已阅读5页,还剩1页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2019中考(人新)英语九全U7阅读练习及答案一、阅读理解。AMobile phone has become a problem for middle schools. Some middle schools in Australia have banned (禁止) students from carrying mobile phones during school hours.Mobile phone use among children has become a problem for schools. Several children have got mobile phones from parents and friends as Christmas gifts, and more students will want them.Lucy Bluett, an expert, said mobile phone use was a distraction (分心的事) to students during school hours. Teachers were also saying that sometimes students might use phone messages to cheat during exams.She said some schools had tried to ban mobile phones. Some parents felt unhappy because they couldnt call up their children.Many teachers said students should not have mobile phones at school, but if there was a good reason, they could leave their phones at school office.Many people say that they understand why parents would want their children to have phones, but they think schools should let the students know when they can use their mobile phones.1Some middle schools in Australia have banned students from carrying mobile phones _.Awhen they are at home Bwhen they are free Cwhen they are at school2We know from the passage that some children get mobile phones from .Athe makers and sellersBthe passers-by and strangersCtheir parents and friends3What does the underlined word “cheat” mean in the passage?ABehave dishonestly. BBehave honestly. CBehave correctly.4Some parents felt unhappy because they couldnt _ during school hours.Ause their mobile phonesBcall up their childrenChelp the teachers with their work5The passage tells us that _.Astudents shouldnt have mobile phones at school except for some special reasonsBmany people cant understand why parents would want their children to have phonesCall parents felt unhappy because they couldnt use their phones at school【答案】1C 2C 3A 4B 5A【解析】试题分析:这篇短文讲述的是在一些中学里学生带手机成了一个大问题,这影响了孩子们的学习,有的学生还用手机在考试中作弊。因此澳大利亚的一些学校禁止学生们在校期间带手机,除非他们有特别的原因,他们可以把手机放在老师的办公室里。1C 细节理解题。根据短文第一段中Some middle schools in Australia have banned (禁止) students from carrying mobile phones during school hours.可知,澳大利亚的一些中学禁止学生们在上学期间带手机。这句话中during school hours 的意思是在学生们上学期间,故应选C。2C 细节理解题。根据短文第二段中Several children have got mobile phones from parents and friends as Christmas gifts, and more students will want them.可知,一些学生的手机都是来源于家长和朋友,他们作为圣诞礼物送给学生们的。由此可知选C。3A 词义猜测题。这篇短文主要给我们讲述了学生们在学校里带手机的坏处,再根据这个单词所在的句子Teachers were also saying that sometimes students might use phone messages to cheat during exams.可知,老师们担心学生们在考试的时候用手机作弊。因此cheat的意思是不诚实的一些举止,准确的来说是作弊的意思。由此可知选A。4B 细节理解题。根据短文中Some parents felt unhappy because they couldnt call up their children.可知,学校禁止学生们在上学的时候带手机,但是一些家长对此却感到不开心,因为这样他们就不能给孩子打电话了。由此可知选B。35A主旨大意题。根据短文的开头可知,这篇短文讲述了澳大利亚的一些学校禁止学生们在学校里带手机,因为他们觉得这对孩子们的学习没有好处。因此应选A。B选项不是短文的内容;C选项中all parents不符合文意。【难度】一般B读下列短 文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。Holdyourheaduphigh Iwas15monthsold,ahappycarefreekid,untilthedayIfell.Itwasabadfall.Ilandedonapieceofglass thatcutmyeyebadly.Fromthenon,somyinjuredsightless,cloudygrayeyelivedonwithme. Sometimespeopleaskedmeembarrassingquestions.Whenkidsplayedgames,Iwasalwaysthe“monster”.I grewupimaginingthateveryonelookeddownonme. YetMomwouldsaytome,“Holdyourheaduphighandfacetheworld.”Ibegantorelyonthatsaying. Asa child,Ithoughtmummeant,“Becarefuloryouwillfalldownorbumpintosomethingbecauseyouare notlooking.”Asateenager,Iusuallylookeddowntohidemyshame.ButIfoundthatwhenIheldmyheadup high,peoplelikedme. InhighschoolIevenbecametheclasspresident,butontheinsideIstillfeltlikeamonster.AllIreallywanted wastolooklikeeveryoneelse.Whenthingsgotreallybad,Iwouldcrytomymomandshewouldlookatmewith lovingeyesandsay,“Holdyourheaduphighandfacetheworld.Letthemseethe beautythatisinsideinsteadof yourappearance.”Mymomslovewasthesparkthatgavemeconfidence.Ihadfacedhardships,andlearnednotonlyto appreciatemyselfbuttohavedeepcompassion(同情)forothers. “Holdyourheaduphigh”hasbeenheardmanytimesinmyhome.Isayittomychildren.ThegiftmyMom gavemeliveson.1.Thewordcarefreeinthefirstlineprobablymeans“_”inChinese. A.无忧无虑的 B.无拘无束的C.小心翼翼的 D.与众不同的2.Whydidthewriterimaginethateveryonelookeddownonher? A.Shefeltbadaboutherappearance. B.Shefoundithardtoactasamonster. C.Kidsrefusedtoplaygameswithher. D.Peoplealwaysaskedherembarrassingquestions.3.Whydidthewritersmumsay“Holdyourheaduphigh”toher? A.Totellhertobecareful. B.Tohelpherhidetheshame. C.Tostopherfromgettinghurt. D.Tomakehermoreconfident.4.Fromthestory,wecanknowthat_. A.thewriterunderstoodthesayingverywellasachild. B.thewriterfeltlikeeveryoneelseinhighschool. C.thewriterislivingwithawarmandbraveheartnow. D.thewriterhasdeepcompassionforotherallherlife.5.Thepassageismainlyabout_. A.whatthewriterexperiencedwhenshewas15. B.whatthewriterdidtoshowthanksformumsgift. C.howthewriterchangedherselfwithmumslove.D.thewriterhasbecomeconfidentwithhergreatefforts.A【详细解析】本文主要讲作者在15个月大师眼睛被玻璃割伤而自卑,觉得自己像个怪兽,后来在妈妈的爱和鼓励下变得自信,和富有同情心。1.A词义猜测题。看单词所在句子,前面的并列连词and,和happy,再结合后文,故选A。2.A细节题。由第二段第二句,即问题所在句子的前一句,即原因。3.D细节题。倒数第二段第一句可知。4.C细节题。用排除法做题,A,B,D属于无中生有的错误选项。5.C主旨大意题。用排除法做题,C最能概括主旨大意。二、语法填空阅读下面短文,在空格处填入一个适当的词,或填入括号中词语的正确形式。Most high schools in the United Sates publish a yearbook once a year, usually in spring. It 1.(record) the school yeara “book of memories” for the students.Inside a yearbook is each 2.(student) photo. The seniors are graduating soon, and their photos appear first. 3. are the juniors. They are one year behind the seniors. Then come the second year students. The last photos are the first year students. The yearbook is not only about students. The teachers have photos, too.The yearbook also has photos and descriptions of activities 4. students do after school, such as the chess club and the Spanish club. There is even a yearbook club. Students in this club write, design and take photos all year 5. the yearbook.In the yearbook, some students receive special titles. The seniors vote and choose the “class clown” (a funny student), the “most likely 6.(succeed)” (a student who got the 7.(good) grades), and the “best dressed” (a student with a good fas
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 电工取证考试题库及答案
- 酒店装修银行贷款可行性研究报告编制
- 重点项目-全液压旋挖钻机项目可行性研究报告
- 钢结构的施工方案模板7
- 锑市场前景预测与打造成功品牌策略研究报告
- 香薰行业调研与市场研究报告2025年
- 高压管道施工方案
- 高温胶带项目可行性研究报告目录及大纲
- 鸡血藤项目可行性研究报告
- 鼻咽喉镜项目可行性研究报告
- 《“1+X”无人机摄影测量》课件-项目六 数字正射影像图
- 《“1+X”无人机摄影测量》课件-项目二 无人机航空摄影及航摄成果质量检查
- (高清版)DB11∕T 2455-2025 微型消防站建设与管理规范
- 国家职业标准 -碳排放管理员
- 微型党课评比活动方案
- 科技小院筹建方案(3篇)
- 中国印度对比课件
- 2025至2030中国水产品加工行业发展分析及发展趋势分析与未来投资战略咨询研究报告
- 2025民用无人机驾驶员合格审定规则
- 2025年液体闪烁仪市场发展现状
- 2025年山东滨州市无棣县丰达建设工程集团有限公司招聘笔试参考题库含答案解析
评论
0/150
提交评论