




已阅读5页,还剩9页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖南省师大附中2019届高三英语上学期月考试题(二)(含解析)本试题卷分为听力、阅读理解、语言知识运用和写作四个部分,共14页。时量120分钟。满分150分。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。(B)1.How will the man go to the train station tonight?A. By car. B. By bus. C. On foot.(C)2.How did the woman feel about her life?A. Worried. B. Satisfied. C. Bored.(B)3.What has led Amy to success?A. Her intelligence. B. Her effort. C. Her luck.(C)4.What do we know about the woman?A. She works as a tutor at night.B. She has a wellpaid job.C. She got a pay raise recently.(B)5.What hat is the man looking for?A. The cowboy hat.B. The one with stars.C. The one with a baseball logo.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。(C)6.Where does the conversation take place?A. At a travel agency. B. At an airport. C. At a hotel. (A)7.What day is it today?A. Tuesday. B. Wednesday. C. Thursday.听第7段材料,回答第8、9题。(A)8.What do we know about Westminster Abbey?A. It was built in various styles.B. Its the oldest building in London.C. Its the living place of the British prime minister.(C)9.What is happening to the Tower Bridge?A. It is moving down.B. It is holding back a ship.C. It is giving way to a ship.听第8段材料,回答第10至12题。(A)10.How long did the man study in Australia?A. For 5 years. B. For 3 years. C. For a year.(C)11.Where is the man from?A. America. B. Japan. C. Canada.(A)12.Where do American teenagers like to hold parties?A. At their own houses.B. In their classrooms.C. In pubs.听第9段材料,回答第13至16题。(B)13.Who is likely to be at the top of his class this year?A. Jack. B. Jason. C. Mark.(C)14.What is Jason hoping to do?A. Become a professor.B. Make money from sports.C. Go to Harvard University.(A)15.What is Mark interested in?A. Football. B. Baseball. C. Law.(C)16.What is the womans suggestion for the man?A. To help Jason with his future plan.B. To have a talk with his wife.C. To have a talk with Mark.听第10段材料,回答第17至20题。(C)17.Where can you most probably hear this talk?A. In a class of the Greek language. B. In a class of the French language.C. In a class of the English language.(B)18.How long does the class last?A. 11 weeks. B. 13 weeks. C. 15 weeks.(A)19.What is “the short cut” to learning words according to the speaker?A. Learning how words are formed. B. Taking more courses.C. Reading basic words aloud.(B)20.Why is the class popular?A. Its taught by Professor Morris.B. It helps to master some useful rules.C. It is not offered each term.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAsia can boast(吹嘘) that it has some of the best beaches in the world.Sihanoukville, Cambodia is a seaside town located 200km or a fourhour bus ride away from the countrys capital, Phnom Penh. With several beaches and small offshore islands, it is definitely not a place to miss out if you are intending to visit Angkor Wat, as the beaches there are stunning and still unspoiled by mass tourism.Serendipity BeachSerendipity Beach is the most popular beach for the masses, since it is the most accessible beach, being the nearest one from the main town area.There are plenty of bars scattered around the beach, so be prepared for the crazy parties every night.Ochheuteal BeachOchheuteal Beach is located south of Serendipity Beach, and its a bit of an improvement from Serendipity Beach itself in terms of the people that go there. Over here, there are bars and pubs, but at night, dont expect wild parties like at the Serendipity Beach area.Otres BeachAll the way down south, near Moat Peam, lies a hidden gem called Otres Beach. This is where you can get your yoga suit on and practice meditation(冥想). This is the quietest beach in Sihanoukville and it is the least crowded, with very few parties. If your idea of a beach holiday is just yourself and the sun, sea and sand, this place is for you.Koh RongKoh Rong is an island off Sihanoukville that is covered with beautiful sandy beaches. True relaxation lies at Long Beach, which is located on the other side of the island.Clear water surrounds the beach, and once you get there, youll be greeted with fine white sand.Koh Rong doesnt have any roads, so there are no cars or motorbike rentalseverything is mostly on foot.(B)21.Why is Serendipity Beach the most popular with tourists?A. There are a lot of wild parties.B. It is the nearest beach from the main town area.C. The food and drink are varied.D. It has plenty of cheap bars and pubs.【解析】根据第二段第一句话可直接得出答案。(C)22.Which place may be the best choice for a quiet sun bath?A. Serendipity Beach. B. Ochheuteal Beach.C. Otres Beach. D. Long Beach.【解析】根据第四段介绍可知。(A)23.What is special about the beaches in Cambodia?A. They are less developed and visited.B. They are not easily accessible.C. They are within walking distance to its capital.D. They offer tasty seafood.【解析】根据第一段最后一句话可知A正确。B、C选项与原文不符。D项未提及。BNASAs Jet Propulsion(喷气推进) Laboratory (JPL) attracted Marlyse Reeves from an early age. Growing up in Pasadena, California, in JPLs backyard, Reeves developed a love for everything related to outer space, and the lab was a regular destination for school field trips. Even as a child, Reeves, now as an MIT senior, knew she wanted to work in the space industry. Her love of space was cultivated at home, too. At MIT, Reeves quickly found her place in the Department of Aeronautics and Astronautics (航空航天系)As a junior, Reeves was selected to participate in the GordonMIT Engineering Leadership Program. The program focuses on leadership for engineerspeople who may have high technical IQs but who may be not good at expressing themselves. Reeves holds the point that in industry, people have to communicate with other engineersto explain their ideas and fit into the organizational structure.In the second year of the program, students become coaches for the new students, which means a team coach observes, and instructs the younger group. So Reeves thinks its really the secondyear students who are guiding the firstyear students into how they can improve as leaders.Reeves has been with Women in Aerospace Engineering (WAE) since its beginning in her sophomore year. The group builds a community for women in all aspects of aeronautics. Last month, Reeves helped organize the first WAE Day, an event for 18 high school girls in the Boston area to come to MIT to learn about aerospace engineering. Reeves says events like these are especially important for exposing young women to the possibilities of the field.Just as she says, “Being a person who has gone into the aerospace industry and has seen the lack of women, there are often times when I am the only female in the room. I think its important for young women and girls to have role models, and just see that there are women doing it. I have met a lot of strong female role models for myself in industry. A lot of our events are open to men as well. We want to build a community of people who support women in aerospace.”【语篇导读】本文讲述了麻省理工学院航空航天专业大四的学生Marlyse Reeves致力于为该领域的女性建立榜样系统,以鼓励更多女性投入航空航天领域。(B)24.What can we learn from the first paragraph?A. Reeves seldom visited JPL at an early age.B. Reeves became interested in space from childhood.C. Reeves is now a new student studying at MIT.D. Reeves would like to study in the Department of Mathematics at MIT.【解析】细节理解题。根据第一段第二句可知答案。(A)25.What is the aim of the GordonMIT Engineering Leadership Program?A. It is aimed at developing engineers leadership.B. It focuses on increasing students technical skills.C. It tends to improve students observation abilities.D. It aims to train excellent engineers for MIT in advance.【解析】细节理解题。根据第二段第二句可知答案。(C)26.What is the attitude of Reeves towards women in the aerospace industry?A. She thinks the industry is prejudiced against women.B. She thinks women have a higher IQ than men in the field.C. She believes having role models has a positive effect on women.D. She feels it is difficult for women to become successful in the field.【解析】观点态度题。根据最后一段第二句可知,Reeves认为行业内优秀的女性为其他女性树立榜样有助于提升该行业女性的自信心。因此选C。(C)27.Why does Reeves attach importance to the WAE Day?A. Because its a girls dream.B. Because it makes her a leader.C. Because it helps women experience more about aeronautics.D. Because it can strengthen the community.【解析】推理判断题。根据第四段,可知答案选C。CIf you find yourself hitting the snooze button(闹钟延时按钮) every morning, dont blame yourself. Your work schedule could be to blame. Research now shows that, for many of us, our work schedules dont go with our natural body clocksand experts are urging employers to take notice. Sleep is a “strategic resource” that most companies are ignoring. When work schedules are aligned with peoples natural sleep patterns, they produce higher quality and more innovative work because they are more focused, less stressed and generally healthier. The opposite is also truewhen employees are not getting enough sleep they are more likely to make major mistakes and suffer from workplace injuries. But its not just about the amount of sleep you get. Its important that people recognize every living thing, from primitive bacteria to human beings, has a biologically determined internal body clock. This determines whether you are a night owl(夜猫子), an early bird or somewhere in the middle. We dont have any choice. “Its like feet,” said Till Roenneberg, a professor of chronobiology(生物钟学). “Some people are born with big feet and some with small feet, but most people are somewhere in the middle.” Many companies start the workday at 8 am. or 9 am., putting their work schedules in disagreement with their employees body clock. This mismatch, along with the pressure to be productive and be available to respond to email or take calls at all hours of the day and night, means that many people suffer from what is called “social jet lag” . (A)28.The underlined word “aligned” in Paragraph 2 means “_”A. matched B. cooperatedC. conflicted D. shortened【解析】当工作时间和人体的自然睡眠模式一致时,他们可以更高效、更富有创造性地工作,因为这时的人们更专注,压力更小,健康状态更好。(C)29.What does Till Roenneberg s remark mean? A. The amount of sleep you get counts much.B. An early bird does better than a night owl.C. We are born to have a body clock.D. Most people have neither too big nor too small feet.【解析】Roenneberg用脚来打比方,说生物钟就像脚一样,一些人生来脚大,一些人生来脚小,大部分人不大不小,这些都是天生的,无法改变的。 (D)30.If people suffer from “social jet lag”, they will _A. not be as clever as other peopleB. fail to finish their daily tasks C. fail to adjust their body clockD. act as if they were in the wrong time zone【解析】有社会时差反应的人,就感觉跟平时坐飞机有时差是一样的,生物钟和太阳钟不协调。(B)31.What is the best title for the passage?A. Body clock and good work habitsB. Late for work? Maybe not your faultC. How to improve your work efficiencyD. Urgent need to change your body clock【解析】我们平时大多是早上8点或9点开始工作,研究表明,这个工作时间和我们的自然生物钟可能是不同步的,所以工作效率不高,早上不想起床,不能怪员工。 DThe chaparral ecosystem is a plant and animal community that is relatively rare. It is characterized by shrubland and a specific weather pattern. Winters in this ecosystem are mild and wet, and summers tend to be hot and dry. The state of California in the United States has one of the worlds largest chaparral ecosystems. They can also be found in parts of northern Mexico, Australia, Chile, and South Africa.Wildfires occur frequently in this ecosystem. Lots of very flammable plant growth builds up in between fire seasons. Only about 1539 inches of rainfall each year. Shrub plants of the chaparral are most likely to catch fire in the late summer or early fall. Thats because the summers are extra dry. The thought of fire is frightening to people with homes or businesses. However, it is far more dangerous not to have wildfires. When there are no fires, the shrubs take over. Small fires once in a while are beneficial. They keep the plant growth under control. They also act in some other surprising ways. There are some plant species in chaparral ecosystems that cannot reproduce unless there has been a fire. The heat, smoke and changes in the soil that follow a burn actually release seeds from some plants.What causes the frequent fires in this region? Sometimes lightning strikes will catch plants on fire. However, this accounts for only a small portion of the fires. Humans are the cause of many wildfires. A match, cigarette or campfire left carelessly unattended can cause a fire. Hot, dry winds, like the Santa Ana winds in California, make the fire go wild.If it has been a long time since the last fire, plants will fuel the fire. It is often very difficult for firefighters to put out these fires.People who live in and near chaparral ecosystems have to clear plants from around their homes. This helps to prevent the home from being damaged in a fire. Wildfires are a natural and important part of a healthy chaparral ecosystem.(C)32.According to the first two paragraphs, the chaparral ecosystem_A. can be found throughout northern Mexico B. has a lot of rainfall in wintersC. can easily catch fire in summersD. has few plants and animals【解析】根据第一段the summers tend to be hot and dry可知,其夏季是火灾高发期。(B)33.What can we infer from the passage?A. Broadleaves plants are less likely to catch fire here.B. Shrub plants will damage the ecobalance without wildfires.C. Plants cant reproduce without wildfires.D. Humans here are threatened to leave by frequent fires.【解析】根据第二段When there are no fires, the shrubs take over. Small fires once in a while are beneficial.可知,没有火灾时,该地的灌木会覆盖该地,进而破坏其生态平衡。(A)34.What can people do to prevent accidental fires?A. They should be careful with matches, cigarettes and campfires.B. They should prevent lighting striking.C. They should train wellequipped firefighters.D. They should clear flammable plants.【解析】根据第三段 A match, cigarette or campfire left carelessly unattended can cause a fire.可知,人类应该小心应对 match, cigarette or campfire,避免火灾。(A)35.What is the main idea of the passage?A. Wildfires are an important part of the chaparral ecosystem.B. People can take steps to remain safe in the chaparral ecosystem.C. Wildfires occur frequently in the chaparral ecosystem.D. The chaparral ecosystem is relatively rare in the global area.【解析】通读全文可知,本文主要讲述wildfires的重要性。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Concern about extinctionthe permanent loss of a speciesmotivates a wide variety of people to take action to protect animal species at risk of dying out. Animal protection and animal rights are familiar themes associated with the field of environmental activism. Certainly, endangered animals suffer no lack of support.36._D_Surprisingly, some of the most endangered plants are species that, up until recently, were used by humans as necessary food crops.37._C_In order to maximize productivity, farmers have chosen to focus on a handful of highyield crops that can be harvested efficiently. At one time, the number of plant species used by humans to meet their nutritional requirements numbered above 7,000. Now, it is around 150. Some experts even claim that humans actually rely on just twelve species of plants for most of their food.A single food crop generally contains several species, which may be further divided into hundreds of varieties, but these varieties are quickly disappearing. 38._E_Eighty percent of the corn varieties grown in Mexico in 1930 have disappeared.Ninety percent of the 10,000 wheat varieties cultivated in China 1949 are no longer used.39_F_Crop diversity is a factor that ensures the continuation of certain beneficial natural processes in ecosystemsthe cycling of nutrients, management of pests, and maintenance of water quality. 40._B_Clearly, there is an urgent need to preserve the plants irreplaceable crop diversity before it is lost completely.A. You probably want to know the exact approach to protecting endangered plants.B. Also, crop diversity provides the necessary gene pool to supply crops with a variety of traits(特点)C. Threatened by current shortsighted farming techniques, crop diversity has shrunk dramatically.D. However, endangered plants are defended by few.E. Examples of losses in crop diversity have been recorded worldwide. F. The permanent loss of plant species represents a huge threat to humanity.G. Thanks to modern farming techniques, many countries have taken measures to protect them.第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。When I first met my new parrot, Chico, his wings had been cut short. He couldnt fly and he was stuck on the_41_just like us humans. When the weather turned nice, I would take Chico outside. I_42_him on a branch of a tree, hoping to make him happier. At first he seemed confused.He walked back and forth on the branch looking_43_. He didnt even flap(拍打) his wings in a(n)_44_to fly. Somehow he knew he was incapable. One day Chico got especially excited.He paced back and forth and made an incredible amount of noise. Then all of a sudden he stopped and_45_an even louder scream. He started_46_flapping his wings for the first time everthen he_47_off the branch like a space shuttle! I was amazed and shocked.Little did I know his feathers had been growing back, and Chico had been waiting until the moment was ripe for_48_! Two days later Ch
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 拍卖业战略攻略
- 你思故你在?中英互译
- 河北省献县2025年上半年事业单位公开遴选试题含答案分析
- 河北省顺平县2025年上半年公开招聘城市协管员试题含答案分析
- 河北省内丘县2025年上半年公开招聘城市协管员试题含答案分析
- 河北省广平县2025年上半年公开招聘城市协管员试题含答案分析
- 2025版风电场建设土石方工程居间服务合同书
- 2025大棚租赁合同范本:设施农业项目投资合作
- 2025电商企业平台入驻培训与托管代运营合同
- 2025年度智能办公设备采购与销售合同范本
- 2025安全生产法解读与实践
- 某学院教育事业发展十五五规划概述
- 工厂产品交付管理制度
- 果蔬项目可行性研究报告模板及范文
- 卡丁车俱乐部管理制度
- 2025年中国铂金属制品市场现状分析及前景预测报告
- TSG 23-2021气瓶安全技术规程
- 2025年渠道管理及维护工技能资格知识考试题与答案
- 登高车施工作业方案
- 急救药品知识课件
- 设备搬迁调试协议合同书
评论
0/150
提交评论