文章最后一段作者的总结可推知出去游玩可以使高中生获得更多的东西,故答案为D项。B(2018河南普通高中毕业班4月适应性考试)Have you ever noticed how Americans fill up their entire glasses with ice and then pour their beverages(饮品) in, but Europeans take their drinks at room temperature? In the US.,weve created fridges that give you cold ice at the press of a button, but in Britain they typically serve their tap water warm.This traditionif thats what you want to call itdates back to the 19th century. During that time, it was already common place for most American homes to have an icebox. Ice would be harvested in northern America or Canada and shipped across the Atlantic and sold at a high price in British department stores. Can you imagine going to Macys to treat yourself to a block of ice?Putting ice in your drink started to become somewhat of a fashion(时尚) trend for the wealthy in Britain. Some would put a few ice cubes in their champagne and sip their chilled drinks at highclass parties. But, like any fashion trend, it eventually faded, mainly because the ice was just too expensive. And even once iceboxes began appearing in homes in Britain as well, Brits never took a liking to ice in their drinks.So, next time you travel overseas, dont feel offended (气愤的) when your server gives you an eye roll when you ask for ice water.1Who wrote the text?AA European. BAn American.CA Canadian. DAn Asian.2Why do Brits take their drinks at room temperature?ABecause they have no fridges.BBecause they have warm taps.CBecause they are accustomed to it.DBecause they cant afford ice.3What can we infer about Brits?AThey treat their guests to cold drinks.BThey always follow what Americans do.CThey dont know where to get ice cubes.DThey have iceboxes later than Americans.4What does the text mainly talk about?AWhy Americans like icy drinks while Europeans dont.BWhen people overseas have icy drinks with their meals.CWhere people can entertain themselves with icy drinks.DHow Europeans and Americans make different beverages.答案:【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了美国人喜欢冰镇饮品而英国人却喜欢常温饮品的原因。1B解析:细节理解题。本题题干意为:本文是谁写的?根据第一段中的“In the US.,weve created fridges.”(在美国,我们发明了冰箱)可知作者是一个美国人。2C解析:推理判断题。本题题干意为:为什么英国人喝常温饮品?根据第一段最后一句、第二段第一句以及第三段可推知,现在英国人喝常温饮品的原因是他们已经习惯了常温饮品,故答案为C项。本题易误选为D项(他们买不起冰块),但根据第三段最后一句(甚至冰箱在英国家庭出现,英国人也不喜欢在饮品中加冰块),可排除D项。3D解析:推理判断题。本题题干意为:对于英国人,我们可以推断出什么?根据第三段的介绍“英国人也曾把喝冰镇饮品作为一种时尚
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年中国环保袋行业市场分析及投资价值评估前景预测报告
- 2025内蒙古赤峰穆香源肉类食品有限公司招聘考前自测高频考点模拟试题附答案详解(完整版)
- 2025福建泉州市永春县部分公办学校专项招聘编制内新任教师23人(二)考前自测高频考点模拟试题附答案详解(考试直接用)
- 2025年石嘴山市科技馆公开招聘编外聘用人员模拟试卷及一套答案详解
- 2025年4月广东广州市天河区珠江新城猎德幼儿园第二次编外教辅人员招聘1人模拟试卷及参考答案详解1套
- 2025年芜湖宜居投资(集团)有限公司招聘10人模拟试卷附答案详解(考试直接用)
- 2025年城步苗族自治县事业单位公开选调工作人员考前自测高频考点模拟试题及一套答案详解
- 2025内蒙古牙克石五九煤炭(集团)有限责任公司校园招聘26人考前自测高频考点模拟试题及1套完整答案详解
- 2025北京首都师范大学实验小学招聘2人考前自测高频考点模拟试题及参考答案详解1套
- 2025黑龙江绥化市明水县人民医院招聘中医医生模拟试卷有答案详解
- 医院培训课件:《S/D 比值临床价值》
- 《湖南民居特色》课件
- 中国老年患者术后谵妄防治专家共识
- 2025年度火锅店合伙人合作协议书:特色火锅底料配方保密协议
- 岗位化验员述职报告
- 2023年价格鉴证师考试《价格鉴证案例分析》试题真题及答案二
- 2025年中信保诚人寿保险有限公司招聘笔试参考题库含答案解析
- 我的家乡沧州
- 两人合伙经营网吧协议
- 【课件】纪念长津湖吾辈当自强!课件 -2024年12.24纪念抗美援朝主题班会
- 2023-2024届高考语文复习小说专题训练(含答案)-李存葆《高山下的花环》
评论
0/150
提交评论