全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
专题检测卷(十一) 阅读理解(建议用时: 25分钟)A体裁新闻报道话题雅安地震中的熊猫词数319Its been seven days since a 7. 0-magnitude strong earthquake hit Yaan, in Sichuan Province. How the earthquake has affected one of Sichuan Provinces special residentspandas. How are the animals coping? And do they have enough food to eat? There are more than 80 pandas living here at the Chengdu Panda Breeding Base. 7 baby pandas have just left their mothers and have begun to learn how to fend for themselves. The quake was felt strongly in Chengdu. Fortunately, all of the pandas here were out on the grounds when the earthquake hit, so they were very safe. Although no deaths or injuries have been reported among the Baoxing panda population so far, theyve been badly frightened by the earthquake. Several days has passed and the earthquake seems to have made no discernible(可辨别的)negative impact on the pandas. These two baby pandas Chengshuang and Chengdui are play fighting with each other and climbing trees. When they climbed too high, the breeders have to rescue them from the trees. The visitors are amused by the scenes and think its like a fantastic acrobatics show. The quake zone is not only the home of these pandas, its also the source of their food. Fortunately, enough bamboo has been stored away in five bamboo storehouses for the pandas, so there are no worries with regard to food supplies. Wu Kongju, Breeder, Chengdu Panda Breeding Base, said, “When the Wenchuan earthquake happened in 2008, we were unprepared and had a shortage of bamboo. But weve been able to handle this earthquake event more smoothly. There are no problems with the food supply. ”Apart from the pandas favorite Baijia Bamboo, breeders also give them bamboo shoots, which are very rich in nutrients. Wu Kongju said, “Bamboo shoots contain more protein than ordinary bamboo, and theyre also very succulent because they contain more water. ”1. The passage mainly tells us that. A. a 7. 0-magnitude strong earthquake hit YaanB. food supply to pandas is enoughC. impact of Yaan earthquake on Chinas pandasD. two baby pandas Chengshuang and Chengdui are in good condition2. When the earthquake hit Yaan, which of the following statements about the pandas is WRONG? A. All of the pandas here were out on the grounds. B. Some pandas are injured but no deaths are made. C. Theyve been badly frightened by the earthquake. D. The earthquake seems to have made no discernible negative impact on the pandas. 3. During Yaan earthquake, there is no need to worry about pandas food because. A. the pandas eat less food because of frighteningB. the Panda Breeding Base was slightly hit by this earthquakeC. the Panda Breeding Base received the food supply from foreign countriesD. the Panda Breeding Base has stored away enough bamboo in advance4. The underlined word“succulent”in the last paragraph means. A. 多汁的B. 高蛋白的C. 多糖的D. 有营养的5. Whats the authors attitude towards the reaction of Chengdu Panda Breeding Base? A. Supportive. B. Disappointed. C. Indifferent. D. Objective. B体裁说明文话题隐形衣词数315Ever since J. K. Rowling planted the idea of an invisibility coat in her blockbuster(大片)Harry Potter book series, scientists have been falling all over themselves to create a material that cannot only camouflage(伪装)people, but also buildings. Now a Canadian company claims to have won that race with a magical textile that it properly calls“Quantum Stealth”. British Columbia based Hyperstealth Technology Corporation claims that the material makes its wearer completely invisible, even to people with night glasses. Also, just like the young wizards coat, it is lightweight and does not need cameras, batteries, lights or mirrors to operate. But best of all, it is cheap to manufacture! So how does it really work? Well, that is a top secret. Besides stating that they have successfully managed to bend light waves, so that they go around the material instead of through it, the company is not giving out any details. What it does detail is that all the good uses“Quantum Stealth”could be put toranging from protecting the US and Canadian soldiers forced to step into enemy region, to allowing special armed forces to carry out surprise attack without any fear of being seen. And if that is not enough they even imagine creating aircraft and submarines that can go completely undetected. To prove that“Quantum Stealth”really exists, the company has released photos and even a video showing its magical properties. For those that are still skeptical, they have only one thing to sayboth the US and Canadian Military officials have witnessed it live and are so impressed that they are now working with Hyperstealth Technology to create the next generation“survival blanket”that could make the soldier invisible all at once! If this is indeed true, we have only one question: When will this magical fabric be available to the rest of us? 6. Whats the purpose of the first paragraph? A. To introduce the topic. B. To make the story interesting. C. To draw peoples attention to Harry Potter. D. To attract the readers. 7. According to this text, “Quantum Stealth”is. A. a kind of material making users invisibleB. a type of glasses better than night glassesC. an advanced weapon used to attack enemyD. a device used as a replacement for cameras8. Which of the following words can be used to describe the coat? A. Ordinary and light. B. Magical and imaginary. C. Convenient and cheap. D. Creative and heavy. 9. The third paragraph is mainly about. A. whether the material is true or falseB. there are no details about the materialC. the material has been put into practiceD. the materials theory and uses10. Which of the following statements is TRUE according to the last paragraph? A. The photos and video must be false. B. The technology needs to be improved. C. The magical textile will be available in peoples life soon. D. The evidence set out is similar to Harry Potter. C体裁议论文话题网购优缺点词数322Tired of all the pushing in supermarkets? Fed up with waiting in endless lines to pay for what you have bought? Angry at wasting time in traffic jams only to find no parking spaces when you eventually arrive at the store? If this is you, then online shopping is the answer to your dreams of trouble-free(安全可靠的)shopping, or is it? Online shopping brings its own challenges. Here are a few things to bear in mind when browsing(浏览)various websites. The claim(主张)made by online sites is that shopping online is a safe and secure way to make purchases. The evidence challenges this. In any case, you only have to be the victim of fraud(诈骗)once to experience all the problems that come with this form of stealing. Use only sites that have a trusted history and an excellent reputation. Another problem is the appearance of items in reality is often quite different from what you see on your computer screen. This might not be a problem if you are buying washing up powder but could be a major disappointment when that beautiful blue dress you ordered turns up in green. Also, product descriptions are sometimes simply untrue! Perhaps the wisest plan is to purchase items where design and color are not essential to customer satisfaction. Some even argue that online shopping indirectly contributes to global warming. Yes, your car can stay parked but how are online goods delivered? Often by some large van porting out carbon monoxide and adding to our already desperate traffic problems. You are also by now becoming increasingly irritated(使烦恼)by the fact that the delivery is late and you have wasted the leave from work you have taken to receive it! Without question, online shopping is here to stay and it has its benefits. However, perhaps it is not as wonderful as some of its supporters claim it to be. 11. The author lists several questions in Paragraph 1 to. A. support online shoppingB. collect answers from readersC. introduce the topic of the passageD. show his dislike of going shopping12. By what can online shoppers avoid fraud? A. Choosing big websites. B. Using only trusted websites. C. Collecting shopping evidence. D. Seeking advice from the police. 13. What can we learn about online shopping from Paragraph 3? A. We shouldnt believe product descriptions easily. B. Its normal for a blue dress to change into green. C. Its usually wise for us to buy colorful products. D. Product appearances are sometimes not good. 14. The author agrees with the fact that. A. customers are never satisfied with productsB. online shopping is a safe way to make purchasesC. delivery delay often makes online shoppers unhappyD. online shopping has nothing to do with global warming15. What is the authors attitude towards online shopping? A. Very popular. B. A wise choice. C. A waste of time. D. Not trouble-free. 【拓展训练】阅读B篇, 回答下列问题。1. Whats the topic of this passage? (no more than 10 words)_2. Whats the meaning of the underlined word in the last paragraph? _答案解析A【文章大意】本文主要讲了雅安地震对当地熊猫的影响。1.【解析】选C。主旨大意题。文章讲述了雅安发生了7. 0级地震, 这次地震对当地的熊猫造成了一定的影响, 故答案选C。A项不全面; B、D两项是细节。2.【解析】选B。细节理解题。根据第三段的“no deaths or injuries have been reported among the Baoxing panda population”可知B项表述是错误的, 故答案选B。3.【解析】选D。细节理解题。根据第五段的“Fortunately, enough bamboo has been stored away in five bamboo storehouses for the pandas”可知, 这次雅安地震, 没有必要担心熊猫的食物的原因是提前储备了足够的食物, 故答案选D。其余三项没有提及。4.【解析】选A。词义猜测题。根据最后一段的“theyre also very succulent because they contain more water. ”可知, succulent的意思是“多汁的, 多水分的”, 故答案选A。5.【解析】选A。观点态度题。由文中意思可知作者对成都熊猫养殖基地的表现很满意。B【文章大意】这是一篇说明文, J. K. 罗琳在她的大片哈利波特中埋下了发明“隐形外套”的想法, 如今科学家们通过不懈的努力, 使之成为现实。它的用途很广
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年N1叉车证考试练习题库及答案
- 部编高教版(2025)职业模块第三单元一 青年在选择职业时的考虑(节选)教案设计
- 2024检验技师考试《血液学》试题及答案
- 2025年道路运输安全员两类人员试题库及答案
- 2025年全国卫生监督竞赛试题含答案
- 2025年机械员考试试题及答案
- 3.《古诗词三首》教学设计(含教学反思)
- 2025年上半年信息系统管理工程师考试真题下午试卷及答案
- 2025江西新能源考试真题及答案
- 2025江苏公益性岗位考试真题及答案
- 2025技能考试人工智能训练师三级题库练习试卷附答案
- (新教材)2025年秋期部编人教版一年级上册语文 第3课 雪地里的小画家 课件
- 2025广东深圳市宝安区建筑工务署第二批招聘员额制人员6人笔试考试备考试题及答案解析
- 施工现场环境保护管理制度及管理措施
- 蛋糕店食品安全管理规章制度
- 养老院年度工作总结报告
- (2025年)保健食品试题(附答案)
- 2025江西九江德安中寰电力建设有限公司招聘2人笔试考试备考题库及答案解析
- 医学糖尿病基本知识医学专题课件
- 重症医学科体温管理措施培训
- 北师大版五年级数学上册期中测试卷(带答案)
评论
0/150
提交评论