2019年中考英语一轮复习阅读理解题型练10人教新目标版.docx_第1页
2019年中考英语一轮复习阅读理解题型练10人教新目标版.docx_第2页
2019年中考英语一轮复习阅读理解题型练10人教新目标版.docx_第3页
2019年中考英语一轮复习阅读理解题型练10人教新目标版.docx_第4页
2019年中考英语一轮复习阅读理解题型练10人教新目标版.docx_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2019年中考英语题型练:阅读理解(10)及答案第一篇(2019中考教育类选练)Drunk driving has become a serious problem not only in China but also in other countries. In America, a local organization is taking action to stop it. Now, it is looking for 50 musicians and performers to make a series of CDs named Kids Saving Kids. If your music is chosen, it will be nationally promoted(提升) and sold on the market. Thousands of music fans around the world will hear it. You dont need to pay for all this.It is a chance for young performers to use their songs to save lives. People can get the music on the Internet for free. When they visit the website, they will see information about drunk driving. This will make people pay more attention to the great danger of drunk driving. The information is made by students from all over America. This project is the first of its kind. “Its a good idea to use music to save other childrens lives. Drunk driving influences everyone. I hope you will join me in this fight. Together we can all make a difference,” said one of the organizers. You can send your music to the organization at . At the same time, you should provide MP3s of your songs. Also, you should write down your age, address and your parents phone numbers. Besides the above requirements, there are some additional requirements: You must want to make a difference with your music. You must be younger than 18 years old. You must have at least one song written by yourself. ( ) 1 The local organization is looking for musicians and performers _. A. to sell music on the market B. to form another organization C. to make a series of CDs D. to stop them from drunk drinking( ) 2 For young performers, it is a good chance to use their songs for _. A. making moneyB. saving kids lives C. helping the poorD. supporting their families( ) 3 The musicians and performers are required to _ by the local organization. A. make their music differentB. be at least 18 years old C. write all the songs by themselves D. write down their phone numbers( ) 4 Which of the following do you think is the best title for this passage? A. Joining the Organizations Fight. B. Using Music to Save Kids Lives. C. A Series of CDs by Young Performers. D. The Danger of Drunk Driving.参考答案1.C 2.B 3.A 4.B第二篇2016中考英语阅读理解分类练习:健康保健类Experts(专家) say that students usually need eight to ten hours sleep at night, but most Chinese students do not get enough sleep. Some Chinese parents are usually glad to see their children studying late. They will think their children work very hard, but not all parents are happy about this. Once a mother told us that every morning her 10-year-old boy put up one finger (手指) with his eyes still closed, begging(请求) for one more minute to sleep. Like thousands of students “ early birds” in China, he has to get up before six every morning. A report shows that without a good nights sleep, students seem to be weaker (虚弱) than they should be. Many students have fallen asleep during class at one time or another. Too much homework is not the only reason why students stay up late. Some watch TV or play the computer games late into the night. Experts have ever said that the students should develop good study habits. So some clever students never study late, they are able to work well in class.【小题1】The 10-year-old boy begged for more minute to sleep because_. Ahe didnt have enough sleepBit wasnt time for him to get upChe didnt want to go to schoolDhe wanted his mother to wake him up【小题2】In this passage “early birds” means “persons who _” Aget up earlyBget up lateCsleep lessDdont want to sleep【小题3】According to the passage, which of the following is right?_ AIf you want to study better, you must work hard at night.BSleeping less means working hard.CSome clever students are able to work well in class because they have good study habits.DStudents dont have enough sleep because they have lots of homework to do.第三篇Most people want to work, but it has become more difficult in todays world to find work for everyone. The economy (经济) of the world needs to grow by 4% each year just to keep the old number of jobs for people. Often this is not possible, and so more people are out of work. Some people have no jobs now because new machines can do the work of many people in short time. Also, machines do not ask for more money and longer holiday. In all of the countries of the world, machines are taking work from people, not only in factories but also on the farms. One machine can often do the work from forty people. About 75,000 people are moving to the cities a day to look for jobs, but only 70% of them can find jobs.1. It was _ for people to find work before than today.A. not possibleB. difficult C. more difficultD. easier2. If the economy of the world grows by 4% each year, _.A. people will have no jobsB. people can still have jobs as beforeC. 4% of the people will have jobsD. 97% of the people will have jobs3. One machine can do as much work as _.A. 40% of the peopleB. 4% of the people in the worldC. 40 peopleD. 75,000 people4. How many people outside cities go into to look for jobs each day?A. 70% of the people.B. 4% of the people in the world.C. More than 75,000.D. About 75,000 people. 5. Which of the following is NOT true?A. Machines are taking work instead of people.B. Now more people are out of work.C. Machines need more money and longer holidays.D. Most people want to have jobs.【答案及解析】1. 由短文的第一句话It has become more difficult in todays world to find work for everyone. 可知现在找工作比以前更困难,即以前找工作比现在容易得多。所以答案选D。2. 由短文的第二句话The economy of the world needs to grow by 4% each year just to keep the old number of jobs for the people. 准确地理解了这一句话的意思就能得出正确答案为B。3. 由短文的倒数第二句话One machine can often do the work of forty people.可知此题的正确答案为C。4. 此题根据原文的最后一句话可直接得出答案为D。5. 此题在原文中都可找到答案,而C答案与作者的观点Machines do not ask for more money and longer holiday.不一致,所以选C。第四篇(2019中考教育类选练)A jaywalker is a person who usually walks across the road without paying attention to the traffic. “I dont like to be a taxi driver,not only because of its hard work,but also for the reason of too many jaywalkers on the road,and that may cause dangerous accidents.”Drivers always complain(抱怨) like that.These day,a new way is used to solve the problem in Shijiazhuang,and the jaywalkers are now facing another danger of having their pictures shown on screen. A new system(系统) using two cameras and a 30 cm-by -20 cm screen is put next to some crossings in the city.People who cross the road on a red light will be caught by the camera,and their pictures will be shown on the screen.At the same time,the system will make a warning sound for people not to continue. A primary school students was caught by the camera.He stopped back onto the pavement(人行道)after hearing the sound.”I was in a rush to get to school and saw myself smiling shyly on the screen,”he said. The system has been in use for about two weeks.Many people think its a good way to stop jaywalking.But there are also different voices.Some think that walkers are now given less time than drivers to cross the road,and time should be adjusted(调整). Anyway,it is a good way to solve the problem on the road.And maybe it will spread to more cities soon.( )1.Jaywalkers often_. A.drive a car carefully B.solve the traffic problems C.follow the traffic rules D.run the red light( )2.The new system is put_. A.at the crossing B.in the tree C.on the building D.at the park( )3.The_ of the jaywalker is shown on the screen in order to warn People. A.name B.sound C.picture D.address( )4.The sound will warn the people when they cross the road on_. A.a yellow light B.a red light C.a green light D.the pavement( )5.Because of the system, walkers in Shijiazhuang may_. A.have more time to cross the road B.hear the warning more often C.follow the traffic rules better D.like the pictures on the screen参考答案1D 2A 3C 4B 5C 第五篇(2019中考保健与健康类选练)Cooking Kills Four Million People a YearPolluted airborne particles(大气悬浮颗粒)kill 7 million people a year, reports the World Health Organization. That news may not come as a surprise to anyone who has seen images of chimneys in Beijing, Delhi or Mexico. But those factoriesor even the jammed roadways of modern citiesare not the biggest killer. Each year, some 4.3 million people die earlier than they should because of polluted air inside their homes, says the WHO. Whats causing the air inside peoples homes to be so poisonous that it kills around 11,000 people a day? Stoves. “Having an open fire in your kitchen is like burning 400 cigarettes an hour.” says Kirk Smith, a professor at the University of California at Berkeley, whose research suggests that household air pollution from cooking killed between 3.5 million and 4 million people in 2013.Not all stoves cause this kind of harm. The ones Smiths talking about are those that the 3 billion people in the developing world use for heat and cooking, which burn solid fuels such as wood, coal, or crop waste instead of gas. The smoke from those fires produces harmful fine particles and carbon monoxide into homes. Poor ventilation then prevents that smoke from escaping, raising fine particle levels 100 times higher than the limits that the WHO considers acceptable.Breathing this air day in day out finally causes a lot of diseases: more than a third of the 4.3 million die of a stroke, while a quarter die of heart disease. And around one-third of annual lung disease death

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论