2019届高中英语能力练Unit3TraveljournalSectionⅡTheLanguagePointsofReading(第1课时).docx_第1页
2019届高中英语能力练Unit3TraveljournalSectionⅡTheLanguagePointsofReading(第1课时).docx_第2页
2019届高中英语能力练Unit3TraveljournalSectionⅡTheLanguagePointsofReading(第1课时).docx_第3页
2019届高中英语能力练Unit3TraveljournalSectionⅡTheLanguagePointsofReading(第1课时).docx_第4页
2019届高中英语能力练Unit3TraveljournalSectionⅡTheLanguagePointsofReading(第1课时).docx_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Section The Language Points of Reading课时作业(一)对应学生用书P27完形填空My husband and I were on our way home after holidaying in Queensland with our three children. It was late afternoon as we were heading for Narrandera, where we _1_ to stay the night. The car became difficult to control and we _2_ we had a flat tyre (轮胎). It was quite _3_ by the time wed _4_ all the camping equipment and _5_ the tyre. Then, not long after getting back on the road, another tyre _6_. But now we had no _7_. There was no traffic on the road and were only farms along the way. Just as we were debating whether to sleep in the car or _8_ to the nearest farm for help, car headlights _9_ in the distance. My husband walked to the middle of the road to flag it down, _10_ the children and I sat in the car with the inside light on so the driver could _11_ we were a family and not a threat. _12_, it was a lovely couple and their three children who lived on a nearby _13_ farm. We all piled into (挤进) their car, and a short drive later we _14_ their farm. They suggested we spend the _15_ on the floor of their sitting room. The next morning, after cooking us a great _16_, the farmer took my husband to the nearby town to buy new tyres. Our two _17_ got on so well that they _18_ us to stay on for another day to learn about the workings of the farm and watch their daughter _19_ ride one of the huge pigs. We finally continued home to South Australia, very _20_ for the kindness this family had shown us. 1A.planned Brefused Ctried Dhesitated答案:A文章的第一段就提到作者和丈夫还有三个孩子在澳大利亚的昆士兰度完假后直奔Narrandera过夜,这个地方应该是他们计划(planned)好的。2A.promised Badmitted Cremembered Drealized答案:D汽车变得很难控制,我们意识到(realized)轮胎瘪了。3A.cold Bhot Cdark Dlight答案:C从第一段的“It was late afternoon”可知,天色已晚 (dark)。4A.loaded Bremoved Cbought Ddestroyed答案:B从本句的“all the camping equipment”可知是“把野营的设备搬下来”。remove “移动”,符合语境。5A.changed Bafforded Cimproved Dexchanged答案:A结合上一题“作者一家人搬下野营的设备”可知,目的是换轮胎。change “更换”,符合语境。6A.burst Bcame Cstayed Dstarted答案:A根据句中的Then和another可知,另一个轮胎也爆裂了。burst “爆裂”,符合语境。7A.money Btime Cspare Dshare答案:C因为一辆车上只有一个备用的轮胎,现在车上的另一个轮胎又爆裂了,所以再没有别的备用轮胎了。spare在这里是名词,意思是“备用品”。8A.escape Breturn Cdrive Dwalk答案:D作者一家人商讨是睡在汽车里还是到最近的农场求助。因为汽车坏了,所以只能步行去求助。walk“步行”,符合语境。9A.helped Bremained Cappeared Dwaited答案:C从本句的car headlights和in the distance可知,是“车灯出现在远处”。appear “出现”,符合语境。10A.since Bthough Cwhile Dunless答案:C丈夫走到路中间拦车,而(while)作者和孩子们坐在车里打开车内的灯。while在此处为连词,意为“而”,表示两种情况的对照。11A.hear Bsee Csmell Dprove答案:B丈夫走到路中间拦车,作者和孩子们坐在车里打开车内的灯。这样做的目的是让司机看到他们是一家人。see “看见”,符合语境。12A.Luckily BUnfortunately CStrangely DNaturally答案:A从下文作者一家人都得到了帮助可知,他们很“幸运”。故Luckily “幸运地”,符合语境。13A.chicken Bduck Cpig Dcow答案:C从倒数第二段的“watch their daughter _19_ ride one of the huge pigs”可知,这里是养猪场。14A.got away from Barrived at Csettled down Dlooked for答案:B我们挤进他们的汽车,一会儿就到达了他们的农场。arrive at “到达”,符合语境。get away from “摆脱”;settle down “安顿下来”;look for “寻找”。15A.day Bholiday Cnight Dweekend答案:C前面提到汽车坏的时候就已经天黑了,所以作者一家人是在这家人家里度过这一晚上(night)的。16A.supper Blunch Cdinner Dbreakfast答案:D根据句中的“The next morning”可知,农场主为作者一家人做了早饭(breakfast)。17A.children Bfamilies Cfriends Dstrangers答案:B从句中的“got on so well that they _18_ us to stay on for another day to learn about the workings of the farm”可知,两个家庭(families) 相处得很好。18A.invited Bordered Cbegged Dallowed答案:A他们两家相处得很好,所以是邀请(invited)作者一家人再待一天。19A.uselessly Bendlessly Cfearlessly Dcarelessly答案:C骑猪是很危险的,他们的女儿敢骑上其中的一头大猪,她应该是大胆的。fearlessly “大胆地”,符合语境。20A.eager Bready Csorry Dgrateful答案:D这一家人给予了作者一家很大的帮助,自然他们会很感激的(grateful)。阅读理解ALast month, it was my first time to have a bus tour for sightseeing in Hong Kong SAR. Its really pleasant and interesting. Sitting on the upper deck of the bus, I explored Hong Kong in a different way. When the bus passed along the street, all the buildings and attractions along the way seemed very close to me. I bought a oneday pass priced at $6 to enjoy unlimited (无限制的) rides on two important routes. I started the trip from Central Star Ferry, and took the H1 Heritage Route to travel around the Central and Western District. After leaving Star Ferry, the bus passed Western Market and Hollywood Road, where the famous antique (古董) shops are located, then Man Mo Temple. Not only could I sightsee on the bus, I also gotoff at many stops. I got off in Man Mo Temple and walked along Lascar Row. Then, I goton the sightseeing bus to Dr Sun Yatsen Museum, which was built in 1914 to honor him. And the famous Hong Kong University leftagoodimpressiononme. After traveling back through the dried seafood shops without stopping, I went to the terminus (终点站) at Star Ferry.After the heritage journey, I took the H2 Metropolis Route for my shopping tour. I left from Star Ferry and traveled through Wan Chai to Causeway Bay and Times Square for shopping. Having bought a lot of things, I went back via St. Johns Cathedral and Statue Square in the heart of Central.Though tired, I did have lots of fun on my oneday bus tour!1How did the writer have the tour around Hong Kong SAR?AOn foot. BBy bus.CBy subway. DBy bike.答案:B细节理解题。由文章首句“Last month,it was my first time to have a bus tour for sightseeing in Hong Kong SAR.”可知,作者是乘坐公共汽车游览香港特别行政区的。2Where are the antique shops?AAt Central Star Ferry. BOn Hollywood Road.CIn Western Market. DIn Lascar Row.答案:B细节理解题。从第二段第二句中的“and Hollywood Road,where the famous antique shops are located”可知,古董店在好莱坞街道上。3Which of the following did the writer NOT do while taking the H1 Heritage Route?AVisited Man Mo Temple.BWalked along Lascar Row.CBought some dried seafood.DVisited Hong Kong University.答案:C细节理解题。从第二段倒数第一句中的“the dried seafood shops without stopping”可知,作者在经过干海鲜店时并没有停下来,更不可能购物。故选C。4Which of the following places was built to honor Dr Sun Yatsen?ACentral Star Ferry.BWestern Market and Hollywood Road.CDr Sun Yatsen Museum.DMan Mo Temple.答案:C细节理解题。由第二段倒数第三句中的“I got on the sightseeing bus to Dr.Sun Yatsen Museum, which was built in 1914 to honor him.”可知答案。1pleasant adj. 令人愉快的2.explore v. 探索3attraction n. 有吸引力的地方,吸引4locate v. 坐落在;位于(某处)1get off 下车 2.get on 上车3leave a(n) (good) impression on sb. 给某人留下(良好的)的印象B“For those who havent been to Tibet, Tibet is a dream; for those who have already been there, Tibet is a memory.” Said Li Wan, a graduate from Sun Yatsen University. “For me, living there is my dream and happiness.”Li was suddenly crazy about Tibet after working there for three months as an office clerk. Since 2008, Li has spent most of her time travelling in Tibet. Four years have passed and she has been to almost every corner of Tibet.Li came to Tibet firstly because of her desire for personal freedom. She entered Tibet along the YunnanTibet road, enjoying the special view happily. She was surprised to find that it is a white paradise (天堂) on the earth. Although she couldnt even speak a word of Tibetan language, she had no difficulty in communicating with natives. “To me, they are free, generous, simple and happy. It appears to me that people should live in this way, singing while working, dancing while living,” Li said.Li Wans dream is to live in Tibet for a long time. She has learned to make good use of every penny and keep her cost of living within 300 yuan a month. Li has shown great courage in the adventures (冒险). In many situations she travelled alone in some places in terrible climate. To her greatest surprise, she learned to value life and to followherownheart.“I felt very close to death many times when I was in extreme coldness and quietness, running out of energy. After having survived the difficulties, I find more beauty in my life. I have learned to insistonmydream,” she said.5This passage mainly talks about _.Athe challenges Li Wan met in TibetBthe travel that Li Wan made in TibetCthe people Li Wan communicated with in TibetDthe route that Li Wan planned in Tibet答案:B主旨大意题。文章主要讲述的是李婉在西藏旅行的经历,故B项正确。6During the adventures in Tibet, what Li Wan learned most is _.Ato enjoy the beauty of natureBto get along well with nativesCto follow her heart to live her lifeDto set down journals ab

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论