2019年高中英语Unit4WildlifeProtection课时跟踪练(一)WarmingUp.docx_第1页
2019年高中英语Unit4WildlifeProtection课时跟踪练(一)WarmingUp.docx_第2页
2019年高中英语Unit4WildlifeProtection课时跟踪练(一)WarmingUp.docx_第3页
2019年高中英语Unit4WildlifeProtection课时跟踪练(一)WarmingUp.docx_第4页
2019年高中英语Unit4WildlifeProtection课时跟踪练(一)WarmingUp.docx_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时跟踪练(一) Warming Up & Reading Language Points.阅读理解ACarol: I started playing the cello (大提琴) when I was about eight or nine.It was great playing the cello because I was in youth orchestras (管弦乐队) and we went abroad to do tours.But anyway, when I got to university, I stopped playing.Well, there just wasnt time and there were so many other things to do.Luckily, I took it up after my 25th birthday and joined a band (乐队)Daniel: When I was little, I thought Id end up learning the guitar like my father, but then I decided that I wanted to have my own instrument (乐器), so I chose the trumpet (小号)Im in the school jazz band and Id like to be a musician when I grow up, but my dad says its difficult to make a living from music.But I dont want to be a lawyer like him.Its so boring.Carmen: Nobody likes living near someone like me because when I practise, I make a lot of noise! But you have to keep practising, dont you? Otherwise it gets more and more difficult.The trouble is, in the summer, when its hot, I have to open the windows, so the whole street gets to hear it if Im not careful.I love playing the drums and I play in a fantastic band.Vince: Ive played the guitar for as long as I can remember, but when I was trying to make it as a musician after school, I used to play in the Underground in London to make a bit of extra money.I kept on playing, but I ran a restaurant to make a living.When I get any spare time I still play.Ive got a few friends who like music too and we formed a band.语篇解读:本文是应用文。四个人分别谈论了自己喜爱的乐器和演奏经历。1.Why did Carol give up playing the cello?AShe couldnt go abroad to play.BShe turned to other instruments.CShe found it boring to play it all day.DShe couldnt spare any time to play it.解析:选D细节理解题。由Carol部分中的“But anyway, when I got to university, I stopped playing.Well, there just wasnt time and there were so many other things to do.”可知,上大学后,卡萝尔没有时间继续演奏大提琴。2What does Daniel think of being a musician?AIt will be fun to do it.BIt will be hard to make it.CIt will never make him rich.DIt will make his father satisfied.解析:选A推理判断题。由Daniel部分中的“Id like to be a musician when I grow up, but my dad says its difficult to make a living from music.But I dont want to be a lawyer like him.Its so boring”可知,丹尼尔认为他父亲的职业(律师)很无趣,由此推断,他认为做一名音乐家是有趣的。3What troubles Carmen?AShe cannot play well in public.BThe street is so noisy in the summer.CIts hard to keep practising in the summer.DPlaying the drums causes a disturbance to others.解析:选D细节理解题。由Carmen部分中的“when I practise, I make a lot of noise”和“The trouble is, in the summer, when its hot, I have to open the windows, so the whole street gets to hear it if Im not careful.”可知,卡门担心敲鼓的时候吵着别人。4What made Vince start restaurant business?AHe was interested in it.BHe was unable to live on music.CHe needed money to form a band.DHe was encouraged by his friends.解析:选B推理判断题。由Vince部分中的“I used to play in the Underground in London to make a bit of extra money.I kept on playing, but I ran a restaurant to make a living”可知,文斯通过开饭店挣钱,因为他无法依靠音乐维持生计。BFour animals a wildcat, a mongoose, a mouse and an owl had made their home in a huge tree.The mouse and the mongoose lived at the foot of the tree in two different holes. The cat lived in a large hole halfway up the tree and the owl lived in the branches.The cat feared none of its neighbours and moved about, afraid of nothing. The owl and the mongoose were afraid of the cat and kept a safe distance from it. The mouse was extremely afraid of all three neighbours.One day the cat was caught in a trap laid by a hunter. Its three neighbours watched with joy as it tried extremely hard to get out of the net in which it had been trapped. They knew it was a hopeless task. Soon the hunter would come and they would never see their enemy forever. The mouses joy, however, was shortlived because even as it watched the cat, it found that the mongoose was moving towards it. Looking up, it saw that the owl too was getting ready to move down. The mouse understood that it was in great danger and that the only one who could save it was its enemy, the cat.It jumped onto the net in which the cat was caught and began biting at it. Within a short time it had made a hole big enough for the cat to come out. Seeing the cat come out, the owl and the mongoose escaped.The mouse ran away too. It knew it could not expect any thanks from the cat, but in saving it, it had saved its own life.语篇解读:野猫吃猫头鹰和獴,三者都吃老鼠。野猫是猫头鹰和獴的敌人,反而成了老鼠的“朋友”,保全了老鼠的命。5The mouse lived in extreme fear every day because _.Ait lived at the foot of the treeBhunters set traps everywhereCall its three neighbours might eat it at any timeDits food might be taken away by its neighbours解析:选C细节理解题。根据第三段最后一句、第四段中獴和猫头鹰对老鼠的虎视眈眈以及最后一段中老鼠将野猫放出来后自己也逃离了可知,这三个邻居都对老鼠有生命威胁,因此它每天都生活在极度恐慌之中。6Which of the four neighbours had the most power over the other three?AThe wildcat.BThe mouse.CThe mongoose. DThe owl.解析:选A细节理解题。根据第三段可知,野猫无所畏惧,四处乱逛;猫头鹰和獴害怕野猫;老鼠害怕前三者。由此可知,在这四个邻居中,野猫最强势。7The mouse bit at the net to save the cat because _.Athey were good friendsBthey both hated the huntersCthe mouse was too kind to see the cat dieDthe other two neighbours were to attack it解析:选D细节理解题。根据第四段最后三句可知,野猫被困住之后,獴和猫头鹰没有了天敌的威胁,于是准备攻击老鼠。老鼠意识到如果没有了野猫,自己面临的威胁更大,所以才救了野猫。8From the passage we can learn that the mouse is _.Akind BbraveCclever Dstupid解析:选C推理判断题。老鼠救了猫来保全自己,但也不寄希望于猫会感谢自己,也逃跑了。由此可推知,老鼠是聪明的。CSeal Island is a 200meter long island in South Africa, which is surrounded by 55 to 57 degrees Fahrenheit waters and covered with over 60,000 seals and some birds. This island has been home to many birds and seals. You may think this island is a paradise. In fact, the island is not famous for the seals or birds. However, the real stars are the great white sharks that leap out of the water to catch the seals they are hunting.You may think that there is no way for a 15foot long, 3,000pound shark to hurl its body out of the water and catch a seal in midair. Actually, these sharks are called “Air Jaws”Over the years, the seals have gotten smarter. Now, they go out in groups of seven and eight to feed. They swim down on the sea floor, which gives them extra camouflage (掩饰). When they have to swim near the water surface, they swim in a zigzag (之字形的) pattern. But with all these tricks, they can still be outwitted (以智取胜) by the sharks. Usually, the sharks will take one seal away from its group and force it to swim on the surface, where it is easy to hunt. Sometimes, the seal is lucky and gets away, but most of them die in the process of trying to survive.Every year, tourists go to see these amazing animals leap out of the water, sometimes flinging (抛) their whole bodies into the air when they want to catch the seals. Some people even want to go into shark cages to see the action from below! This is the reason why this island attracts thousands of tourists around the world every year.语篇解读:本文是说明文。作者向我们介绍了位于南非的Seal Island。在这个岛周边的水域大白鲨常常跳出水面猎食海豹,这一景象吸引了许多游客前去观看。9What probably makes Seal Island famous?AThe large number of seals in the water.BThe way the great white sharks hunt.CThe beautiful scenery of the island.DThe special position of the island.解析:选B细节理解题。根据文章第一段最后一句“However, the real stars are the great white sharks that leap out of the water to catch the seals they are hunting.”可知,大白鲨跳出水面捕食海豹是Seal Island出名的主要原因。10Why do the seals swim in a zigzag pattern?ATo save energy. BTo warm themselves.CTo look for food. DTo avoid the white sharks.解析:选D推理判断题。文章第三段列举了海豹躲避大白鲨的方法,其中一种方法就是在水里“之”字形游动。11We can infer from the third paragraph that _.Awhite sharks are dangerous animalsBthe seals are cleverer than the white sharksCthe sharks are successful in hunting the sealsDit is easier for the sharks to hunt the seals on the sea floor解析:选C推理判断题。根据文章第三段可知,几年来海豹虽然变聪明了,但它们还是难逃被大白鲨捕食的厄运,这说明大白鲨的捕食很成功。12What is the authors purpose in writing the passage?ATo explain why Seal Island is famous.BTo show how white sharks hunt seals.CTo advise us to visit Seal Island.DTo ask us to protect animals.解析:选A写作意图题。通过文章第一段以及最后一段可知,这篇文章主要向我们介绍了Seal Island出名的原因。.阅读七选五Traveling to all corners of the world gets easier and easier.We live in a global (全球的) village._1_GreetingsHow should you behave when you meet someone for the first time? An American or Canadian shakes your hand while looking you straight in the eyes._2_ In Japan, you should bow (鞠躬)In Thailand, the greeting is made by pressing both hands together at the chest and bowing your head a bit.Clothes_3_ In some Asian countries, you shouldnt reveal (显露) the body, especially women.In Japan, you should take off your shoes when entering a house or a restaurant.Remember to place them together facing the door you came in.This is also true in South Korea, Thailand, and Iran.Food and drinkIn Italy, Spain and Latin America, lunch is often the biggest meal of the day, and can last two or three hours._4_ In Britain, you might have a business lunch and do business as you eat.In Mexico and Japan, lunch is a time to relax and socialize.And the Japanese rarely drink alcohol (酒) at lunchtime.Doing business_5_ You should include your company name and your position.In Japan, you must present your card with both hands, wi

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论