高考英语复习Unit4Makingthenews课下作业(一_三).docx_第1页
高考英语复习Unit4Makingthenews课下作业(一_三).docx_第2页
高考英语复习Unit4Makingthenews课下作业(一_三).docx_第3页
高考英语复习Unit4Makingthenews课下作业(一_三).docx_第4页
高考英语复习Unit4Makingthenews课下作业(一_三).docx_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Unit 4 Making the news课下作业(一三)课下作业(一) 考点过关针对练.单词拼写1He was accused (指控) of robbing a bank and was sentenced to ten years in prison.2Be quick! We must get this report finished by tomorrows deadline (最后期限)3In order to ensure success we must have a complete and thorough (详尽的) plan.4The English department (系) of our school will hold a party to celebrate Christmas.5I still feel guilty (内疚的) about things I said to my father when I was a teenager.6Your brother looks quite delighted (快乐的); he must have been admitted as a member of the football team.7You should phone his secretary if you want to make an appointment (预约;约会)8The truth is that the committee gave its approval (赞同) to the plan after a second thought.9It is such an unusual (不同寻常的) work of art that everyone wants to have a look at it.10Our headteacher demanded (要求) that we should take an active part in all kinds of afterschool activities.语境语法填空1Last week the teacher informed the students of the time of the final exam.She demanded that all the students should_make (make) good preparations for it, for whether the students will get a good mark depends on their own efforts.Li Hua, a gifted (gift) student, has been concentrating on his study this week so as to get a good mark.I hold the firm belief that he is sure to succeed.2I am delighted (delight) to cover the stories happening in the campus, because I have a nose for news.Eager for all the information, I ask many different questions.I devote myself to listening to detailed facts.Meanwhile, I have to prepare the next question depending (depend) on what they say.As a journalist, I look forward to writing (write) a good article.Although it is hard, I find the job fun and rewarding (reward)3As a journalist, not only does Li Qiang have a good nose for news, but he is also a friendly person and usually assists (assistance) his colleagues with lots of things.As a consequence, they like him very much.He has never had a case where someone accused him of getting the wrong end of the stick.He is devoted to protecting the environment and he approves of reusing things instead of throwing them away.根据提示补全句子/一句多译1只有通过相互理解彼此学习我们才能一起开心地度过那些美好的日子。(only置于句首的倒装句)Only_by_understanding_and_learning_from_each_other_can_we spend those days together happily.2比我大三岁的丈夫,非常体贴,总是把我放在首位。(senior)My husband, who is_three_years_senior_to me, is very considerate and always places me in the first place.3这个班级的学生渴望学习新知识以解决更难的问题。(eager)The students in this class are_eager_to_learn new knowledge in order to solve more difficult problems.4由于被指控偷钱,这个人被带到了法庭。Accused_of_stealing_money,_the man was brought to the court.(accuse)Charged_with_stealing_money,_the man was brought to the court.(charge)5讲座将涉及许多英语初学者不能正确使用语言的情况。(先行词为抽象名词的定语从句)The lecture will cover a_number_of_cases_where beginners of English fail to use the language properly.6在昨天的考试中他没有犯一个错误。(否定词置于句首的倒装句)Not_a_single_mistake_did_he make in yesterdays exam.语境辨义根据语境选出senior的词性和词义(A)adj.年长的(B)adj.高级的;级别较高的(C)n.较年长的人 (D)n.上级;上司1She was appreciated both by her colleagues and her seniors._D_2I have ten years experience at senior management level. _B_3The old man took a train for free with his senior railcard._A_4My brother is my senior by two years._C_课下作业(二) 话题阅读培优练.根据提示填空The media provides us with the observations (observe) and experiences from which we build up our personal understanding (understand) of the world and how it works.Much of our view of reality is_based_on (基于) media messages.The media, to a great extent, gives us our sense of reality (real)Freedom of the media carries with it certain responsibilities of honesty, fairness, accuracy (accurate) and accountability.The power of the media to create and destroy human values comes with great responsibility.The media is powerful (power) in the political system, having_great_influence_on (对有很大影响) politics and on forming social change.The power is to decide who will communicate what to whom.Television can greatly influence the election (elect) of a national leader on the basis of his or her image.片段选词填空crime, demanding, gather, updated, inform, make an appointment with, cover, publish Many young people would like to be a news reporter.However, being a news reporter is a demanding job and it involves lots of duties.News reporters are responsible for gathering and writing about the news as it happens.The appearance of 24hour news broadcasts and regularly updated digital editions of newspaper puts pressure on reporters covering national or international events to be first with the story or to find a new angle.Local reporters dont face the same time pressures, particularly when they work for those newspapers published every week.However, they have to find stories that keep readers or viewers informed or entertained.News reporters cover regular, scheduled events besides breaking news.Sports journalists, for example, attend games to prepare reports.Reporters interviewing famous people should make_an_appointment_with them first.Crime reporters go to police stations and courts to keep up to date with ongoing cases.课下作业(三) 高考语篇提能练.阅读理解(2019湖北省教科研协作体高三联考)A billionaire has recently made one of the biggest charitable (慈善的) donations to a university in Chinas history.Chen Tianqiao donated $115 million to the California Institute of Technology (Caltech) to help advanced brain research. The donation will be spent deepening the understanding of how the brain works.Chen has been interested in brain research, believing it can shape the industries such as artificial intelligence and virtual reality.However, this huge donation has caused heated discussions among Chinese scholars and Internet users alike.Many criticized him for choosing to give money to a foreign university rather than home institutes for brain research, which are developing fast and are on track to catch up with the US in just a few years.Rao Yi, a biologist at Peking University, even said the donation was a typical mistake.Others, however, support his choice.They believe Caltech is a more reasonable choice compared to Chinese research institutions.Caltech has a long history and has taken a leading position in biology, and therefore it produces more efficient (有效的) results.In addition, the results of the research benefit not only the American people, but also the rest of the world.A similar controversial case started two years ago when Pan Shiyi, chairman of SOHO China, donated $15 million to Harvard University to help disadvantaged Chinese students.Many believe that China is still behind in the management and use of donated money, and that as a result, Chinese charity donators are looking abroad.In comparison, Western countries like the US, which have a long history of donating money, have welldeveloped systems that use money efficiently.They can also provide full access for donors who want to track the use of the money.To get more donations, Chinese universities should be braver and more honest.They need selfreflection, rather than envy.语篇解读:本文是一篇新闻评论。中国亿万富豪陈天桥向美国加州理工学院捐赠1.15亿美元用于大脑研究引起了国内人们的热议,作者介绍了正反两方面的看法并强调中国大学要学会自我反思而不是嫉妒。1Why did Chens donation draw criticism?AIt was not used efficiently.BIt was one of the largest to Caltech.CIt should have been given away to a Chinese college.DIt was used in brain research rather than for unfortunate people.解析:选C细节理解题。根据第二段中的“Many criticized him for choosing to give money to a foreign university rather than home institutes .”可知C项正确。give away“赠送”。2Some people are in favor of Chens choice because _.Athe Chinese are just too enviousBthe achievements benefit the whole worldCCaltech is a university with a longer historyDthe fund can help disadvantaged Chinese students解析:选B细节理解题。根据第三段最后一句中的“the results of the research benefit not only the American people, but also the rest of the world”可知B项正确。3Pan Shiyi is mentioned to _.Asuggest the Chinese are enthusiastic about universitiesBshow off generosity of the billionaires in ChinaCinform some Chinese students are poor at academiesDprove the widespread disagreement over donating abroad解析:选D推理判断题。根据第四段首句关键词“A similar controversial case”(一个类似的有争议的事件),并结合上下段的逻辑关系可以判断D项是正确的。4To get more fund, the author thinks the Chinese universities should _.Aexplore artificial intelligenceBgrow fast and catch up with the USCdevelop efficient systems to use the donationsDeducate braver and more honest graduates解析:选C推理判断题。根据最后一段的内容尤其是“To get more donations .selfreflection, rather than envy.”可知C项中关键词“develop efficient systems”概括准确,所以C项正确。.阅读七选五(2019贵阳市高三诊断)How do students manage to complete a huge number of assignments and still find the time to have fun? Time management! _1_. Here are some effective time management tips that can be used outside of college too.Give yourself a treat._2_.For example, if you have a task for an hour, promise yourself to have coffee and biscuits if you manage to do that in time.It is a nice motivation to be productive.Learn something new all the time.Many people who graduate from college think that theyve learned all the secrets of the universe and have nothing more to study._3_.Read books, learn new skills and languages.Itll all make you smarter and more productive.Have fun! Working nonstop is always a bad idea.Human bodies and minds need to have a rest to be productive.If you regularly have fun and rest, you should be energetic and productive._4_._5_.Students most often have different kinds of classes during a day.It helps them balance different subjects, change the way of thinking and simply not to get bored with sticking to one thing for too long.It is also useful to balance tasks at work.Thus, you will do them faster because your brain wont get burdened by onetype tasks.ABalance your tasksBComplete your tasksCStudents should learn to use their time rightDThey think they have already learned a lotEHowever, you still need to give some work to your brainFThus, you will do your work faster and save a lot of timeGYou can give yourself some small treats for finishing small tasks语篇解读:本文是一篇说明文,文章主要论述了如何进行时间管理,以提高自己的工作和学习效率。1选C根据空前的“How do students manage to complete a huge number of assignments and still find the time to have fun?Time management”可知,学生可以通过时间管理设法完成大量的作业,并且仍然有时间玩。据此可知,学生应当学会正确地管理时间,故C项正确。2选G根据空处下句“For example, if you have a task for an hour, promise yourself to have coffee and biscuits if you manage to do that in time.”可知,如果你有一个小时的任务,而且如果你能及时完成,那就许诺自己喝咖啡和吃饼干。再结合该段首句“Give yourself a treat.”可以判断,G项“完成小任务后,你可以给自己一些小奖励”符合语境,故G项正确。3选E根据上句“Many people who graduate from college think that theyve learned all the secrets of the universe and have nothing more to study.”可知,许多从大学毕业的人认为他们已经掌握了宇宙的所有秘密,没有更多的东西可以学习。再根据空后的“Read books, learn new skills and languages.Itll all make you smarter and more productive”可知,阅读书籍、学习新的技能和语言会让你更聪明和更有效率。据此可知,空处前后之间为转折关系,故E项“然而,你仍然需要给你的大脑安排一些工作”符合语境,故E项正确。4选F根据上句“If you regularly have fun and rest, you should be energetic and productive.”可知,如果你定期地娱乐和休息,你会精力充沛并富有成效。据此可知,你将更快地完成工作并节省大量的时间,故F项正确。5选A根据空处所在位置可知,空处为该段的主题句。根据该段内容尤其是“It is also useful to balance tasks at work”可知,平衡工作中的任务也是有用的,据此可知,该段主要论述了平衡任务的重要性,故A项正确。.语法填空(2019惠州高三调研)A woman suddenly _1_ (go) blind in one eye after playing a mobile phone game for a whole week in Guangdong Province last month.The unnamed woman admitted to _2_ (regular) playing the game for seven or eight hours without moving and finally lost _3_ (she) right eyesight.The game, Arena of Valor, _4_ (know) as Honor of Kings, has become hugely popular in China and is due to be released across the US and Europe.Being _5_ worlds most popular online battle game, it already has over 200 million players in China.The battle game _6_ (put) together a team of five players who have to fight others in a fantasy land filled _7_ characters, and players can buy extra features while playing.The eye injury follows a series of _8_ (incident)In June, a child in Shenzhen stole 30,000 yuan (3,450) from his parents to buy addons, and a 13yearold in Hangzhou, severely injured his legs after jumping from a fivestorey building to escape from his father _9_ was trying to stop him playing.In a country in which 60 percent of the population has a smartphone, the game has been highly _10_ (success), partly because it is free to play.语篇解读:本文是一篇说明文,文章通过介绍广东的一位女士因玩手机游戏而使右眼失明的事件,引出了一款手机游戏并分析了它的特点、受欢迎的原因等。1went考查动词时态。该句中的时间状语为last month,所以此处用一般过去时。2regularly考查副词。空处修饰动词playing,应用副词形式,故填regularly。3her考查人称代词。根据空后的“right eyesight”可知,此处应用形容词性物主代词修饰名词,故填her。4known考查非谓语动词。此处表示“这款名为Arena of Valor的游戏,通称为王者荣耀,在中国很受欢迎”。be known as“通称为”,此处known为过去分词作定语。5the考查冠词。此处表示“它成为世界上最受欢迎的网络对战游戏,在中国已经拥有超过两亿的玩家”。形容词最高级前应用定冠词the。6puts考查时态。因为此处描述的是客观存在的情况,所以用一般现在时,又因主语为单数,故填puts。7with考查介词。此处表示“这款对战游戏由五名玩家组建一个队,他们不得不在一片充满很多人物的虚构土地上与其他人战斗”。be filled with意为“充满,装满”,为固定搭配。8incidents考查名词复数。根据固定结构“a series of可数名词复数”可知,此处用名词的复数。9who考查定语从句。分析句子结构可知,此处是定语从句,先行词为father,且空处在定语从句中作主语,所以应用关系代词who引导定语从句。10successful考查形容词。此处表示“这款游戏已经非常成功,在一定程度上是由于它是免费的”。此处用形容词successful作表语。.概要写作阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。Of the thousands of different kinds of animals that exist in the world, man has learned to make friends with an enormous number. Some are pets, offering him companionship; some give protection, and some do hard work which man cannot do for himself. Dogs, which serve man in all three capacities, are found in various species in all countries of the world. The Husky can live in the cold polar regions, and the Saluki is at home in the hottest parts of Central Africa. The people of certain countries are dependent for their very lives on the camel. In the West Indies the little donkey, strong and surefooted, carrying heavy loads even in mountainous places, is a familiar sight.Trained and tamed for many generations, domestic (驯养的) animals are not accusto

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论