




已阅读5页,还剩46页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2019届高三英语模拟试卷(含解析)和作文辅导(合集3)英语试题本试卷共 12 页,120 分。考试时长 100 分钟。考生务必将答案答在答题卡上,在试 卷上作答无效。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一卷第一部分 知识运用 (共两节,45 分)第一节 阅读下列短文,根据短文内容填空。 (共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分)在未给提示词的空白处仅填写 1 个适当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所 给词的正确形式填空。AOnce I was playing in the woods when the sky started to turn dark and the wind started to blow. I saw a big black cloud _1_(move) towards me. Suddenly, I felt the rain hitting my face! Actually, it was pouring! Then I saw lightning in the sky. And later, BOOM! A loud clap of thunder! Then I saw a little old hut and ran inside. It smelled awful and the walls were shaking, but it was _2_(good) than nothing! Outside, the wind was howling and things were flying around. I just stood in the corner, cold and scared. _3_(lucky) my dad came and found me. I was safe!【答案】1. moving 2. better 3. Luckily【解析】这是一篇记叙文。短文叙述了作者有一次在树林里玩的时候,遭遇了恶劣的天气状况,作者看到一间又小又旧的茅屋,就跑了进去,站在角落里,又冷又害怕,这时作者的父亲找到了作者。【1题详解】考查现在分词。句意:我看见一片大黑云向我飘来。分析句子可知,本句涉及see sb doing sth“看到某人正在做某事”的用法,在本句中 cloud与moving在逻辑上是主动关系,所以用现在分词作宾语补足语。故填moving .【2题详解】考查形容词比较级。句意:小屋气味很难闻,它的墙壁在摇晃,但总比什么都没有好。由“than”可知,应用good的比较级better。故填better .【3题详解】考查副词。句意:幸运的是,我爸爸来了,找到了我。Luckily为副词置于句首,修饰整个句子。故填 Luckily.BLi Bai was a Chinese poet praised from his own day to the present as a romantic figure _4_took traditional poetic forms to new heights. Thirty-four of his poems are included in Three Hundred Tang Poems. _5_(he) early poetry took place in the “golden age” of Tang dynasty. This all changed suddenly when all of northern China _6_(destroy) by war. Fortunately, many of his poems _7_(survive) ever since, enjoying lasting popularity in China and elsewhere.【答案】4. who 5. His 6. was destroyed 7. have survived【解析】这是一篇说明文。短文介绍了李白在诗歌创作方面所取得的成就。【4题详解】考查关系代词。句意:李白是一位中国诗人,从他的时代到现在他都被誉为一个浪漫的人物,他把传统的诗歌形式推向了新的高度。分析句子可知,figure为先行词,在后面的定语从句中作主语,所以关系代词为who。故填who .【5题详解】考查代词。句意:他早期的诗歌创作于唐朝的“黄金时代”。poetry为名词,应用形容词性物主代词his来修饰。故填His.【6题详解】考查一般过去时的被动语态。句意:当中国整个北方遭受战争的蹂躏时,这一切突然发生了变化。分析句子可知,本句为一般过去时,主语all of northern China与谓语destroy为被动,所以用一般过去时的被动语态was destroyed。故填was destroyed .【7题详解】考查现在完成时。句意:幸运的是,此后他的许多诗歌流传了下来,在中国和其他地方一直广受欢迎。 ever since在本句中为副词“此后”,出现在句中时,句子为现在完成时。本句的主语为many of his poems ,所以谓语为have survived。故填have survived.CThe Chinese Lunar(月球) Exploration Program is designed to be conducted in three stages: The first is simply reaching lunar orbit(轨道), a task _8_(complete) by Chang?e 1 in 2007 and Chang?e 2 in 2010. The second is _9_(land) on the Moon, as Chang?e 3 did in 2013 and Chang?e 4 in 2019. The third one is collecting lunar samples and sending them to Earth, a task for the future Chang?e 5 and Chang?e 6 missions. It _10_(be) China?s first sample return mission in December 2019.【答案】8. completed 9. landing 10. will be/ is going to be【解析】这是一篇说明文。短文介绍了中国探月工程的三个阶段。【8题详解】考查过去分词。句意:第一个阶段是到达月球轨道,这是嫦娥一号在2007年和嫦娥二号在2010年完成的一项任务。分析句子可知,a task与complete在逻辑上是被动关系,所以用过去分词。故填completed.【9题详解】考查动名词。句意:第二个阶段是登陆月球,嫦娥三号在2013年登陆,嫦娥四号在2019年登陆。分析句子结构可知,本句为主系表结构。landing为动名词作表语。故填landing .【10题详解】考查一般将来时。句意:嫦娥六号将在2019年12月执行中国的第一次采样返回任务。由“ in December 2019”可知,句子为一般将来时,所以谓语动词为 will be/ is going to be。故填 will be/ is going to be.第二节 完形填空 (共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Did The Earth Move For You?Eleven-year-old Angela suffered from a disease involving her nervous system. She was unable to_11_and her movement was restricted in other ways as well. The doctors did not hold out much _12_of her ever recovering from this illness. They _13_she?d spend the rest of her life in a wheelchair. They said that _14_, if any, were able to come back to normal after catching this disease. But the little girl was brave and confident. There, lying in her hospital bed, she would _15_to anyone who?d listen that she was definitely going to be walking again someday.She was then sent to a specialized rehabilitation hospital in the San Francisco Bay area. Whatever therapies(治疗方法) could be _16_to her case were used. Things didn?t work as the therapists expected. Still they were charmed by her _17_spirit. They taught her about _18_ about seeing herself walking. If it would do nothing else, it would _19_give her hope and something _20_to do in the long waking hours in her bed. Angela would work as hard as possible in physical therapy, in whirlpools and in exercise sessions. And she worked just as hard lying there _21_doing her imaging, visualizing herself moving, moving, moving!One day, as she was twisting with all her _22_to imagine her legs moving again, it seemed as though a _23_thing happened: The bed moved! It began to move around the room! She _24_out, “Look what I?m doing! Look! Look! I _25_it! I moved!”Of course, at this very moment everyone else in the hospital was screaming, too, and running for _26_. People were screaming, equipment was _27_and glass was breaking. You see, it was the recent San Francisco earthquake. But don?t tell that to Angela. She?s _28_that she did it. And now only a few years later, she?s back in school._29_her own two legs. No crutches(拐杖), no wheelchair. You see, anyone who can shake the earth between San Francisco and Oakland can conquer a little disease. You never know what?s around the corner until you take a _30_step.11. A. hear B. speak C. walk D. see12. A. pride B. hope C. regret D. pity13. A. predicted B. forgot C. denied D. promised14. A. some B. few C. many D. all15. A. apologize B. appeal C. refer D. swear16. A. applied B. appointed C. compared D. explained17. A. competitive B. independent C. sensitive D. undefeatable18. A. concentrating B. summarizing C. picturing D. sorting19. A. in advance B. for some reason C. on the contrary D. at least20. A. positive B. attractive C. familiar D. boring21. A. gratefully B. faithfully C. hopelessly D. royally22. A. might B. interest C. fame D. need23. A. normal B. magical C. funny D. simple24. A. found B. screamed C. turned D. counted25. A. understood B. refused C. mad D. decided26. A. cover B. comfort C. freedom D. office27. A. exploding B. working C. self-repairing D. falling28. A. persuaded B. ashamed C. convinced D. worried29. A. By B. With C. On D. For30. A. cautious B. reasonable C. final D. further【答案】11. C 12. B 13. A 14. B 15. D 16. A 17. D 18. C 19. D 20. A 21. B 22. A 23. B 24. B 25. C 26. A 27. D 28. C 29. C 30. D【解析】本文是一篇记叙文。短文叙述了靠轮椅行走的安吉拉,连医生对她的康复都不抱希望,但她始终没有放弃,一次意想不到的地震让她觉得是她自己的腿能动了,并对此坚信不疑,几年后她真的靠自己的双腿重新走进了学校。短文告诉读者不尝试,不努力,永远不知到自己是否能成功。【11题详解】考查动词辨析。A. hear听;B. speak说;C. walk走;D. see看。句意:她不能走路,她的行动在其他方面也受到限制。由“her movement was restricted in other ways as well”可知,她的行动在其他方面也受到限制,所以判断出她不能走。故C选项切题。【12题详解】考查名词辨析。A. pride自豪;B. hope希望;C. regret后悔;D. pity同情。句意:医生们对她从这种疾病中康复不抱太大希望。由“shed spend the rest of her life in a wheelchair”可知,她将在轮椅上度过余生。所以医生们对她从这种疾病中康复不抱太大希望。故B 选项切题。【13题详解】考查动词辨析。A. predicted预测;B. forgot忘记;C. denied 否认;D. promised承诺。句意:他们预料她将在轮椅上度过余生。医生根据病人所得的病以及病状,会对病人的病情进行预测。故A 选项切题。【14题详解】考查形容词辨析。A. some一些;B. few很少几个人;C. many很多人;D. all全部。句意:他们说,如果有的话,也很少有人能在感染这种疾病后恢复正常。few表示否定,用来说明感染这种疾病后恢复正常的人寥寥无几。故B选项切题。【15题详解】考查动词辨析。A. apologize道歉;B. appeal吸引;C. refer参考;D. swear发誓;句意:她躺在医院的病床上,向每一个愿意聆听她说话的人保证,总有一天她会重新站起来。由“ she was definitely going to be walking again someday.”可知,总有一天她会重新站起来。这句话是她向每一个愿意聆听她说话的人保证的内容。所以swear to sb“向某人发誓”符合句意。故D选项切题。【16题详解】考查动词辨析。A. applied应用;B. appointed任命;C. compared对比;D. explained解释。句意:无论什么样的治疗方法都应用在了她的身上。治疗方法一定使用在病人身上。be applied to “被应用于.”符合句意。故A 选项切题。【17题详解】考查形容词辨析。A. competitive有竞争力的;B. independent独立的;C.sensitive敏感的;D. undefeatable不可战胜的 。句意:他们仍然还是被她那不屈不挠的精神打动了。由still可知,治疗效果并不像治疗师们所期望的那样好,但他们仍然还是被她那不屈不挠的精神打动了。故 D 选项切题。【18题详解】考查动词辨析。A. concentrating集中;B. summarizing总结;C. picturing 想象;D. sorting分类。句意:他们教她想象教她看着自己走路。下文 imaging和 visualizing与picturing为同义词。因为安吉拉只是一个11岁的孩子,医生为了给她希望,所以教她想象自己的腿能动,所以她才会躺在病床上想象着自己的腿能动。故 C 选项切题。【19题详解】考查介词短语辨析。A. in advance提前;B. for some reason出于某种原因;C. on the contrary相反地;D. at least至少。句意:如果它不起作用的话,也可以让她在躺在病床上的漫长醒着的时间里做些积极的事情。由前文可知,所有的治疗方法对她来说,效果都不是很好,所以治疗专家教了一些她所能做的事情。所以at least“至少”表示治疗专家所教给她的东西,能起到的最低效果。故 D 选项切题。【20题详解】考查形容词辨析。A. positive积极的;B. attractive吸引人的;C. familiar熟悉的;D. boring令人厌烦的。句意:如果它不起作用的话,它至少会给她希望,让她在躺在病床上的漫长醒着的时间里做些积极的事情。由上下文可知,治疗专家教她想象,教她看自己走路。她也是这样做的,每天都坚定地努力着。所以她做的是一些积极的事情。故A 选项切题。【21题详解】考查副词辨析。A. gratefully感激地;B. faithfully忠实地;C. hopelessly无望地;D. royally盛大地。句意:每天安吉拉都躺在那里坚定地努力着,想象自己在动,在动,在动!。由上文可知,安吉拉是个不屈不挠的孩子,所以安吉拉为恢复健康一直在坚定地努力着。故B选项切题。【22题详解】考查名词辨析。A. might力量;B. interest兴趣;C. fame名誉;D. need需要。句意:一天,当她竭尽全力扭动身体想象自己的腿能再次移动时,似乎发生了一件神奇的事情:床移动了!因为她想象自己的腿能再次移动,所以用尽全力来扭动身体。希望自己的腿真的可以动起来。故A 选项切题。【23题详解】考查形容词辨析。A. normal正常的;B. magical神奇的;C. funny滑稽的;D. simple简单的。句意:一天,当她竭尽全力想象自己的腿能再次移动时,似乎发生了一件神奇的事情:床移动了!由“The bed moved”可知,床移动了。不可能移动的床移动了,所以几乎发生了一件神奇的事情。故B选项切题。【24题详解】考查动词辨析。A. found发现;B. screamed尖叫;C. turned转向;D. counted计算。句意:她尖叫起来:“看我在做什么!”看!看!我成功了!我动了!”。由“Look what Im doing! Look! Look!.”可知,安吉拉尖叫了起来表示安吉拉既兴奋又惊讶。故B选项切题。【25题详解】考查动词辨析。A. understood理解;B. refused拒绝;C. made制作;D. decided决定。句意:我成功了!。作者觉得自己的努力,终于有了回报,终于动了起来。make it “成功”符合句意。故C 选项切题。【26题详解】考查名词辨析。A. cover掩蔽物;B. comfort安慰;C. freedom自由;D. office办公室。句意:当然,就在这个时候,医院里的其他人也都在尖叫,四处跑着寻找掩蔽物。由下文可知,发生了地震,所以人的正常反应就是要寻找掩蔽物。故A选项切题。【27题详解】考查动词辨析。A. exploding爆炸;B. working工作;C. self-repairing自我修复;D. falling落下。句意:人们在尖叫,设备在坠落,玻璃在破碎。地震时,所有的东西都会掉落。故D选项切题。【28题详解】考查动词辨析。A. persuaded被说服的;B. ashamed惭愧的;C. convinced确信的;D. worried担忧的。句意:她确信她成功了。安吉拉不知道发生了地震。所以,她确信她终于成功了。故C选项切题。【29题详解】考查介词辨析。A. By 通过;B. With和;C. On靠;D. For对于。句意:靠自己的两条腿。安吉拉重新返回来学校,不是靠拐杖,也不是靠轮椅,而是靠着自己的两条腿,说明安吉拉真地站了起来。所以on“靠,凭”符合句意。故C选项切题。【30题详解】考查形容词辨析。A. cautious谨慎的;B. reasonable合理的;C. final最后的;D. further较远的。句意:在你迈出下一步之前,你永远不知道要发生什么事情。本句为短文的升华部分,告诉读者不尝试,不努力,永远不知到自己是否能成功。所以further“较远的”符合句意。故D选项切题。第二部分 阅读理解(共两节,40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题 卡上将该项涂黑。ACanterbury CollegeCOURSE AThis course will enable students to experience performing arts and the media at a basic level. It will give them the experience to decide if they wish to develop an interest in this field and to train their potential and adaptability for working in a performance company in either a performing or a technical role.COURSE BThe aim of this course is to provide a series of training in business-related skills and a comprehensive knowledge of business practice. It is for students with a business learning experience who can manage a heavy workload.COURSE CThis course gives a foundation for a career in caring for children, the elderly or people with special needs. Core units are Emergency Treatment, Communication and Information Technology. Practical training is an important part of the course.COURSE DThis course is designed to provide an introduction to the construction industry. Units covered include Heat, Light and Sound, Introduction to the Urban Environment, Communication Processes and Techniques. All students will complete vocational assignments with work experience in the big companies.COURSE EThe qualifications gained and the skills developed on this course will provide a good basis for gaining employment in office work. In addition to word processing, the course also covers spreadsheets, computerized accounting, databases and desktop publishing. All students are given chances to develop their confidence, and advice and information is given on job search skills, presentation techniques and personal appearance.COURSE FThis course is designed to provide a foundation in graphic and visual communication skills. Students complete units in picture composition and photographic processing alongside elements of graphic design, and gain hands-on experience of desktop publishing and presentations.31. Suzan wants to be an actress, she can choose .A. Course A B. Course BC. Course D D. Course E32. Course C is fit for the students who might .A. deal with the numbersB. work with the disabledC. run a business organizationD. design and construct buildings33. If David chooses Course F, he might be a student with the career interest in _.A. advertising B. politicsC. nursing D. management34. Where can we probably find the passage?A. In a city guidebook. B. In a science journal.C. On a school website. D. From a news report.【答案】31. A 32. B 33. A 34. C【解析】【分析】这是一篇说明文。短文介绍了坎特伯雷学院所开设课程的相关信息。【31题详解】细节理解题。由COURSE A中的“This course will enable students to experience performing arts and the media at a basic level”可知,本课程为学生提供基本的演艺及传媒体验。所以苏珊娜想成为一名演员,她可以选择Course A。故A选项正确。【32题详解】推理判断题。由COURSE C中“This course gives a foundation for a career in caring for children, the elderly or people with special needs”可知,这门课程为照顾儿童、老人或有特殊需要的人提供基本的职业生涯培训。残疾人属于具有特殊需要的人群。所以判断出Course C适合为残疾人士服务的学生。故B选项正确。【33题详解】推理判断题。由COURSE F中的“This course is designed to provide a foundation in graphic and visual communication skills. Students complete units in picture composition and photographic processing alongside elements of graphic design, and gain hands-on experience of desktop publishing and presentations”可知,本课程旨在提供图形和视觉沟通技巧的基础。学生在平面设计的基础上完成图片构图和摄影处理的单元,并获得桌面出版和演示的实践经验。所以通过对 Course F的说明可知,F课程所涉及到的信息都与广告有关。故判断出如果大卫选择Course F,他可能是一个对广告有兴趣的学生。故A选项正确。【34题详解】推理判断题。由“Canterbury College,COURSE A,COURSE B,COURSE C,COURSE D,COURSE E,COURSE F”可知,短文介绍了坎特伯雷学院所开设课程的相关信息。既然是学校提供的课程。所以判断出我们可以在学校的网站上找到这篇短文。故C选项正确。【点睛】根据事物的定义或者对事物总体的概括,从而判断出哪些具体事物或者具体的实践应该属于定义的范围或者是概括的范围是我们经常见到的推理判断题的题型。要解决这样的判断题,首先要讲对事物的定义或者对事物的总体概括要读清楚,然后根据对比4个选项,哪个选项在定义或者概括范围内的。哪个就是正确的答案。由COURSE C中“This course gives a foundation for a career in caring for children, the elderly or people with special needs”可知,这门课程为照顾儿童、老人或有特殊需要的人提供基本的职业生涯培训。残疾人属于具有特殊需要的人群。所以判断出Course C适合为残疾人士服务的学生。故小题2的正确选项为B选项。BThe True Story of a Young ManWhen Reginald Lindsay received a scholarship to Morehouse College in Atlanta, Georgia in 1967, what he wanted most was not a job with a good salary, but a chance to be a member of Congress as a southern representative. After earning his degree at Harvard Law School in 1970, he returned to the South to practice law among the poor. “I want to help them understand what their rights are and to help them achieve them,” he said. Then he ran for political office at the local and state level until he was ready to try for Congress.Reg grew up in a low-income Negro section of Birmingham, Alabama. Brought up by his grandparents after his parents were divorced while he was very young, Reg had been living through a period of far-reaching progress in race relations. In the summer of 1968 Reg himself became a good example of this progress when he became the first Negro student appointed to a special new program. The program introduced bright young students to the workings of the Georgia State government and encouraged them to seek employment there after finishing their education. “I?ve been lucky,” he said. “I seem to have been in the right place at the right time.”But luck was only part of Reg?s story, for he made the most of opportunities that came his way. He learned to read in kindergarten and began visiting the public library regularly to borrow books. His grandparents encouraged him, though neither of them had much education, and they bought him a set of encyclopedias. “I loved those books,” he remembered. “I used to come downstairs before breakfast and read short articles. I enjoyed reading about famous men, and then I would pretend to be one of them. I guess it was partly a childish game and partly an escape. It wasn?t too much fun to be a Negro when I was a kid.” While studying for his bachelor?s degree at Morehouse College, Reg worked on several political campaigns helping candidates get elected to government offices. At the same time he maintained a “B” average while majoring in political science.With just two more years to complete at Harvard Law School, which also gave him a scholarship, Reg made a good start on his professional career. He said, “The good life for me is the kind of life where I can find satisfaction in public service.” Then in 1975 he was the Massachusetts state commissioner of public utilities and from 1993 to 2009 he was judge of the United States District Court for the District of Massachusetts.35. After earning his degree from Harvard Law School, Reginald planned to .A. return to his hometown to find a job with a good salaryB. go back to the South to help the poor understand their rightsC. run for local office to make progress on the civil rights movementD. try for Congress by encouraging the poor to join an education program36. In what way did Reginald?s grandparents encourage him to read?A. They sent him to kindergarten.B. They led him to public library.C. They bought him encyclopedias.D. They borrowed many books for him.37. Which of the following words can best describe Reginald?A. Enthusiastic and careful. B. Cooperative and modest.C. Ambitious and hardworking. D. Courageous and generous.【答案】35. B 36. C 37. C【解析】这是一篇人物传记。短文叙述了黑人雷金纳德雄心勃勃,勤奋拼搏,最终使自己在政治生涯中获得成功的故事。【35题详解】细节理解题。由第一段“After earning his degree at Harvard Law School in 1970, he returned to the South to practice law among the poor. “I want to help them understand what their rights are and to help them achieve them,”可知,1970年在哈佛法学院获得学位后,他回到南方,为穷人提供法律援助。他说:“我想帮助他们了解自己的权利,并帮助他们实现这些权利。所以在哈佛法学院获得学位后,雷金纳德计划回到南方去帮助穷人了解他们的权利。故B选项正确。【36题详解】细节理解题。由第三段“His grandparents encouraged him, though neither of them had much education, and they bought him a set of encyclopedias”可知,他的祖父母都没有受过多少教育,但是他们鼓励他读书,并给给他买了一套百科全书。所以雷金纳德的祖父母通过给他
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 牛津深圳版初中英语单词表九年级下册
- 目标突破课件:3.4.1 同类项
- 河南省泌阳县2025年上半年公开招聘村务工作者试题含答案分析
- 2025年度健身中心场地租赁合同
- 2025版商铺租赁合同租赁期间合同解除条件承诺
- 2025版文化公司创意人员追诉期劳动合同示范
- 2025版租赁合同涵盖租赁物保险与风险承担
- 2025版养老院社会捐助服务合同
- 2025版银行信用卡分期付款合同规范模板下载
- 2025版三方大数据分析销售合作协议范本
- 正硅酸乙酯的水解、缩合过程研究
- 《剧院魅影:25周年纪念演出》完整中英文对照剧本
- 蒋诗萌小品《谁杀死了周日》台词完整版
- 6G网络中的垂直通信和切片技术
- 社区健康服务与管理教案
- 《社区康复》课件-第一章 总论
- 机械设备维护保养手册
- 人教版初中英语七至九年级单词汇总表(七年级至九年级全5册)
- 微积分的产生与发展
- 消防安全隐患排查投标方案(技术标)
- 22S803 圆形钢筋混凝土蓄水池
评论
0/150
提交评论