




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
题组层级快练16 Unit 1 Women of achievement. 阅读理解(2017大庆市)I am a 21yearold boy, and this is my story.One month after I graduated from high school in 2009, I was coming home from swim practice and was involved in a car accident. I was so seriously injured that I was in a coma(昏迷) for over two months at Prince Georges Hospital.I died eight times during my coma and I couldnt talk or communicate when I woke up. Walking was never going to happen again due to all the extreme injuries. Just like my body, my dreams were almost shattered. But I was not going to let my injuries prevent me from living my dreams.After 14 operations and blood transfusions, I had to learn how to talk, eat, walk, shower and live independently again. When I was out of hospital, I still had to go to outpatient therapy in Waldorf, Maryland. After spending a few months in a wheelchair, I took baby steps to walk on my own. It was a miracle that I could walk again, but I wanted to prove that I could not only walk, but run. When it came true, I wanted to get back in the pool again. After a few lung tests, I was able to go in the pool a little bit each week. After a few months of swim training, I began my freshman year at St.Marys College of Maryland and became a proud member of the swim team.By telling my story, I want to make a positive influence on the world. I am just trying to live each day to the fullest and inspire other people never to give up their dreams no matter how bad a situation is. I remember when I was still in my hospital bed, I would have my mom and dad push me around in my wheelchair to the other rooms to see the other patients and talk to them and their families. I wanted to let them know that everything was going to be okay. Somehow, things would work out for the best.1. When the car accident happened, the author _A. was a high school studentB. had finished his high school educationC. was a college studentD. was returning home from a swim competition2. What does the underlined word “shattered” in Paragraph 3 mean? A. Begun.B. Destroyed.C. Shared. D. Taken.3. It can be inferred that the author _ after he woke up from his coma.A. was out of hospitalB. was in surpriseC. faced physical and mental challengesD. was worried about his lung4. What does the author mainly want to show in the last paragraph? A. His purpose of sharing his story.B. His painful experiences.C. His influence on students.D. His great achievements.答案与解析【文章大意】本文是一篇记叙文。主要讲的是作者高中毕业后,在一次游泳练习返回家的途中不幸遭遇车祸,受到严重的创伤并且昏迷两个多月。在他醒来之后,饱受身心上的痛苦与折磨。但是他仍然没有放弃希望,抱着积极向上,坚持不懈的生活态度努力着。在他的坚持之下,生活又重新走上正轨并取得成功。1. 答案B解析细节理解题。从第二段的第一句话“One month after I graduated from high school in 2009,I was coming home from swim practice and was involved in a car accident.”可以得知,在2009年高中毕业一个多月后的一次游泳练习结束后,作者在回家途中不幸遭遇车祸,故选B项。2. 答案B解析词义猜测题。根据“Walking was never going to happen again due to all the extreme injuries. Just like my body, my dreams were almost shattered”联系上下文可知,作者此时很痛苦,像是身体和梦想都被“毁灭,摧毁”了一样。3. 答案C解析推理判断题。从第三和第四段可知,“. I couldnt talk or communicate when I woke up .”以及“After 14 operations and blood transfusions .”作者醒来后不仅要面对身体上的折磨接受各种药物和机械的治疗,而且还要面对心理上从一个健康的正常人变为连行走都需要重新学习的不健全的人,这是面对生理和心理上的巨大挑战,故选C项。4. 答案A解析推理判断题。“By telling my story, I want to make a positive influence on the world.”通过讲述“我”的故事,“我”希望能对世界有一个积极的影响。(2017贵州遵义高三模拟)I walked to Mrs. Windsors house and waited outside. She was working with another student, and I was not supposed to bother them by ringing the bell. I stood against the wall and daydreamed what Id rather be doing. I had been tutored enough to read, understand, and even write some musical compositions, but I just didnt have a gift for it. Mrs. Windsor had offered to give me the lessons for free, so I felt my duty to try.The door opened and Wendy Barton came out. I walked in, sat down on the piano bench and began to sort through my sheet music. Today Mrs. Windsor introduced her niece Pasha to teach me. With a smile, Pasha sat beside me on the piano bench, opened my sheet music to the beginning page and asked me to play. I arranged my fingers on the keys and studied the notes on the page for a moment. Then I frowned(皱眉) and concentrated to make the notes on the page match the finger movements. I had to admit I was a rather mechanical (呆板的) pianist.After about a page or two, Pasha gently put her hand on top of mine as if to calm my fingers. There was a long pause. “What are you hearing in the music? ” I looked at her rather strangely and admitted I didnt know what she meant. “Like a story. Here, let me try and you listen,” Pasha advised.She closed her eyes and took a deep breath, letting her fingers dance lightly over the keys. Then, she began to play. “See, it begins here beside some kind of river. Hear the water flowing beside you? ”Her fingers rose and fell gently on the keys. “Now the princess appears and shes picking flowers from the waters edge.” A happy piece of music filled the air in time to Pashas dancing fingers. “Oh, but she slips! ” The music changed. “And our princess is being carried off by the fastflowing stream. Quickly, the princess horse sees her plight (困境) and races to the rivers edge where he swims out to let her catch hold of him. Luckily, they make it to the bank.” Pasha said.I played many pieces of music that afternoon, finding the stories in the music and learning that sometimes it takes a friend to pull you out of the river onto dry land again.5. By describing herself as a mechanical pianist, the author meant _A. she could remember the notes in a short timeB. she was playing the piano without emotionC. her fingers couldnt move freelyD. it had been a long time since she played last time6. Which of the following can best describe Pasha? A. Creative. B. Honest.C. Humorous. D. Brave.7. Pashas magic of playing the piano lies in that she _A. imagined herself as a princessB. knew its original background storyC. had a strong desire to make a friendD. combined the music with a story8. Which of the following is the best title for the text? A. A Friend ForeverB. Never Give upC. A Piano LessonD. My Favorite Piece of Music答案与解析【文章大意】本文通过讲述作者在一次学习钢琴的经历中,明白了弹琴就要体会出琴谱所讲的情境和故事,这样才能弹好琴。5. 答案B解析推理判断题。根据文章第二段中“I arranged my fingers on the keys and studied the notes on the page for a moment. Then I frowned and concentrated to make the notes on the page match the finger movements.”可知,“我”只是让自己机械地把曲子弹正确就好了,又由语境可知“我”根本都没去想曲子所表达的情境是什么。所以“我”将自己描述成一个机械的/呆板的演奏者,是说自己只弹而不思考。故该题正确答案为B项。6. 答案A解析推理判断题。creative“有创造性的”; honest“诚实的”;humorous“幽默的”;brave“勇敢的”,根据文章中对Pasha弹钢琴和对于所谈曲子的讲述像讲故事一样,可知她是一个富有“创造性”的人。7. 答案D解析推理判断题。根据文章第五段可知Pasha在弹琴的过程中把音乐和故事联系起来,故选D项。8. 答案C解析主旨大意题。通读全文可知,本文讲述的是一次让作者受益匪浅的钢琴课。故该题正确答案为C项。. 七选五(2017黑龙江大庆市)Every single human being on this planet has a path and purpose to fulfill, whether they realize it or not. _1_List what you love and connect the dots. _2_ It may not make sense at first, but all of the things you enjoy doing are part of your path in one form or another, so grab a pen and a piece of paper and start writing. Once you have your list, take a step back and see how all these brilliant pieces might connect to the work you are meant to do.Identify what you do with ease. Often our passion and purpose are staring us right in the face, but its so natural to us that we dont think anything about it. _3_ Just because they are easy for you doesnt mean thats the case for everyone else. By identifying what comes naturally to you, you have the ability to build on your strengths and help others in ways you never thought possible._4_ Finding your passion is directly related to doing the things that light you up and set your soul on fire. If you love to teach, run, and host live events, then please, do them all! Who says your life purpose has to be just one thing? You are meant to experience life and all that it has offered.Ask others to help. If you are still feeling stuck in finding your passion and purpose in life, it might be time to ask others for help. It can be difficult for you to see where you truly shine because you are simply too close to connecting the dots on your own. Friends, family members and professionals have a view that you dont. _5_A. Do what makes you happy.B. Find what you do with ease.C. Dont overlook the things that are easy for you.D. They can help you to see things within yourself.E. You cannot count on others to help you completely.F. Here are ways to find your passion and purpose from now on.G. Identifying the things you love is the best way to find your passion and purpose.答案与解析【文章大意】本文主要介绍了几种找到自己所钟爱的事情和目标的方法。1. 答案F解析根据上下文可知,此处需要填一个承上启下的句子,故F项“以下是从现在开始找到你所钟爱的事情和目标的方法”符合语境。2. 答案G解析根据本段的主题句及下文中的“enjoy doing are part of your path .”可知G项符合语境。3. 答案C解析上文提到“这对我们来说太自然了以至于我们不把它当回事”,下文提到“只是因为它们对你来说很容易并不意味着它们对其他任何人也容易”,由此可知,C项“不要忽视对你来说很容易的事情”符合语境。4. 答案A解析根据后文中的“and set your soul on fire”可知A项符合语境。5. 答案D解析根据本段的主题句及上文中的“. that you dont”可知D项符合语境。. 书面表达(2017湖南)假如你是李华,首届丝绸之路(敦煌) 国际文化博览会于2016年9月20日在古丝路重镇敦煌举行,你有幸做了一名文博会志愿者。你的朋友Tim来信询问文博会的相关信息以及你做志愿者的感受。请根据下列要点提示,完成一篇100120单词的短文。1. 文化交流与合作是本次活动的主题;2. 通过与外宾交流促使对本国文化的进一步认识,增强了对中国文化的自信;3. 希望对方来中国体验中国文化。参考词汇:丝绸之路(敦煌)
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 中国联通衡阳市2025秋招笔试行测题库及答案供应链采购类
- 2025年影像工程考试题及答案
- 国家能源东莞市2025秋招心理测评常考题型与答题技巧
- 中国广电马鞍山市2025秋招技术岗专业追问清单及参考回答
- 海南地区中储粮2025秋招购销统计岗高频笔试题库含答案
- 白城市中石油2025秋招笔试模拟题含答案市场营销与国际贸易岗
- 长治市中石油2025秋招笔试综合知识专练题库及答案
- 遂宁市中石油2025秋招笔试综合知识专练题库及答案
- 中国移动玉林市2025秋招笔试性格测评专练及答案
- 2025年金城招聘考试题及答案
- 葫芦种植技术
- 热敏电阻器配方设计与制备工艺详解
- 监理工程师题库检测试题打印含答案详解【完整版】
- 2《归园田居》任务式公开课一等奖创新教案(表格式)统编版高中语文必修上册
- 银行文明礼仪课件
- 虚拟电厂运行关键课件
- 敏捷企业组织结构与设计的案例研究
- 光伏储能技术介绍
- 项目合同交付管理办法
- 国企贸易业务管理办法
- 3done入门基础知识课件
评论
0/150
提交评论