




已阅读5页,还剩7页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Unit 3 Back to the past一、阅读理解。When I was a boy there were no smart phones,and our television only got one channel clearly.Still,I was never bored.The fields,hills,and woodlands around my home were the perfect playground.I can remember once hiking to a nearby lake.At the backside of it I was amazed to find an old dirt road that I had never seen before.It was full of muddy tracks and deep woods bordered it on both sides,but exploring it still seemed like a fine adventure.I walked on and on for hours.I was sure my guardian angel was whispering in my ear“Turn around and head back home”,but I was stubborn,so I walked on.There was still neither a car nor a house in sight.I noticed that the sun was starting to go down and I grew scared.I didnt want to end up trapped on this road,and I was worried that it would be dark before I could make my way back to the lake again.I continued to walk on with something growing inside of me.My heart was pounding and my legs were aching.I was almost in tears when I turned one last curve and saw something in the distance.It was a house that I recognized.I jumped up and down and laughed out loud.It was still over a mile away but my legs felt like feathers and I hurried back to my house in no time.I walked in with a big smile on my face just in time for dinner.I remembered this recently when I saw a sign that said “All roads lead home”It is true.In life,all roads,no matter how they twist and turn,can lead us home again.What is important,though,is how we travel them.Are we going to go forth in fear or are we going to go forth in faith?Are we going to make this life a terrible trip or are we going to make this life a joyful journey?The choice is ours.1Why did the author hardly feel bored when he was young?ABecause he could have fun in nature.BBecause he could watch TV all day.CBecause he had many friends.DBecause he used to explore the old dirt road.2How did the author feel when he was exploring the dirt road?AHe thought he would be scolded by his parents.BHe felt contradictory in mind.CHe thought he would be trapped in the woods.DHe was unconscious.3What does “something” probably mean in Paragraph 3?ADoubt. BHope.CCourage. DFear.4What does the author mainly intend to tell us?AAlways make choices on our own.BAll roads lead home.CIts our attitude that matters in our life.DEvery effort is worthwhile.【解题导语】本文是一篇记叙文。作者回忆了自己童年时期的快乐的时光,并通过童年时经历的一件事告诉我们,人生中最重要的是对待生活的态度。【难句分析】What is important,though,is how we travel them.Are we going to go forth in fear or are we going to go forth in faith?Are we going to make this life a terrible trip or are we going to make this life a joyful journey?分析:第一句包含what引导的主语从句,how引导的表语从句;后两句为表示选择关系的一般疑问句。译文:然而(生命中)重要的是我们如何走过这些路。我们要怀着恐惧前行还是要怀着信心前行?我们想让自己的人生成为一次糟糕的旅行还是一段快乐的旅程呢?1A考查细节理解。根据第一段中的“The fields, hills, and woodlands around my home were the perfect playground.I can remember once hiking to a nearby lake”可知,在童年时期,作者可以到大自然中尽情地玩耍,所以不会觉得无聊。2B考查推理判断。根据第二段中的“I was sure my guardian angel was whispering in my earTurn around and head back home,but I was stubborn,so I walked on”可知,在探险之初,作者虽想放弃,但还是选择了继续走下去;根据下文可知,作者虽然担心害怕,但仍然继续前行。由此可推知,在探险过程中他的内心是矛盾的。3D考查词义猜测。根据文章第二段中的“I grew scared”及第三段中的“My heart was pounding and my legs were aching”可推知,由于天越来越黑,作者一直未能找到回家的路,他的内心越来越恐惧。由此可推知,something在此指“恐惧”。故选D。4C考查主旨大意。根据最后一段中的“What is important, though, is how we travel them.Are we going to go forth in fear or are we going to go forth in faith? Are we going to make this life a terrible trip or are we going to make this life a joyful journey”可知,作者想要告诉我们的是生活中态度才是重要的。根据最后一段的叙述可知,作者将表达的重心放在了“如何走人生之路”,其中fear, faith,terrible,joyful体现的均是心境和态度,无关“谁来做选择”,或者“所有的路都能回家”,所以排除A和B。二、单项填空1.The precious manuscripts were hopelessly _ by long exposure in the cold, damp cellar.A. damaged B. destroyedC. harmed D. ruined【答案】D2.People _ that decisions to approve or deny a permit are often arbitrary rather than based on fixed criteria.A. whisper B. signal C. sponsor D. complain【答案】D【解析】whisper低声说,私语;signal发信号,(用手势)示意;sponsor赞助,倡议,组织,主办;complain抱怨。句意:人们抱怨,决定批准或拒绝发放许可证往往是任意的而不是基于既定的标准。3.Across China, ordinary people are becoming more and more _ of the issue of environmental protection.A. dependentB. ignorantC. alikeD. aware【答案】D【解析】句意:在中国,普通百姓正逐渐意识到环境保护问题。dependent依靠的;ignorant无知的;alike相似的;aware意识到的;be aware of意识到。4.When you are old enough to _ things, you should decide your path in life.A. judge B. chooseC. study D. research【答案】A【解析】句意:当你年龄大到足以判断事情时,你应该决定自己的人生道路。judge判断,符合句意。5.The building was named Ford Hall _ a man named James Ford.A. in need of B. in memory of C. in charge of D. in search of【答案】B 【解析】in memory of为了纪念。句意:为了纪念一个叫做詹姆斯福特的人,这栋楼房取名叫做福特大厅。6.The earthquake was so terrible that in only 15 seconds a large city lay _.A. in tears B. in terrorC. in ruins D. in anger【答案】C7.Theres been a record number of _ about the standard of service on Britains railwaysA. contributions B. distinctions C. pressures D. complaints【答案】D【解析】complaints投诉,抱怨。句意:有关英国铁路服务水平的投诉空前的多。8.It is important for people to have the _ that care and sympathy for people with AIDS/HIV makes a difference to the quality of their lives.A. remarkB. awarenessC. assumptionD. compromise 【答案】B9._ what he said, he must have been to the south of the country.A. Judge by B. Judging from C. Judged with D. Judging on【答案】B【解析】Judging from“从判断”为固定结构在句中作独立成分。句意:从他所说的话判断他一定去过这个国家的南部。10.Her fluent English left a great impression on the judges, most of whom voted _ her, and she became the winner in the end. A. in search of B. in favor of C. in memory of D. in danger of【答案】B【解析】in search of寻找;in favor of赞成,支持;in memory of对的纪念;in danger of处于危险之中。句意:她流利的英语给评委留下了很深的印象,大多数评委给她投了赞成票。最后她获胜了。11.She likes dancing with many people on the playground; _.A. so her mother does B. so her mother isC. so does her mother D. so is her mother【答案】C【解析】句意:她喜欢在操场上和很多人一起跳舞她妈妈也这样。“so系动词/助动词/情态动词主语”表示前面的肯定情况也适应于另一主语,故选C。12.And when he got fired at the age of 30 _ to be one of the best things that ever happened to him because a few months later he met his wife. A. it was turned out B. there seemed C. it turned outD. as it seemed【答案】C【解析】it turned out to be.句型。句意:然而就在他30岁的时候他被这个公司抄了,而这件事成了他生命中发生的最好的事情之一,因为几个月之后他遇到了自己的妻子。 13.The flu is believed by some scientists _ by viruses that like to reproduce in the cells inside the human nose and throat.A. causingB. being causedC. to have causedD. to be caused【答案】D【解析】本句是对believe可以接不定式作宾语补足语的变式考查。cause和本句主语the flu是逻辑上的被动关系,所以要用不定式的被动语态,即答案为to be caused,作主语补足语。句意:有些科学家相信流感是由在人类喉腔细胞内繁殖的病毒起的。14.Professor James will give us a lecture on the Western culture, but when and where _ yet.A. hasnt been decidedB. havent decidedC. isnt being decidedD. arent decided【答案】A 15.The young _ eaten up almost everything; one and a half bananas _ left on the table.A. is; areB. are; is C. has; have beenD. have; has been【答案】D【解析】the young 做主语,表示一类人,意为年轻人,谓语动词用复数形式,one and a half 看成整体,后加名词做主语时,谓语动词用单数形式。整个句子强调的是动作的完成。所以选D。句意:年轻人几乎吃光了所有的东西;桌子上就留了一根半香蕉而已。三、完形填空My father, Danny Thomas, was a famous comedian, singer, actor, and producer with many fans. When I was a child I 1 him. Once, my father made a(n) 2 with Margaret OBrien and he often took me to the set. I also wanted to be a movie star. Ten years later, at age seventeen, I got my 3 I played the lead in Gigi. However, the 4 of finally being a real actress was painfully shortlived. All the interviews and all the reviews 5 my father.Would I be as good as my father? Would I be as popular? I was extremely 6 I loved my father, but my 7 was just him.“Daddy,” I began, “please dont be 8 when I tell you this. I want to change my 9 . I love you but I dont want to be a Thomas anymore.”I tried not to 10 during the long silence. And then he said, “I raised you to be a thoroughbred(优秀的赛马). When thoroughbreds run, they wear blinders to keep their eyes focused straight 11 with no disturbance, no other horses. They hear the crowd but they dont 12 . They just run their own race. Thats what you have to do. Dont listen to anyone 13 you to me or to anyone else. You just run your own race.”The next night 14 the crowd filed into the theater, the stage manager 15 me a white box with a red ribbon. I opened it up and inside was a pair of old horse blinders with a little note that 16 , “Run your own race, Baby.”Run your own race, Baby. Dad could have said it a dozen other ways:“Be 17 ”; “Dont be influenced by others.” But it wouldnt have been the same. He chose the right words at the right time. And all 18 my life, Ive been able to come to the point by asking myself, “Am I running my race or 19 elses?”I thank my father for all his words that continue to live in my 20 【解题导语】作者通过自己的经历让我们明白一个人生哲理:走好自己的路,让别人说去吧。1A.hatedBadoredCfearedDavoidedB解析:根据上文中提及的was a famous comedian, singer, actor, and producer with many fans可知,作者的父亲是一个著名的喜剧家、歌手、演员及制作人,而且有许多粉丝,因此,作者小时候很崇拜(adored)他。故选B项。hate意为“厌恶;憎恨”;fear意为“害怕;恐惧”;avoid意为“避免”。2A.movieBalbumCrecordDinterviewA解析:根据下文中的I also wanted to be a movie star.可知,此处指作者的父亲跟玛格丽特奥布赖恩一起拍电影(movie),他经常把作者带到拍摄现场。故选A项。album意为“相册;唱片”;record意为“记录”;interview意为“采访;面试”。3A.positionBawardCdegreeDchanceD解析:根据下文中的I played the lead in Gigi.可知,作者也想成为一名电影明星,而她在电影琪琪中饰演主角,说明作者在17岁时得到了一次机会(chance)。故选D项。position意为“职位;位置”;award意为“荣誉;奖励”;degree意为“程度;学位”。4A.affectionBanxietyCexcitementDbitternessC解析:联系上文及常识可知,作者实现了当演员的梦想,心情一定是激动的。affection意为“感情;喜爱;感染”;anxiety意为“忧虑;担忧”;excitement意为“兴奋;激动”;bitterness意为“痛苦;悲痛;怨恨”。故选C项。句意为:然而痛苦的是,最终成为真正的女演员的激动并未持续很久。5A.focused onBrelied onCappealed toDattended toA解析:根据下文中的Would I be as good as my father?及从上文可知作者的父亲很有名,所以记者都想从作者身上得到关于她父亲的各种相关信息。也就是说,所有的采访和评论的焦点都围绕着父亲。focus on意为“集中于”,故选A项。rely on意为“依靠;信赖”;appeal to意为“上诉;申诉;对有吸引力;呼吁;恳求”;attend to意为“注意;致力于;关心;照料;护理”。6A.calmBupsetCtouchedDguiltyB解析:根据上文可推知,作者本来因为成为真正的演员而感到兴奋,但是几乎没有人关心她自己的努力,只关心她父亲的情况,所以她很心烦(upset)。故选B项。calm意为“冷静的”;touched意为“感动的”;guilty意为“内疚的;有罪的”。7A.beliefBlimitCmodelDproblemD解析:作者由于外人都聚焦于父亲而无人关心她的努力而很苦恼,因此,此处指作者爱她的父亲,但她的问题(problem)就是他。故选D项。belief意为“信仰;信条”;limit意为“限制;局限”;model意为“模型;典型;模范”。8A.puzzledBinjuredChurtDconfusedC解析:根据上文可知,作者因为她的父亲而心烦意乱,再结合下文内容,作者想改名字可知,她不想父亲因此受到伤害。puzzled意为“困惑的”;injured意为“受伤的”;hurt意为“受伤的”,可指身心受到伤害;confused意为“困惑的”。故选C项。9A.roleBnameCschoolDmajorB解析:根据下一句可知,作者不想再用托马斯这个姓了,因此,她想改掉名字(name)。故选B项。role意为“角色”;school意为“学校”;major意为“专业”。10A.cryBsmileCscreamDlaughA解析:根据语境,作者说出会让父亲受伤的话,自己肯定也不舒服。cry意为“哭泣”;smile意为“微笑”;scream意为“尖叫”;laugh意为“笑;嘲笑”。故选A项。句意为:在一阵长久的沉默中,我努力不去哭泣。11A.aheadBaroundCaboutDasideA解析:当赛马奔跑时,它们会戴着眼罩遮住自己的眼睛,以便把注意力集中在前方(ahead),不受任何干扰,也不看其他的马。故选A项。12A.hesitateBmoveCshoutDlistenD解析:根据上文中的hear及but表转折可知,它们听到马群的声音,但是它们不去听,hear与listen相对应。故选D项。hesitate意为“犹豫;迟疑”;move意为“移动”;shout意为“呼喊”。13A.leadingBcomparingCtyingDintroducingB解析:从上文可知作者不能忍受媒体总是拿她跟她的父亲比较,还因此想改名,她的父亲劝她不要受他人评价的影响。结合下文“.You just run your own race.”可知,不要在意任何人把她跟父亲比较。lead意为“领导;带领”;compare意为“比较”;tie意为“系;打结;与打成平局”;introduce意为“介绍;引进”。故选B项。14A.untilBthoughCasDsinceC解析:句意为:第二天晚上,在观众排队进入影院的时候,舞台经理递给我一个系着一条红丝带的白色盒子。根据句意可知,设空处表示“当的时候”,引导时间状语从句。故选C项。until意为“直到”;though意为“尽管”;since意为“自从;既然;由于”,均不符合语境。15A.deliveredBhandedCdroppedDpressedB解析:根据下文中的I opened it up可知,此处指舞台经理递给(handed)作者一个盒子。故选B项。deliver意为“邮寄;发表;接生”;drop意为“放弃;下降”;press意为“压;挤;推;施加压力”。16A.wroteBshowedCprintedDreadD解析:设空后的“Run your own race, Baby.”是纸条上写的内容。write意为“写”;show意为“显示;说明”;print意为“印刷;打印”。此处指纸条上“写着”,应用read。故选D项。17A.gratefulBmodestCindependentDconsiderateC解析:句意为:爸爸本来可以用许多其他方式说出这句话:“要独立(independent)”;“不要被其他人影响”。据上文可知,父亲的意思就是要独立,故选C项。grateful意为“感激的”;modest意为“谦虚的;谦逊的;适度的;端庄的”;considerate意为“考虑周到的;体贴的”,均不符合语境。18A.towardBbeyondCthroughDbehindC解析:句意为:在我整个(through)人生中,我已经能直奔主题扪心自问:“我现在是在参加自己的比赛还是其他人的呢?”all through后接时间表示“整个”。toward意为“朝;向”;beyond意为“超出”;behind意为“在后面”,均不符合语境。故选C项。19A.somebodyBeveryoneCnobodyDeverybodyA解析:or表示选择,根据设空前的running my race可知,设空处指“其他人的”。根据语境可知选A项。20A.recognitionBdreamCexperienceDheartD解析:作者非常感谢父亲,谢谢他那些将继续深藏于作者内心(heart)的话。故选D项。recognition意为“识别;承认;认出;重视;赞誉;公认”;dream意为“梦想”;experience意为“经历;经验”,均不符合语境。四、短文改错。Dear Peter,Im very glad to receive your email asking for information
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年宠物美容AI技术面试题库
- 2025年安全战略填空题库
- 2025年导盲犬训练高级面试实战题库
- 2025年广播电视台后期制作面试常见问题解答
- 2025年语音合成师职业发展面试题及答案
- 2025年高效学习方法与技巧高级笔试预测题
- 2025年地震救援面试重点题解析及答案
- 2025年建筑装饰设计师专业技术考核试卷及答案解析
- 课件中控件的使用
- 2025年环保工程技术师资格考试试题及答案解析
- 2025北京平谷区初三二模数学试题及答案
- 2025年中级会计职称考试经济法冲刺试题及答案
- 乐器供销合同范本
- 2025年辽宁省中考生物学试卷真题附答案
- 2025-2030牛肉分销渠道冲突与供应链协同优化报告
- 《法律职业伦理(第3版)》全套教学课件
- 2025年青岛市崂山旅游集团招聘考试笔试试题
- 2025年秋季新学期全体中层干部会议校长讲话:在挑战中谋突破于坚实处启新篇
- 2025年幼儿园保育员考试试题(附答案)
- 2025年上半年中国铁路兰州局集团有限公司校招笔试题带答案
- 《物联网导论》课程标准
评论
0/150
提交评论