




已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Module 6 Old and New Period 1 Introduction Reading and Vocabulary. 阅读理解AManchester is the “capital” of the northwest of England. Situated on the east bank of the River Irwell, it is a lively busy city with a large student population. Although it was once seen as only a dull industrial place, in recent years Manchester has become the“in”place. It is well-known for its clubs, its fashion and its music, not to mention its world-famous football team, Manchester United. There is plenty to see in Manchester and something to suit all taste. For example, you have a taste of the Orient in Chinatown, home to Manchesters large Chinese population. Another place to visit is the historical Eastlefield area, which contains the first urban heritage park in Britain. Here you can walk around the museums and experience the atmosphere of the 19th century Manchester. Football fans need not feel left out; they can always make a trip to the Old Trafford Manchester United Museum which also contains a coffee shop and a souvenir shop. Its easy to find your way around the city center and youre never too far away from a bus, which will take you wherever you want to go. However, many people prefer walking in a city where theres so much to see, and much of it is off the main travel lines. If you get tired with all that walking, you can refresh yourself at one of the many caf bars in the city. Theres a wide variety of homely and old-fashioned ones. Whatever you do, you wont have a dull moment in the place which was awarded the title of “most interesting city in Europe. ”Despite its unpopular industrial image in the past, Manchester is becoming more and more popular as a tourist destination nowadays. 【语篇概述】文章主要介绍了曼彻斯特这个城市的历史与现状。以前那个沉闷的工业城市, 如今已经大不一样了, 它已经成为了一个集俱乐部、时装、音乐、足球等为一体的时尚都市。1. According to the passage, Manchester is. A. a big city in the southwest of EnglandB. only known for its heavy industryC. interesting only if you like footballD. a very popular place now【解析】选D。推理判断题。根据第一段“in recent years Manchester has become the “in” place. It is well-known for its clubs, its fashion and its music, not to mention its world-famous football team, Manchester United. ”可知, 曼彻斯特已经变成时尚之都, 以俱乐部、时装、音乐等闻名于世, 还有世界著名的球队曼联。故选D。2. If you are interested in history, in Manchester. A. you will see the 18th century center buildingB. you can go to ChinatownC. you dont have a big choiceD. you can visit the Eastlefield【解析】选D。细节理解题。根据第二段“Another place to visit is the historical Eastlefield area”可知, Eastlefield是一个历史名城, 对历史感兴趣可以去那里参观。故选D。3. What was Manchester like in the past? A. A small and dull city. B. A city full of factories. C. An exciting city to visit. D. A popular destination. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段“it was once seen as only a dull industrial place”可知, 曼彻斯特过去是一个沉闷的工业城市。4. What does the underlined word “its” in the last paragraph refer to? A. EuropesB. TourismsC. ManchestersD. Industrys【解析】选C。词义猜测题。“Despite its unpopular industrial image in the past”是介词短语, 主语是后面的Manchester。尽管曼彻斯特以前是一个工业城市, 但是, 曼彻斯特正在作为一个旅游目的地而变得越来越受欢迎。故选C。BKnotts Berry Farm is the nations oldest, and first theme park and draws around five million visitors each year. Knotts Berry Farm hardly had a very good start. Arriving in Southern California in the 1920s, the Knott Family farmed about 20 acres of land and finally started a restaurant called Mrs Knotts Chicken Dinner Restaurant. Mrs Knotts food became well-known and her husband Walter built a Ghost Town as a way of entertaining waiting customers. The family kept expanding and today, Knotts Berry Farm has 165 rides, shows, attractions and restaurants. For more than 90 years, Knotts Berry Farm has been entertaining families and visitors from around the world with great rides and fantastic fun. Knotts Berry Farm is separated into six different themed areas with rides and attractions. Fiesta Village highlights(突出)Californias Spanish heritage(遗产)with art work, rides and food. Indian Trails are similar to Fiesta Village but with an accent on Native American legends, crafts, music and dancing. The heart and soul of Knotts, Ghost Town is an 1880s California Boom Town with cowboys, gunfights, stagecoaches, and a real steam train. The Boardwalk makes people think of Southern California beach and surfing heritage plus the Boomerang roller coaster and the Hammer-Head. Wild Water Wilderness is an 1800s-style park with water rapids and a magical journey into Native North America. For Peanuts fans, Camp Snoopy is a six-acre childrens wonderland with 30 rides and attractions. Knotts Berry Farm also stages yearly special events such as Scary Farm and Halloween Haunt plus Knotts Merry Farm for the holiday season. Knotts Berry Farm is in Buena Vista, Orange County, California. It is about half an hour from downtown Los Angeles and 10 minutes from Disneyland. Knotts Berry Farm is open from 10 a. m. to 6 p. m. during the week. The park is open on Saturdays from 10 a. m. to 10 p. m. and from 10 a. m. to 7 p. m. on Sundays. During the summer months, the park is open later. The theme park is closed on Christmas Day. Tickets are: adults, $ 53. 99 all day; people older than 62, $ 23. 99; children 3 to 11 years old, $ 23. 99. For more information about Knotts Berry Farm, call 714-220-5220. 【语篇概述】本文对诺氏草莓乐园的发展进行了介绍。5. The first paragraph is mainly about Knotts Berry Farms. A. attractionsB. historyC. servicesD. prices【解析】选B。主旨大意题。从第一段的段落大意以及其中许多细节如start, 1920s等可知它介绍了诺氏草莓乐园的历史。6. Besides Indian Trails, you can also experience Native American culture in. A. Fiesta VillageB. the BoardwalkC. Wild Water WildernessD. Camp Snoopy【解析】选C。细节理解题。根据第二段倒数第三句可知, 在Wild Water Wilderness游客可以领略北美土著文化。7. How long is Knotts Berry Farm open on weekdays? A. For eight hours. B. For nine hours. C. For ten hours. D. For twelve hours. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段第三句可知, 在工作日诺氏草莓乐园每天开放八个小时。8. What do we know about Knotts Berry Farm from the passage? A. It is in Northern California. B. It is open all the year round. C. It has eight themed areas. D. It is not far from Disneyland. 【解析】选D。推理判断题。根据最后一段第二句可推知, 诺氏草莓乐园距离迪士尼乐园不远。其他三项分别与文中第一段、最后一段、第二段的细节表述不符。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Do you have a spare room in your house? Do you like to share your driveway in front of your garage with others? Both of these can help you make money. 1. _ Perhaps the best-known example of a company in this field is Airbnban American web business which allows you to rent out your spare room to holidaymakers. It says it operates in 34, 000 cities and it has 800, 000 listings of rooms and apartments. 2. A British company is doing something with parking spaces. JustParks founder, Anthony Eskinaizi, says, “when I had the original idea, I spotted a driveway close to a sports stadium. It would have been so convenient if I could have just parked in the driveway rather than in a commercial car park. ”3. _ Around 20, 000 people have advertised their spaces on the website, and he says around half a million drivers use it. 4. _ They are people who run things like traditional hotels and commercial car parks. They are afraid of ending up losing money. 5. _ Regulations for these new businesses are unclear. How will renting out your driveway affect your neighbour? Because this is a new business world, and those rules arent there yet. A. And there is another problem. B. A commercial car park is inconvenient. C. And his great idea has proved a success. D. But the new business of renting has its competitors. E. They seem to have occupied the majority of the market. F. But the government says no to the new business of renting. G. Many people are benefiting from this new business of renting. 1. 【解析】选G。根据上文可知, 和人分享空房间和车库前的地方都可以帮助你赚钱。即很多人正在受益于这种新的租赁业务。G项和上文话题保持一致。2. 【解析】选E。根据上文可知, 美国的Airbnb在网络上做这方面的业务做得很好, 所以可推测出该公司占据主要的市场份额。3. 【解析】选C。根据上下文可知, JustPark的创始人安东尼做出租停车位的生意, 很火爆。大约2万人在网站上登记了租车位, 有约50万名司机受益。证明他的想法很成功。4. 【解析】选D。根据下文可知, 从事传统的酒店和商业停车场之类的人恐怕最终会赔本。5. 【解析】选A。根据下文可知, 这些新的商业法规尚不清楚。出租你的车道将如何影响你的邻居? 因为这是个新的商业世界, 规则还没有。所以选A(还有一个问题。)与上下文一致。根据阅读理解A回答问题. 从文中找出下面单词和短语, 写出它们的意义1. situatedadj. _2. populationn. _3. historicaladj. _4. heritagen. _5. atmospheren. _6. awardvt. _7. not to mention_8. far away from_答案:1.位于的 2.人口 3.历史上的 4.遗产 5.氛围 6. 授予7.更不必说 8.远离. 在文中找出与下列句子意思相近的句子1. Manchester was regarded as only a dull industrial city before, but recently it has grown into a fashionable city. _2. You can find a bus nearby easily, which will take you to any place that you want to go to. _答案:1.Although it was once seen as only a dull industrial place, in recent years Manchester has become the “in” place. 2. Youre never too far away from a bus, which will take you wherever you want to go. 阅读理解The Three Gorges Dam, the largest dam, is also the largest engineering project on the face of the earth. It aims to make the mother of all floods, the Yangtze River, into a tame river, and to generate power of 181, 200 megawatts for Eastern and Central China. It will form a huge, deep water lake, and make it possible for 10, 000 tons ocean going ships to sail 1, 500 miles inland from the Pacific to the city of Chongqing, making it one of the worlds largest inland ports. Construction has already started. The dam is nearly 200 metres high and 1. 5 kilometres wide, at a spot called Sandouping near Yichang. After many years of investigation(调研)experts have drawn a conclusion that such a grand project will do much good. It is the most important to control floods. By building hydropower plantsinstead of new coal plants to meet its growing demand for electricity, China will offer much in environmental protection. However, some scientists dont agree to the project. They say that Chongqing and dozens of other cities along the river will pollute the reservoir, which can do harm to people, fish and other living things that depend on the river. Sedimentation(沉积)and damage of a breach(决口)are problems, too. The Three Gorges Dam could be considered when it is finished, in 2009, the 8th wonder of the world. 【语篇概述】本文是一篇说明文, 介绍了三峡大坝的有关情况及对三峡大坝的不同评价。1. Which is NOT the purpose to build such a huge dam? A. To prevent floods. B. To produce electricity. C. To improve the sailing conditions. D. To make it a wonder. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段的叙述, 可知建设这座大坝的目的是防洪、发电、改善航运条件等水利资源的综合利用, 而D项使它成为世界一大奇迹则不是目的。故选D。2
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025甘肃平凉市集善乐业残健融合数字化就业培训中心招聘考前自测高频考点模拟试题及参考答案详解1套
- 2025湖北十堰市城市发展控股集团有限公司及所属子公司招聘拟聘用人员模拟试卷及答案详解(名校卷)
- 2025年宿州市立医院招聘42人模拟试卷及答案详解一套
- 2025年上半年内江市部分学校公开考试招聘教师、部分事业单位公开考试招聘工作人员笔试考前自测高频考点模拟试题及一套答案详解
- 2025届春季河南新乡市卫龙校园招聘考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解一套
- 2025辽宁鞍山市事业单位招聘大学生退役士兵50人模拟试卷附答案详解(突破训练)
- 2025湖南岳阳临湘市城东粮食收储有限公司招聘模拟试卷含答案详解
- 2025贵州铜仁市生态环境局所属事业单位引进高人才11人模拟试卷及答案详解(各地真题)
- 2025年黑河逊克县乡村医生公开招聘19人考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解1套
- 2025广东东莞东坑镇松实东中招聘镇聘教师27人考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解
- 2025年合肥市社会化工会工作者招聘34人笔试备考试题及答案解析
- 非婚生子女法律抚养权协议范本
- 2025年新版中层副职面试题及答案
- 蜂窝组织炎护理小讲课
- 智慧树知道网课《工业机器人技术基础》课后章节测试满分答案
- (一检)泉州市2026届高三高中毕业班质量监测(一)数学试卷(含标准答案)
- 纤维转盘滤布滤池运行维护技术说明
- 2025至2030中国无烟产品行业发展趋势分析与未来投资战略咨询研究报告
- 2021年全球工作场所状况报告 State of the Global Workplace 2021 Report
- 球墨铸铁管-施工方案(3篇)
- (正式版)DB35∕T 2242-2025 《户用光伏发电系统安装技术规范》
评论
0/150
提交评论