2019-2020学年高一英语上学期第二次月考试题(含解析).doc_第1页
2019-2020学年高一英语上学期第二次月考试题(含解析).doc_第2页
2019-2020学年高一英语上学期第二次月考试题(含解析).doc_第3页
2019-2020学年高一英语上学期第二次月考试题(含解析).doc_第4页
2019-2020学年高一英语上学期第二次月考试题(含解析).doc_第5页
已阅读5页,还剩15页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2019-2020学年高一英语上学期第二次月考试题(含解析)注意事项:答案必须写在答题卡上,答在试卷上无效。本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,本试卷满分120分。考试时间90分钟。第卷(选择题 共70分)第一节:阅读理解(共15小题,每小题2分,满分30分)认真阅读下列短文, A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑Finding a winter job is often a proof that youre growing up, and its also a method for earning money to pay for what you dream of. Its never too early to start considering the future. Now, here are some good choices for you!Retail (零售) SalesRetail offers plenty of opportunity for teens who are looking for a job. This type of work can pay from $10 to $15 an hour depending upon the duty you are expected to take on. It can also be great for teens who are friendly and enjoy talking to other people. For more information, call us at 4005075.Food ServiceA job in the food service industry is a natural fit for sociable teens who enjoy municating with the public. It allows employees to work as part of a team while learning about following instructions. It also es with the opportunity to earn between $8 and $10 per hour. Just call 4005077 for more information.BabysitterThis job requires someone who is highly responsible. Though it pays generally between $6 and $8 hourly, it also requires a lot of patience. This is a great choice for teens who wish to make a career in teaching, child care, social work or any other field that makes use of social skills or requires interaction with kids. Got a question? Just call 4005076.HousekeepingThis type of work can bring in about $5 an hour and it will allow teens to learn the tourism industry, so hotels are often looking for more housekeeping staff, and parks often need more people to assist with keeping public areas clean and organized as well. Telephone:40050791. How much can you earn at least in two hours as a retailer?A. $20 B. $12C. $16 D. $102. If youd like to be a waiter in winter, you may call_.A. 4005075 B. 4005079C. 4005076 D. 40050773. Which of the following jobs may attract teens who want to be a teacher?A. Retail Sales B. BabysitterC. Food Service. D. Housekeeping.4. The text is mainly written for teens who _.A. are faced with munication problemsB. dream of being a housekeeperC. want a part-time job in the winterD. plan to start their own business【答案】1. A 2. D 3. B 4. C【解析】这篇文章主要是写给想在冬天做兼职的青少年。1. A计算题。根据Retail (零售) Sales中This type of work can pay from $10 to $15 an hour depending upon the duty you are expected to take on可知两小时至少能挣$20。故选A。2. D细节理解题。根据Food Service中A job in the food service industry is a natural fit for sociable teens who enjoy municating with the public. Just call 4005077 for more information.可知,如果在冬天想当一名服务员,可以拨打4005075。故选D。3. B细节理解题。根据Babysitter中This is a great choice for teens who wish to make a career in teaching,可知,Babysitter吸引想当老师的青少年。故选B。4. C主旨大意题。根据第一段Finding a winter job is often a proof that youre growing up, and its also a method for earning money to pay for what you dream of. Its never too early to start considering the future. Now, here are some good choices for you!可知,这篇文章主要是写给想在冬天做兼职的青少年。故选C。BAn 80yearold man was sitting on the sofa in his house along with his 45yearold highly educated sonSuddenly a crow(乌鸦)perched on the tree near their windowThe father asked his son,What is this?The son replied,It is a crowAfter a few minutes,the father asked his son the 2nd time,What is this?The son said,Father,I have just now told you Its a crowAfter a little while,the old father again asked his son the 3rd time,What is this?Its a crow,a crow,a crowsaid the son loudlyA little after,the father again asked his son the 4th time,What is this?This time the son shouted at his father,Why do you keep asking me the same question again and again?IT IS A CROWAre you not able to understand this?A little later the father went to his room and came back with an old diary,which he had kept since his son was bornOn opening a page,he asked his son to read that pageWhen the son read it,the following words were written in the diary:Today my little son aged three was sitting with me on the sofa when a crow was sitting on the windowMy son asked me 23times what it was,and I replied to him all 23times that it was a crowI hugged him lovingly each time he asked me the same question again and again for 23timesI did not at all feel annoyed; I rather felt affection for my innocent child5. In what tone did the son say to his Father Its a crow,a crow,a crow?A. impatient B. excitedC. hurried D. surprised6. Why did the Father ask the same question again and again?A. Because he wanted to make his son angryB. Because he was too old to remember anythingC. Because he couldnt understand what his son saidD. Because he wanted to see how patient his son would be7. How old was the old man when his son asked him 23timesWhat is this?A. 35years old B. 38years oldC. 45years old D. 80years old8. What is the most suitable title for the passage?A. A crow B. Fathers loveC. An old dairy D. An old man【答案】5. A 6. D 7. B 8. B【解析】有一天老父亲看到靠窗子的树上落了一只鸟,就问了儿子3次:那树上是什么?,儿子很不耐烦。老父亲拿出了一本记录儿子成长的日记。上面记录了儿子3岁的时候问了相同的问题23次,而父亲每次都是很耐心告诉孩子:那是一只乌鸦。5. 细节理解题。由“Its a crow, a crow, a crow.” said the son loudly.”可知父亲问了3次让儿子很不耐烦。 impatient没有耐心的;excited 激动; hurried 匆忙; surprised惊讶的。故选A。6. 推理判断题。由最后一段可知父亲的日记记录了儿子3岁的时候问了相同的问题但是父亲没有生气,所以父亲想试试儿子的耐心。 故选D。7. 推理判断题。儿子今年45岁,日记中3岁,所以今年80岁的父亲42年前是38岁。 故选B。8. 主旨大意题。全文讲了相同的事情父亲和儿子不同的反应,表现的是父亲对儿子的爱。 故选B。【名师点睛】标题是文章中心思想的精炼表达,多为词组或短语,涵盖性强。做这类题目时,要在阅读全文的基础上,以文章话题为核心,通过比较选项的概括性或 覆盖面,得出正确的标题。正确标题的归纳范围要恰如其分,避免过于具体或断章取义。错误的干扰往往是局部信息,以事实细节替代概括大意。本文第4小题,全文讲了相同的事情父亲和儿子不同的反应,表现的是父亲对儿子的爱。 故选B。CJohn HJohnson was born in a black family in Arkansas city in 1918His father died in an accident when John was sixHe was reaching the high school age,but his hometown offered no high school for blacksFortunately he had a strongwilled caring motherJohn remembered that his mother told him many times,Son,you can be anything you want really to be if you just believeShe told him not to depend on others,including his motherYou have to earn success,she saidAll the people who work hard dont succeed,but the only people who do succeed are those who work hardThese words came from a woman with less than a third grade educationShe also knew that believing hard work dont mean everythingSo she worked hard as a cook for two years to save enough to take her son,who was then 15,to ChicagoChicago in 1933was not the promised land that black southerners were looking forJohns mother and stepfather could not find workBut here John could go to school,and here he learned the power of wordsas an editor of the newspaper and yearbook at Du Sable High School his wish was to publish a magazine for blacksWhile others discouraged him,Johns mother offered him more words to live byNothing beats a failure but a tryShe also let him pawn(典当)her furniture to get the500 he needed to start the Negro magazineIt is natural that difficulties and failures followed John closely until he became very successfulHe always keeps his mothers words in mindSon,failure is not in your vocabulary!Now John HJohnson is one of the 400 richest people in Americaworth150 million9. Why did Johns mother decide to move to Chicago?A. his father died when John was very youngB. life was too hard for them to stay on in their hometownC. John needed more education badlyD. there were no schools for Negroes in their hometown10. Johns motherA. didnt believe in or depend on othersB. thought one could be whatever one wanted to beC. believed one would succeed without working hardD. thought no one could succeed without working hard11. What does the underlined sentence Nothing beats a failure but a trymean?A. if you try,you would succeedB. a failure is difficult to beat,even if you tryC. a try is always followed by a failureD. no failure can be beaten unless you try【答案】9. C 10. D 11. D【解析】本文讲述了John H. Johnson的成功之路主要是由于他的妈妈对他的精神支持,妈妈一直都在鼓励他尝试,努力。.10. D 推理题。根据第二段最后一句she said. “All the people who work hard dont succeed, but the only people who do succeed are those who work hard.”可知他的观点:不是所有努力的人都会成功,但是成功的人都需要很努力。故D项正确。11. D 推理题。根据本句While others discouraged him, Johns mother offered him more words to live by.“Nothing beats a failure but a try. ”说明他的妈妈认为尝试和努力最重要,故D项叙述正确。【名师点睛】本文讲述了John H. Johnson的成功之路主要是由于他的妈妈对他的精神支持。文章基本上是考查细节题,对此类题型考生可以首先从问题中找到关键词,然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节,找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别,在准确理解细节的前提下,最后确定最佳答案。DI am a good mother to three children. I have tried never to let my passion stand in the way of being a good parent.I no longer consider myself the center of the universe. I show up. I listen. I try to laugh. I am a good friend to my husband. I have tried to make marriage vows(誓言) mean what they say. I am a good friend to my friends, and they to me. Without them, there would be nothing to say to you today.So heres what I want to tell you today:Get a life. A real life, not a desire of the next promotion(提升), the bigger paycheck, the larger house. Get a life in which you are not alone. Find people you love, and who love you. And remember that love is not leisure(休闲); it is work. Pick up the phone. Send an e-mail. Write a letter. And realize that life is the best thing and that you have no business taking it for granted.Its so easy to waste our lives, our days, our hours, and our minutes. Its so easy to exist instead of to live. I learnt to live many years ago. Something really, really bad happened to me, something that changed my life in ways that,if I had my choice,it would never have been changed at all. And what I learned from it is what, today, seems to be the hardest lesson of all.I learned to love the journey, not the destination(目的地). I learned to look at all the good in the world and try to give some of it back because I believed in it, pletely and totally. And I tried to do that,in part,by telling others what I had learned.By telling them this:read in the backyard with the sun on your face. Learn to be happy. And think of life as a deadly illness, because if you do,you will live it with joy and passion as it ought to be lived.12. What can be inferred from the passage ?A. the author is a success in personal lifeB. the author didnt try her best to work wellC. the author spent all her time caring for her childrenD. the author likes traveling very much13. How did the author form her view of life?A. Through social experience.B. By learning from her friends.C. Through an unfortunate experience.D. From her children and husband.14. By the underlined sentence “Its so easy to exist instead of to live.” in the fifth paragraph, the author really means that people tend toA. make a living rather than live a real lifeB. work rather than enjoy lifeC. waste a lot in lifeD. forget the most important lessons in life15. Whats the authors attitude toward work?A. Do it well to serve others.B. Earn enough money to make life better.C. Try your best to get a higher position and a pay raise.D. Dont let it affect your real life.【答案】12. A 13. C 14. A 15. D【解析】本文论述了作者认为一个真正的生活,而不是欲望的未来晋升(提升),更大的薪水和更大的房子。作者的人生观是要快乐的生活。12. A 推理判断题。根据全文尤其是第二段可知,作者在个人生活方面是一个成功者。B、C两项所述与原文不符;作者热爱生活这一旅程,并非指普通意义上的旅程,故D项错。故选A。13. C 细节理解题。根据文章第五段I learned to live many years ago. Something really, really bad happened to me可知作者是通过一个不幸的经历形成了她的人生观。故选C。14. A 句意理解题。本句意为:生存容易,过真正的生活并不容易。在作者看来,人们往往只顾谋生而活着,并非过着真正的生活。故选A。15. D 细节推断题。根据第一段I have tried never to let my profession stand in the way of being a good parent(我从不让工作影响自己做一个好母亲).可知答案为D。第二节 (共5小题 ;每小题 2分 ,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项(选项中有两项为多余选项),并在答题卡上将该项涂黑。When I was a little girl, my mom would say, “Half the fun of doing anything is sharing it with others.” _16_Friends and mates allow us to enjoy our successes and our joys, fort us in our hard moments, and provide a mirror for us to learn more about ourselves. Ive always looked at friends as the family we choose. They enrich our lives. As Robert Louis Steven once said, “_17_”.To be a good friend or partner, its important to be a good listener. Hear what your friend or mate has to say first rather than jump to conclusions or get defensive._18_ When they hear their words repeated back to them, it can help them to realize what they said was not exactly what they meant to say._19_ You know the old golden rule, “Care for others the way you would like them to care for you.” The support of a friend during a tough time could make the difference between success and failure. Encouragement and confidence are the gifts that can help change a persons life.Take care, though, with whom you choose to have close relationship, for they can have a great effect on yourself respect and life path. As someone once told me “_20_ They will either take you up or down.”A. I am afraid so.B. It is quite trueC. Friendship is the most important factor.D. Sometimes it is useful to be their mirror.E. A friend is a present which you give yourself.F. The attitudes of your friends are like the buttons on a lift.G. Patience, sympathy and understanding are also important qualities.【答案】16. B 17. E 18. D 19. G 20. F【解析】通过本文叙述得知,做任何事的一半乐趣就是和别人分享。朋友是你自己给自己的礼物。16. 前面讲到妈妈说的话,后面又在生活中体验到了这句话的正确性,故选B。17. 根据前面所讲到的朋友带来的好处,可知,朋友是你自己给自己的礼物。故选E。18. 根据下文可知,有时候学会倾听,然后把朋友的话反馈给他们的时候,能够帮助朋友意识到他们所说的话并非是他们想要说的话。说明倾听有时会成为一面有用的镜子。故选D。19. 后面讲到关心别人的方式就是别人关心你的方式,所以我们需要耐心,同情心和理解。故选G。20. 根据下文他们要么带你上去要么带你下来,可知,你朋友的态度就像电梯的按钮。故选F。第三节 完形填空(共20小题,每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。I once had a teacher whose husband died suddenly of heart attack. About a week after his death,she _21_ some of her thoughts with a classroom of students. As the late afternoon sunlight shone _22_ the classroom windows,and when the class was nearly over,she _23_ a few things aside on the edge of her desk and sat down.With a _24_ look on her face,she paused and said,“_25_ class is over,Id like to share with all of you a deep _26_ which I feel is very important. Each of us is put here on _27_ to learn,share,love,appreciate and give of ourselves._28_ of us knows when this fantastic experience will _29_.It can be taken away at any moment. Perhaps this is the Gods _30_ of telling us that we must make the _31_ of every single day.”Her eyes were beginning to _32_,but she went on,“So I would like you all to make me a _33_:From now on,on your way to school,or on your way home,find something beautiful to _34_.It doesnt have to be something you see. It could be a _35_ of freshly baked bread floating out of someones house,or it could be the sound of the soft _36_ rustling(使发出沙沙声) the leaves in the trees.Please look for these things,and _37_ them,for at anytime they can all be taken away.”The class was pletely _38_.We all picked up our books and went out of the room silently. That _39_,I observed many more beautiful things on my way home from school than usual.Remember:Life is not _40_ by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away.21. A. learned B. shared C. argued D. discussed22. A. onto B. into C. across D. through23. A. moved B. brushed C. swept D. pulled24. A. surprised B. worried C. gentle D. strange25. A. After B. Unless C. Before D. If26. A. feeling B. understanding C. love D. memory27. A. business B. time C. duty D. earth28. A. None B. All C. Each D. Neither29. A. happen B. begin C. end D. gain30. A. way B. signal C. plan D. arrangement31. A. least B. worst C. lowest D. most32. A. ache B. water C. shine D. dry33. A. promise B. choice C. wish D. rule34. A. buy B. enjoy C. take D. learn35. A. smell B. gift C. taste D. sight36. A. wind B. hand C. light D. color37. A. get B. appreciate C. hide D. follow38. A. puzzled B. excited C. quiet D. anxious39. A. morning B. night C. noon D. afternoon40. A. wasted B. measured C. saved D. lost【答案】21. B 22. D 23. A 24. C 25. C 26. B 27. D 28. A 29. C 30. A 31. D 32. B 33. A 34. B 35. A 36. A 37. B 38. C 39. D 40. B【解析】本文是一篇夹叙夹议文章。文章讲述了通过支付突然去世使作者对生活有了新的感悟。故事告诉我们要学会珍惜、欣赏我们周围的美好事物,我们谁也不知道,不知什么时候上帝会把这些东西带走。21. B考查动词词义辨析及语境理解。此处learned得知;shared分享;argued 争吵;discussed讨论。一个很特别的高中英语老师的丈夫死于突发性心脏病。在他死后大约一周,她便把她的一些所思所想与全班学生分享。故选B。22. D考查介词的用法。此处onto 到上;into到里;across横穿;through穿过,指立体空间。下午的晚些时候,阳光从教室的门窗照进教室,当快下课的时候,她他把一些东西收拾到桌子一边,然后坐下。故选D。23. A考查动词词义辨析及语境理解。此处moved 移动;brushed 刷;swept 扫;pulled拉。当快下课的时候,她他把一些东西收拾到桌子一边,然后坐下。故选A。24. C考查形容词词义辨析及语境理解。此处surprised惊讶的;worried担心的;gentle温柔的;strange奇怪的。她脸上带着温柔的表情,稍稍停顿了一下,便开始讲话。故选C。25. C考查状语从句的连接词。此处After 在之后;Unless除非;Before在之前;If如果。在放学前,我想跟你们大家分享一种我认为很重要的想法。故选C。26. B考查名词词义辨析及语境理解。此处feeling 感觉;understanding理解;love爱;memory记忆。我想和你们分享我感觉很重要的一种理解。故选B。27. D考查名词词义辨析及语境理解。此处business生意;time 时间;duty 责任;earth地球。我们每个人被放到地球上学习、分享、爱、感激和给予。故选D。28. A考查代词的用法。此处None没有人;All 所有的;Each每一个;Neither两者都不。没有人知道这种美好的体验会结束。故选A。29. C考查动词词义辨析及语境理解。此处happen发生;begin开始;end结束;gain赢得。没有人知道这种美好的体验会结束。故选C。30. A考查名词词义辨析及语境理解。此处way 方法;signal信号;plan计划;joke笑话。这也许是上帝告诉我们要充分利用每一天的方法吧。故选A。31. D考查副词的用法。此处make the most of意为:充分利用。这也许是上帝告诉我们要充分利用每一天的方法吧。故选D。32. B考查动词词义辨析。此处ache 疼痛;water流泪;shine 发光;dry使干。她的眼睛开始流泪,但她还是继续说。故选B。33. A考查名词词义辨析及语境理解。此处promise承诺;choice 选择;wish希望;rule规则。因此我想让你们每个人答应我。从今以后,在你上学或者放学的路上,要发现一些美丽的事物来欣赏。故选A。34. B考查动词词义辨析及语境理解。此处buy买;enjoy欣赏

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论