




已阅读5页,还剩6页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2018年普通高等学校招生全国统一考试高三英语仿真卷(八)本试卷共12页。全卷满分150分。考试用时120分钟。祝考试顺利注意事项:1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。用2B铅笔将答题卡上试卷类型A后的方框涂黑。2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第卷第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 做题时,现将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例: How much is the shirt? A. 19.15B. 9.18C. 9.15 答案是 C。1. Who is the woman?A. The mans wife.B. The mans secretary.C. A shop assistant.2. What is the man doing?A. Taking classes.B. Making a phone call.C. Cleaning the room.3. What does the man think the woman should do?A. Ask the stewardess for some medicine.B. Move to another part of the plane.C. Tolerate his smoking.4. What does the woman think of the new DVD player?A. She has no idea yet.B. Its better than the old one.C. Its not as good as the computer.5. What was the man doing when he saw the accident yesterday?A. Queuing for the cinema.B. Calling the policeman.C. Seeing whether he could help.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Why do Frank and Peter want to cycle to work?A. Its convenient.B. Its cheap.C. Its environmental.7. How much is the Anderson bicycle?A. 65.B. 80.C. 145.听第7段材料,回答第8、9题。8. What is the man doing?A. Working in the office.B. Hanging out.C. Repairing his car.9. What is the woman going to do?A. Attend classes.B. Go shopping.C. Have lunch.听第8段材料,回答第10至12题。10. What time is it now?A. 6:45.B. 7:15.C. 7:45.11. Whats the womans attitude toward the thorough check?A. Satisfied.B. Angry.C. Scared.12. Why are the police dogs there?A. To find weapons.B. To sniff for drugs.C. To stop line-jumpers.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where does the woman meet the man?A. At the Berlin bus station.B. At the London bus station.C. At the womans apartment.14. How long was the mans trip?A. An hour and a half.B. Nine hours.C. Nineteen hours.15. Why did the man choose to take a bus?A. To save money.B. To enjoy the country view.C. To protect the environment.16. What does the woman say about the man?A. He doesnt look well.B. He could have taken a faster bus.C. He should care more about the environment.听第10段材料,回答第17至20题。17. Where will visitors go on the first day of the tour?A. Temple Square.B. Goblin Valley.C. Arches National Park.18. What do we know about Little Wild Horse Canyon?A. Its very narrow.B. Its in northern Utah.C. It was formed from an earthquake.19. What is included in the tour?A. Entrance fees.B. Three meals a day.C. Transportation in Utah.20. How long can you make a reservation for the tour in advance?A. Four days.B. One week.C. Two weeks.【答案】1-5 CABAA 6-10 BABAC 11-15 ABACC16-20 AAACC第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A(河北省保定市2018届高三上期末调研)Frequently Asked QuestionsWill I receive a new or used textbook?You may receive a new or a used textbook, based on availability. All used textbooks will be in acceptable rental condition, as determined by us. If you are not satisfied with the book you receive, you can return it for a refund within 30 days.Will my textbook include the CD and other supplementary (附加) materials?We do not guarantee that supplementary materials will be included when you rent textbooks from Amazon. com.Can I write and highlight in the textbook?As a courtesy to future customers, we ask that you limit your writing and highlighting to a minimal amount. If we determine that the book is no longer in acceptable rental condition when you return it, you will be charged the full purchase price, and we will ship the book back to you to keep.What does acceptable rental condition mean?Acceptable rental condition means: Cover is not torn or taped; No missing, torn, or loose pages; No burns, fire, water or smoke damage; No smell of any kind (including musty odor, cigar or cigarette odor); No excessive writing or highlighting.What happens if I am late returning my textbooks?If your book is not received with a postmark of the due date or an earlier date, we will automatically extend your textbook rental period by 15 days and charge you for a 15 day extension, and if the textbook is still not received with a postmark of the extension due date or an earlier date, we will charge you the purchase price. Please do not ship the book to us once you have been charged the buyout price that textbook is yours to keep.21. What are the textbooks rent from Amazon, com like?A. They are all used old books.B. They are all good enough to use.C. They contain a lot of pictures and marks.D. They include the CD and supplementary materials.【答案】B【解析】细节理解题。根据“You may receive a new or a used textbook, based on availability.”你可以收到一本新书或一本用过的书,这些书都是能使用的。分析句子可知,所租的书是好的可以用的。分析选项可知B项符合题意。22. When you return the textbook, it has to meet the requirements except that .A. its cover is not torn or tapedB. there is no missing, torn or loose pagesC. it is clean without any damage or smellD. there isnt any writing or highlighting in it【答案】D【解析】细节理解题。根据“Acceptable rental condition means:Cover is not torn or taped;No missing, torn, or loose pages;No burns, fire, water or smoke damage;No smell of any kind (including musty odor, cigar or cigarette odor);No excessive writing or highlighting.” 可知A、B和C是可接受的。可知D项(里面没有任何文字或文字)是不对,而文中说“可以有文字但不能过多的文字”,是没有过度的写作或强调。可知D项不正确。23. If you cant return the textbook at the extension due date you will .A. have to keep it and be charged the purchase priceB. lose the right to rent any textbook foreverC. get a 15 day extension free of chargeD. surely receive a bill for the rental【答案】A【解析】细节理解题。根据最后一段“if the textbook is still not received with a postmark of the extension due date or an earlier date, we will charge you the purchase price” 如果教科书在延期日期仍未收到或没有提前日期的邮戳,我们将要收取您的购书价格。分析选项项(必须保留并收取购买价格)符合题意,故选A项。B(四川省内江市2018届高三一模)New YorkA truck struck a 56-year-old woman riding a Citi Bike through Midtown Thursday morning, and officers Dimitri Coutsouvelis and Thomas Demery came to her rescue, officials said.Two counter-terrorism policemen on Sixth Ave. near W. 47th St. spotted the white truck dragging the Citi Bike about 9:30 a. m. moments after it struck the woman, who was found lying on the street with an injured right leg, frightened witnesses said.“She was just lying there in a lot of pain,” said Stanford Dawson, 57, who sells goods on the comer of Sixth Ave. and 48th St. “You could see her leg was turned back and the knee bones were sticking out through the skin.One of the policemen ran after the truck and forced it to stop while the other tended to the woman.“The driver acted a little confused about what happened,” said Police Officer Thomas Demery, who ran to stop the truck after hearing the “sound of the bike being dragged.”“The woman suffered a deep gash on her leg from her knee to her hip,” said the policeman. “I kept telling her not to look at it, that its going to be fine. I kept comforting her.”The ambulance rushed her to Bellevue Hospital in stable condition. The driver of the truck remained at the scene, policemen said. No charges were immediately filed.“I cant tell you how proud I am of the work that the Critical Response Team does each and every day protecting New York City. Generally, people think they always face danger all day and sometimes they shall feel bored in the street,” said Counter-terrorism Chief James Waters. “They always perform admirably, including today.”“It feels really good to be a part of helping fellow New Yorkers. Thats what we guys want to express most,” Demery said.Cars have struck and killed many bicyclists so far this year, and the reported number of deaths is a 21 % increase compared to the 13 killed during the same time last year.24. Which is right about the truck driver?A. His over-speeding made the accident happen.B. He kept driving, not knowing the accident.C. He was arrested shortly after the accident.D. He had his leg hurt in the accident.【答案】B【解析】细节推理题。根据One of the policemen ran after the truck and forced it to stop和“The driver acted a little confused about what happened,”可知货车司机只顾开车,根本不知道发生了事故。故选B。25. Who ran to take care of the injured woman?A. Thomas Demery. B. James Waters.C. Stanford Dawson. D. Dimitri Coutsouvelis.【答案】D【解析】细节推理题。根据officers Dimitri Coutsouvelis and Thomas Demery came to her rescue可知参加救助的两名警察,根据One of the policemen ran after the truck and forced it to stop while the other tended to the woman.和Police Officer Thomas Demery,who ran to stop the truck.可知Thomas Demery去拦住货车司机,Dimitri Coutsouvelis照顾受伤的妇女。故选D。26. What do the policemen think of their work on the street?A. Rewarding. B. Boring.C. Acceptable. D. Dangerous.【答案】A【解析】推理判断题。根据I cant tell you how proud I am of the work that the Critical Response Team does each and every day protecting New York City.和It feels really good to be a part of helping fellow New Yorkers.可知警察认为能够每天保护市民很自豪是值得的,故选A。A. She was struck by a truck. B. She was badly injured in the foot.C. She was lucky to get timely help. D. She was unconscious in hospital.【答案】C【解析】推理判断题。根据while the other tended to the woman. “I kept telling her not to look at it, that its going to be fine. I kept comforting her.”和The ambulance rushed her to Bellevue Hospital in stable condition.可知这个妇女很幸运,及时得到了警察的救助并马上送到医院,伤情稳定。故选C。C(广东省佛山市顺德区2018届高三一模)Our family loves the snow and cheers at the first good storm of the season. While others may think of Florida, we dream of a cabin vacation in New Yorks Allegany State Park.One particular trip, I recall, was jus a bit more memorable than the rest. What we now refer to as the snow pants incident began accidentally enough. My husband, Bernie, and our 2-year-old daughter, Faith, were building a snow fort while I sledded down a nearby slope.On the way back up from one trip, I saw a small stone tumbling down the track I had just made. I was puzzled, since all the other rocks were buried under several feet of snow, as I stood and wondered about the stone-it jumped! This was no stone. This was a mouse.Now, I love nature, but that doesnt include mice. I loudly protested the invader, and Bernie, coming to my rescue, assured me that this was not a mouse but a mole, as if that mattered. A mouse or a mole I still didnt like it.Bernie and I stood for a few minutes watching the creature disappear from the path into the furry white and come back out again. But soon it disappeared and I headed up the hill again.Shortly after I left, my husband screamed out, saying that the mole had gone up the leg of his snow pants. You have to understand Bernie can be quite a joker, and I smelled a rat. Not wanting to be a sucker and fall for another one of his jokes, I laughed it off. When he started running for the cabin, though, I stopped laughing and decided maybe this was for real.“Dont you dare take that thing into the house!” I yelled. But like a flash, Bernie was already dashing through the cabins front door, with his snow pants, the mole and all. If it were me, Id have been down to my long underwear right there in the snow without a second thought.A few minutes later Bernie appeared. We relished the rest of our winter vacation, drinking lots of hot chocolate, sitting beside the fireplace and admiring nature-from a safe distance.28. Why did the authors husband come to her rescue?A. Because the “mouse” frightened herB. Because she hardly controlled the sledC. Because the snow fort she built was damagedD. Because she stepped on the stone and fell down【答案】A【解析】细节理解题。根据第四段中的“I love nature, but that doesnt include mice. I loudly protested the invader”可知,作者由于看到“老鼠”而呼救,丈夫过来救他。故选A。29. When her husband said that the mole had gone up the leg of his snow pants, the author was _.A. curious B. puzzledC. excited D. doubtful【答案】D【解析】推理判断题。根据文中“You have to understand Bernie can be quite a joker,”可知作者觉得丈夫很滑稽,所以她怀疑丈夫的话。故选D。30. What can be inferred from the last paragraph?A. They enjoyed the rest of their holidayB. They were fond of hot chocolateC. Her husband had freedom at lastD. Nature can be dangerous at times【答案】A【解析】细节理解题。根据最后一段中的“We relished the rest of our winter vacation”可知,他们享受着剩余的假期。故选A。31. What could be the best title of the text?A. A Memorable Experience with a JokerB. The Painful Incident in Allegany State ParkC. Familys Funny Vacation in the SnowD. My Strong Love for Nature【答案】C【解析】主旨大意题。根据短文介绍作者一家人在雪地里度过假期,以及雪地里发生的有趣的事。故选C。D(河南省林州市一中2018届高三12月调研)Britons are increasingly entertaining guests at home with dinner, film and karaoke nights, inspired by television shows on cookery (烹饪术) and home entertainment, according to a survey.More than half (53 percent) of the respondents to a poll (民意测验) of 1,000 Britons across the country said they now prefer to spend quality time with family and friends by inviting them over to their homes rather than meeting in bars and restaurants, the survey by mobile phone operator T-Mobile showed.Popular television shows such as “Come Dine With Me,” where amateur chefs attempt to wow the audience with their culinary (烹调的) skills, “Master Chef” where ordinary people compete to cook to Michelin standards (米其林餐厅评分标准) and a number of celebrity cookery shows have inspired Britons to entertain at home.The poll showed that nearly a third of respondents had spent money on home entertainment improvements such as sofas, dining tables and bigger televisions to impress the guests.“Over the last couple of years, my clients have increasingly asked for home parties rather than ones at independent places,” party planning expert Liz Brewer said in a statement accompanying the polls results.“This is not only due to a slowing of economic activity but because many have become increasingly house-proud and eager to show off their cooking skills, in addition to their latest home entertainment purchases.”Celebrity chef Jamie Oliver was the top choice for dream host of respondents, while Prime Minister Gordon Brown was one of the least favored, alongside Conservative leader David Cameron.32. Britons interest in entertaining guests at home is growing because of the impact of .A. Michelin standards B. television programsC. fast economic development D. mobile phone operator T-Mobile【答案】B【解析】细节理解题。由Britons are increasingly entertaining guests at home with dinner, film and karaoke nights, inspired by television shows on cookery (烹饪术) and home entertainment, according to a survey.可知一项调查显示,受电视烹饪节目和家庭娱乐节目的影响,如今英国人越来越喜欢请客人来家里吃饭、看电影、唱卡拉OK,选B。33. The underlined word “wow” in Paragraph 3 probably means “ ”.A. fill B. compareC. impress D. associate【答案】C【解析】词义猜测题。Popular television shows such as “Come Dine With Me,” where amateur chefs attempt to wow the audience with their culinary (烹调的) skills, “Master Chef” where ordinary people compete to cook to Michelin standards (米其林餐厅评分标准) and a number of celebrity cookery shows have inspired Britons to entertain at home.这段话的意思是英国人在家款待客人主要是受到一些人气电视节目的激发,比如和我一起来吃饭,业余厨师们在该节目中一展厨艺,赢得彼此的称赞,还有依据米其林餐厅评分标准的厨师选拔节目大厨及其他很多名人烹饪节目。Wow意思是给某人深刻印象,选C。34. To entertain guests at home, the hosts have to .a. purchase certain furnitureb. improve their cooking skillsc. consult a party planning expert firstd. ask some professional chefs to helpA. a and b B. c and dC. a and d D. b and c【答案】A【解析】细节理解题。由This is not only due to a slowing of economic activity but because many have become increasingly house-proud and eager to show off their cooking skills, in addition to their latest home entertainment purchases.可知如今越来越多的人热衷于布置家庭,除展示新添置的家庭娱乐设施外,还希望展示自己的厨艺,选A。35. What can be learned from the passage?A. The service of most British restaurants is not satisfactory.B. Politicians are the top choice for dream host of respondents.C. Two thirds of Britons are willing to entertain guests at home.D. Entertaining guests at home will strengthen the relationships.【答案】D【解析】推理判断题。由More than half (53 percent) of the respondents to a poll (民意测验) of 1,000 Britons across the country said they now prefer to spend quality time with family and friends by inviting them over to their homes rather than meeting in bars and restaurants 和“Over the last couple of years, my clients have increasingly asked for home parties rather than ones at independent places,” party planning expert Liz Brewer said in a statement accompanying the polls results.可推断出在家招待客人可以加强联系,选D。第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。 Different Cultures(湖北省襄阳市2018届高三1月调研统一测试)The cultures of the East and the West really distinguish each other a lot. _36_ .The origin of the Eastern culture is mainly from two countries: China and India. Both of the two cultures are developed by rivers-the Yellow River in China and the Hindu River in India . _37_When the two mother rivers gave birth to the Eastern culture, another famous culture was brought up on the Mesopotamian Plain -the Mesopotamian Civilization. This civilization later on developed into the cultures of Ancient Rome._38_ Like the Chinese culture, the European culture also crossed waters. When the British settled down in America, their culture went with them over the Atlanta Ocean. So the American culture doesnt distinguish from the European culture a lot.At the same time, some other differences add
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年储能电池热管理技术创新在户外探险装备中的应用报告
- 团建团队拓展方案
- 医疗机构病历管理规范及方案
- 经典团建游戏及流程详解
- 规范教师实习行为的制度与规定
- 畜禽饲料添加剂安全使用方案
- 职业教育发展方案
- 2025年家庭教育指导服务行业市场细分领域增长潜力及政策环境分析报告
- 智能家居的环保智能化方案
- 零售业顾客忠诚度方案
- GB/T 21073-2007环氧涂层七丝预应力钢绞线
- GB/T 17980.37-2000农药田间药效试验准则(一)杀线虫剂防治胞囊线虫病
- 压力管道特性表
- 高级会计师评审个人业绩报告(精选9篇)
- 血管活性药物(ICU)课件
- “手电筒”模型-高考数学解题方法
- 储能型虚拟电厂的建设与思考分析报告
- 楼地面装饰构造(史上最全面)
- 海关AEO管理体系高级认证企业名录
- TTAF 068-2020 移动智能终端及应用软件用户个人信息保护实施指南 第8部分:隐私政策
- DB32∕T 4065-2021 建筑幕墙工程技术标准
评论
0/150
提交评论