(江苏专用)2019年高中英语Unit1Buildingthefuture课时跟踪检测(一)Welcometotheunit.docx_第1页
(江苏专用)2019年高中英语Unit1Buildingthefuture课时跟踪检测(一)Welcometotheunit.docx_第2页
(江苏专用)2019年高中英语Unit1Buildingthefuture课时跟踪检测(一)Welcometotheunit.docx_第3页
(江苏专用)2019年高中英语Unit1Buildingthefuture课时跟踪检测(一)Welcometotheunit.docx_第4页
(江苏专用)2019年高中英语Unit1Buildingthefuture课时跟踪检测(一)Welcometotheunit.docx_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时跟踪检测(一) Welcome to the unit & Reading Language Points.单词拼写1Annual rainfall (降雨量) was lower last year than ever before.2Im sure you can appreciate the gravity (严重性) of the situation.3We now face an embarrassing dilemma (困境): should we stay or go?4I found a job through an employment agency (服务机构)5The paint gives woodwork permanent (长久的) protection against the weather.6The building had a brick base and a metal framework (框架)7He wanted a conventional (传统的) marriage with a wife and kids.8She always travels firstclass regardless of expense (费用). .完成句子1他能否获得一等奖我还有些怀疑。I have_some_doubt_whether he can win the first prize. 2这种情况迫使公司改进其产品与服务。The situation puts_pressure_on the company to_improve its products and service.3辞职之后,他的人生面临着重大抉择。His life was at_a_crossroads after he quit his job.4汤姆对于吃什么不大讲究。只要填饱肚子,他就很满足。Tom is not particular about what he eats. He is content so long as it fills_his_belly.5公司出钱请我们外出就餐。We were taken out for a meal at_the_companys_expense.单项填空1Shenzhou has docked with Tiangong1 successfully, _ a milestone in the development of Chinas aerospace technologies.AmarkedBto markCmarking Dhaving marked解析:选C。考查非谓语动词。句意:神舟九号和天宫一号成功对接,这是中国航天事业发展的一个里程碑。marking .是现在分词短语,在句中作结果状语。不定式常表示意想不到的结果,故B项不符合逻辑;A项是过去分词形式表示被动;D项时态错误。2Nowadays looking for a job is _ great pressure _ the graduates.Aputting; about Bsending; onCtaking; on Dputting; on解析:选D。句意:目前找工作给大学毕业生带来很大的压力。put pressure on“给施加压力”,为固定短语。3(2011陕西高考) _all of them are strong candidates, only one will be chosen for the post. ASince BWhile CIf DAs 解析:选B。考查状语从句。句意:虽然他们都是很强的候选人,但是只有一个人能被选来担任这一职务。根据句意应该选B, while 此处意为“ 虽然” 引导让步状语从句。4I told you that he would come to see you.Actually I had little doubt _ it was true.Awhether BthatCsince Dif解析:选B。考查名词性从句的引导词。句意:“我告诉过你他会来看你。”“实际上我几乎没有怀疑过这是真的。”doubt用于否定句时,其后一般用that引导同位语从句。5Everybody was touched _ words after they heard her moving story.Abeyond BwithoutCof Din解析:选A。考查习惯用语。句意:听过她的这个动人的故事以后,每个人都被感动得难以言表。beyond words“无法用语言表达”。6I drove to Zhuhai for the car show last week.Is that _ you had a few days off?Awhy BwhenCwhat Dwhere解析:选A。考查名词性从句的引导词。句意:“上周我开车去珠海参观车展了。”“那就是你请了几天假的原因吗?”由句意可知此处询问原因,故用why。7High production rates are often achieved _ the expense of quality of work.Afor BonCat Dwith解析:选C。句意:高产出率常常是以(牺牲)产品质量为代价的。at the expense of“以(损害)为代价”。8Im in a _ over whether to tell him or not.Aframework BdilemmaCheadline Ddirection解析:选B。句意:我进退两难,不知道是否该告诉他。dilemma意为“困境”,符合句意。framework“框架”;headline“大标题”;direction“方向”。9(2012湖北高考)Whether the buildings in this area should be pulled down has remained _; people are still looking for other possible solutions.Aunchallenged BrelevantCcontroversial Dcontradictory解析:选C。考查形容词辨析。句意:这些建筑是否要推倒仍然有争议,人们仍然在寻找其他可能的解决方法。C项意为“有争议的”,符合句意。A项意为“没有异议的,完全接受的”;B项意为“相关的”;D项意为“矛盾的”。10She was working as a teacher when I saw her several years ago, but I _ any news about her ever since.Ahadnt got Bhavent gotCdidnt get Dwouldnt get解析:选B。考查时态。句意:几年前我见到她时,她正在当教师,但是自那之后,我就没有她的消息了。根据“ever since”的提示可知,此句应用现在完成时态。.阅读理解AIn an article published in the Slate magazine, Ray Fisman writes about “why giving poor kids laptops doesnt improve their scholastic performance”. The title of the article is “The $100 Distraction Device”, a response to the One Laptop Per Child (OLPC) program, originally known as the $ 100 Laptop.The article does ultimately reach a conclusion. Merely having computers doesnt necessarily improve academic performance. Far more important is how computers are used in peoples lives. The article builds on Fismans personal experience as well as new research by economists Ofer Malamud and Cristian PopEleches, who had access to results from the Euro 200 program that gave poor families computers in Romania. Fisman also recounts the billions that the government spent helping to equip schools with computers. The result of this is that there has not been much improvement.Fisman concludes that if children have computers on which they just play games, they will perform poorly in school. If they do academic work with them, of course they might have different results. Marc Prensky and others might take issue with Fisman, as they see tremendous educational value in some video games. The bigger point is that merely giving computers to people or pushing them into classrooms will just waste more money and will not help poor students. Merely spreading the OLPC program across the developing world wont help.But there are many ways computers can have a tremendous impact if used correctly. If the OLPC program is used not as an end, but instead as a means, it could have exciting results. To do this, the OLPC must be used as a way to connect students to learning opportunities through interactive software. If it is done correctly, we might see that although computers dont help poor kids, computerbased learning does.语篇解读:针对一项给贫穷的孩子送电脑的计划,Ray Fisman发表了一篇文章,他持什么样的观点呢?1What does Ray Fisman think of the One Laptop Per Child program?AHe thinks it has little effect.BHe thinks it does harm to kids health.CHe thinks it is a brilliant idea.DHe thinks it doesnt involve enough people.解析:选A。推理判断题。从第一段的“Ray Fisman writes about why giving poor kids laptops doesnt improve their scholastic performance”可知答案。2Ray Fisman based his article on _.his own experiencenews that he had readreports of the One Laptop Per Child programresearch on the Euro 200 programA BC D解析:选D。细节理解题。从第二段的“The article builds on Fismans personal experience as well as new research by economists . who had access to results from the Euro 200 program .”可知答案。3According to the passage, Marc Prensky _.Ais against children using computersBthinks poor children dont need to buy computersCbelieves some video games can help children learnDwants to promote computer education across the developing world解析:选C。推理判断题。从第四段的“Marc Prensky and others might take issue with Fisman, as they see tremendous educational value in some video games.”可知答案。4What does the writer think of the OLPC program?AHe/She thinks it is a total waste of money.BHe / She believes it needs improvement.CHe / She thinks it will end soon.DHe / She believes it has made a wonderful impact.解析:选B。推理判断题。从最后一段的“If the OLPC program is used not as an end, but instead as a means, it could have exciting results. To do this .”可知作者给这个计划提出了改进的建议,B项描述正确。5The passage was written to _.Apromote a program Breport researchCreport an article Dpraise an author解析:选C。作者意图题。本文主要是围绕Ray Fisman 一篇文章展开的,故选C。BFormer Irish President Mary Robinson, was just making a polite conversation with an Ethiopian (埃塞俄比亚的) teenager about her wedding day. The 16yearold had already been married for a year. “She looked at me with the saddest eyes and said, I had to drop out of school,” Robinson said in a telephone interview. “That conveyed to me the reality,” said Robinson, the first woman to serve as Irelands president and former UN. High Commissioner for Human Rights. “Her life, as far as she is concerned, had more or less ended.”Robinson said keeping girls in school was one of the most important things policymakers could do to address the coming challenges of an everincreasing population, predicted by the United Nations to reach 7 billion soon. “European countries are concerned about aging populations, but this is much less of an issue than the huge number of people which we are going to see over the next 40 years when the population goes from 7 billion to 9 billion,” she said. “Almost all of that increase will be in poor developing countries, so that we have a very big challenge.”Family planning experts worry in particular about the future population explosion in SubSaharan Africa. In May, the United Nations projected the world population would reach 9.3 billion in 2050 and 10.1 billion by 2100. Much of that growth will come from Africa, where the population is growing at 2.3 percent a year more than double Asias 1 percent growth rate. If that rate stays consistent, which is not certain, Africas population will reach 3.6 billion by 2100 from the present 1 billion.Joel Cohen, a professor of population studies at Rockefeller University and Columbia University in New York, said universal secondary education offered a way to reduce population in high birth rate regions. In addition to providing information about birth control, a secondary education teaches women to reduce their own fertility, improve the health of their children and allows them to move from a mindset of having many children in the hope that some will survive to improve the quality of each childs life, Cohen wrote in the journal Nature. 语篇解读:人口的快速增长困扰着世界。有关人士指出,控制人口快速增长的一种方式就是提高女性的受教育水平,进而改变人们头脑中固有的传统生育观念。6In the first paragraph, the author introduces his topic by _.Agiving an exampleBexplaining the authors opinionsCdescribing the poor educa

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论