浙江省2018_2019学年七年级英语下学期期中测试试题(含解析).docx_第1页
浙江省2018_2019学年七年级英语下学期期中测试试题(含解析).docx_第2页
浙江省2018_2019学年七年级英语下学期期中测试试题(含解析).docx_第3页
浙江省2018_2019学年七年级英语下学期期中测试试题(含解析).docx_第4页
浙江省2018_2019学年七年级英语下学期期中测试试题(含解析).docx_第5页
已阅读5页,还剩13页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

浙江省衢州2018-2019学年第二学期七年级期中测试英 语 试 题 卷一、听力第一节:听小对话,从A、B、C 三个选项中选出正确的选项,回答问题。每段对话仅读一遍。1. Whose bag is this?A. Marys. B. Kevins. C. The girls.2. Where is Tom going?A. To the lab. B. To the shop. C. To the playground.3. What does the man want to buy?A. A book. B. A T-shirt. C. A watch.4. Where is Peoples Park?A. Opposite the bank. B. Near the bookshop. C. Next to the post office.5. What is Mikes mother doing?A. Cooking. B. Cleaning. C. Sleeping.第二节:听长对话,从A、B、C 三个选项中选出正确的选项,回答问题。每段对话读两遍。听下面一段较长的对话,回答 67 两小题。6. Where is the big box?A. On the chair. B. Under the desk. C. On the table.7. Whats in the big box?A. A model plane. B. A toy car. C. A model car.听下面一段较长的对话,回答 810 三小题。8. Why does David like to be a reporter?A. Because he likes talking to people.B. Because he likes singing.C. Because he likes dancing.9. What does Helen want to be?A. An actress. B. A reporter. C. A teacher.10. Why does Helen want to be a teacher?A. Because she loves children in the school.B. Because she loves making dinner.C. Because she loves art.第三节:听独白,根据所听到的内容在横线上写出合适的单词,完成句子。每空一词。独白读两遍。11. Today is Mikes 11 day of school.12. Hes very happy 12 hes looking forward to going back to school.13. He wants to see his 13 . He is going to meet his new teachers.14. Mike gets up early in the morning. Now, he is 14 for school.15 He is going to school by bike. He will 15 a nice day.二、完形填空先通读下面的短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D 四个选项中选择可以填入空白处的最佳答案。The world is always changing. _1_will our life be like in the future? No one knows that. But I will work hard all the time._2_ten years, I will be twenty-three and Id like to _3_a teacher. I will live in Kunming, because Kunming is a beautiful city with green trees and lots of flowers. The _4_ there is nice and its not too hot in summer and not too cold in winter. As a teacher, I will work with children. Ill make _5_with them and Ill be _6_every day.I will live with my parents, _7_I dont like living alone. I like _8_very much, so I will have some pets(宠物). Every day I will go out for a _9_with them after dinner.I think my dreams(梦想)will come _10_. Do you think so?1. A. HowB. WhenC. WhyD. What2. A. InB. OfC. ToD. At3. A. helpB. likeC. beD. find4. A. foodB. trafficC. spaceD. weather5. A. friendsB. cardsC. lessonsD. boats6. A. sorryB. difficultC. happyD. careful7. A. soB. butC. becauseD. or8. A. kitesB. animalsC. plantsD. cameras9. A. swimB. walkC. mealD. call10. A. backB. sureC. outD. true【答案】1. D 2. A 3. C 4. D 5. A 6. C 7. C 8. B 9. B 10. D【解析】短文介绍了作者对十年后生活的畅想。【1题详解】句意:世界一直在改变,未来我们的生活会是什么样的呢?考查疑问词辨析及语境。A. How如何B. When何时C. Why为什么D. What什么。be like是介词短语,缺宾语。What为疑问代词,其余为疑问副词。故选D。【2题详解】句意:十年后,我二十三岁。考查介词及语境。根据后文I will be twenty-three可知这里需要表示将来的时间。In ten years表示十年后,介词in与一段时间连接表示多久时间以后。故选A。【3题详解】句意:我想要成为一名教师。考查动词词义及语境理解。A. help帮助B. like喜欢C. be成为D. find发现。want to be a teacher想成为一名老师。故选C。【4题详解】句意:那里的天气不错,夏天不太热,冬天不太冷。考查名词词义及语境。A. food食物 B. traffic交通 C. space空间D. weather天气。根据后文its not too hot in summer and not too cold in winter可知讲天气。故选D。【5题详解】句意:我会和孩子们交朋友,每一天我都会是快乐的。考查名词词义及语境。A. friends朋友B. cards卡片C. lessons课程D. boats船。make friends with固定搭配。故选A。【6题详解】句意:我会和孩子们交朋友,每一天我都会是快乐的。考查形容词词义及语境。A. sorry抱歉的B. difficult困难的C. happy快乐的D. careful细心的。结合语境,故选C。【7题详解】句意:我会和父母住在一起,因为我不喜欢独居。考查连词及语境。A. so所以B. but 但是C. because因为D. or或者。根据后文I dont like living alone,判断是因果关系。故选C。【8题详解】句意:我非常喜欢动物,所以我会养些宠物。考查名词词义及语境。A. kite风筝B. animals动物C. plants植物D. cameras相机。根据后文 so I will have some pets(宠物)。故选B。【9题详解】句意:每天晚饭后,我都会和它们出去散步。考查名词词义及语境。A. swim游泳B. walk散步 C. meal餐D. call要求,电话。根据生活常识及语境。故选B。【10题详解】句意:我觉得我的梦想会实现。考查动词词组辨析及语境。A. come back回来B. come sure无此搭配C. come out 出来,出版D. come true实现。联系上下文,可知是梦想的实现。故选C。三、阅读理解AIm Cherry. Im a new kind of car in ten years time. People will drive me at that time. I am very small and I run very fast. I use special things as my power(能量).Im Ben. I will work with my brothers in five years time. We will do heavy work. We will help people with numbers and bills(账单). We will make people have more free time. And they will feel easy in the future.I am the Large Sea. I think I will be very beautiful in twenty years time. There will be no pollution and everything will be clean around me. People will live with me and they will play withthe fish. And they will enjoy their lives very much.11. Cherry is a kind of .A. fishB. bikeC. carD. robot12. Who will Ben work with in five years time?A. His cousins.B. His brothers.C. His friends.D. His sisters.13. The underlined word “pollution” means “ ” in Chinese.A. 污染B. 堵塞C. 空间D. 改变【答案】11. C 12. B 13. A【解析】本文以汽车,机器人及海洋为代表,展开对未来环保的期望。属于科普环保类文章。【11题详解】细节理解题。根据后文Im a new kind of car in ten years time可知,Cherry是一种新型汽车。故选C。【12题详解】细节理解题。根据I will work with my brothers in five years time可知,是其兄弟。故选B。【13题详解】词义猜测题。根据everything will be clean around me可知no pollution与be clean意思对应,干净的,无污染的。故选A。BTV Shopping: About 5%8% of the Americans now shop by TV. They make a phone call when they see the product on TV and want to buy it. People can shop at any time, even late at night. Online Shopping: Online shopping is popular with many people every day. People can see the pictures of the products on the Internet and then choose what they want, like books, food, clothes, and other things. One of the best advantages is that they can buy things at any time. Catalogue(目录)Shopping: Its also a popular way of shopping in America. There are catalogues for almost everything you need, like clothes, furniture, food and so on. People also order(订购)about 40% of their music from music club catalogues.14. How many ways of shopping are mentioned in this passage?A. One.B. Two.C. Three.D. Four.15. What do we need to do if we want to buy a product by TV?A. We need to send e-mails.B. We need to make a phone call.C. We need to go to the shop.D. We need to read many catalogues.16. What is the similarity(相似性)between TV shopping and online shopping?A. People can buy things at any time.B. People need to use a computer.C. People have to watch TV.D. People must talk to the manager of the shop.17. What is the best title for this passage?A. Products in the ShopB. How to Go ShoppingC. Online ShoppingD. Different Ways of Shopping in America【答案】14. C 15. B 16. A 17. D【解析】【分析】本文主要介绍在美国三种购物方式:TV Shopping,Online shopping 和Catalogue(目录)Shopping【14题详解】推测判断题。TV Shopping: About 5%8% of the Americans now shop by TV ;Online shopping is popular with many people every day及 Catalogue(目录)Shopping: Its also a popular way of shopping in America.可推断出有三种购物方式TV Shopping,Online shopping and Catalogue(目录)Shopping。故选C。【15题详解】细节理解题。根据They make a phone call when they see the product on TV and want to buy it可知想买时可打电话。故选B。【16题详解】细节理解题。由文中对电视购物优点介绍People can shop at any time, even late at night及在线购物优点 One of the best advantages is that they can buy things at any time推断出它们的相似点:They can buy things at any time。故选A。【17题详解】推测判断题。A. Products in the Shop商店产品B. How to Go Shopping怎样去购物C. Online Shopping在线购物D. Different Ways of Shopping in America在美国几种不同的购物方式。由上下文可知,本文主要讲的是几种购物方式。故选D。【点睛】在阅读理解题目中,有相当一部分是考查细节和事实的题目。这类题目相对容易一些。凡属针对特定细节的考题,其正确答案大都可以在阅读材料中找到对应的文字部分作为验证。例如:根据They make a phone call when they see the product on TV and want to buy it可知What do we need to do if we want to buy a product by TV?相应的答案,故选B。要做好阅读理解中的细节和事实的题目,一要在文章中找出相应的信息点,排除干扰项。CHi, Han Li,I got some good news to tell you. One of our old friends, Zhao Yan, is going to visit us at the weekend. Do you remember her? She has a round face and two big eyes. She lives with her parents in Tianjin and is coming to see us. Lisa is her English name. Ive got two photos of Zhao Yan. In one photo, she is playing basketball. In the other one, she is drinking pear juice. It is her favorite.Lets have a picnic near a lake on Saturday. Of course, we can go boating too. Maybe youd like to swim in it. Remember not to catch the fish when you see them in the water. Im going to meet Zhao Yan at the train station on Saturday morning. And we can meet near the lake at about eleven oclock. You may come by bus. Remember to get off the bus at Lake Stop.Yours,Wu Tong18. Who is Zhao Yan?A. Wu Tongs sister.B. Wu Tongs teacher.C. Wu Tongs friend.D. Wu Tongs classmate.19. What does Zhao Yan look like? A. She has a long face with small eyes.B. She has a long face with big eyes.C. She has a round face with small eyes.D. She has a round face with big eyes.20. What does the underlined word “It” refer to(指的是)?A. The photo.B. The pear juice.C. The English name.D. Playing basketball.21. Which of the following is TRUE?A. Zhao Yan is coming on Saturday.B. Han Li lives in Tianjin with her parents.C. Swimming is Wu Tongs favorite sport.D. Han Li is going to meet Zhao Yan on Sunday.【答案】18. C 19. D 20. B 21. A【解析】本文是吴桐给韩立的一封信,主要介绍他的好朋友赵燕以及周六的活动安排。【18题详解】细节理解题。根据One of our old friends, Zhao Yan, is going to visit us at the weekend可知她是作者的一位老朋友。故选C。【19题详解】细节理解题。由原文She has a round face and two big eyes得出赵燕的长相,圆圆的脸,大大的眼睛。故选D。【20题详解】词义推测题。由前文In the other one, she is drinking pear juice可知,it指的是pear juice。故选B。【21题详解】推测判断题。由原文Im going to meet Zhao Yan at the train station on Saturday morning可知,赵燕星期六上午来。故选A。DHave you ever been to London? How much do you know about London? Now let me tell you.London has a population of about 7, 000, 000. From about the year 1800 to 1945, London was the biggest city in the world. But now many cities are even bigger than before.London is famous for many things. Tourists come from all over the world to visit its famous buildings and listen to the famous clock, Big Ben.Like many big cities, London has problems such as traffic and pollution, and they stop the city from developing. Every day about 1, 000, 000 people come and go by underground, but there are still too many cars and buses in the streets. So the air isnt clean. However, it is cleaner than it was 100 years ago.For me, the best things in London are the parks. There are five parks in the city center. But my childrens favorite place is Hamleys, the biggest toy shop in the world.22. Maybe London became the biggest city in the world in .A. 1750B. 1850C. 1950D. 198023. What are the best things in London for the writer?A. Famous buildings.B. Parks.C. Cars and buses.D. Toys.24. According to the passage, Hamleys is in London.A. a toy shopB. an old museumC. a famous parkD. a big clock25. Which of the following is NOT true?A. London has a population of about 7, 000, 000.B. London is famous for the buildings and Big Ben.C. The traffic in the city is easy because of the underground.D. The air in London is cleaner than 100 years ago.【答案】22. B 23. B 24. A 25. C【解析】本文主要从人口,旅游及环境方面介绍伦敦。【22题详解】细节理解题。根据From about the year 1800 to 1945, London was the biggest city in the world可知,年份在1800 1945之间。故选B。【23题详解】细节理解题。根据For me, the best things in London are the parks可知是公园。故选B。【24题详解】细节理解题。由文中句子But my childrens favorite place is Hamleys, the biggest toy shop in the world可知,Hamleys是玩具店。故选A。25题详解】细节理解题。由原文句子London has a population of about 7, 000, 000。可知 A. London has a population of about 7, 000, 000正确。根据第三自然段London is famous for many things. Tourists come from all over the world to visit its famous buildings and listen to the famous clock, Big Ben可知B.London is famous for the buildings and Big Ben正确。C.The traffic in the city is easy because of the underground。由原文Every day about 1, 000, 000 people come and go by underground, but there are still too many cars and buses in the streets可知,The traffic in the city is easy because of the underground是错的,城市交通仍然有压力。由句子So the air isnt clean. However, it is cleaner than it was 100 years ago可知,空气不纯净。然而比100年前干净多了。所以D.The air in London is cleaner than 100 years ago正确。故选C。四、任务型阅读阅读短文,完成 41-45 小题。下面是 Lisa 周末所去场所的简单平面图。请根据平面图信息完成短文。(每空词数不超过 3 个)Sunshine Shopping CenterPrinceRoadBoston HotelPrincessRoadSams RestaurantChildrensParkLisa QueenStreetLily Shopping CenterMobile Phone StoreHappy SupermarketDannys BookstoreCity BankLisa likes traveling around the city at the weekend. This Sunday she takes the bus and gets off at Queen Street. When she gets off, she sees Lily Shopping Center on her right. Next to it is a_26_ . “I can buy my phone here next time,” Lisa thinks. Then Lisa finds Sunshine Shopping Center on her left. Lisa goes down Queen Street. When she goes across_27_ , she saw Happy Supermarket on her right and Boston Hotel on her _28_ . Then Lisa goes across Princess Road and stops in front of Dannys Bookstore. Its next to _29_ . She buys a book in the bookstore and then goes to Childrens Park. The park is _30_ Sams Restaurant. Lisa spends her afternoon in the park and then goes back home.【答案】26. Mobile Phone Store 27. Prince Road 28. left 29. City Bank 30. next to / near【解析】本文主要是结合地图描述出Lisa行走的路线及相应建筑物。【26题详解】结合地图,根据When she gets off, she sees Lily Shopping Center on her right可知Lisa下车后购物中心在她右边,且下文提到I can buy my phone here next time可推测出是手机店。故填Mobile Phone Store。【27题详解】结合地图及Lisa goes down Queen Street她沿着王后街往下走,以及 she saw Happy Supermarket on her right她看到快乐超市在其右边,可知她穿过了王子街。故填Prince Road。【28题详解】结合地图及句子She saw Happy Supermarket on her right可知她此时右边是Happy Supermarket,从而得出她左边应是Boston Hotel。故填left。【29题详解】结合地图及句子Then Lisa goes across Princess Road and stops in front of Dannys Bookstore,可推出Its next to中it指Dannys Bookstore,其旁边是City Bank。故填City Bank。【30题详解】结合地图可知,Childrens Park紧挨着Sams Restaurant。故填next to / near。五、词汇运用A.用方框中所给词语的适当形式填空。每词限用一次。31. The monitor promises to_us at school.32. They will meet_on the school trip.33. Yao Ming is my favorite basketball_.34. There will be_this afternoon.35. You read the story too_and I cant understand it.【答案】31. help 32. us 33. player 34. rain 35. fast【解析】【31题详解】句意:班长答应在学校帮助我们。由promises to do sth搭配可知,此处需要动词,且由后面us判断应是及物动词,结合句意几所给词。故填help。【32题详解】句意:他们将在学校旅行时与我们会面。meet为及物动词,结合句意及所给词,此处可用宾格代词。故填us。【33题详解】句意:姚明是我最喜欢的篮球运动员。此处缺名词,姚明是篮球运动,再结合句意及所给词。故填player。【34题详解】句意:今天下午将有雨。there be结构的句子中,主语通常应放在谓语后面,以名词或名词词组作句子的真正主语并放在be动词之后,再结合句意及所给词,故填rain。【35题详解】句意:你读故事太快了,我理解不了。此处缺副词,修饰动词短语read the story,再结合句意及所给词。故填fast。B.根据短文内容和所给中文提示,在空白处写出单词的正确形式。每空限填一词。In the future, the life will_36_(改变)a lot. There will be many_37_(机器人)in our country. We can get on_38_(好)with them. There wont be any traffic _39_(堵塞)on the road. There will be flowers and trees _40_(到处;处处). The sky will be very _41_(晴朗的)and the water will be very clean. Few of us will go shopping in _42_(市场). And well have a lot of free time. Well never go to school or work in a_43_(匆忙). We can often go_44_(观光;游览)with our friends. I hope it will come _45_(真的;真实的)soon.【答案】36. change 37. robots 38. well 39. jams 40. everywhere 41. clear/sunny 42. markets 43. hurry 44. sightseeing 45. true【解析】本文是对未来生活的畅想:主要从科技,交通,环境到工作学习等方面。【36题详解】句意:在未来,生活将会发生很大改变。情态动词will后接动词原形,结合中文意思。故填change。【37题详解】句意:我们国家将会有很多机器人。many后跟名词复数形式,结合汉语意思。故填robots。【38题详解】句意:我们能与它们友好相处。好的副词well,且get on well with sb为固定搭配,表示与某人友好相处。故填well。【39题详解】句意:不会有任何交通堵塞。根据意思,且traffic jams交通堵塞常见搭配。故填jams。【40题详解】句意:到处都会有花和树。此处缺副词,结合汉语意思。故填everywhere。【41题详解】句意:天空将会非常晴朗。缺形容词,作表语,结合汉语意思。故填clear/sunny【42题详解】句意:句意:我们很少有人会去市场购物。in介词后缺名词,且泛指市场时用复数形式。故填markets。【43题详解】句意:我们将不用匆匆忙忙地去上学或上班。根据句意,且in a hurry匆忙地为固定搭配。故填hurry。【44题详解】句意:我们可以经常和朋友去观光游览。根据句意,且go接动名词为固定用法。故填sightseeing。【45题详解】句意:我希望它将很快实现。根据汉语意思,且come true实现为固定搭配。故填true六、语法填空阅读下面的短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式(不多于 3 个单词)。Dear Sam,Im happy to get your e-mail. Im looking forward to your_46_ (come) tomorrow. But I have_47_ English test tomorrow, so Im sorry I cant meet you_48_ the airport.Please let me tell you _49_ to get to my home. My home is in the center of the city, a little far _50_ the airport. You have to take a bus for about 50 _51_ (minute). Then you will get off the bus at the Post Office Stop. The Post Office Stop_52_ (be) on King Street. My grandma_53_ (wait) for you there tomorrow. She will hold a big red paper _54_your name on it.If you have questions, please _55_(call) me at 86793525. See you tomorrow!Yours,Mike【答案】46. coming 47. an 48. at 49. how 50. from 51. minutes 52. is 53. will wait 54. with 55. call【解析】这是封电子邮件回件。作者因为英语测试无法去机场接好友,于是告知他家的位置及如何乘坐公交车,并让其祖母在公交站等Sam。【46题详解】句意:我期盼明天你的到来。考查动名词用法。your后缺名词或动名词。故填coming。【47题详解】句意:但是明天我有一场英语测试。考查冠词用法。English test元音因素开头,用an。故填an。【48题详解】句意:所以我很抱歉,我不能去机场接你。考查地点介词用法。因为the airport小地点,应用at。故填at。【49题详解】句意:让我来告诉你怎么去我家。根据后文语境意思,且疑问词+不定式为常用结构。故填how。【50题详解】句意:我家在城市中心,离机场有点远。考查介词。根据语境,且far from固定搭配。故填from。【51题详解】句意:你得乘坐公交车大约50分钟。考查名词单

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论