




已阅读5页,还剩19页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
模拟试题检测(六)英 语 试 卷 本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。考生作答时,将答案答在答题卡上,在本试卷上答题无效。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。注意事项:1答题前,考生务必先将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2选择题答案使用2B铅笔填涂,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案的标号;非选择题答案使用0.5毫米的黑色中性(签字)笔或碳素笔书写,字体工整、笔迹清楚。3请按照题号在各题的答题区域(黑色线框)内作答,超出答题区域书写的答案无效。4保持卡面清洁,不折叠,不破损。第卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5个小题;每小题1.5分,满分7.5分) 第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。请听下面5段对话,选出最佳选项。1. How does the man think the woman can go to the cinema? A. By taxi. B. By bus. C. On foot.2. Where does the woman want to eat tonight? A. At home. B. At Browns. C. At Dannys.3. Why did Mr. Green run into the girl with his car? A. He was drunk. B. He was driving fast. C. He didnt see the girl. 4. What are the two speakers discussing? A. What theyll do this weekend. B. Where the man borrowed the book. C. When the woman can get her book back.5. What does the woman want the man to do? A. Hold the door open for her.B. Carry the box for her.C. Open her box for her.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。请听第6段材料,回答第6、7题。6. When did the man probably get up? A. At 6:30 am. B. At 7:00 am. C. At 7:30 am.7. What does the woman think the man should do next? A. Complain to the manager. B. Call room service again. C. Change a hotel.请听第7段材料,回答第8、9题。8. How does the man feel about his job interview? A. He is excited. B. He is surprised. C. He is disappointed.9. What will the woman do for the man? A. Try to help him get a job.B. Arrange for an interview.C. Give him a job.请听第8段材料,回答第10至12题。10. How did the woman get her smartphone? A. She bought it online. B. She bought it downtown. C. She received it as a gift.11. What is the function of Feedly? A. To help users organize life.B. To help users read news.C. To help users study.12. What will the man do next? A. Recommend more apps.B. Talk about smartphones.C. Show how to find the apps.请听第9段材料,回答第13至16题。13. What does the man know about Norwalk?A. It is located on Route 18.B. It is a beautiful little town.C. It has an interesting museum.14. How far is Amitsville from here?A. About 18 miles southeast. B. About 35 miles northeast. C. About 55 miles southwest.15. Where wont the man go this time?A. Norwalk. B. Amitsville. C. Newton.16. What do we know about Westfield and Great Town?A. They are in opposite directions.B. They have lots of old houses.C. They have many rare plants.请听第10段材料,回答第17至20题。17. When was the museums construction started? A. In 1958. B. In 1962. C. In 1973.18. How much area do the exhibition halls in the museum cover? A. 6,000 square meters.B. 30,000 square meters. C. 60,000 square meters.19. Where are the large-sized art works displayed? A. In the west hall. B. In the east hall. C. In the round hall.20. When is the museum usually closed? A. On Sunday.B. On Tuesday. C. On Monday.听力 (共20小题;每小题1.5分,共30分)1-5 CAACB 6-10 CACAA 11-15 BCCBC 16-20 BAACC第二部分 阅读理解 (共两节,满分60分)第一节 (共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下列短文 ,从每题所给的四个选项 (A 、B 、C 和 D )中 ,选出最佳选项 ,并在题卡上将该项涂黑。 A【湖北省华中师范大学第一附属中学2017届高三上学期期中考试】British Women Writers in different periods of timeThe English RenaissanceThe English Renaissance began in the later part of the fifteenth century and lasted until the 1660s. Among the most famous women writers of this period is Aphra Behn, who is seen as the first professional woman writer in English. She wrote a number of plays that dealt with topics such as racism and slavery. A good example is Oroonoko published in 1688. Aphra Behns works include also the plays The Amourous Prince, The Town Fop, The Dutch Lover and her only tragedy, Abdelazer. The neoclassical periodAmong the well-known women in Bristish literature during the neoclassical period, from 1660 to the end of the eighteenth century, is Anne Finch. She wrote poetry and tried to express all that she saw and experienced. Two other women are recognized for their contribution to neoclassical British literature: Mary Astell and Lady Mary Wortley Montagu. Mary Astell was a philosopher and a feminist writer. She is best known now for her theories on the education of women.The Romantic periodJane Austen is one of the most famous women writers that worked during the Romantic period (1798-1832). Her works include several novels, most of which focus on marriage as a way for young women to secure social standing and economic security. Her most famous novels are Pride and Prejudice, Sense and Sensibility and Emma. Another famous woman writer from the English Romanticism is Mary Shelley. She is the author of Frankenstein, History of Six Weeks Tour and The Last Man. The Victorian periodThe Victorian period, between the 1830s and 1900, was the time when the Bronte sisters, George Eliot and Elizabeth Gaskell lived and wrote. Charlotte Bronte, Emily Bronte and Anne Bronte produced many British literary classics. Charlottes novels include Jane Eyre, Shirley, Villette and The Professor. Mary Anne Evans adopted the male pen name George as she wanted to set herself apart from the feminine genre of cookbooks and domestic moral tales. Her most famous novel is The Mill on the Floss published in 1860. 21. According to the passage, Aphra Behn was famous for _.A. novels B. poetry C. plays D. cookbooks22. In which period can readers find books about racial discrimination written by momen?A. In the English Renaissance. B. In the neoclassical period. C. In the Romantic period. D. In the Victorian period.23. According to the passage, why did Mary Anne Evans publish her stories under the name of George Eliot? A. Women were forbidden to write novels then. B. Her works would be different. C. It helped promote her works. D. It sounded more popular.【名师点睛】事实询问题,这类试题通常以疑问词what/who/when/where/why/how引起的特殊问句,就文章中某一词语、某一句子、某一段落或某一具体细节和事实进行提问。解答此类试题首先要弄清题目和每一个选项的含义,然后按题目要求寻找与之相关的细节,正确估计答案来源。同时要注意题目和文章中的暗示作用,特别注意辨别各种信息,确认各种信息。21.C细节理解题。根据The English Renaissance中She wrote a number of plays that dealt with topics such as racism and slavery. 她写了很多诸如种族主义和奴隶制度话题的戏剧。可知她因为创作戏剧而闻名,故选C。考点:考查说明文阅读 B【吉林省松原市油田高中2017届高三上学期第一次阶段性测试】I was driving from Harrisburg to Lewisburg last night, a distance of about eighty miles. It was late. Several times I got stuck behind a slow-moving truck on a narrow road with a solid white line on my left, and I was clinching (紧握)my fists with impatience.At one point along an open highway, I came to a crossroads with the traffic light. I was alone on the road by now, but as I approached the light, it turned red and I braked to stop. I looked left, right and behind me. Nothing. Not a car, no suggestion of headlights, but there I sat, waiting for the light to change, the only human being for at least a mile in any direction.I started wondering why I refused to run the light. I was not afraid of being arrested,because there were obviously no police around, and there certainly would have been no danger in going through it.Much later that night, the question of why Id stopped for that light came back to me. I think I stopped because its part of an agreement we all have with each other. Its not only the law, but its an agreement we have, and we trust each other to honor it: we dont go through red lights.Its amazing that we ever trust each other to do the right thing, isnt it? And we do, too. Trust is our first tendency. We have to make a deliberate decision to mistrust someone or to be suspicious or skeptical. Those attitudes dont come naturally to us.Its a very good thing too,because the whole structure of our society depends on mutual trust, not distrust. This whole thing around us would fall apart if we didnt trust each other most of the time. We do what we say well do; we show up when we say we11 show up;we deliver when we say well deliver;and we pay when we say we11 pay. We trust each other in these matters, and when we dont do what weve promised, its far from the normal. It happens often that we dont act in good faith and in a trustworthy manner, but we still consider it unusual, and were angry or disappointed with those badly-behaved people. Anyway I was so proud of myself for stopping for the red light that night.24. Why did the author feel impatient while driving?A. Because he had already driven for a long time.B. Because it was too far away from his destination.C. Because he could not overpass a truck on a narrow road.D. Because something urgent happened in his family.25. The author stopped at the traffic light because_.A. there were passers-by crossing the roadB. some policemen were on duty just at that pointC. there was potential dangerD. the trust between people influenced the author26. What would happen if people didnt trust each other in most cases?A. The social system would be thrown into disorder.B. All the things would run normally.C. the social traditions would be abandoned.D. Strict rules and laws would be made.27. What is the theme of the passage?A. A bird in hand is worth two in the bush.B. Mutual Trust is the best policy.C. Actions speak louder than words.D. Among the blind the one-eyed is the king24.C细节理解题。根据第一段的“Several times I got stuck behind a slow-moving truck on a narrow road with a solid white line on my left, and I became increasingly impatient.”可知:在一条狭窄的路上我几次被困在一辆开得很慢的卡车后面,左边是白线,无法超车。所以我变得越来越没耐心。故选C。25.D推理判断题。根据文章中的第四段I think I stopped because its part of an agreement we all have with each other. Its not only the law, but its an agreement we have, and we trust each other to honor it: we dont go through red lights.及后面最后一段第一句Its a very good thing too,because the whole structure of our society depends on mutual trust, not distrust.可知作者没闯红灯是因为受人们之间的信任及由此养成的社会公德的影响。故选D。26.A细节理解题。根据最后一段中This whole thing around us would fall apart if we didnt trust each other most of the time.可知如果人们互不信任,整个社会就没有规则就会混乱。故选A。27.B主旨大意题。根据文章的最后一段 第一句Its a very good thing too,because the whole structure of our society depends on mutual trust, not distrust.可知本文的主题是社会上共同的信任是最好的政策。故选B。C 【甘肃省兰州市第一中学2017届高三上学期期中考试】 Philadelphia, Pennsylvania is Americas fifth largest city. Once a major American colonial city, it is the home of Americas first library, its first hospital, and its first zoo. Now it is also the first US city to be named a World Heritage City. On November 6, 2015, Philadelphia joined more than 260 other cities that have been recognized for their influence on the world. These cities include Paris, France, Florence, Italy, and Cairo, Egypt.“Today marks the start of a new and exciting chapter in the history of Philadelphia,” remarked Philadelphia Mayor Michael Nutter when the announcement was made. “As a World Heritage City, Philadelphia is being officially recognized on the global stage for its wealth of contributions to the world.To be named a World Heritage City, a city must be home to a UNESCO World Heritage site. UNESCO World Heritage sites are selected for their universal value and significance. For Philadelphia, the site is Independence Hall.Independence Hall is where two of the most important documents in US historythe Declaration of Independence and the US Constitutionwere adopted. The Declaration of Independence, approved on July 4, 1776, united the 13 former British colonies and declared them independent from British rule. The US Constitution, signed in 1787, established the American democratic system of government. A democracy is a system of government in which the people elect their leaders. The Constitution later spelled out the basic freedoms American citizens have.Philadelphia Deputy Mayor Alan Greenberger says the citys selection as a World Heritage City also reflects its educational, cultural, and economic achievements. The city is home to dozens of colleges and universities, and many museums, such as the Philadelphia Museum of Art. “Philadelphia has rightfully earned its place as one of the greatest cities in the world.” Greenberger says.28. We can learn from Paragraph 1 that Philadelphia _. A. is known for many Americas firsts B. has been famous as a World Heritage City C. has the best American hospital D. has contributed a lot to the global economy29. In Paragraph 2, Michael Nutter is talking about _. A. the World Heritage City B. the significance of the citys selection C. the history of Philadelphia D. the contributions of the city30. What opinion does Alan Greenberger hold? A. Its easy for the city to win the honor. B. The honor will bring the city a better future. C. It wont be long before the city takes off. D. The city really deserves the honor.31. What could be the best title for the text? A. Philadelphia Makes a Difference B. Philadelphia Develops a Lot C. Philadelphia Makes History D. Philadelphia Wins Global Respect【解析】试题分析:本文介绍美国第五大城市Philadelphia,这个城市真的配得上World Heritage City这个荣誉。Philadelphia Makes History28.A根据第一段第二句、三句it is the home of Americas first library, its first hospital, and its first zoo. Now it is also the first US city to be named a World Heritage City.可知Philadelphia因为很多美国的第一而闻名。粗选A。29.B细节理解题。根据第二段最后一句Philadelphia is being officially recognized on the global stage for its wealth of contributions to the world.可知本段讲的是“城市选择的重要性”。故选B。30.D推理判断题。根据最后一段最后一句 “Philadelphia has rightfully earned its place as one of the greatest cities in the world.” Greenberger says.可知这个城市真的配得上这个荣誉。故选D。【名师点拨】推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,conclude indicate等标志性词语。 这种题型主要包括细节判断题、态度观点推断题、写作意图推断题、文章出处判断题和猜测想象推断题。14.D推理判断题。根据最后一段最后一句 “Philadelphia has rightfully earned its place as one of the greatest cities in the world.” Greenberger says.可知这个城市真的配得上这个荣誉。故选D。考点:考查经济文化类阅读 D【河北省保定市2017届高三11月摸底考试】Taktak tabulaba? You probably dont know how to answer that question-unless you happen to be one of the about 430 people in the world who speak a language called Matukar Panau. Then you would know it means “What are we doing?” Matukar Panau is one of the worlds rarest languages. It is spoken in just two small coastal villages in Papua New Guinea. Several years ago, David Harrison, a language expert didnt know much about Matukar Panau either. No one had ever recorded or even studied its words and rules. With so few speakers, the language risked disappearing soon. It was endangered. Harrison didnt want that to happen to Matukar Panau. So in 2009, he set out for Papua New Guinea. His goal: use modern technology to help the remaining speakers preserve their native tongue. But Matukar Panau is far from the only language facing loss. Studies suggest that by the end of this century, nearly half of the 7,000 languages now spoken worldwide could disappear. Theyre in danger partly because the only people left speaking them are elderly adults, Harrison says. When those individuals die, their language will die with them. In addition, children may discard a native language and instead use more common global languages, such as Chinese, English or Spanish. In the United States alone, 134 native American languages are endangered. Harrison says, “language hotspots” exist all over the world. These are places with endangered languages that havent been recorded. They include the state of Oklahoma, pockets of central and eastern Siberia, parts of northern Australia and communities in South America.32. The purpose of using the question “Taktak tabulaba?” is to _. A. introduce a new foreign language B. introduce the topic of the text C. show the difficulty understanding Matukar Panau D. stress the importance of Matukar Panau33. What did Harrison go to PaPua New Guinea for? A. Learning their native language B. Leaning their modern technology C. Helping preserve their endangered tongue D. Teaching the natives a new language34. The underline word “discard” in Paragraph 5 means _. A. get rid of B. pick up C. hear of D. learn about35. The last two paragraphs imply that endangered languages are _. A. dying quickly in Siberia B. popular in some special places C. becoming a worldwide problem D. some native tongues33.C细节理解题。根据第三段中His goal: use modern technology to help the remaining speakers preserve their native tongue.使用现代技术来帮助保护他们濒临灭绝的的母语。故选C。34.A词义猜测题。根据第四段最后一句children may discard a native language and instead use more common global languages, such as Chinese, English or Spanish.后半句的意思是:反而用更常见的全球性的语言,诸如,汉语、英语和西班牙语。可推知前半句的意思应该是:孩子们可能摆脱母语。故选A。instead在这里起着决定性的作用。35.C推理判断题。根据倒数第二段第二句Studies suggest that by the end of this century, nearly half of the 7,000 languages now spoken worldwide could disappear.和最后一段第一句In the United States alone, 134 native American languages are endangered.可知在暗示濒临灭绝的语言已经成了全球范围的问题。故选C。第二节(共5小题;每小题3分,满分15 分)【安徽师范大学附属中学2017届高三上学期期中】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The main cause of death and disability in the USStroke (中风)is the main cause of death and disability in the United States. Every 45 seconds, someone in America has a stroke. 36 It is the nations third leading cause of death, ranking behind diseases of the heart and all forms of cancer. The following is something more about stroke. Definition and descri
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 【语文】辽宁省鞍山市普通高中2025-2026学年高三上学期第一次质量检测试题(解析版)
- 齐鲁安全培训课件
- 2025年钢铁行业绿色转型与产能布局优化:环保投资与产业协同发展研究报告
- 拆船工招聘考核试卷及答案
- 2025年高二秋季开学摸底考试地理试卷(新高考)(解析版)
- 浙江三类人员安全员c证题库及答案解析
- 宏昌天马安全培训考试题及答案解析
- 护理法学法规知识题库及答案解析
- 川科院护理技能大赛题库及答案解析
- 组装车间员工安全培训试题及答案解析
- 桥式起重机Q2练习测试题附答案
- 高级茶艺师理论知识试题
- 哈里伯顿Sperry定向钻井介绍专题培训课件
- 2021年江苏省徐州市中考生物试卷(附详解)
- JJF 1704-2018 望远镜式测距仪校准规范
- 石油化工设备维护检修规程通用设备12
- 《三角形的面积》教学设计方案
- GB/T 14667.1-1993粉末冶金铁基结构材料第一部分烧结铁、烧结碳钢、烧结铜钢、烧结铜钼钢
- 带状疱疹及带状疱疹后神经痛
- 2022年毕节市农业发展集团有限公司招聘笔试试题及答案解析
- 卒中单元中的护理
评论
0/150
提交评论