新课标高考英语二轮复习unit2KingLear单元测试新人教选修.doc_第1页
新课标高考英语二轮复习unit2KingLear单元测试新人教选修.doc_第2页
新课标高考英语二轮复习unit2KingLear单元测试新人教选修.doc_第3页
新课标高考英语二轮复习unit2KingLear单元测试新人教选修.doc_第4页
新课标高考英语二轮复习unit2KingLear单元测试新人教选修.doc_第5页
已阅读5页,还剩10页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

高考英语二轮复习 unit2 King Lear单元测试 新人教版选修10第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面五段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1How did the woman feel about Tom?AShe didnt like him.BShe didnt mind riding with him in the car.CShe didnt like to sit beside him.Text 1M:Do you mind if Tom rides in your car?W:Sure.Im glad to take anybody besides Tom.答案B2How did the woman feel about the mans smoking?AShe didnt care the man smoking.BShe didnt mind the man smoking.CShe didnt allow the man to smoke.Text 2M:Do you mind my smoking here?W:Will you please look at the sign there?答案C3When will the womans bus leave?A1030. B1015. C1045.Text 3M:What time does the bus leave?W:Not until 10:30,but I want to get to the bus station by 10:15 in order to get a good seat.答案A4What does each pullover cost?A$45. B$80. C$40.Text 4W:What do these pullovers cost?M:Fortyfive dollars each,or two for eighty dollars.答案A5What is the man probably doing?AHe is borrowing some coins.BHe is using the telephone.CHe is picking up the coins.Text 5M:Could you show me that once more?W:Sure.You pick up the receiver.Put in some coins and dial the number,now you can use it.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6Why didnt Mary go to the movie tonight?AShe had to study for the classes tomorrow.BShe had to study for the exam tomorrow.CShe had to study for the exam next week.7How did Tom feel at Marys words?AHe was happy.BHe was regretful.CHe was excited.Text 6M:Would you like to go to the movie with me tonight,Mary?W:Id like to ,but I cant .I have to study.M:Come on!Dont be silly.Tomorrow is the weekend and we dont have classes.W:But Ill have an exam next week.M:Exam?Next week?Ohoh!W:Whats the matter,Tom?M:I just remember.I have an exam,too.W:We can go to the movie next weekend.答案6.C7.B听第7段材料,回答第8至9题。8Why does the man ask the woman not to go out?ATo protect her from the burning sun.BTo keep her from the sandstorm.CTo prevent her from getting lost.9What will the woman do during the summer vacation?AStay in Beijing.BPay a visit to the mans hometown.CGo back to her hometown.Text 7M:Youd better not go out today.W:Why?M:Theres a strong wind outside,and its so dusty.W:Yeah.The spring wind in Beijing is really strong.It looks sunny outside,but we cant go out.M:I prefer your hometown.Its always sunny and never too windy.Thats why so many people are spending their holidays there.W:Ill invite you there when Im back this summer vacation.M:Thank you.Id certainly love to go there for a visit.答案8.B9.C听第8段材料,回答第10至12题。10What makes the man feel glad?AThat the woman comes without invitation.BThat the woman is able to come to the party.CThat the woman comes ahead of time.11What are the other people doing at the moment?AThey are dancing.BThey are drinking.CThey are chatting.12Why does the woman want to have a drink?ABecause she is thirsty. BBecause she prefers the wine.CBecause she doesnt feel like dancing right away.Text 8W:Hi,Dan!M:Hi,Cindy!Im really glad that you can make it.W:I promised that I wouldnt miss your party.M:Thanks.Thats really kind of you.Come in,please.W:OK.Oh,everybody is dancing now.M:Want to dance?W:Uh.how about some wine first?I need to get in the mood.M:OK.答案10.B11.A12.C听第9段材料,回答第13至16题。13How long does the hiking take?AAbout two hours.BAbout five hours.CAbout three hours.14How does the man usually go to the mountain?ABy car. BBy bus. CBy train.15Why does the man think its safe to take a lift?AThe Japanese will stop and pick people up.BThere is a very low crime rate in Japan.CThere are many policemen nearby.16How will the woman probably go to the mountain?ABy asking for a lift.BBy taking a bus.CBy driving the mans car.Text 9W:What do you like to do in your free time?M:Um,I love to go hiking.There are some beautiful mountains nearby.W:Well,actually,Ive just moved here,so can you tell me where I can go hiking?M:Nakadake.Thats the highest peak nearby and its quite a challenge and there are some beautiful views from that mountain.W:Wow!How long does it take?M:It takes about three hours to go up and about two hours to come back down.W:How can I go there?M:Ive only ever been there by car.There isnt a train or bus that stops by the mountain.It is not convenient to go there by public transport.W:Is it safe to ask for a lift in Japan?M:Oh,absolutely.The crime rate in Japan is so low.W:And will people stop and pick me up?M:Ah,I am not sure.W:Maybe Ill have to give it a try.OK,thanks a lot.M:Youre welcome. 答案13.B14.A15.B16.A听第10段材料,回答第17至20题。17What is the speaker mainly talking about?AThe change of time before and after he became a father.BHow to be a good husband and father.CHis problem of raising his two sons.18What did the man use to spend a lot of his spare time doing?ASleeping. BReading books. CDrinking in a pub.19Who will look after the children when they cry at night?AThe speakers wife.BThe speaker and his wife.CThe speakers parents.20What talent does the man say he has?AThe talent for understanding his wife.BThe talent for being able to go to sleep easily.CThe talent for keeping everything in place.Text 10Before I became a father,I was an incredible time waster.I would probably just sit in front of the TV,or Id probably go to a pub and drink.I thought I had this time.It wasnt such a precious thing.I had so much of it.Once I became a father,suddenly my time disappeared.It taught me to appreciate the time I have.Now I have two sons,who are both still very young .One is four and the other one is two.They keep us very busy.My time is now very limited.My work has become busier.Fortunately I have a very understanding wife.If the children wake up during the night,my wife tends to be responsible.Im such a good sleeper that even if they are crying loudly,I can just go back to sleep.Ive spoken to some other fathers and they dont have the same talent as I do.Thats the only thing I carried over from my old lifestyle.答案17.A18.C19.A20.B第二部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。21What do you know about Vancouver?Its _host city of the 2010 Winter Olympic Games,and it is also home to North Americas_second biggest Chinatown.Athe;/ Bthe;the Ca;/ Da;the答案A22As he works in a remote area,he visits his parents only_.Aoccasionally BanxiouslyCpractically Durgently答案A23_the general state of his health,it may take him a while to recover from the operation.AGiven BTo give CGiving DHaving given答案A24Last night Mr.Grook didnt come back at the usual time._,he met some friends and stayed out until midnight.AMeanwhile BHoweverCInstead DYet答案C25Everybody was touched_words after they heard her moving story.Abeyond Bwithout Cof Din答案A26_in the queue for half an hour,the old man suddenly realized he had left the cheque in the car.AWaiting BTo waitCHaving waited DTo have waited答案C27Dont you just adore_in a hot bath?Ato lie Blying Clay Dlain答案B28We had to _in order to pay for our childrens education.Asacrifice Bgive sacrificesCmake sacrifices Dtake sacrifice答案C29When a pencil is partly in a glass of water,it looks as if it _.Abreaks Bhas brokenCwere broken Dhad been broken答案C30I would rather she_tomorrow than today.Acome BcameCshould come Dhas come答案B31Are you suggesting I _too old for the job?Aam Bwas Cshould be Dwill be答案A32John promised his doctor he_not smoke,and he has never smoked ever since.Amight Bshould Ccould Dwould答案D33The headmaster_all the teachers not smoke in the office.Atold BannouncedCcalled Ddemanded答案D34The money collected for the poor students in our class _ among them,which was satisfactory.Ato distribute BdistributingCis distributed Dwas distributed答案D35We collected money_the homeless.Ain behalf of Bin place ofCas a representative of Dinstead of答案A第二节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出可以填入空白处的最佳选项。It was the Night of the Full Moon,a time which always drives Javas young people mad with excitement.Fireworks were lit long before the moon _36_.The big noise brought people out _37_ the warm night to enjoy the interesting scene.Everywhere,there were the paper remains of _38_ fireworks lying on the ground.Little boys _39_ more and covered their ears as they waited _40_ for the explosions.The moon appeared above the horizon(地平线):huge,_41_ ball high above the city,and the _42_ filled with people,as Java began to enjoy one of the years greatest _43_:the Night of the Full Moon,a festival(节日)that is especially popular _44_ young people.More and more young Javanese _45_ together and walked slowly through the _46_.Joking and chatting,they moved towards the mountain _47_the city.They continued to climb _48_they reached the old temple(寺庙)at the _49_ of the mountain.After they were _50_ the people,they drank their water and ate their mooncakesdelicious homemade ones,_51_of dried fruit and nuts.Outside,on the mountain,young people _52_ crosslegged in circles,chatting and telling each other jokes.And _53_,in their hundreds,more young people continued to make their way up the mountain to _54_the brightly shining moon.By midnight,the fireworks had stopped shooting up from the _55_ city in the valley below them.But during the might,the sound continued to be heard from the distance.36A.let out Bgave outCcame out Dset out答案C37A.into Bat Cof Dfrom解析烟花燃放的声音把人们引出家后人们便自然融入这温暖的夜晚。答案A38A.burning BusedCexploding Dbroken答案B39A.lit Bbought Cpiled Dremoved解析由本句的and covered their ears.可知,此处应该是点燃烟花的动作。所以选A。B、C、D三项都不合题意应排除。答案A40A.patiently BcalmlyCworriedly Dexcitedly解析根据常识及之前的描述,小孩子们应该是点燃烟花后,兴奋地等着烟花爆炸。所以只有选D。其他三项与句意不符。答案D41A.silver Bnew Ccolorful Dgold解析由银色的月光可知此处应选A。其他三项不合适。答案A42A.mountains BvalleysCstreets Dshops答案C43A.games BmeetingsCsports Devents解析由前三段内容可知,这个“the Night of the Full Moon”对于整个城市来说,应该是一件大事,而不是会议、运动等。所以只有选D。答案D44A.for Bto Cwith Din解析固定搭配be popular with sb受某人欢迎。答案C45A.danced BgatheredCdrank Dshouted解析由空前后内容可知,此处应填gathered聚集,而不是danced跳舞;shouted大喊;更不是drank喝酒。所以只有选B。答案B46A.village BsceneCnight Dground解析由全文及“walked slowly.Joking and chatting”可以直接填night。A、B、D虽然文中也有,但都不合题意,故只有选C。答案C47A.on the edge of Bon the way toCin the center of Din the direction of解析由该段内容及最后一段内容可以得知,这座山应该在该城市附近。由此排除B、C;D项意为“朝方向”,不合题意,应排除。所以只有选A。答案A48A.while Buntil Cunless Dthough解析由该句语境可以推知,此处应是“直到”的意思,所以应该用until;while,though“尽管”,unless“除非才”,都不合题意。所以只有选B。答案B49A.tip Bback Ctop Dbottom解析由本句及下两段内容可以得知,此寺庙应该在山顶上,所以首先排除D;at the back of“在后”,与climb相矛盾,排除B;tip“尖端”,与常理不合,故排除A。所以只有选C。答案C50A.inside Bnear Coff Dacross解析与后句outside,on the mountain形成对比,应是进入到寺庙里。near“在附近”,off“远离”,across“从一边到另一边”,都不合题意,只有inside“在里面”合适。所以只有选A。答案A51A.fond BlittleCfull Dfree解析fond of.“喜爱”,不合题意;little of几乎没有;free of“不含的”,不合题意,排除A、B、D;full of“充满”。答案C52A.jumped BsatCstood Dbent解析由空后crosslegged in circles推知,此处应是坐,所以只有选B。jumped跳;stood站;bent弯腰。答案B53A.so Beven Cyet Dstill解析由空后的句子可以推知,仍然有数百人。so如此,even甚至,均不合题意;yet虽有“仍然,还”之意,但多用于否定句、疑问句中,应排除,所以只有选D。答案D54A.follow BshowCnotice Dadmire解析由句意可推知,此处应是欣赏月色。follow“跟随”,show“出示”,notice“注意”,都不合句意,只有admire欣赏,符合题意,所以只有选D。答案D55A.clean BgrayCpeaceful Dempty答案B第三部分阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。AWhy does a large education nation like China have so few world renowned scientists as the US?Educationists from China and the US try to find out the answer to questions like this at a forum on the basic education strategy.The forum,held recently,was jointly organized by the Education Development Research Center of the Ministry of Education in China and the Postgraduate School of the University of Pennsylvania in the US.It aims to find out similarities and differences that exist between two countries in their educational system.While some educationists in China keep a doubtful eye to the countrys educational system in recent years,their American counterparts give a positive answer to the basic education in China,saying that it is still one of the best in the world.An American educationist told reporters that basic education in the US was criticized in recent years due to its political tendency.On the contrary,Chinese governments stress on basic education and qualified teachers has set a good example.At primary and middle school,pupils in China did better in math and science lessons than the US pupils.However,few grow to be world “masters”Why?Educationists attributed this to Chinas stress on examination rather than students interest.Deputy Director of the Postgraduate School of Pennsylvania University said American teachers encourage students to focus on their strong points.In China,students are driven to study to pass the entrance examination test and they do not pay much attention to their own interest.At the forum,director of the Education Development Research Center Mr.Zhang said in the future,the research center would make its middle and longterm basic education strategy by taking some references from other countries including the US.He also revealed that for a long time in the future,China would make a breakthrough in setting the policy for quality education.【解题导语】 中国的基础教育受到普遍好评,但中国却缺少具有世界影响力的大师。科学家们针对该现象对其原因进行了分析并与美国进行比较。56This passage is mainly about _.Aquality education development in the futureBwhy Chinas education cultivates few world mastersCChinas good basic educationDgenius education at the primary stage解析主旨大意题。从文章第一段第一句Why does a large education nation like China have so few world renowned scientist as the US为文章中心句,可知B正确。答案B57The underlined word “renowned” in the first paragraph probably means “_”Afamous BactiveCqualified Dexperienced解析词义猜测题。根据第五段few grow to be world “masters”可知,尽管中国的基础教育很好,但缺少世界级的大师。由此可推断出renowned意为“有名的、有影响力的”,故A项是最佳答案。答案A58The following statements are true EXCEPT that _.Abasic education in the US is associated with the governments political interestBthe forum aims to find out the reason why there are few world masters in ChinaCall the educationists in China cast doubts in the countrys educational systemDChinese governments stress on basic education is spoken highly of 解析推理判断题。根据文章第三段第一句While some educationists in China keep a doubtful eye to the countrys educational system in recent years判断C错误。根据文章第一段Educationists from China and the US try to find out the answer to questions like this判断B正确。根据文章第四段第一句.was criticized in recent years due to its political tendency判断A正确。根据文章第四段最后一句Chinese governments stress on basic education and qualified teachers has set a good example.判断D正确。答案C59Few pupils in China who did better in math and science lessons than the US pupils grow to be world “masters”,because _.Athe US government spends more money on basic educationBAmerican pupils are cleverer than Chinese pupilsCbasic education in China is not as successful as that of the USDChinese people pay less attention to students interest解析细节理解题。根据文章第五段最后一句Why?Educationists attributed this to Chinas stress on examination rather than students interest.可知。答案DBIt was the summer of 1965.DeLuca,then 17,visited Peter Buck,a family friend.Buck asked Deluca about his plans for the future.“Im going to college,but I need a way to pay for it,”DeLuca recalls saying.“Buck said,You should open a sandwich shop.”That afternoon,they agreed to be partners.And they set a goal:to open 32 stores in ten years.After doing some research,Buck wrote a check for $1,000.DeLuca rented a storefront(店面)in Connecticut,and when they couldnt cover their startup costs,Buck kicked in another $1,000.But business didnt go smoothly as they expected.DeLuca says,“After six months,we were doing poorly,but we didnt know how badly,because we didnt have any financial controls.”All he and Buck knew was that their sales were lower than their costs.DeLuca was managing the store and going to the University of Bridgeport at the same time.Buck was working at his day job as a nuclear physicist in New York.Theyd meet Monday evenings and brainstorm ideas for keeping the business running.“We convinced ourselves to open a second store.We figured we could tell the public,We are so successful,we are opening a second store.”And they did in the spring of 1966.Still,it was a lot of learning by trial and error.But the partners learnasyougo approach turned out to be their greatest strength.Every Friday,DeLuca would drive around and handdeliver the checks to pay their suppliers.“It probably took me two and a half hours and it wasnt necessary,but as a result,the suppliers got to know me very well,and the personal relationships established really helped out,”DeLuca says.And having a goal was also important.“There are so many problems that can get you down.You just

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论