2018版高考英语大一轮复习第1部分模块复习方略Lifeinthefuture课时作业新人教版.docx_第1页
2018版高考英语大一轮复习第1部分模块复习方略Lifeinthefuture课时作业新人教版.docx_第2页
2018版高考英语大一轮复习第1部分模块复习方略Lifeinthefuture课时作业新人教版.docx_第3页
2018版高考英语大一轮复习第1部分模块复习方略Lifeinthefuture课时作业新人教版.docx_第4页
2018版高考英语大一轮复习第1部分模块复习方略Lifeinthefuture课时作业新人教版.docx_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Unit 3 Life in the future (时间:45分钟满分:100分).单句语法填空1The impression (impress) he made on me was that he was no more than a reserved young man.2Fortunately,someone who happened to be passing by called the fire department instantly (instant) the fire broke out.3When Li Qiang arrived in the future at first,he found that the new surroundings were difficult to_tolerate (tolerate)4The dustman swept up all the fallen leaves on this street yesterday.5Guided (guide) by the sun,they walked towards their destination through the woods.6Lacking (lack) such experience will constantly trouble you in your business.7All passengers on board are expected to_fasten(fasten) the seat belts when the plane takes off and lands.8Nowadays people are more concerned about the environment where they live.9Such important people dont often have much free time because their work takes up all their time.10It is more complicated than we previously (previous) thought.单句改错1The instantly Wang Yaping,a female astronaut,turned up at the meeting,the crowd cheered.instantlyinstant2Exhausting,I slid out of the room and went to sleep on the sofa.ExhaustingExhausted3Giving the right kind of training,these teenage soccer players may one day grow into international stars.GivingGiven4As far as I know,the school cant tolerate cheat in the exam.cheatcheating5After he retired from office,Royers took on painting for a while,but soon lost interest.onup6As far as Im concerned,he seems to be lacking common sense.lacking后加in.阅读理解In 1971 we were living in Wichita,KansasLincoln was about seven,Brendan was three and Kristen was a baby.Mom was staying with us during the holidays.On Christmas Eve I stayed up very late.I was totally alone with my thoughts,alternating between joy and sorrow,and I got to think about my paper route(送报),that tree,what my mother had said to me and how dad had tried to make things better.I heard a noise in the kitchen and discovered that it was Mom.She couldnt sleep either and had gotten up to make herself a cup of hot tea which made her feel better.As she waited for the water to boil,she walked into the living room and discovered me there.She saw my open Bible and asked me what I was reading.When I told her,she asked if I would read it to her and I did.When the kettle began to whistle,she went and made her tea.She came back.I told her how happy I was that she was with us for Christmas and how I wished that Dad could have lived to see his grandchildren and to enjoy this time because he always loved Christmas so much.She went very quiet for a moment and then she said,“Do you remember that time on Twelve Mile Road when you bought that tree with your paper route money?”“Yes,” I said,“Ive just been thinking about it you know.”She hesitated for a long moment,as though something was bottled up so deeply inside her soul that it might take courage to get it out.Finally,great tears rolled down her face and she cried,“Oh,son,please forgive me.That time and that Christmas have been a burden on my heart for twentyfive years.I wish your dad were here so I could tell him how sorry I am for what I said.”语篇解读本文是一篇记叙文。我和三个孩子以及我的母亲居住在一起。圣诞前夜,我熬夜未睡,意外发现母亲也未入睡,当我们回忆往事时,她失声痛哭。1How many children did the author have?AOne.BTwo.CThree.DFour.C细节理解题。根据第一段第一句中的“Lincoln was about seven,Brendan was three and Kristen was a baby”可知,作者有三个孩子,故C项正确。2What do we learn about the authors father?AHe lived with the author.BHe loved his grandsons.CHe loved his wife deeply.DHe had passed away.D推理判断题。根据第三段中的“and how I wished that Dad could have lived to see his grandchildren”可推知,作者的父亲已经去世,故D项正确。3Why couldnt the authors mother fall asleep?ABecause she needed to care for the children.BBecause she remembered the previous thing.CBecause she wanted the author to read for her.DBecause she was unwilling to live with the author.B推理判断题。根据最后一段中的“Finally,great tears rolled down her face and she cried,.That time and that Christmas have been a burden on my heart for twentyfive years.I wish your dad were here so I could tell him how sorry I am for what I said.”可知,母亲想起了以前圣诞节的事,对自己所做的事感到难过,因此无法入眠,故B项正确。4What is likely to be described in the next paragraph?AHow they would celebrate the Christmas.BHow the authors father supported the family.CWhat happened to the authors parents in the past.DThe reason for the authors parents divorce.C推理判断题。根据最后一段母亲所说的话“That time and that Christmas have been a burden on my heart for twentyfive years.I wish your dad were here so I could tell him how sorry I am for what I said”可推知,母亲想起了以前圣诞节的事,对自己所做的事感到难过;据此可以判断,下文将叙述发生在作者父母身上的故事,故C项正确。.完形填空My husband has a demanding job.He leaves the house early in the morning,before our kid is _1_ and comes back home late.One of my big _2_ when we decided to have a kid was that I would be a “married single parent”;thats to say,my husband might have _3_ time to stay with our kid.We discussed it and he _4_ to be there as much as possible.He made it and spent 90% of his free time with us.I was still very worried _5_ the little time when they were together._6_,this weekend my 3yearold son just proved me wrong.My husband was _7_ him that hed become a geologist (地质学家) because he loves _8_.I said,“He will become an engineer because he loves to _9_ things.” “I want to be a dad,like daddy,” my son _10_ said.My husband was very _11_ and asked him “Why?”He said,“A daddy _12_ with his children,picks them up,puts them on his shoulder,reads them stories and gives them hugs.”_13_,smiles and tears were on our faces.What my son said made me _14_ that its not the time spent with a person but the quality of the time you spend with that person that makes a _15_.My son wants to be a dad _16_ he loves what his dad does and he loves his father.He chooses to _17_ the “profession” of becoming a dad.I am _18_ proud of those two.So in life,we should give the best _19_ time to the person we love most.Only in this way can the precious _20_ be remembered forever.语篇解读作者叙述了一个与她三岁儿子有关的故事,告诉我们应该重视陪伴孩子时间的质量。1A.awakeBangryCsleepyDaloneA作者说她的丈夫有个费力的工作,每天上班很早,在他们的孩子还没有醒的时候上班,即在醒(awake)之前。2A.resultsBmeasuresCexperiencesDworriesD作者和她的丈夫决定要孩子之前,忧虑(worries)之一就是,她担心她会成为一个“结了婚的单亲妈妈”。这符合前后文。3A.littleBnoCmuchDsomeA作者的丈夫几乎没有(little)时间与孩子待在一起。4A.challengedBmanagedCpromisedDfailedC根据后文“to be there as much as possible”可知,作者的丈夫许诺(promised)尽可能地多花时间与孩子在一起。5A.in case ofBdue toCin addition toDon averageB根据句意可知,由于(due to)他们在一起的时间很少,我仍然非常担心。6A.HoweverBThereforeCMoreoverDAnyhowA根据后文“this weekend my 3yearold son just proved me wrong”可知,作者的担心是多余的,该句在意思上有转折,所以用however引导。7A.comfortingBdescribingCaskingDtellingD根据前后文可知,作者的丈夫告诉(telling)他三岁的儿子他将成为一个地质学家。8A.animalsBrocksCbusinessesDplantsB根据前文“hed become a geologist”可知,因为地质学家常与石头打交道。9A.throw awayBgive outCtake apartDlook afterC作者说她的儿子将成为一个工程师,因为他喜欢拆(take apart)东西。10A.proudlyBsadlyCsecretlyDfranklyA根据句意,我要成为一个爸爸,像我爸爸那样的,以及后文讲述爸爸和孩子在一起玩的美好瞬间,可知,儿子骄傲地(proudly)说。11A.boredBdisappointedCsurprisedDdiscouragedC作者的儿子说他想当一个爸爸。对此作者的丈夫感到吃惊(surprised)。12A.competesBagreesCcommunicatesDplaysD根据后文可知,作者的儿子之所以想当一个爸爸是因为爸爸跟孩子们玩(plays),抱孩子,把孩子放在肩上。13A.LuckilyBPainfullyCInstantlyDMainlyC根据后文“smile and tears were on our faces”可知,作者与她的丈夫听到儿子的话深受感动,他们立即(instantly)又是笑又是流泪。14A.guessBrealizeCdesireDforgetB作者儿子说的话使作者意识到(realize),不是与孩子一起所花的时间长短而是和他们在一起所花时间的质量起作用。15A.differenceBhabitCgoalDresultAmake a difference是习语,意为“有影响,有关系,或起作用”。16A.thoughBwhenCsinceDunlessC后文用(since)表示由于,表明了作者的儿子想当一个爸爸的原因。17A.raiseBcreateCfindDpickD所以作者的儿子决定挑选(pick)当爸爸的“职业”。18A.rarelyBreallyCneverDpossiblyB作者此时再不担心了,她为她的丈夫以及她的儿子感到非常(really)自豪。19A.qualityBactionCchanceDemotionA作者在前文说“是时间的质量起作用”,因此我们要将最好质量的时间给我们最爱的人。20A.timeBgiftsCstoriesDwordsA根据句意,只有这样这宝贵的时间(time)才能够被永久铭记,与全文的主题相呼应。.短文改错I lived in Stockholm for 18 months when I was in my twenty.I was able to get several fun jobs,taught guitar and piano,and English at language school.They wanted everyone with an “American” accent.I also take the bar exam with students.I became friend

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论