




已阅读5页,还剩14页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
本文是介绍斐济旅游特色的一篇文章,应该是选自旅游杂志或宣传册。 B 2. C 3. C 4. the relaxing lifestyle in Fiji,美文研读,复记强化 island 2. million 3. capital 4. international 5. experience 6. climate 7. unforgettable events 8. crowded 9. everyday life 10. spirit 11. 游客 12. 海滨 13. 分享 14. 机场 15. 成为一部分,参与 16.少于,不超过,一、句子翻译 1. have been held,since 2. As, encourage, to, traditions 3. Skiing, make, one of, popular, live in 4. Their next stop was Calgary, which is famous for the Calgary Stampede, in which cowboys from all over the world come to compete.,知识运用,5. Charlie Chaplin made people laugh at a time when they felt depressed, so they could feel more content with their lives. 6. Finally the English government tried in the early twentieth century to form the United Kingdom by getting Ireland connected in the same peaceful way. 7. However, the southern part of Ireland was unwilling and broke way to from its own government.,8. What geographical factors make it difficult to invade English successfully? 9. The development of English can be divided into three periods, old English from 450 to 1150, Middle English of 1150 and 1500 and Modern English from 1500 till today. 10. The Great Wall can trace back to more than 1000 years ago.,11. With a history of over 1000 years,the temple is a national cultural heritage. 12. The last thirty years have seen/witnessed great changes in China/ China has seen/witnessed great changes in the past thirty years. 13. Compared with Madrid, the capital of Sapin, Barcelona has a much longer history.,二、短文填空 本文主要介绍埃菲尔铁塔。 is visited Built is located was named after whose where as the,考点集训 1. A全文主旨是建议读者买古钟,作者引用这段话很可能是说明建议买古钟的原因, 即钟对人的重要性;由引语的首句The planet Earth is ruled by a mysterious creature和尾句This creature is the real master of Earth and men are its slaves可知,“人类由钟控制着”,故选A。,实战演练,2. B作者在前面两段叙述Jane 和David的故事,他们原以为参加这个生日晚会是有吃的,结果等到11点也没有东西吃,不得不饿着回家。到第三段第一句,才点出本文的主题,“他们的经历表明:印在请帖上的字需要讲清楚。”像Jane 和David收到的请帖是令人困惑的,故选B(晚会请帖可能是令人困惑的)。,3. B从第二至五段可知,作者主要是谈文化差异可能会造成误解,作者对处理这种文化差异造成的交往困境提出了建议。可见,作者以克林顿的故事开头,就是为了引出主题。,篇章训练 本文讲述了大西洋是世界上最有生气的水体。大西洋充满了活力,充满了生机,它有心理活动,它有个性。 1. A细节理解题。从原文第一段第四行可知,Atlantic is rich in oceanic liveliness。第三段对诗歌的解释进一步说明 the Atlantic is never dead and dull. It is an ocean that moves, impressively and endlessly,故选A。,2. A写作目的题。由诗歌内容可知,引用诗歌是描述大西洋的波浪。 3. C词义猜测题。由第四段unimaginable quantities of creatures, little and large alike, mix within its depths in a kind of oceanic harmony可知,“symbiotic” 意为“共生的,共栖的”。,4. B细节理解题。由最后一段描述大西洋trying to draw breath(尝试着呼吸),it has a psychology. It has personalities(它有心理活动,它有个性),就像一个有血有肉的人。可知,作者把大西洋拟人化描述了。 5. A确定标题题。本文是说明文,文首第一句便是主题句。透彻理解该句,可简化为: the AtlanticA body of water with vitality。,复记强化 1.not so as 2.in a sense 3.square miles 4.replace 5.draw breath 6.make noise 7.Unlike 8.富含 9.被认为是 10.植根于 11.充满 12.在和谐中 13.偶尔,在很少情况下,This passage is about Johnny, a lizard, who lost his tail by accident and spent much time searching for it before he finally got it back. However, he later realized that he should give it up together with his past troubles. Reading this passage, I was lost into deep thought. What happened to Johnny may as well happen to every one of us. There are times when we want to keep the past but when it has become a burden to our journey, we should be determined enough to abandon it.,典型例题,If I were Johnny, I would not waste so much time looking for the old and useless tail. Instead, I would concentrate on what I have now and head for my future. There is no doubt that we all have our past and now and then carry them with us while we continue our journey. In my opinion, we should learn from the past and give up the useless part. Only in this way can we live a joyful and fulfilled life.,This is a report from global media about the present condition of the Great Wall. Experts realize that it is lack of awareness of world heritage protection and tourism exploitation that cause severe damage and pollution to the Great Wall. I am shocked at the report and I really feel worried about the future of Great Wall, which is the symbol of our Chinese nation. Just as the end of the article warns us, once this historical spot disappears, it will never be revived.,实战演练,In my opinion, the government should take immediate and effective measures to protect the Great Wall and other cultural relics, such as educating people on heritage protection and passing laws to punish those who do damage to it. Besides, some parking lots should be removed and buildings be forbidden within a certain distance of a historical site.,As for individuals, we should do our pa
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025安徽师范大学专职辅导员招聘12人模拟试卷有答案详解
- 2025江西招收劳务派遣制工作人员3人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(必刷)
- 2025广东中山市沙溪镇人民政府所属事业单位招聘事业单位人员11人模拟试卷及答案详解(网校专用)
- 2025胡杨河市人民法院招聘书记员(1人)模拟试卷有完整答案详解
- 2025年济宁金乡县事业单位公开招聘工作人员(教育类)(39人)考前自测高频考点模拟试题及答案详解(各地真题)
- 2025年西安亮丽电力集团有限责任公司招聘(10人)模拟试卷及1套参考答案详解
- 浙江国企招聘2025温州市瓯飞新型建材有限公司面向社会公开招聘10名工作人员(合同制)笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025黑龙江省建设科创投资有限公司面向社会招聘1人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025陕西恒润利农生物科技有限公司招聘(18人)笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025重庆明德商业保理有限公司招聘1人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025年安全员b证考试安徽省题库及答案解析
- 首台套申报培训课件
- GB/T 14193.1-2025液化气体气瓶充装规定第1部分:工业气瓶
- 保安安检培训课件
- 基本乐理(师范教育专业)全套教学课件
- JJG 270-2008血压计和血压表
- 《解剖学基础》课件-上肢骨及其连接
- 轻质燃料油安全技术说明书样本
- 小米全屋智能方案
- 杏仁粉营养分析报告
- 《多边形的面积》大单元教学设计
评论
0/150
提交评论