




已阅读5页,还剩10页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Unit 1 Tales of the unexplainedA卷 单项填空1(2019泰州中学学情诊断)Why do you choose to work in an international travel agency? Well, you know, English is my_So it is my best choice.AstrengthBtalentCabilityDskillA解析:句意:你为什么选择去一家国际旅行社工作? 你知道的, 英语是我的强项。因此, 这是我的最佳选择。strength “优势, 强项”; talent “才能”; ability “能力”; skill “技能”。2(2019扬州中学质检)_that climate change poses a growing danger to our planet, all the nations have committed themselves to pursuing a clean energy economy.ABeing convinced BConvincingCHaving convinced DConvincedD解析:convince与all the nations为动宾关系, 所以用convince的过去分词形式, convinced that.引导状语从句表原因, 故选D项。3Air quality in Beijing was rated as poor _ more than 5 million cars in the capital.Aexcept for Bregardless ofCdue to Din spite ofC解析:考查介词短语。句意:北京的空气质量之所以列入差的行列是因为首都有五百多万辆汽车。except for “除了”; regardless of “不管, 不顾”; due to “因为, 由于”; in spite of “虽然, 尽管”。根据句意选C项。4The past ten years _ a boom in economy in my hometown, as a result of which people here are enjoying a far better life than before.Awas witnessing BwitnessedChas witnessed Dis witnessingC解析:句意:过去的十年见证了我家乡经济的繁荣, 所以这里的人们正享受着比以前更好的生活。The past ten years常用于现在完成时。5(2019常熟高三调研)It_ me the other day that I might not have paused to think of life meaning for years.Aappealed to Breferred toCoccurred to Dhappened toC解析:It occurred to sb.that.某人突然想起6You never know where happiness will _ next, so grasp every chance around you.Ashow off Bturn downCturn up Dcome inC解析:句意:你永远无法知道下一次幸福会在哪里出现, 所以要抓住你身边的每一个机会。show off “炫耀”; turn down “调低; 拒绝”; turn up “调高; 偶然出现”; come in “进来”。根据句意可知应选C项。7(2019泰州模拟)Johnson is said to be the first young teacher _ to professor in your university this year.Exactly._ of his own competence is an important factor in his success.Apromoted; ConvincingBto have been promoted; ConvincingCpromoted; ConvincedDto have been promoted; Being convincedD解析:第一空前的名词teacher被the first修饰, 一般只能用不定式作定语, 排除A和C。第二空是动名词短语, be convinced of sth. “对有信心”。句意:约翰逊据说是今年你们大学晋级教授的第一位年轻教师。的确是。 他对自己能力的自信是他成功的一个重要因素。所以选D。8The book tells stories of the earthquake through the eyes of those _ lives were affected.Awhose BthatCwho DwhichA解析:考查定语从句。其中those作先行词,定语从句中缺少lives的定语,故用whose。9Mr.Smith is said _ a new computer programme three months ago, but I dont know when he will finish it.Ato design Bhad beenCto be designing Dto have been designingD解析:sth./sb. be said to do.“据说”, 从句中的信息可知这个程序从三个月前就开始了, 到现在还不清楚什么时候完成。 故选D。10From the _ expression on his face, I knew he didnt understand the question.Apuzzling BpuzzleCpuzzled DconfusingC解析:puzzled expression “困惑的表情”。11After days of searching, our patience was eventually _ and we found the lost mountain climbers.Arewarded BawardedCrequired DbalancedA解析:句意:经过几天的搜寻, 我们的耐心终于得到了回报, 我们找到了失踪的登山者。be rewarded (with sth.)表示 “得到回报”, 符合句意。award “给予, 授予”; require “要求”; balance “(使)保持平衡”。12Is the task easy to finish?_. Ill just do my bit.AI think so BAnything butCNot a little DCertainlyB解析: 这任务容易完成吗? 非常难。 我只能尽力而为。I think so意为“我这样认为”; Anything but为习语, 意为“根本不, 一点儿也不”; Not a little意为“非常, 十分”; Certainly 意为“当然”。 从“Ill just do my bit.”可知, 此处应表示“很难”, 因此用Anything but。13They are trying to _ the project to meet the deadline.Astep up Bset upClook up Dpick upA解析:句意:他们正在尽力加快进程, 以赶上截止时间。step up “加快; 促进”。set up “建立; 搭起”; look up “查询; 抬头看”; pick up “捡起; 接收”。根据句意, 答案为A 项。14When_for his views about his teaching job, Philip said he found it very interesting and rewarding.Aasking BaskedChaving asked Dto be askedB解析:句意:当被问及对教学工作的看法时, 菲利普说他发现教学非常有趣而且很值得做。主语Philip与ask之间为被动关系, 所以用过去分词。 When asked 相当于状语从句When Philip was asked。15Could I swim here? _Look at the sign NO SWIMMING.ANo, you couldnt BCertainly, you couldCSorry, please dont DOf course, you canC解析:根据“Look at the sign NO SWIMMING.”可知, 应该是表示不能游泳, 故排除B、 D; A选项的回答不如C选项有礼貌。所以选C。 阅读理解(2019辽宁五校协作体高三联合模拟)Kettles Yard, CambridgeThis modern art gallery in a Victorian house was founded in the 1950s by Jim Ede and reopened in February, following a twoyear redevelopment by Jamie Fobert Architects. This means a new cafe, a fourfloor education wing and improved gallery space that can accommodate more visitors. The gallerys permanent collection includes works of Joan Mir, Henry Moore and Barbara Hepworth.Being Brunel, BristolTo celebrate the life and work of famous civil engineer Isambard Kingdom Brunel, Being Brunel opened in March on Bristols harbourside. The museum included a range of interactive and entertaining exhibits, including talking portraits of his friends and family and personal possessions, including an 1821 school report. It is a good place for families to strengthen connections.Royal Academy of Arts, LondonThe RA reopened on 19 May for its 250th anniversary, following a renovation(翻新) with a gallery and expanded exhibition programme. These will include three galleries, which will host exhibitions, with a focus on contemporary art and architecture. The grand facade(正面) of the Burlington Gardens building has also been restoredpossibly the first time its had a proper clean in its 150year history.V&A, DundeeOne of the most significant new openings of the year will be Scotlands first designed museumand also the first V&A anywhere outside of Londonon 15 September. The museum building sits on the River Tay. It will celebrate Scottish designs and objects in its collection.【解题导语】该文介绍了四个艺术画廊(博物馆)的特点、展出内容等。1What do we know about Being Brunel?AIt has a long school report.BIt includes three galleries.CIt is familyfriendly.DIt possesses permanent collections.C解析:细节理解题。根据Being Brunel, Bristol部分中的最后一句“It is a good place for families to strengthen connections.”可知,Being Brunel是一个家庭友好型博物馆。故选C。2The purpose of the RA reopening is_Ato expand the exhibitionBto mark its 250th anniversaryCto display contemporary artDto present its 150year historyB解析:细节理解题。根据Royal Academy of Arts, London部分中的“The RA reopened on 19 May for its 250th anniversary”可知,RA重新开放的目的是纪念其成立250周年。故选B。3What is the purpose of the passage?ATo attract more visitors to the UK.BTo compare different tourist attractions.CTo describe some famous museums and artists.DTo introduce openings of some famous art galleries and museums.D解析:写作意图题。通读全文可知,文章介绍了一些著名的艺术博物馆和画廊的开幕。故选D。 任务型阅读We receive many messages from our successdriven society that tell us we need to figure things out on our own and avoid asking others for advice. While independence, selfeducation and personal drive are all good qualities, at times we may miss out on learning from others who have already achieved success. Finding a great mentor(导师) can fill in the gaps in your knowledge and help you reduce your stress and make your journey to success more enjoyable.A mentor is a person with more experience than you, who can guide you into mastering the practical skills you need for your career in a shorter period of time than you could do on your own.A good mentor will let you know when you are straying(偏离) from the best course. However, hell also have the wisdom and patience not to just hand out advice or try to control your decisions. A good mentor has the goal of helping you become confident and successful in your given field. Even after you have mastered the skills you set out to learn, a mentor can still provide a positive relationship and be a person you can go to if new questions come up.Everyone involved in a company or an organization can experience the benefits of mentoring relationships. The most obvious benefit for people is being mentored. They can gain skills and experience in a given field, as well as avoiding the mistakes they would have made on their own through trial and error. People in the role of the mentor experience the satisfaction of contributing to other peoples wellbeing and growth and also develop their own interpersonal skills.So dont hesitate to find a proper mentor for yourself. However, the perfect mentor is unlikely to walk into your office one day without any effort on your part. Finding the right mentor takes time. This is because the right match may not be the first person you approach or even the second or third. You need to identify several people in your field whose success and personal qualities you admire, and then find out as much as you can about them before you approach them. Be sure to choose someone who is happy and wellbalanced in their career, not just successful in external factors like wealth and reputation. Overall, keep taking action each day to connect with people who you think might be a good fit for you. The more you connect with others and get clear about your goals, the more chances you will have of finding a mentor that can help you take your career to the next level.Topic: Having a MentorIntroduction We are often educated to be 1._,which, however, may result in missing a chance of learning from others. Its a good idea to find a great mentor who is always helpful on our way to becoming 2._.3._ of a mentor A mentor is a person who is more experienced than you and able to offer you the 4._ you need. A good mentor can 5._ you from straying from the best course. A good mentor aims at bringing6._ and success for you and is someone you can always rely on.Benefits of mentoring relationships With the help of a mentor, youll get more skills and be more experienced and able to 7._ some mistakes. While mentoring others, people can gain a sense of satisfaction as well as selfimprovement.8._ on how to find a proper mentor Be 9._ when finding the right mentor because you cant find one overnight.Identify a few successful people in your field with 10._ personal qualities, and try to find out as much as possible about them before visiting them. Dont choose those who are unhappy and not wellbalanced in their career.【解题导语】本文主要介绍了拥有一位好导师的好处并就如何找到好导师提出了一些建议。1independent解析:信息转换题。根据第一段中的“We receive many messages from our successdriven society that tell us we need to figure things out on our own”可知,我们通常被教育要独立。independent “独立的”。2successful解析:信息转换题。根据第一段中的“Finding a great mentor(导师) can fill in the gaps in your knowledge and help you reduce your stress and make your journey to success more enjoyable.”可知,一位优秀的导师会填补你知识的空缺、帮助你减少压力并引领你走向成功。空处在句中作表语,故填形容词 successful “成功的”。3Qualities/Characteristics解析:信息概括题。根据第二段的内容及表格右栏的内容可知,此处讲的是导师的品质/特征。4guidance解析:信息转换题。根据第二段中的“who can guide you into mastering the practical skills you need for your career”可知,导师是给予你指导的人。guidance“指导”。5prevent/block/stop/keep解析:信息转换题。根据第二段中的“A good mentor will let you know when you are straying(偏离) from the best course.”可知,一位优秀的导师可以防止你偏离最佳的人生方向。prevent/block/stop/keep sb. from doing sth.“防止/阻碍/阻止某人做某事”。6confidence解析:信息转换题。根据第二段中的“A good mentor has the goal of helping you become confident and successful in your given field.”可知,一位优秀的导师可以为你带来自信。7avoid解析:信息转换题。根据第三段中的“as well as avoiding the mistakes they would have made on their own through trial and error”可知,在导师的指导下,你也可以避免犯一些错误。8Suggestions/Tips/Advice解析:信息概括题。根据最后一段的内容及表格右栏的内容可知,此处主要讲的是关于如何找到合适的导师的建议。9patient解析:信息转换题。根据第四段中的“However, the perfect mentor is unlikely to walk into your office one day without any effort on your part. Finding the right mentor takes time.”可知,找到合适的导师需要花费时间,故空处应填 patient“有耐心的”,即因为合适的导师不是一下子就可以找到的,所以你要有耐心。10admirable解析:信息转换题。根据第四段中的“You need to identify several people in your field whose success and personal qualities you admire”可知,在寻找合适的导师时,要选择在你的领域里值得钦佩的人。admirable“可钦佩的,值得赞赏的”。B卷 完形填空(2019昆明高三调研)You may always hear about people who knew exactly what they wanted to do with their life from the time they were in kindergarten. I didnt consider lots of career _1_ when I graduated from high school. Like most students who earned good grades in math and science classes, I found people _2_ me to be an engineer. But all of that changed when I went to my _3_I will never forget the feeling of walking into my very first Biology _4_. I nervously found a seat and waited for the type of _5_ you see in TV shows, old and strict. What I got was exactly _6_. Dr. Espinoza was a caring and _7_ teacher, and two terms of her classes made me fall in love with Biology. Her exciting classes made me _8_ that I had other choices besides being a(n) _9_. It meant I was headed for a career in biological research._10_ Dr. Espinoza and many other professors like her, I found that scientists arent just what we _11_ on the National Geographic Channel. They are real people who answer real questions and _12_ real problems. This led me to seek out _13_ to do real science projects and see if I _14_ it. While I was at university, I learned how to ask good questions, how to _15_ experiments and collect data, and how to share what I learned with people. As it _16_, I loved every minute of it.Falling in love with _17_ was a long process for me, but it led me to a job I love. Like the science itself, my journey toward being a scientist was _18_, but helped along by many teachers and professors who _19_ me the way. Now, I try my best to learn new things and _20_ new knowledge.【解题导语】本文讲述了“我”上大学后,老师和教授们对“我”的专业和择业产生的深远影响。1AdevelopmentsBdifficultiesCchoices DrequirementsC解析:根据下文“that I had other choices.in biological research”可知,高中毕业时,“我”没考虑过众多的职业选择(choices)。development“发展”;difficulty“困难”;requirement“所需的东西”。2Aappointing BforcingCallowing DencouragingD解析:像大多数数学和科学课程出众的学生一样,人们鼓励(encouraging)“我”以后成为一名工程师。appoint“任命,安排”;force“迫使”;allow“允许,准许”。3Auniversity BofficeCroom DlabA解析:根据下文中的“While I was at university, I learned.what I learned with people.”可知,上大学(university)后,一切都发生了改变。4Aleague BlectureCtest DteamworkB解析:根据下文中的“and two terms of her classes made me fall in love with Biology”可知,此处填入的词应与classes意思相近,故lecture“讲座”符合语境。5Aagent BvolunteerChost DprofessorD解析:根据语境可知,此处指坐等教授(professor)的到来。agent“代理人,经纪人”;volunteer“志愿者”;host“主人,节目主持人”。6Aopposite BtraditionalCtypical DsimilarA解析:根据上文可知,坐等教授时,“我”以为即将来上课的老师就如同电视节目中看到的那样古板、严肃,但后来“我”发现她是一位体贴且富有热情的(enthusiastic)老师。故先前想象的与实际见到的完全相反(opposite)。traditional“传统的”;typical“典型的”;similar“相似的”。7Aaverage BcasualCenthusiastic DsevereC解析:参见上题解析。average“平均的,正常的,一般的”;casual“漫不经心的,随便的”;severe“极为恶劣的,严厉的”。8Arealize BregretCrefuse DrecallA解析:她令人振奋的课使“我”意识到(realize)除了成为一名工程师(engineer),“我”还可以从事生物学研究。9Alawyer BeducatorCscholar DengineerD解析:参见上题解析。第一段中的“engineer”是提示。10AAs to BDue toCOn behalf of DIn spite ofB解析:由于(Due to)Dr. Espinoza和许多其他像她一样的教授的影响,“我”发现科学家并非像我们在国家地理频道上了解到(learn about)的那样。as to“关于,至于”;on behalf of “代表”;in spite of “尽管”。11Atake care of Bmake fun ofClearn about Dsearch forC解析:参见上题解析。12Asolve BbringCraise DignoreA解析:他们是回答真实问题并解决(solve)实际问题的有血有肉的人。13Aconcepts BopportunitiesCfaith DambitionB解析:这引领着“我”去寻找做真正的科学研究项目的机会(opportunities)并看一下“我”是否喜欢(enjoyed)它。concept“概念,观念”;faith“信任,信仰”;ambition“夙愿,抱负”。14Aenjoyed BdoubtedCrecommended DacknowledgedA解析:参见上题解析。下文中的“loved”亦是提示。doubt“怀疑”;recommend“推荐,建议”;acknowledge“承认,感谢”。15Areplace BpredictCconduct DcopyC解析:在大学里,“我”学到了如何问好的问题,如何做(conduct)实验和收集数据,以及如何和别人分享“我”了解到的东西。conduct experiments “做实验”,为固定用法。16Acame about Bbroke upCset off Dturned outD解析:结果是(turned out),“我”喜欢科学研究的每一分钟。come about“发生,造成”;break up“粉碎,破碎”;set off“出发,动身”。17Aliterature BscienceClanguage DartB解析:根据上文做科学研究项目的描述可知B项符合语境。18Aprecious BsmoothCbeneficial DslowD解析:虽然成为科学家之路是缓慢的(slow),但一路上有很多老师和教授给“我”引路(showed me the way)。19Apromised BshowedCleft DawardedB解析:参见上题解析。20Arecord BadmireCcreate DforgetC解析:现在“我”在努力学习新东西并创造(create)新知识。 阅读理解AA European gym and fitness provider is offering customers a delicious deal at their new caf: work out and get a free meal.At the Run for Your Bun Caf in London, David Lloyd Clubs is advertising its new activity as the first of its kind in the world. According to its advertisement, potential customers just need to book a lunch reservation, then complete a sixminute workout consisting of intervals on the rowing machine and spin bike. After exercising, people can order one of four tasty, healthy options on the cafs menu for free.The gym chain explained that the motivation behind the activity is to get sedentary(久坐不动的) office workers away from their desks during the workday. “According to our research British office workers spend almost 90 percent of the working day sitting, being inactive and eating lunch at their desksa problem worsened by the huge popularity and convenience of food and shopping delivery apps,” Elaine Denton, a health and fitness expert from David Lloyd Clubs, said in a statement. “We want to remind workers of the importance of being active at work and moving around more.”She added, “Importantly, the caf isnt in any way about encouraging people to cancel out calories through exercise. Indeed, the micro workout at Run for Your Bun Caf only represents a part of the calories contained in any of the lunch foods.”Though the deal is only open to Londoners from Jan. 11 to Jan. 13, the model is one that is likely to inspire lots of copycats(模仿者) around the globe. Interested parties can head to 3 Slingsby Place, London from 12 pm.to 3 pm.until Friday.【解题导语】该文主要介绍了欧洲一家健身服务提供商发起的一项活动。1Where does the uniqueness of the activity lie?AIn its excellence of service.BIn its widespread advertising.CIn its special way of payment.DIn its abundance of food choices.C解析:推理判断题。根据第二
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026届广西贺州市平桂管理区平桂高级中学高一化学第一学期期末经典试题含解析
- 2026届贵州省凯里一中高三化学第一学期期末综合测试模拟试题含解析
- 2026届安徽省部分高中化学高一第一学期期中联考模拟试题含解析
- 重庆市主城区七校联考2026届化学高一上期末达标检测试题含解析
- 2025年注册建筑师考试押题卷:建筑设计与施工规范
- 2025年春季小学数学毕业升学考试重点题型冲刺押题试卷
- 2025年注册测绘工程师考试冲刺押题试卷 测绘技术应用专项强化
- 2025年公务员考试申论押题试卷 案例分析专项训练
- 2025年初级经济师职业资格考试 经济基础知识高分冲刺试卷
- 2026届湖北省武汉市新洲一中阳逻校区化学高一第一学期期中质量跟踪监视试题含解析
- 2023年6月英语六级考试真题及答案解析(全3套)
- 高中数学 人教A版 必修一 《集合与常用逻辑用语》 1.1集合的概念
- 深圳某电厂锅炉维修改造施工组织设计-new(常用版)
- GB/T 4950-2021锌合金牺牲阳极
- 中药调剂技术-课件
- 证券从业考试基础模拟卷二(题目+解析)
- 水轮发电机讲义课件
- 信息系统运维服务方案
- 化工试生产总结报告
- 导数与原函数的对称性 微专题课件-2023届高三数学一轮复习
- 刑法各论(第四版全书电子教案完整版ppt整套教学课件最全教学教程)
评论
0/150
提交评论