已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Unit 22Environmental ProtectionSection Warm-up & Lesson 1Global Warming课后篇巩固探究一、写作词汇检测完成下列小对话或语篇。1.What were you majoring in at college?I was majoring in (生态学).答案:ecology2.Who is the man talking to the farmer?A (顾问) to help us to plant these vegetables.答案:consultant3.Why did the old man move to the hill?Because he liked to live near the natural (保护区).答案:reserve4.Why were most of the people leaving the meeting?The speech was not (有关的)to their life.答案:relevant5.Why was the man worried at the time?Because his son (威胁) to drop out of the school.答案:threatened6.The building caught fire that night and soon the strong wind made the fire (超出) control.Unfortunately,most of the people were (困住) in the building.The firefighters arrived in five minutes and one of them (牺牲)his life to save a little boy.Another firefighter was (迫使陷于不幸的境地) to live a life using a wheelchair.The big fire (导致) more than 50 deaths.答案:beyond;trapped;sacrificed;condemned;led to二、阅读词汇检测完成下面的小短文,写出画线部分的汉语意思。One year ago,a number of 1.young people arrived here.They advocated 2. a green life.They referred to 3.a life which can save energy and reduce pollution.They also did some research on agriculture 4.They took action 5.to protect the plants here the moment they arrived here.They recycled 6. some cans and plastic bags.答案:1.一些2.倡导3.指的是4.农业5.采取行动6.回收利用三、用方框内短语的适当形式填空refer tolook intobe relevant toin turnlead toby coincidencetake actionahead ofbeyond ones controlin return1.Drive your car slowly or it will be .答案:beyond your control2.After the bell rang,the pupils walked out of the classroom.答案:in turn3.I promised not to the matter again.答案:refer to4.Too many cars and factories also the global warming.答案:lead to5. us is the royal palace.答案:Ahead of6.We met at the station.答案:by coincidence7.Your answer must the question and cover the topic.答案:be relevant to8.Gradually the government began to to prevent the pollution.答案:take action9.While staying in the village,James unselfishly shared whatever he had with the villagers without asking for anything .答案:in return10.It is reported that the police will soon the case of the two missing children.答案:look into四、翻译句子1.他建议我们立刻离开这座大楼。答案:He suggested that we leave the building at once.2.那位老人提醒我们,靠近这座老房子是很危险的。答案:The old man reminded us that getting close to the old house was dangerous.3.这位船长命令这些士兵躺在地上。答案:The captain ordered the soldiers to lie on the ground.4.这个男孩承认在上次考试中作弊了。答案:The boy admitted cheating in the last test.5.他问我们是谁掌管这个公司。答案:He asked us who was in charge of the company.五、阅读理解A导学号16924000(20162017安徽宣城四校高二检测)“Angie,I know you like to sing,” her father,an autoworker,told Angela Brown,“but you must have something to fall back on (依靠).”Brown took her fathers advice.She got a degree in secretarial science before entering Oakwood College,in Huntsville,Alabama.However,her aim was to become a singer at religious meetings.So after graduation she headed for Indiana University to study with the famous soprano (女高音歌手) Virginia Zeani.Once,when Brown was troubled by self-doubt,Zeani said to her,“If you want to be the next Aretha Franklin,you need no more lessons,” Brown remembers her saying.“But if you want to be the best Verdian soprano this world has ever seen,you must work.”Work she did.Three times she competed in the Metropolitan Opera National Council Auditions (试演).Three times she failed to make the final round in New York.Then,in 1997 at age 33,the age limit for sopranos to audition,she gave it one more try.She signed up at the last minute and didnt even practice,thinking,“All they could do was tell me no,and that didnt hurt my feelings anymore.” She had the strength she needed to fall back on if she failed.She won.But making it in New York was just the beginning.It took her three more years to become a Met understudy (候补演员).But waiting in the wings was fine with her.Finally,her time came.When the featured singer fell ill,Brown earned the chance to sing the lead role in Aida.And The New York Times described her performance as a great success.Angela Brown,who had prepared for 20 years,was an “overnight” successful singer at age 40.1.The underlined words “Aretha Franklin” in Paragraph 3 probably refer to “”.A.another teacherB.another singerC.one of Virginia Zeanis studentsD.a Met understudy答案:B解析:词义猜测题。根据第三段内容可知,Brown跟随Zeani学习唱歌,所以当Brown怀疑自己时,Zeani说如果她选择放弃的话,就会是下一个Aretha Franklin,故Aretha Franklin应是一名歌手。2.We can learn from the fourth paragraph that Angela Brown .A.failed to make the final round because of her old ageB.failed many auditions because she hadnt practiced hardC.cared much about the results of the audition in 1997D.would have lost the last chance if she had failed again in 1997答案:D解析:细节理解题。从第四段中的“Then,in 1997 at age 33,the age limit for sopranos to audition,she gave it one more try.”可知,这次试演是Brown的最后一次机会,如不成功她就没机会了。3.When did Angela Brown act as a Met understudy?A.From 1997 to 2000. B.From 2000 to 2004.C.From 1997 to 2004.D.From 2000 to 2006.答案:B解析:细节理解题。根据第四、五段中的时间可知,Brown 在36岁时(2000年)担任候补演员,40岁时成名,所以她担任候补演员的时间应是从2000年到2004年。4.Which of the following sayings can best express the message of the passage?A.No pains,no gains.B.The early bird catches the worm.C.Never too old to learn;never too late to turn.D.Nothing is impossible to a willing heart.答案:D解析:推理判断题。本文讲述了 Angela Brown虽历经多次挫折和失败,仍不放弃自己成为歌手的梦想。故最能体现Angela Brown成功的是D项,意思为“心之所愿,无事不成”。A项意思为“不劳则无获”;B项意思为“早起的鸟儿有虫吃”;C项意思为“活到老,学到老”。B(20162017贵州都匀一中高二检测)Our environment isnt as green and beautiful as it should be.There are steel monsters blocking out the sun,blowing out dangerous smoke,and letting out poisonous chemicals into rivers,cars producing harmful waste gas,people throwing out waste in a wrong way and all other kinds of sources that ruin the planet.Facing current environmental problems,people need to do their best to save the earth.You can see many big garbage dustbins in the streets.Theyre not there for a show,but for you to drop your waste.We should realize that what we do does count.So next time you get that urge to throw gum or a chocolate package out of the car window,or “accidentally” drop as you walk down the street,ask yourself how much waste youve been contributing to the environment with that bad habit going on for years.At home,the first thing we can do to protect the environment is avoid letting water run continuously and make sure that taps are not leaky(漏的),which would help greatly in scrimping(节省).Another is to use energy-saving lights,and turn them off before you leave the rooms.It is not only energy-saving,but it also cuts down electricity costs.Recycling is a method to make items reusable.Many things you want to throw out can be made into new products through the reproducing process.Use your imagination to come up with ways on things that you can use again.Pass the message of simple ways to save the environment on to kids.Starting with kids is a good way of teaching the message early in their lives,in the hope that they can carry it forward as they grow older.With environmental protection awareness in mind,we can do what we can,for the results are to have a big effect on the planet.As long as we do our part,the world is one small step closer to being saved.5.In the first paragraph the author uses “steel monsters” to describe.A.huge buildingsB.high mountainsC.big factoriesD.characters in fairy stories答案:C解析:词义猜测题。根据画线词后的“.blocking out the sun,blowing out dangerous smoke,and letting out poisonous chemicals into rivers.”可知,steel monsters遮挡太阳、排出有害气体并将有毒的化学物质排入河流,由此可知,steel monsters指的就是大型工厂,故C项正确。6.From the fifth paragraph,we can know that .A.protecting the environment begins with small choresB.protecting the environment should start from childhoodC.wonderful life comes from environmental protectionD.protecting the environment benefits the country and the people答案:B解析:细节理解题。根据第五段中的“Pass the message of simple ways to save the environment on to kids.Starting with kids is a good way of teaching the message early in their lives.”可知,保护环境要从娃娃抓起,把环保意识和方法传授给孩子们,故B项正确。7.Which of the following is NOT true?A.The more people do their part,the greener the environment will be.B.Selling what you dont want any more is a kind of recycling.C.To protect the environment may help you save some money.D.Your bad habits for the environment are a valuable contribution.答案:D解析:细节理解题。根据第二段中的“We should realize that what we do does count.”可知,我们的不良行为加剧了环境问题,故D项正确。8.The passage is mainly about.A.the use of garbage dustbinsB.how to save water and electricityC.how to save the environmentD.our current environmental problems答案:C解析:主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了一些保护环境的方法,故C项正确。六、七选五阅读理解根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(20162017山西大同一中高二检测)These years traveling abroad is becoming more and more popular with ordinary Chinese people.If you want to enjoy such a wonderful travel,your travelling abroad truly requires the most careful preparations.1This is a short list of some necessary things you should not forget to bring as you fly to a foreign land.Passport.First,be sure to bring your passport along with several copies of it.Accidentally losing your passport can be a difficult experience you should always try to avoid.You may keep digital copies of this important document for backup purposes,too.2Guidebook.Staying in an unfamiliar place doesnt have to be a headache with the help of a nice guidebook.This one provides you with maps and information you can use as you move from one place to another.Extra clothes.While travelling,“lightly” is always highly recommended;never make the mistake of bringing lesser than what you actually need.3This is a safety precaution that you can do to make sure that you have something to wear ju
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年安全员B证考试试卷【典优】附答案详解
- 2025年广东省安全员-B证考试题库附答案
- GJBC-标准及内审员培训考试题答案解析合计五套
- 2025年安全员B证考试考试题库【夺冠】附答案详解
- 建筑自荐信300字
- 执业药师《中药一》考试真题及答案解析(更新中)
- 报关水平测试《报关基础知识》
- 授权签字人试题及答案
- 放射医学技术副主任技师考试试题及答案
- 教师招聘考试教育心理学试题及答案通关秘籍题库
- 燃气系统建模仿真-洞察及研究
- GB 2536-2025电工流体变压器和开关用的未使用过的矿物绝缘油
- 药品医保管理办法
- 货柜装柜管理办法
- GB/T 19310-2025小艇永久性安装的燃油系统
- 加强客户尽职调查-履行反洗钱工作职责
- 2025年南京市事业单位教师招聘体育学科专业知识试题
- 腹外疝护理课件
- 2025年云南交投集团招聘笔试备考题库(带答案详解)
- 家庭防火安全培训
- 出庭培训课件
评论
0/150
提交评论