2019版高三英语一轮复习课时提能练26Modules3_4外研版选修7201804152114.doc_第1页
2019版高三英语一轮复习课时提能练26Modules3_4外研版选修7201804152114.doc_第2页
2019版高三英语一轮复习课时提能练26Modules3_4外研版选修7201804152114.doc_第3页
2019版高三英语一轮复习课时提能练26Modules3_4外研版选修7201804152114.doc_第4页
2019版高三英语一轮复习课时提能练26Modules3_4外研版选修7201804152114.doc_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Modules 34(限时:35分钟)(对应学生用书第371页).阅读理解(2018成都市高三测试)“Hungary?”I looked at my school headmaster in confusion.“I never mentioned wanting to go to Hungary.”And with that,my adventure started.My name is Jonathan Diamond and I just finished an amazing school exchange year in Hungary.Going on an exchange had always been my dream.When my high school offered an allyear program,I jumped at the opportunity.It would pay for almost everything and all I had to do was to buy a plane ticket.I knew where I wanted to go:Spain,the country of dancers wearing flowing red dresses.So when I heard that I was going to Hungary,I was pretty shocked.But I decided to make the best of it,since it was,after all,a onceinalifetime opportunity.Before I knew it,I was on the airplane,leaving for Budapest Ferenc Liszt International Airport,Hungary.I had difficult times when I almost gave up.Hungarian is the hardest language on the planet.Cultural differences occasionally embarrassed both my peers and me.I had to give up eating carrots,my beautiful favorite,for Hungarians think carrots are rubbish in their country.The change in the landscape was amazing,looking nothing like skyscrapers,bullet trains,cars,and people in tiny houses that I had been accustomed to.Gradually,I fell in love with the relaxing lifestyle,the warmhearted people,and getting home at 2:30 pm.at the latest from school.And I was sad to leave on my very last day.Having the host family who took me as one of their own members was the best thing Ive ever experienced.From my little sisters,I learned how to embrace life to its fullest.From my brothers I learned that its OK for a boy to run around the house.From my host parents I learned to stay positive,to smile and that when you pick the right people and take their hands,suddenly,you become friends.【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述作者作为一个交换生在国外学习的经历和感受。1How did Jonathan feel when he was told to go to Hungary?AExcited and satisfied.BConfused and shocked.CAmazed and embarrassed.DDelighted and interested.B考查细节理解。根据首段中的“I looked at my school headmaster in confusion”可知,作者听到这个消息很迷惑,再结合第三段中的“So when I heard that I was going to Hungary,I was pretty shocked”可知,选项B正确。2Why did Jonathan still decide to go to Hungary instead of Spain?AHe didnt like Spain.BHe wanted to learn Hungarian.CIt was a rare chance.DGoing to Hungary was much cheaper.C考查细节理解。根据第三段中的“But I decided to make the best of it,since it was,after all,a onceinalifetime opportunity”可知,作者决定充分利用这次机会,因为毕竟这是一次千载难逢的机会,所以选项C正确。a rare chance“一次罕见的机会”。3What can we learn about Jonathan during his stay in Hungary?AHe fell in love with eating carrots.BHe couldnt wait to leave.CHe was surprised by the landscape.DHe quickly got used to the life there.C考查推理判断。根据第四段中的“The change in the landscape was amazing”可知选项C正确。4According to Jonathan,the host family Achanged him completelyBtaught him how to dance wellCtreated him as equally as a studentDshowed him the good things of lifeD考查推理判断。根据最后一段内容可知,作者从寄宿家庭那里学到了很多人生哲学,他们向作者展现了生活中美好的事情,故选项D正确。.阅读七选五(2017衡水中学高三联考)How to Be More Creative Every DayCreativity isnt something you either have or dont have.In fact,it is something like playing the saxophone. 1 So read on to know how.Be more curious.Its important to seek out new viewpoints every day. 2 To involve this in your daily life,make sure to keep an open mind when youre presented with an idea,and be curious as to what else is around the corner.Give yourself space.Letting every piece of information into your brain drags you from being creative.Try to apply a level of space into your everyday life. 3 It helps to lead your thinking patterns away from potential distractions(使人分心的事物),leaving much room to have creative ideas.Try something new.Frequent thinking patterns,in effect,cause you to be more likely to think the same things or make the same decisions over and over unless you get out of your comfort zone. 4 Though not always easy,it does open up a whole new world of thinking! 5 Social media has created an environment where were constantly shown whether weve succeeded in the form of likes or comments,which leads us to doubt ourselves.However,creativity is a journey,and youre learning every step of the way.Honestly,youll learn much more from that than a straight win anyway.So be confident and tell yourself you have already done well enough.ALearn from failure.BRemind yourself youre good enough.CThe 8 pm.8 am.phone ban is a great way to begin.DGetting physical really helps to sort out your brain space.EBut its not easy to feel or be automatically creative either.FThus you can think and approach things from another angle.GUsing your skills in a different area is a great way to think outside the box.【语篇解读】本文介绍了几种如何使自己变得更有创造力的方法。1E下文提到它有点像吹奏萨克斯,设空处应该介绍如何像萨克斯,主语应该与上文一致,但意义上转折,以便引出下文的建议。故选E项。2F本段主题是更好奇。设空前提到每天寻找新的观点很重要,F项(这样你可以从不同的角度思考和处理问题)与上文一致,也与下文的to keep an open mind相照应。故选F项。3C本段主题是给自己空间。本段第一句提到进入大脑的每一条信息都会阻碍你的创造性,并建议每天给自己留一定空间。空格后提出,这有助于让你的思维模式远离潜在的干扰,给创造性的思维留下更多的空间。C项(晚8点到早8点的手机禁令就是一个好的开始方式)符合上下文语境。故选C项。4G本段主题是尝试新事物。G项(在不同的领域使用你的技能是跳出框架思考的一个好方法)与主题一致。故选G项。5B本题考查段落主题。本段第一句提出在社交媒体上,我们成功与否常常会以喜欢或评论的方式呈现出来,这让我们总是怀疑自己。其中的关键词doubt表明一种不自信,再结合最后一句So be confident and tell yourself you have already done well enough.可知,本段的主题是要让自己自信。故选B项。.语法填空(2017东北三校二模)Over the past years Starbucks coffee 1. (become) a coffee chain store.The cafes dont sell coffee;they sell 2. very atmosphere.They offer customers the perfect atmosphere 3. which to take time out and relax.Every single store throughout the world is furnished in a romantic style and 4. (special) meant to be cozy,private and quiet:earthtoned(褐色调) space,fancy wall paper,lovely paintings,5. (amaze) background and irresistible coffee smell.The most fantastic decoration style about Starbucks 6. (design) with oversized chairs and tables outside the store.When 7. comes to a sunny afternoon,I love to take a seat outside, 8. (bathe) in the afternoon sunshine,and listening to the lovely music 9. tasting the most terrific Cappuccino.This is exactly what I love in herethe Starbucks!This is the cafe I love not merely because of the cafe itself,but also because of the 10. (feel) it brings me.【语篇解读】本文给我们介绍了星巴克咖啡连锁店的一些情况。1has become考查动词的时态。根据时间状语“Over the past years”可知,应用现在完成时。故填has become。2the考查固定用法。the very意为“正是,就是”,为固定用法。故填the。3in考查介词。分析句子结构可知,本句是定语从句,先行词是“atmosphere”,在从句中作状语,应用inwhich。故填in。4specially考查词性转换。修饰动词短语“meant to be cozy.”,应用副词specially。5amazing考查词性转换。修饰名词“background”,应用形容词amazing。6is designed考查动词的时态和语态。分析句子结构可知,空格处是谓语动词,文章的主体时态是一般现在时,且主语“The most fantastic decoration style”与design是被动关系,故用一般现在时的被动语态。故填is designed。7it考查固定句型。本句考查的是固定句型when it comes to.“当谈到的时候”。故填it。8bathed考查非谓语动词。分析句子结构可知,空格处是非谓语动词;且be bathed in为固定搭配,意为“沐浴于,被笼罩”,作非谓语动词时省略be动词。故填bathed。9while/when考查状语从句。分析句子结构可知,空格处引导时间状语从句,表示“当的时候”。故用when/while。10feeling考查词性转换。定冠词the后应修饰名词,故用feeling。 【导学号:44040223】.短文改错(2017重庆一模)It is true that famous schools have equipped with better teaching facilities.However,teachers there are excellent,who come from all over country and even abroad.They have a strong teaching ability to make classes more live and interesting,but students will be able to accept knowledge a bit more easily and better.However,not every student was fit to go to famous schools,in that there is fierce competition among students.And students there have to work much harder than these in ordinary schools.I hope the government will take effective measures to make sure all the schools to provide equally good educations.【答案】It is true that famous schools equipped with better teaching facilities.,teachers there are excellent,who come from all over country and even abroad.They have a strong teaching ability to make classes more and interesting, students will be able to accept knowledge a bit more easily and better.However,not every student fit to go to famous schools,in there is fierce competition among students.And students there have to work much harder than in ordinary schools.,I hope the government will take effective measures to make sure all the schools to provide equally good .第一处:haveare考查时态语态。equip是及物动词,be equipped wit

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论