已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
题组层级快练38 Unit 3 Inventors and inventions. 阅读理解I am delighted to welcome you to the launch of the 2015 Human Development Report.The 2015 Human Development Report comes at a time of major changes in the world of work, affecting when, how, and where people work. This too creates both opportunities and challenges. We see: Populations of older people are growing rapidly worldwide. By 2050, people older than sixty will, for the first time in history, equal those younger than fifteen. Globalisation and the digital revolution continuing to gather speed. There are now around as many mobile phone subscriptions (预订数)seven billionworldwide as there are people. This has dramatic impacts on the world of work.To understand the impacts of development fully, one needs to look at how it is affecting peoples lives. That has been at the heart of every human development report in the past 25 years. Changes in the world of work have major implications (含意) for human developmentwhich is why this new report is so timely.Allow me now to turn to the key messages of the report.Work is More than JobsThis report puts people rather than economies or economic growth at its centre, by focusing on all kinds of paid and unpaid work from running a home to running a business.Work helps people get rid of poverty. It can also help form stronger communities, develop skills, and give people a sense of purpose. Work is much more than a pay check: it is a foundation for both the richness of economies and the richness of human lives.This mattersaccess to work is important for human development. But the link is not automatic. It is the quality of worknot just the amountwhich determines whether work will enhance human development.Even though people are healthier and better educated, and a much smaller proportion are living in extreme poverty than ever before, major inequities and challenges continue to prevent some groups of people from entering the work force.1. What is the purpose of mentioning the mobile phone subscriptions?A. To show digital revolution is developing fast.B. To show the old populations are growing fast.C. To show more people can afford the phones.D. To show peoples communication means have changed.2. What is the theme of the 2015 Human Development Report?A. Pollution.B. Education.C. Income. D. Work.3. According to the passage, the advantage or advantages can work bring us EXCEPT _A. stronger communities B. skills and abilitiesC. a pay check D. a sense of purpose4. The next paragraph following the passage might talk about _A. the differences between work and job in great detailB. the factors to stop people entering work forceC. how much people are healthier and better educatedD. the link between work and human development5. Where is the article probably taken from?A. A formal speech. B. A personal diary.C. A research paper. D. An accident report.答案与解析【文章大意】这是Helen Clark海伦克拉克女士为2015年人类发展报告发表做的演讲。2015年人类发展报告的主题是:工作人类发展。在演讲中克拉克提出工作和人类发展的联系不是主动的。1. 答案A解析推理判断题。由第四段可知:克拉克提及手机的预订量主要在说明世界的全球化进程和数字化改革进程在急速加快。2. 答案D解析细节理解题。由第六段“Allow me now to turn to the key messages of the report.”可知the key message指的是工作。3. 答案C解析细节理解题。第九段谈论工作的重要性。提到“Work is much more than a pay check”可知,答案选C项。4. 答案B解析推理判断题。由最后一句“major inequities and challenges continue to prevent some groups of people from entering the work force.”可知,演讲人要谈论阻碍人们成为产业大军的因素。5. 答案A解析推理判断题。从第一段“I am delighted to welcome you to the launch of the 2015 Human Development Report.”可知,作者在演讲。. 七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Do you like writing a few paragraphs every day about your experiences, hopes, memories or feelings? If you dont, its time to make a change now. Because write just a few paragraphs every day about your experiences, hopes, memories and feelings, you will immediately begin to experience benefits to your personal growth and potential.You will gradually become better at expressing yourself. _1_ However, when you become lazy with words, you find it is more difficult to describe feelings, share experiences and make yourself understood._2_ As you write about memories, it is like opening an old photo album. Your pen begins to explore feelings and details you have forgotten and dreams you have left behind. You suddenly remember people you would like to contact again. Writing is an activity that avoids distraction(使人分心的事物) long enough for you to explore those wonderful moments of the past. Sometimes they are frightening. _3_ Writing about daily experiences and feelings provides a recorded history that will influence how you make future decisions. _4_ They learned from what had happened before. Your history is important. Dont let it be forgotten.Writing reminds you of your dreams and keeps you moving toward them. It is a means of keeping track of your purpose and the goals that will lead you to achieve them. _5_ It shows when you have been distracted and may need to give all your attention again to your writing.Writing a little every day could provide the material that someday becomes a published book. When I wrote about my depression and my fouryearold granddaughter who got lost in the mountains, I never dreamed it would be in a book.A. You will remember things long forgotten.B. Writing keeps you energetic and full of imagination all the time.C. Sometimes they are wonderful and almost always they are helpful.D. Sooner or later, you are surely to become a great professional writer.E. Reviewing what you have written is a perfect way to see your progress.F. Theres a reason that the greatest leaders in history were students of history.G. When you write daily, you can always be amazed at how quickly your writing skills improve.答案与解析【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了每天记录自己的所思所想以及经历和记忆的一些好处。1. 答案G解析根据空前的“You will gradually become better at expressing yourself”及空后的“However, when you become lazy with words, you find it is more difficult to describe feelings, share experiences and make yourself understood”可知,空处内容有关更好地表达自己,且与空后内容构成转折关系,故G项“当你每天都写作时,你总是会惊讶于你的写作技巧提升得有多快”符合语境。2. 答案A解析根据空后的“As you write about memories, it is like opening an old photo album . You suddenly remember people you would like to contact again”可知,写下你的记忆会让你想起那些忘记已久的事情,故A项“你会记起忘记已久的事情”符合语境,最能概括本段的主要内容。3. 答案C解析根据空前的“Sometimes they are frightening”可知,此处亦是对过去的记忆的描述,C项在结构上与上文相呼应,故C项“有时它们很精彩,而且几乎永远是对你有所帮助的”符合语境。4. 答案F解析本段介绍记录日常经历和感受的好处:为你提供一段历史记录,它会影响你今后的决定。再结合空后的“They learned from what had happened before”及空后的“They”指代的是F项中的“the greatest leaders”可知,F项符合语境。5. 答案E解析根据“Writing reminds you of your dreams and keeps you moving toward them”可知,本段主要讲的是日常的记录会提醒你别忘记自己的理想,要不断地朝着理想去努力。再结合空前的“It is a means of keeping track of . them”和空后的“It shows when you have been distracted . writing”可知,E项“回顾你写下的东西是你见证自己的进步的一个很好的方法”符合语境。. 语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。China is in mourning after its most famous and oldest captive (被圈养的) panda Basi died _1_(age) thirtyseven. Basi was born in the wild in 1980. At the age of four, she fell into an icy river and was _2_(fortune) rescued by some local villagers _3_(live) in Baoxing County in southwest Chinas Sichuan Province. The locals handed her over to the Strait Panda Research and Exchange Centre in Fuzhou, where she lived the rest of her life. Basi came to fame shortly _4_ she was chosen as the model for Pan Pan the mascot of the 1990 Asian Games in Beijing.Basi never bred(繁殖) but overcame several severe _5_(ill) to live for more than _6_(two) the 15year life expectancy of wild pandas. Basi _7_(confirm) to be the worlds oldest captive panda by Guinness World Records in August. Captive pandas tend to live _8_(long) due to better nutrition and living conditions. Word has come _9_ Basis body will be put in Basi Museum, which is _10_ construction at present for people to remember her forever and share the spirit of the harmonious development between humans and nature.答案与解析【文章大意】本文是一篇记叙文。中国年龄最大的大熊猫巴斯在三十七岁时去世。她曾在四岁时因落水被救,送往保护区并得到圈养;曾被选为1990年北京亚运会吉祥物盼盼的原型。为了纪念巴斯,人们为她建起了博物馆。1. 答案aged解析考查形容词。该处指大熊猫巴斯在37岁时死亡。分析句子结构可知,此处应用形容词作状语,故填aged。2. 答案fortunately解析考查副词。空处修饰动词rescued,故用副词形式。3. 答案living解析考查现在分词。名词villagers和动词live之间是逻辑上的主谓关系,故用现在分词作后置定语。4. 答案after解析考查连词。根据该句“Basi came to fame shortly _4_ she was chosen as the model for Pan Pan the mascot of the 1990 Asian Games in Beijing”并结合语境可知,在被选为1990年北京亚运会的吉祥物盼盼的原型后不久,巴斯就声名鹊起。故用连词after。5. 答案illnesses解析考查名词。根据空前的形容词“severe”可知,该形容词修饰空处,故空处应用名词形式;再根据空前的“several”可知,空处应用名词复数形式。6. 答案twice解析考查副词。根据第一段第一句中的“panda Basi died . thirtyseven”可知,大熊猫巴斯在37岁去世;结合空后的“the 15year life expectancy of wild pandas”可知,她的寿命比野生大熊猫的两倍还长,故用twice。7. 答案was confirmed解析考查时态和语态。通读全文可知,本文讲述了大熊猫巴斯生前的情况,故用一般过去时;该句主语是Basi,和动词confirm之间是被动关系,故用被动语态,表示“被确认”。8. 答案longer解析考查比较级。根据该句中的“better nutrition and living conditions”可知,由于有更好的营养和生活条件,圈养大熊猫的寿命更长。故用比较级。9. 答案that解析考查同位语从句。分析该句结构可知,空处引导同位语从句,抽象名词word和从句Basis body will be put in Basi Museum为同位关系,故用that引导该同位语从句。10. 答案under解析考查固定搭配。under construction为固
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年文山州检验检测认证院事业单位紧缺岗位招聘备考题库完整答案详解
- 成都市实验中学教师招聘20人备考题库及1套完整答案详解
- 2026年华中师范大学人工智能教育学部合同聘用制人员招聘备考题库及答案详解(新)
- 2026年北京中医药大学第三附属医院招聘检验技师的备考题库及1套完整答案详解
- 2026年大庆高新区公开招聘劳务派遣制人员备考题库(含答案详解)
- 2026年景洪市供销社社有管理中心劳务招聘备考题库及参考答案详解一套
- 2026年肇庆市怀集县教育局赴广州大学公开招聘高中教师备考题库附答案详解
- 科研助理达标测试考核试卷含答案
- 白酒配酒工改进测试考核试卷含答案
- 套筒窑石灰煅烧工安全生产能力测试考核试卷含答案
- 2025年中国复合材料电池外壳行业市场全景分析及前景机遇研判报告
- 陕西亚联电信网络股份有限公司商业计划书
- 北京市朝阳区2023-2024学年七年级上学期期末质量监测历史试卷及答案
- 教代会提案工作培训指南
- 2025年副高卫生职称-临床医学检验学技术-临床医学检验临床化学技术(副高)代码:058历年参考题库典型考点含答案解析
- 2025年数字化营销顾问职业素养测评试卷及答案解析
- 2025年保密试题问答题及答案
- 2025年四川单招试题及答案普高
- 建设工程工程量清单计价标准(2024版)
- 学堂在线 雨课堂 学堂云 生活、艺术与时尚:中国服饰七千年 期末考试答案
- DB14∕T 3069-2024 放射治疗模拟定位技术规范
评论
0/150
提交评论