(京津鲁琼专用)2020版高考英语二轮复习题型重组练8题型重组练(八)(含解析).docx_第1页
(京津鲁琼专用)2020版高考英语二轮复习题型重组练8题型重组练(八)(含解析).docx_第2页
(京津鲁琼专用)2020版高考英语二轮复习题型重组练8题型重组练(八)(含解析).docx_第3页
(京津鲁琼专用)2020版高考英语二轮复习题型重组练8题型重组练(八)(含解析).docx_第4页
(京津鲁琼专用)2020版高考英语二轮复习题型重组练8题型重组练(八)(含解析).docx_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

题型重组练(八) (建议用时:25分钟).阅读理解A(2019潍坊高考模拟)In 2009, Dan Black was hit by a car in his hometown of Chepstow, Wales, as he was biking to his job at a grocery store. The accident left him unable to move from the chest down. During his recovery, he suffered a stroke that made his right arm useless. Once a promising guitarist, Dan, now 25, lives with his parents and requires aroundtheclock care that costs nearly $300,000 a year. After the accident, a friend of him started the Help Dan Black Fund(基金) to cover some of Dans medical expenses. Dan learned about an experimental stem cell(干细胞) treatment in China that could enable him to walk again. After four years, donations to help Dan Black totaled nearly $30,000.One day, in 2013, a news story caught the eye of Dans mother, Michacla, who then shared the story with her son. The story featured a fiveyearold boy named Brecon Vaughan. He had a rare form of disease and never walked by himself. The boys family had created a website with which to raise nearly $100,000 needed for a trip to the St.Louis Childrens Hospital, where treatment was offered that could help Brecon walk. Only half the amount had been raised, said the report.Dan deliberated. Then, after considering that his own dream of walking could be years away, he donated his $30,000 to Brecons cause. “I know how it feels to walk. Brecon doesnt. He needs it much more than I do,” Dan told a newspaper.Dans generosity received a great deal of attention, and contributions started pouring in to the Vaughan website. The family soon exceeded their fundraising goal. Theyve promised to give the extra funds, about $17,000, to the Tree of Hope charity, which helps sick children in the United Kingdom find specialized medical help. In October, Brecon and his family traveled to St. Louis to begin treatment. “What Dan did is great,” Brecons mother said. “It is an extraordinary gift.”1What do we know about Dan Black?AHe promised to be a guitarist.BHe lost his right arm in an accident.CHe created a website to collect money.DHe donated his money from his need.2What does the underlined word “exceeded” in the last paragraph mean?AWent beyond.BBrought up.CAchieved. DSet.3What helped the donation flood into the Vaughan website?AMichaclas suggestion.BBrecons story.CDan Blacks example.DThe Vaughans promise.4How will Vaughans family deal with the extra funds?ASupport Dan Blacks treatment.BGive away to the Tree of Hope charity.CHelp sick children in the UK.DFund Brecons trip to St. Louis.BSlowly but surely, were moving closer and closer to 5G world. From smart home security to selfdriving cars, all the internetconnected devices in our life will be able to talk to each other at lightningfast speeds with reduced delay. Objectively speaking, the fastest 4G download speeds in the US. top out at an average of 19.42 Mbps. But by comparison 5G promises gigabit(千兆) speeds.“5G is one of those heralds(预兆), along with artificial intelligence, of this coming data age,” said Steve Koenig, vice president of market research for the Consumer Technology Association. “The selfdriving vehicle is a great emblem of this data age, and that is to say, it is a sign of time, because with one single task, driving, you have massive amounts of data coming from the vehicle itself, and a variety of sensors are collecting a lot of information to model its environment as it moves. Its pulling in data from other vehicles about road conditions down the lanes. It could be weather information, or connected infrastructure(基础设施) construction. Theres lots of data behind that task, which is why we need the capacity and high speed.”And virtual reality glasses and headsets havent yet become the mainstream, but tech companies are joyfully betting that these devices will eventually replace our smartphones. With 5G, that could actually happen. This is notable because companies such as Apple are reportedly developing AR glasses to assistor even replacesmartphones.Ericsson stated at Februarys Mobile World Congress how smart glasses could become faster and lighter with a 5G connection, because instead of being weighed down with components, the glasses could rely on hardware for processing power.But dont get too excited. Theres still a lot of work to be done in the meantime, including various trials to make sure the radios play nicely with hardware and infrastructure construction, so 5G isnt concentrated only in big cities.5What is the first paragraph mainly about?AThe coming world of 5G.BThe tight security of 5G.CThe super speed of 5G.DA potential dream of 5G.6Which of the following can replace the underlined word “emblem” in paragraph 2?AExhibition. BSuccess.CSymbol. DExplanation.7What can we learn from paragraph 3?A5G world will no longer work effectively without the virtual reality devices.BApple and other companies are creatively developing worldwide AR glasses.CThese virtual reality devices are properly opening up the commercial market soon.DTech companies will optimistically face the fact of smartphones being replaced.8What will the author tell us in the next paragraph?AHow to fully expand 5G coverage.BHow to effectively reduce 5G trials.CHow to nicely operate 5G hardware.DHow to widely construct 5G in big cities.七选五In todays fastpaced and sometimes uncaring society, it can be challenging to find anything to lift your spirits when you feel sad. In spite of how bad things may appear, there are some things you can do to get happy and enjoy your day. 1._Get yourself an attitude of gratitude. For centuries, people over the world have recognized how powerful gratitude is when it comes to lifting ones spirits. Frequently we are so caught up in what we lack that we fail to recognize all that we possess. Often, we are only reminded of the blessings present in our world when we meet someone worse off than we are or when those blessings are no longer a reality. 2._ Keep a list of things for which you are gratefulin case you need to jog your memory.Brighten someones day. It may be you who are feeling the blues, but when you brighten someone elses day, yours automatically becomes brighter. Smiles spread easily. 3._Get some fresh air. Fresh air refreshes the senses and makes you more likely to get up and do something rather than sit there in an unpleasant mood. 4._ Even just walking in your flower or vegetable garden will do the trick.5_ Because the heart rate and breathing rate increase during exercise, a greater amount of oxygen is delivered to the body tissue. In addition to relieving stress, heightened physical activity will decrease the level of the stress hormone(荷尔蒙). As such, your mood can quickly change from a state of stress to one of joyfulness.AGet some exercise.BBe thankful for what you have.CHere are some great ways to lift your spirits.DGo for a walk with a friend or take a bike ride.EDo what you can to start an outbreak of happy faces.FThis promotes the production of the bodys natural pain relievers.GOrganize cupboards, garages and other areas that have become untidy.题型重组练(八).阅读理解【解题导语】本文讲述了一个等待治疗的残疾人把自己的治疗基金捐献给一个五岁的孩子,帮这个孩子实现“走路”的愿望。他的慷慨和对别人的无私帮助与爱心感动了很多人,在人们的捐助下,这个孩子的家庭很快筹够了治疗费用,并承诺用剩下的钱去帮助其他需要医疗帮助的孩子们。1D解析:细节理解题。根据文章第三段中的“Then, after considering that his own dream of walking could be years away, he donated his $30,000 to Brecons cause.”可知,他把自己治疗需要的钱捐了出去。故选D项。2A解析:词义猜测题。根据最后一段中的“Theyve promised to give the extra funds, about. to the Tree of Hope charity.”可知,筹款有剩余的钱,因此推测exceeded的含义为“超过”。故选A项。3C解析:细节理解题。根据第四段中的“Dans generosity received a great deal of attention, and contributions started pouring in.”可知,丹的慷慨引起了大家的关注,人们以他为榜样,捐款像洪水般涌来。故选C项。4B解析:细节理解题。根据第四段中的“Theyve promised to give the extra funds, about $17,000, to the Tree of Hope charity, which helps sick children in the United Kingdom find specialized medical help.”可知,他们将把剩余的钱捐赠给Tree of Hope这个慈善机构。故选B项。【长难句分析】The boys family had created a website with which to raise nearly $100,000 needed for a trip to the St. Louis Childrens Hospital, where treatment was offered that could help Brecon walk.分析:本句为主从复合句。句子主干为The boys family had created a website; with which to raise nearly $100,000.是定语修饰a website; where引导非限制性定语从句,修饰the St. Louis Childrens Hospital。译文:这个男孩的家庭已经创建了一个网站,在该网站上筹集去圣路易斯儿童医院看病的近十万美元,这家儿童医院将会针对恢复布雷肯的行走能力进行治疗。【解题导语】随着数字时代的到来,5G和人工智能将会给人类生活带来巨大的变化,但是因为硬件和一些基础设施方面的问题,5G的全面普及也面临着困难。5C解析:段落大意题。根据第一段中的“From smart home security to. will be able to talk to each other at lightningfast speeds with reduced delay. But by comparison 5G promises gigabit(千兆) speeds.”可知,本段主要介绍了5G的超级速度,故选C项。6C解析:词义猜测题。根据画线词后的“that is to say, it is a sign of time”可知,无人驾驶汽车是数字时代的标志和象征。it指代前面的“The selfdriving vehicle”,sign与画线词的意思相近,意为“标志”。symbol意为“象征”,符合语境,故选C项。7D解析:推理判断题。根据第三段中的“.but tech c

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论