外研版高考英语一轮复习必修3 2 Module2知能演练(带答案)+关于偶像的作文:偶像实为榜样_第1页
外研版高考英语一轮复习必修3 2 Module2知能演练(带答案)+关于偶像的作文:偶像实为榜样_第2页
外研版高考英语一轮复习必修3 2 Module2知能演练(带答案)+关于偶像的作文:偶像实为榜样_第3页
外研版高考英语一轮复习必修3 2 Module2知能演练(带答案)+关于偶像的作文:偶像实为榜样_第4页
外研版高考英语一轮复习必修3 2 Module2知能演练(带答案)+关于偶像的作文:偶像实为榜样_第5页
已阅读5页,还剩9页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

外研版高考英语一轮复习必修32Module2知能演练(带答案)+关于偶像的作文:偶像,实为榜样 阅读理解(2018x州高考实战模拟)In many developed countries, people who have high degrees begin to work longer than those who dont. About 65% of American men aged 6274 with a professional degree are in the workforce(劳动人口), compared with 32% of men who only finish high school. This gap is part of a deepening divide between the welleducated wealthy and the unskilled poor. Rapid technological advance has raised the incomes of the highly skilled while squeezing those of the unskilled. The consequences, for individuals and society, are profound.The world is facing an astonishing rise in the number of old people, and they will live longer than ever before. Over the next 20 years the global population of those aged 65 or more will almost double, from 600 million to 1.1 billion. The experience of the 20th century, when greater longevity(长寿) translated into more years in retirement rather than more years at work, has persuaded many observers that this shift(变化) will lead to slower economic growth, while the swelling(渐增的) ranks of pensioners will create government budget problems.Policies are partly responsible. Many European governments have abandoned policies that used to encourage people to retire early. Even the betteroff must work longer to have a comfortable retirement. But the changing nature of work also plays a big role. Pay has risen sharply for the highly educated, and those people continue to reap(获得) rich rewards into old age because these days the educated elderly are more productive than the preceding(先前的) generation. Technological change may well reinforce(强化) that shift: the skills that complement(补充) computers, from management knowhow to creativity, do not necessarily decline with age.【解题导语】本文主要讲述了在发达国家有专业技能的人的工作年限更长及其原因分析。1What is the common phenomenon in the workforce in rich countries?AYounger people are replacing the elderly.BWelleducated people tend to work longer.CPeople with no college degree cannot find any job.DUnemployment rates are decreasing year after year.B解析:细节理解题。根据文章第一段的第一句“In many developed countries, people who have high degrees begin to work longer than those who dont.”可知,在发达国家,受过良好教育的人的工作年限更长,故选B。2In view of the experience of the 20th century, many observers predict that_Aeconomic growth will slow downBgovernment budgets will decreaseCmore people will try to receive higher educationDthere will be more competition in the job marketA解析:细节理解题。根据第二段的最后一句“The experience of the 20th century, when greater longevity(长寿) . pensioners will create government budget problems.”可知,选A。3According to the text, what is the result of policy changes in European countries?AUnskilled workers may choose to retire early.BMore and more people have to go abroad to hunt for jobs.CPeople may be able to use computers to do more complicated work.DEven wealthy people must work longer to live comfortably in retirement.D解析:细节理解题。根据最后一段的第三句“Even the betteroff must work longer to have a comfortable retirement.”可知,欧洲国家政策的变化导致富有的人也必须工作更长时间才能过上舒服的退休生活,故选D。4The underlined word “knowhow” in the last paragraph probably refers to “_”Aa completely different environmentBpractical knowledge and technical skillsCa better understanding of policy changesDthe courage to face difficulties and dangersB解析:词义猜测题。根据最后一段的最后一句“Technological change may well reinforce(强化) that shift: the skills that complement(补充) computers, from management knowhow to creativity, do not necessarily decline with age.”可知,knowhow是对skills的限定修饰,由此可推知,knowhow指相应的技能和知识,故选B。 七选五(2018x昌高三模拟)Your first step toward healthy living is to get a handle on your health status right now. Heres your todo list:Assess your activity. How much physical activity do you get in a typical week? 1._? How much variety do you get in your activity, and how much do you enjoy it? The CDC recommends that adults get at least two and a half hours per week of moderateintensity aerobic activity or one hour and 15 minutes per week of vigorousintensity aerobic activity, plus musclestrengthening activity at least two days per week.Keep a food diary. Write down everything you eat for a dayand no fair skipping the items youre embarrassed about. “2._,” says Kathianne Sellers Williams, MEd, RD, a nutritionist, wellness coach, and personal trainer with Cafe Physique in Atlanta. “You cant change what youre not aware of or dont acknowledge.”Check your mood and energy. Healthy living includes emotional wellness and adequate rest. How has your mood been lately? 3._? Do you usually sleep well for seven to eight hours a night?4_. How strong are your connections with family and friends? Are you plugged into social or spiritual groups that enrich your life? “People have a fundamental need for positive and lasting relationships,” CNathan DeWall, assistant professor of psychology at the University of Kentucky, tells WebMD.If youre not thrilled with the answers to some of those questions, remember that the point is to figure out where you are today so you can set your healthy living goals. Its not about being “good” or “bad”, “right” or “wrong”. 5._.AHow intense is that activityBConsider your social networkCThe idea is to write it down without judgmentDIts time to learn something about the social appsEIts OK if you leave out some items in your food diaryFIt is the awareness of your own state of health that mattersGAre you experiencing any symptoms of depression or anxiety【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了掌握自身健康状况的方法。1A解析:根据该段主题句“Assess your activity.”以及关键词activity可知A项与此处匹配。A项与“How much physical activity do you get in a typical week?”及“How much variety do you get in your activity, and how much do you enjoy it?”为并列问句。2C解析:根据空前的“Write down everything you eat for a dayand no fair skipping the items youre embarrassed about.”可知,空处应讲的是不做评判地记下一天要吃的食物。所以C项正确。3G解析:空前一句“How has your mood been lately?”中的关键词mood与G项中的“any symptoms of depression or anxiety”相呼应;G项与空后的“Do you usually sleep well for seven to eight hours a night?”为并列问句。4B解析:根据空后的“How strong are your connections with family and friends? Are you plugged into social or spiritual groups that enrich your life?”和“People have a fundamental need for positive and lasting relationships”可知,本段主要讲述的是要有社交活动,B项中的“social network”与此呼应。所以选B。5F解析:根据空前的“Its not about being goodorbad,rightorwrong”可知,选F项“意识到你自身的健康状况是很重要的”。 语法填空(2018山东省实验中学诊断)Most people agree that the best way 1._ (improve) your skills in any endeavor is to practice and practice and then practice some more.This applies 2._(equal) to playing sports or becoming a good musician, painter or doctor.Of course, natural talent also plays a part in high 3._(achieve), but learning the correct techniques and then practicing them will improve anyones performance.The same principle 4._(apply) to competent readers.There are certain 5._(technique) you can learn and then 6._ is up to you to practice.The texts you choose to practice with should not be too difficult or you will soon get frustrated and bored.One way to test 7._ a text is at the right level or not is to read the first page.If the percentage of new words is 8._(high) than 3%, you will not be able to read the text easily and so will probably not enjoy it.Reading will also be enjoyable if the subject interests you or you believe it is useful.For example, suppose in biology you were studying how plants reproduce, then you could find an English text about this 9._ the Internet.That way you would be practicing reading in English as well as 10._(study) biology.【解题导语】文章向我们介绍了英语阅读练习的相关技巧,强调练习在任何领域都起着重要作用。1to improve解析:考查非谓语动词。句意:大多数人认为在任何尝试中,提升你技能最好的方式是练习、练习、再练习。the best way to do sth.为固定结构,意为“做某事的最佳方式”,动词不定式结构作后置定语。2equally解析:考查词性转换。句意为:这一点同样适用于体育运动或成为一名好的音乐家、画家或医生。分析句子结构可知,apply to为动词短语,应用副词修饰。故填equally。3achievement(s)解析:考查词性转换。句意:当然,天赋对于取得高成就起着重要作用设空前为介词in,故填achieve的名词形式achievement(s),作宾语。4applies解析:考查动词的时态和主谓一致。句意:同样的原则适用于有能力的读者。根据句意及句子结构可知,The same principle为主语,且此处阐述的是客观事实,故谓语动词应用第三人称单数形式。故填applies。5techniques解析:考查名词单复数。句意:有些特定的技巧供你学习,然后练习取决于你自己。technique在此意为“技巧”,为可数名词,根据There are可知应用复数形式。故填techniques。6it解析:考查代词。句意见上一题解析。It is up to sb.to do sth.为固定句型,it为形式主语,真正的主语是后面的动词不定式。故填it。7whether解析:考查宾语从句。句意:检测一篇文章是否难度适中的一种方式是读第一页。分析句子结构可知,test为动词,后接宾语从句,结合句意和空后的or not可知,此处填whether。8higher解析:考查形容词的比较级。句意:如果生词率高于3%,你将很难读懂文章,因此可能也不会喜欢这篇文章。根据空后的than可知,此处应用形容词的比较级。故填higher。9on解析:考查介词。句意:你可以在网上找到有关这一主题的英文文章。on the Internet为固定搭配,意为“在网上”。10studying解析:考查非谓语动词。句意:你可以用那种方式练习用英语阅读和学习生物。由as well as可知,practicing和设空处并列,故填studying。 短文改错(2018南昌十校模拟)It is clear shown that many middle school students have physical and mental problems.68% of the students surveying have studying anxiety as well as poor eyesight too.And a larger percentage lacks sleep.52% are short of physical exercise.42% of the students wont obey our parents or teachers.Personally,I think we student should balance our physical exercise and studies.Without sound body,one cant achieve anything.However,too much attention has been paid only on studies.As a result, I suggest we are given less homework or more time for outofclassroom activities. Only in this way can we live a happy and healthy life.答案:It is clearclearly shown that many middle school students have physical and mental problems.68% of the students surveyingsurveyed have studying anxiety as well as poor eyesight too .And a larger percentage lackslack sleep.52% are short of physical exercise.42% of the students wont obey ourtheir parents or teachers.Personally, I think we studentstudents should balance our physical exercise and studies.Without a sound body,one cant achieve anything.However,too much attention has been paid only onto

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论