




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
单元加餐练.阅读理解When The New Republic magazine predicted who would win the 2016 Nobel Prize in Literature on Oct. 6th, it said, “Not Bob Dylan. Thats for sure.” However, the award came as a surprise to many. On Oct. 13th, the famous US musician was named the Nobel laureate (获奖者) by the Swedish Academy. He has created new poetic expressions within the great American song tradition, according to the organization.Although Dylan, 75, is not really thought to be a literary writer, he has given the world a lot of creative works over 50 years, especially when it comes to his folk songs.In his 1985 album Biograph, Dylan wrote about the appeal of folk music to him. Rock songs werent serious enough or didnt reflect life in a realistic way, according to Dylan. But folk was a more serious type of thing. The songs are filled with more sadness, more joy and much deeper feelings.Dylans music and lyrics spoke to many people during the 1960s. His lyrics were often about great political issues, such as the Civil Rights Movement. The 1960s was a time of change when the young were making sure that their voices were heard. The idea is most famously expressed in Dylans The Times They Are aChangin (1964), which warns the world, “Youd better start swimming or youll sink like a stone, for the times they are achangin!”There were complaints that a literary prize had been given to a singer, but ancient Greek poets Homer and Sappho wrote poetic works that were meant to be listened to, that were meant to be performed, often with instruments, and its the same way with Dylan, the Swedish Academys permanent secretary Sara Danius told CNN.It could even be said that giving the important prize to Dylan has brought back an old literary tradition. The millions whose lives Dylans words and music have changed will surely welcome the award.语篇解读:本文主要介绍了2016年诺贝尔文学奖获得者Bob Dylan的相关故事。1Why did people feel surprised when Dylan got the Nobel Prize?ABecause he was not excellent.BBecause people didnt think he was a literary writer.CBecause he was only interested in singing folk songs.DBecause people didnt believe in him.解析:选B细节理解题。根据第二段可知,人们认为Dylan不是文学作家,因此认为他不大可能得奖。2What can we learn from the text?AFolk music reflects a real life.BSongwriters shouldnt get the prize.CPeople like rock music more.DDylan is a very serious person.解析:选A推理判断题。根据第三段和第四段的内容可推知,仿民歌歌曲与摇滚乐形成对比,反映了真实的生活。3From Dylans writing, we know he cares more about _.Amusic Bhis voiceCpolitics Dchange解析:选C细节理解题。根据第四段第二句“His lyrics were often about great political issues, such as the Civil Rights Movement”可知,Dylan的作品大多关乎政治事件,因此,Dylan很关心政治。4According to Sara Danius, _.ADylan is worth the prizeBSappho should get the prizeCthe Academy is worth the prizeDHomer should win the prize解析:选A推理判断题。根据文章倒数第二段的整体内容可推知,Sara Danius认为Dylan获得诺贝尔奖是实至名归。.阅读七选五Questions to ask yourselfbefore making a big decisionLife is packed with decisions, big and small. If you feel a big decision is appearing in your life, dont hide! Ask yourself these questions to get clear on whats the right choice for you.How committed (坚定的) am I to this change?Rate your level of commitment on a scale out of 10._1_ Is your level of commitment higher than a 7?Thats great data for your decision!Is this decision in line with my longterm goals?_2_ Write down your goals. Then think about how this decision plays into that longerterm plan._3_This is one of my favorite questions! If something is stirring (萌动) within you a creative idea, a calling to move somewhere new, a desire to end a relationship what are you giving up when you dont do it? What might you be missing out on in your life if you do nothing?Is now the right time?Bear in mind:_4_But there are few real reasons we ever need to delay (延迟) making a big one when it presents itself. Remember, life is always uncertain and time waits for no one.Making a big decision doesnt have to be so difficult. There are no right or wrong answers or right or wrong ways to live your life. _5_ Your inner wisdom (智慧) has the answers. So get busy asking the person who knows best you.AWhat is the risk of not doing it?BHow long have I been thinking about this?CNot all decisions need to be made immediately.DWe always want to know what we need to do next.EYou dont have to ask other people what they think.FAsk yourself: What do I want five, even ten years from now?GThink about the amount of work, effort and time youd have to put in.答案:15GFACE.完形填空“It was said she was married to an officer in India long ago and she had a life of physical adventure as exciting as her poetry. Her husband could cross rivers, using crocodiles (鳄鱼) as stepping stones. He died when she was only thirtynine. Unwilling to exist without him, she took her life, leaving a son in England.”I stared at the paper, _1_ reading, and I couldnt help thinking.They say, crocodiles are lazy animals as a rule, but they can _2_ like lightning when they want to. And they dont mind hurrying _3_ theyre hungry. There used to be lots in Indian rivers, living on fish mostly; but whats a little fish _4_ a fifteenfoot crocodile? They ate people, fisherman or anyone else delicious enough to get too near; women doing the _5_, or children playing at the waters _6_. A hungry crocodiles mouth _7_ over a meal with a sound like a gunshot. A big fellow can _8_ in a man in two bites.That womans husband crossed rivers _9_ from one crocodiles back to the next. I believe it. It had to be done _10_ before the creature could see what was happening. It wasnt _11_ a brave, active man; and no doubt he improved with practice. He could never look _12_ while crossing.The wife used to watch him I felt _13_ of that. She lived _14_ the adventure the _15_ excitement of it all. Their real life was with tigers, snakes . Its no wonder she wrote _16_ poetry.Then he _17_. I imagined how she felt. Was there another man _18_ him in India, in the world? She was still young, hardly a sittingroom widow (寡妇). “I must _19_, too,” She said to herself. So she did what she felt she had to do. A _20_ probably, to her head.But her young son, their son? Was her love for him nothing compared to her husband? Well, what do you think?语篇解读:一位女诗人总是喜欢写扣人心弦的激动场面。她丈夫因此失去了生命,之后她也随之自杀。这是对人生的一种追求吗?1A.started BbeganCfinished Dstopped解析:选D文章第一段是作者正在读的内容,在这儿,作者应该停下读书,禁不住思考起来。2A.run BmoveCwalk Droll解析:选B鳄鱼只能移动,不能跑或走。3A.whenever BwhenCbecause Das解析:选A无论什么时候它们饿了,就会快速地移动。4A.in BonCto Dfor解析:选Dfor表示“对于来说”。5A.shopping BwashingCcooking Dcleaning解析:选B根据常识可知妇女常常在河边洗衣服。6A.border BendCside Dedge解析:选Dwaters edge“水边”,side指侧面。7A.looks BsendsCshuts Dturns解析:选Cshut指把“嘴合上吃东西”。8A.go BtakeCeat Dcatch解析:选Btake in a man“吃进一个人去”。9A.jumping BrunningCwalking Dmarching解析:选A此处是指这个人从一个鳄鱼的背上跳到另一个鳄鱼背上,用这种方式过河。10A.immediately BdirectlyCquickly Dhurriedly解析:选C指动作必须迅速,让鳄鱼反应不过来。11A.over BforCbehind Dbeyond解析:选D这并不是一件勇敢、有活力的人所不能及的事情。12A.up BdownCback Dright解析:选C当他从鳄鱼背上跳着过河时,从来不会朝后看。13A.afraid BsureCshame Dfoolish解析:选B作者相信他的妻子当时一定会在旁边观看着他。14A.without BtillCfor Don解析:选Clived for“为而生活”。15A.lively BfriendlyCdeathly Dlovely解析:选Cdeathly“致命的”,这是一个夸张的说法。她的生活就是为了冒险,寻找冒险中的会致命的刺激。16A.angry BexcitingCsad Dinteresting解析:选B她之所以喜欢冒险,寻求刺激,是为了写出令人兴奋的诗。文章的第一段已经提到。17A.wrote BfledCdisappeared Ddied解析:选D与第一段的“Her husband could cross rivers . He died”相对应。18A.like BasCwith Dbefore解析:选A在印度,甚至在这个世界上还有一个像他一样的人吗?19A.go BpractiseCjump Dshoot解析:选Ago暗指“死”,与第一段的“took her life”相对应。20A.pen BgunCcomb Dstone解析:选B由四个选项及语境可知是用枪自杀。.语法填空The Duanwu Festival, also often known, especially in the West, _1_ the Dragon Boat Festival, is a traditional holiday originating in China. The festival now occurs on the 5th day of the 5th month of the traditional Chinese calendar, _2_ is the source of the festivals alternative name, the Double Fifth Festival. The story best known in modern China _3_ (hold) that the festival is in honor of the death of the poet and minister Qu Yuan of the ancient state of Chu. However, when the king decided to ally (结盟) with the increasingly _4_ (power) state of Qin, Qu was driven away due to _5_ (oppose) the alliance. During his exile (流亡), Qu Yuan wrote a great deal of poetry. Ying, the Chu capital, _6_ (occupy) by Qin twentyeight years later. In _7_ (desperate), Qn Yuan committed suicide by drowning himself in the Miluo River. It is said that the local people, who _8_ (extreme) admired him, raced out in their boats to save him or at least get his body back. This is said to have been _9_ origin of dragon boat races.When his body could not be found, they dropped
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026届辽宁省重点六校协作体化学高一第一学期期中学业质量监测模拟试题含解析
- 2026届河南省登封市外国语中学化学高三上期末学业质量监测模拟试题含解析
- 湖南省邵东县第三中学2026届化学高二上期末考试模拟试题含答案
- 浙江省杭州市七县区2026届高二化学第一学期期末综合测试模拟试题含答案
- 2026届河北省涞水县波峰中学化学高二上期中考试模拟试题含解析
- 2026届江苏省连云港市重点初中高二化学第一学期期中复习检测试题含解析
- 福建省龙岩市漳平第一中学2026届化学高一上期中复习检测模拟试题含解析
- 2026届山东省微山县二中化学高二上期中质量跟踪监视模拟试题含解析
- 养殖水产品智能保鲜技术创新创业项目商业计划书
- 智能能源智能调度创新创业项目商业计划书
- 2025年湖南湘西自治州州直事业单位招聘考试笔试试卷附答案
- 幼儿园安全责任书及后勤管理制度
- 消防车辆事故课件
- 2026届四川省宜宾市普通高中高一化学第一学期期末统考试题含解析
- 《2型糖尿病中医防治指南(2024版)》解读课件
- 剑阁县普安镇污水处理厂扩容建设项目环评报告
- 商务楼宇管理办法
- 肺炎护理试题填空及答案
- 社用手机管理办法
- 心电监护操作常见并发症预防及处理
- 学校食堂各种检查记录表格表册11
评论
0/150
提交评论