




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Module 1 Basketball (建议用时:30分钟) 阅读理解A(2019福州八县/市一中联考)If a city wants to hold the Olympics, it must submit a proposal to the IOC. After all proposals have been submitted, the IOC votes. If no city with the fewest votes is eliminated(淘汰),the voting continues, until a majority winner is determined. Typically, the Games are awarded several years in advance, allowing the winning city time to prepare for the Games.In selecting the site of the Olympic Games, the IOC considers a number of factors, and chiefly among them is which organizing committee seems most likely to stage the Games effectively. The IOC also considers which parts of the world have not yet hosted the Games. For instance, Tokyo, the host of the 1964 Summer Games, and Beijing, that of the 2008 Games, were chosen in part to popularize the Olympic movement in Asia. Because of the growing importance of television worldwide, the IOC in recent years has also taken into account the host citys time zone. Whenever the Games take place in the US.A or Canada, for example, American television networks are willing to pay specially higher amounts for television rights because they can broadcast popular events live in the best viewing hours.Once the Games have been awarded, it is the duty of the local organizing committeenot the IOC or the NOC of the host citys country to provide them with money. This is often done with a part of the Olympic television revenues(收入),and corporate sponsorships, tickets sales, and other smaller revenue sources. In many cases there is also direct government support. Although many cities have gained amounts of money by hosting the Games, the Olympics can be financially risky. If the financial gains from the Games are less than expected, the city will be left with large debts.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了申办奥运会的流程。1 will be determined to host the Olympic Games by the IOC.AA city that submits a proposalBA majority winner in votingCA city that has perfect time zoneDOne that hasnt hosted the GamesB解析:细节理解题。第一段主要介绍了产生主办城市的规则,根据第一段第二、三句可知,在所有提案提交后,国际奥委会投票。如果没有得票最少的城市被淘汰,则投票继续,直到确定主办城市为止。据此可知,得票数最多的城市由国际奥委会确定为奥运会主办城市,故B项正确。2If the Games take place in Canada, American television networks Awill not pay for the Canadian television networksBwill be forbidden to broadcast live sporting eventsCcant broadcast popular events live in the best viewing hoursDare willing to pay much higher amounts for television rightsD解析:细节理解题。根据第二段最后一句“Whenever the Games take place in the US.A or Canada. because they can broadcast popular events live in the best viewing hours.”可知,无论何时,美国或者加拿大举办奥运会,美国电视网络都愿意为电视转播权支付特别高的费用,因为他们可以在最佳观看时间直播受欢迎的(体育)赛事,故D项正确。3According to the last paragraph, which of the following statement is TRUE?AThe host city must be left with large debts.BThere is no financial risk in hosting the Olympic Games.CThe host city may gain a lot of money.DIt is impossible that the host city couldnt make money.C解析:推理判断题。根据第三段可知,主办城市能获得奥运会电视转播、企业赞助等收入,故主办城市可能会获得许多资金,故C项正确。4Which of the following can be the best title of this passage?AWinner or LoserBApplying for Host for the OlympicsCHow to Host the Olympic GamesDThe Olympic GamesB解析:标题归纳题。通读全文可知,本文主要介绍了申办奥运会的流程:先向国际奥委会提交提案,国际奥委会根据规则和实际情况投票选择主办城市,一旦确定主办城市,则该城市应积极准备。故B项最适合作本文的标题。B(2019襄阳、荆州、荆门、宜昌四地七校联考)Have you ever been given something you dont like or that doesnt fit, but you dont want to hurt the feelings of the person who thinks about you?Youre not alone. Everyone has received an unwanted gift at least once in his or her life. That doesnt mean the item is bad or useless. It simply means that it doesnt work for you. If you find yourself with something nice but that doesnt fit into your lifestyle, consider regifting it. Before you do that, make sure you understand the manners of this practice that is more and more common as people find it difficult to make ends meet to a great extent. There are specific things you should do to an item. Failure to do any of them may create an awkward situation. You never have to lie about what you are doing, but you dont want to be in the position of having to explain anything. For example, remove the original wrapping paper and rewrap it in your own way;make sure the box is in good condition so the item doesnt appear used;check the item and make sure there are no cards or names on the packaging;inspect the item and make sure it is in excellent condition. When you get ready for regifting, consider having a white elephant gift exchange for your next celebration. This removes all the embarrassment of being caught regifting because thats the whole purpose of the event. In order to prevent hurting feelings, provide everyone with a guest list and ask them not to bring anything given by the people on that list.【解题导语】本文是一篇说明文,讲述了怎样转送不喜欢或者不太适合自己的礼物。5Why does the author begin the passage with a question?ATo share a hot phenomenon.BTo introduce the following part.CTo ask for readers answers.DTo point out a common opinion.B解析:推理判断题。第一段点出了文章主旨,首句采用设问句是为了引出全文的话题 “Everyone has received an unwanted gift.It simply means that it doesnt work for you.”,从而引出下文,所以选B。6What most contributes to the growing regifting?APeoples lack of money.BPeoples dislike of the gifts.CPeoples reduced desire for gifts.DPeoples understanding of its manners.A解析:细节理解题。根据第二段中的“this practice that is more and more common as people find it difficult to make ends meet to a great extent”可知,转送礼物变得越来越常见是因为人们发现在很大程度上很难实现收支平衡,故选项A “人们缺钱” 正确。7Whats mainly talked about in Paragraph 3?AWhat to do before regifting.BHow to make use of unwanted gifts.CWhat kind of gifts to be regifted.DWhy regifting can cause embarrassment.A解析:段落大意题。通读第三段可知,该段首句为段落中心句,指出对于一件将被转送的礼物你有几件具体事情要做,故选项A “在转送礼物之前该做什么” 与本段中心句意思最接近,所以选A。8What does the underlined phrase in the last paragraph mean?ASuitable but valueless.BExpensive and useful.CPackaged and invaluable.DNice but unsuitable.D解析:词义猜测题。根据第二段首句“If you find yourself with something nice but that doesnt fit into your lifestyle, consider regifting it.” 并结合第三段内容可知,要转送的礼物应是很好的但不适合自己的,所以D选项正确。white elephant意为“昂贵而无用之物”。 完形填空(2019成都第二次诊断性检测)Alex Yawor brings fallen heroes back to life by painting their final portraits. Almost every day for the past seven years, he has been 1 portraits of servicemen and servicewomen who can never see the final 2 . He then frames, boxes, and ships the paintings to their 3 ,free of charge.A World War veteran(老兵) himself, Alex fought in cruel battles. His postwar transition(转变) was 4 . Hoping to get his mind off the 5 ,he finally chose to 6 painting.The 93yearold uses his talent to paint the portraits of 7 military heroes. He has 8 111 portraits based on photos 9 sent him. His hands are not as 10 as they used to be, so each painting takes about a week to finish.He began the 11 in 2009. To 12 contact information of parents who might want portraits, he reached out to the veteran groups and the American Gold Star Mothers, an organization for mothers who 13 their military sons and daughters. Its a(n) 14 pastime for Alex. “I cry a lot while Im painting.” Parents often write Alex 15 notes. One mother told him, after she 16 the portraits in her sons old bedroom, she would walk in and it would feel as though he was still there. 17 like that make the work feel like a 18 . “I believe certain people were put on this earth for a reason,” Alex says.For now, Alex would 19 his brushes and finish up for the day. Once its dry, hell ship the portrait to another family. Or, as Alex says, “Send him(her) 20 ” 【解题导语】本文主要讲述了Alex,一个二战老兵,为阵亡的英雄们免费画肖像的感人故事。1A.collectingBselectingCdelivering DcreatingD解析:根据上文中的“Alex Yawor brings fallen heroes back to life by painting their final portraits.”可推知,Alex在为那些人画肖像,这本身是一种创作活动,故选D。2A.purposes BdestinationsCproducts DsuccessesC解析:根据上文可知,那些人在战争中已经失去生命,再也没有机会看到他的最终成果了。product “某事物的结果”。3A.families BcommunitiesCstates DaddressesA解析:根据最后一段中的“Once its dry, hell ship the portrait to another family.”可知,Alex把画作送到那些阵亡英雄的家里。4A.successful BdifficultCsmooth DmeaninglessB解析:由上文的“cruel battles”可推知,二战老兵想从战争中摆脱出来并非易事。5A.confusion BlossChero DwarD解析:根据语境可推知,此处指Alex想在战后从战争(war)中摆脱出来。6A.go on Bgive upCtake up Dlive onC解析:根据语境可知,为了不再受战争的困扰,Alex选择了绘画。take up “开始从事”。7A.fallen BinserviceCimaginary DbraveA解析:根据第一段中的“Alex Yawor brings fallen heroes back to life by painting their final portraits.”可推知,Alex为那些阵亡的战士绘画。fallen “阵亡的”。8A.purchased BcompletedCintroduced DdonatedB解析:根据语境可知,此处指Alex已经完成了(completed)111幅绘画作品。9A.organizations BofficersCsoldiers DparentsD解析:根据下文 “Parents often write Alex notes. One mother told him, after she the portraits in her sons old bedroom, she would walk in and it would feel as though he was still there.”可推知,Alex是从那些战士的父母那里得到他们的照片,然后进行绘画创作的。10A.steady BsmartCconvenient DskillfulA解析:根据上文中的“The 93yearold uses his talent to paint the portraits of military heroes.”可推知,一个已经93岁的二战老兵创作起来并不能像以前那么稳定了,与下文中的“so each painting takes about a week to finish” 相呼应。steady “稳定的”。11A.movement BdreamCproject DprocessC解析:句意:他是从2009年开始
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年宠物美容AI技术面试题库
- 2025年安全战略填空题库
- 2025年导盲犬训练高级面试实战题库
- 2025年广播电视台后期制作面试常见问题解答
- 2025年语音合成师职业发展面试题及答案
- 2025年高效学习方法与技巧高级笔试预测题
- 2025年地震救援面试重点题解析及答案
- 2025年建筑装饰设计师专业技术考核试卷及答案解析
- 课件中控件的使用
- 2025年环保工程技术师资格考试试题及答案解析
- 2025北京平谷区初三二模数学试题及答案
- 2025年中级会计职称考试经济法冲刺试题及答案
- 乐器供销合同范本
- 2025年辽宁省中考生物学试卷真题附答案
- 2025-2030牛肉分销渠道冲突与供应链协同优化报告
- 《法律职业伦理(第3版)》全套教学课件
- 2025年青岛市崂山旅游集团招聘考试笔试试题
- 2025年秋季新学期全体中层干部会议校长讲话:在挑战中谋突破于坚实处启新篇
- 2025年幼儿园保育员考试试题(附答案)
- 2025年上半年中国铁路兰州局集团有限公司校招笔试题带答案
- 《物联网导论》课程标准
评论
0/150
提交评论