2019版高二英语下学期期末考试试题(含解析) (IV).doc_第1页
2019版高二英语下学期期末考试试题(含解析) (IV).doc_第2页
2019版高二英语下学期期末考试试题(含解析) (IV).doc_第3页
2019版高二英语下学期期末考试试题(含解析) (IV).doc_第4页
2019版高二英语下学期期末考试试题(含解析) (IV).doc_第5页
已阅读5页,还剩17页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2019版高二英语下学期期末考试试题(含解析) (IV)第一部分阅读理解(百强校英语解析团队专供)(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。This Holidays Resolution: Visit More GalleriesSounds easy enough, right? It should be, as the bay area is loaded with galleries. Here are a few suggestions to help expand your cultural brain.Craftsman House shows fine American craft from more than 300 local and national artists in a restored 1920s bungalow in St. Petes Grand Central District. In addition to the showroom, the carriage house out back is a fully operational pottery studio. They also have a fresh cafe in the house that offers coffee, tea, lunch and baked goods. Normal hours are from 10 am to 7 pm from Monday to Saturday and from 11 am to 5 pm on Sunday. .craftsmanhouse-gallery.Ocean Blue Gallery on downtown St .Petes Beach Drive is brand new and only open for a month. They feature paintings, glass, wood sculptures and metal art, and as the name implies, theyre heavy on beach and sea life themes. Theyre located at 284 Beach Drive NE and open from 10:30 am to 5 pm from Sunday to Thursday and from 10:30 am to 4 pm from Friday to Saturday. .oceanbluegallery.Tempus Project in Tampas Seminole Heights is a gallery that represents established and developing local, national and international artists through inspiring exhibitions. The exhibition on display is Boys on Film, an exhibit of new sculptures and drawings by Noelle Mason that researches the fiction and fantasy. The gallery is only open by appointment, but they will be open from 7 am to 9 pm on July 6th for Seminole Heights First Friday, which is also the last day for the exhibition. .tempusproject.1. What can people enjoy in Craftsman House?A. Visiting some beautiful bungalows.B. A fresh breakfast.C. Talking with national artists.D. Some food.2. What is special about Ocean Blue Gallery?A. It has a long history.B. Its themes are about beach and sea life.C. The opening time is the longest.D. Its works e from many foreign countries.3. What should people do to visit Tempus Project?A. Make appointments before July 6th.B. Collect some information online.C. Know something about the fiction.D. Research famous drawings.【答案】1. D 2. B 3. A【解析】本文是一则广告。这个节日的决议是参观更多的画廊。听起来很简单,因为海湾地区到处都是画廊。这里有一些建议可以帮助你扩展你的文化大脑。【1题详解】细节理解题。根据Craftsman House中 They also have a fresh cafe in the house that offers coffee, tea, lunch and baked goods.可知,在Craftsman House人们可以享受到一些食物。故选D。【2题详解】细节理解题。根据Ocean Blue Gallery中They feature paintings, glass, wood sculptures and metal art, and as the name implies, theyre heavy on beach and sea life themes.可知,Ocean Blue Gallery的特殊之处是“它的主题是关于海滩和海洋生物的。”故选B。【3题详解】细节理解题。根据Tempus Project中 The gallery is only open by appointment, but they will be open from 7 am to 9 pm on July 6th for Seminole Heights First Friday可知,访问Tempus Project的人们在7月6日之前预约。故选A。BHe told me what a wonderful job I was doing. He kept me motivated with crazy stories of what he did when he was a kid or just by smiling. His smile would light a rom and pass to everyone around him. He was like a full animal, easy to hug and keep my secrets safe. He was the first man I loved and the one I always looked up to. He did everything for me, but the one he did best was being my dad.My dad made me a believer in myself. I would always give up too soon, right before l got the answer. Some nights he would sit with me to help me believe myself with examples that he had gone through. Those nights were the worst! I struggled so hard and tried not to get upset at myself.He loved to tell jokes and had one for every occasion. He loved to make people laugh. He acted as if it were his goal in life to make people laugh. There was never a dull moment when he was in the room. To everyone he was the jokester, but to me, a sensitive girl, he was something more than words could describe. My dad knew everything. He excelled at everything he did; raising two beautiful and smart children was only one.To my brother and me, he was in a way our hero, always picking us up after our knees were injured. Any tear was wiped away by a large warm, forting hand. He influenced us with his knowledge. My dad, as well as my mother, influenced us to achieve everything we try in life. He made everything he did look like it required no effort at all. His words of encouragement still ring in my head to this day even after his passing. I still know today that he will always encourage me just not in the same way.4. Whats the authors purpose in writing the text?A. To honor her father.B. To follow her fathers examples.C. To show how to be a good father.D. To show her fathers training to her.5. The author pares her father to a full animal to show his _.A. life habit B. great loveC. eating way D. good ability6. How did the authors father do to make her believe in herself?A. By teaching her to study lessons.B. By sharing her different stories.C. By helping her finish her tasks.D. By telling his own experiences.7. Why did the author consider her father as a hero?A. Because her father saved her life.B. Because her father made her have a strong body.C. Because her father always appeared when she was in trouble.D. Because her father always forted her to make her feel better.【答案】4. A 5. B 6. D 7. C【解析】本文是一篇记叙文。作者追忆她的父亲,向她父亲致敬。作者认为她的父亲是一个英雄是因为她的父亲总是在她遇到麻烦的时候出现。【4题详解】主旨大意题。纵观全文,特别是第一段中He was the first man I loved and the one I always looked up to. He did everything for me, but the one he did best was being my dad.和最后一段中His words of encouragement still ring in my head to this day even after his passing. I still know today that he will always encourage me just not in the same way.可知,本文作者目的是向她父亲致敬。故选A。【5题详解】推理判断题。根据第一段中He was like a full animal, easy to hug and keep my secrets safe.可知,作者把她的父亲比作一只完整的动物,以表达他的爱。故选B。【6题详解】推理判断题。根据第二段中Some nights he would sit with me to help me believe myself with examples that he had gone through.可知,作者的父亲通过讲述他自己的经历让她相信自己的。故选D。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中To my brother and me, he was in a way our hero, always picking us up after our knees were injured. Any tear was wiped away by a large warm, forting hand. He influenced us with his knowledge.可知,作者认为她的父亲是一个英雄是因为她的父亲总是在她遇到麻烦的时候出现。故选C。CA new study shows the worlds fastest land animal could be running towards extinction.The Zoological Society of London (ZSL), Panthera, and Wildlife Conservation Society (WCS) led the study. It estimates that only 7,100 cheetahs(猎豹)remain worldwide, mainly found in Africa. But according to the study, cheetahs have been forced out of 91% of their native range. Cheetahs found in Asia are among the hardest hit. Fewer than 50 are left in a small part of Iran.Many factors are to blame for the decline in cheetah numbers, including habitat loss and the illegal trade. Prey(猎物)loss is also a problem. Humans cause it by overhunting animals that cheetahs prey on. Cheetahs are carnivores and prey mainly on smaller mammals, for example gazelles.Because cheetahs usually roam over large areas in search of food, 77% of their habitat remains outside of government-protected areas. This means cheetahs are in constant danger of hunters and traders. In Zimbabwe, Africa, alone, the cheetah population has dropped from 1,200 to only about 170 in 16 years. This decline represents a loss of 85% of the countrys cheetahs.Dr. Kim YoungOverton, Pantheras Cheetah Program Director, thinks protected habitats alone are not enough to save cheetahs. Cheetahs in reserves also face dangers such as loss of prey and illegal trade.Dr. Sarah Durant, the studys lead author, believes that the information it contains will lead to a better understanding of cheetahs as well as a better approach to helping them survive. Durant says local and national officials must team up in order to save cheetahs. But first, the International Union for Conservation of Nature must classify the animals as endangered. Currently, cheetahs are classified as weak on the IUCNs Red List of Threatened Species. The change would focus more attention on cheetahs and help protect them for extinction. After all, in the fight to save cheetahs, its a race against time.8. What is the present situation of cheetahs according to the study?A. They are in danger.B. They live freely worldwide.C. They are protected well in Africa.D. They mainly live in their native range.9. What does the underlined word “carnivores” refer to?A. Animals kept at home.B. Animals living in zoos.C. Animals feeding on meat.D. Animals killed in the wild.10. What results in the decline of the cheetah population according to the text?A. The loss of their reserves.B. Their appearance in unpreserved areas.C. The decreasing government protection.D. Their increasing natural enemies.11. What does Dr. Sarah Durant think of the study of cheetahs?A. It shows ways of wildlife protection.B. It implies peoples role in saving animals.C. It stresses the importance of cheetahs in our life.D. It informs people of cheetahs existing state.【答案】8. A 9. C 10. B 11. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。一项新的研究表明,世界上最快的陆地动物猎豹可能正在走向灭绝。Dr. Sarah Durant对印度豹的研究告诉人们印度豹的存在状态。【8题详解】细节理解题。根据第四段中This means cheetahs are in constant danger of hunters and traders.可知,根据这项研究,猎豹现在处于危险状态。故选A。【9题详解】词义猜测题。根据第三段中Prey(猎物)loss is also a problem. Humans cause it by overhunting animals that cheetahs prey on. Cheetahs are carnivores and prey mainly on smaller mammals, for example gazelles. 猎物的损失也是一个问题。人类是通过过度捕猎动物来捕食的,而这正是猎豹所捕食的动物。猎豹是食肉动物,主要捕食小型哺乳动物,例如瞪羚。由此可知,划线词的意思是“食肉动物”,故选C。【10题详解】细节理解题。根据第四段第一句ecause cheetahs usually roam over large areas in search of food, 77% of their habitat remains outside of government-protected areas.可知,根据文本,猎豹数量的下降主要是他们出现在未被保护的地区。故选B。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中Currently, cheetahs are classified as weak on the IUCNs Red List of Threatened Species. The change would focus more attention on cheetahs and help protect them for extinction. After all, in the fight to save cheetahs, its a race against time.可知,Dr. Sarah Durant对印度豹的研究告诉人们印度豹的存在状态。故选D。【点睛】利用上下文提供的情景和线索,进行合乎逻辑的综合分析进而推测词义,特别注意上下文的语境,千万不能脱离开语境,尤其要注意划线词两边的内容。根据第三段中Prey(猎物)loss is also a problem. Humans cause it by overhunting animals that cheetahs prey on. Cheetahs are carnivores and prey mainly on smaller mammals, for example gazelles. 猎物的损失也是一个问题。人类是通过过度捕猎动物来捕食的,而这正是猎豹所捕食的动物。猎豹是食肉动物,主要捕食小型哺乳动物,例如瞪羚。由此可知,划线词的意思是“食肉动物”,故选C。DLets be honest, kids are strange. And when you hear your three- year-old son arguing over who gets to be the mom while playing “house” alone in the other room, you might question if youve done something wrong as a parent. But dont worry, its perfectly normal for your child to have an imaginary friend, and it even has some benefits. While your kids are benefiting from playing with their imaginary friend, try out these other ways to raise an intelligent child!One of the biggest profits is that it promotes creativity. Just think about it-you have to be a special kind of creative to carry on a conversation with an imaginary figure that doesnt respond. Developmental psychologist Marjorie Taylor told PureWow that your childs creativity will remain with them as they get older, even when they stop hanging out with their “friend”.Along with being more creative, they will also have a better developed and more different vocabulary as well as stronger social skills. Talking to “Sally” or “Bob” all day will allow them to practice their speech and conversation skills. Researchers at La Trobe University in Australia found that children who engage with their imaginary friends on a regular basis use more plex sentences and are more confident in everyday social situations.There are also some benefits for the parents. If your childs brothers or sisters arent around or theyre an only child, they have someone to entertain them while you spend the time on you never-ending to-do list. So even though it might get odd when your kids constantly ask you to set an extra plate at the table for their imaginary friends, theyll benefit in the future from keeping them around. Having an extra member of the family cant be that bad, the more the merrier, right?12. Who is the three-year-old boy talking to while playing “house” alone?A. His toy. B. His mother.C. His brothers and sisters D. His imaginary friend.13. How does Marjorie Taylor feel about children playing with heir “friend”?A. It helps children develop better.B. It relieves busy parents pressure.C. It shows childrens loneliness.D. It makes the family get closer.14. What does the author suggest to parents?A. Sparing time with children.B. Taking children to play outside.C. Adopting an extra member of family.D. Letting children play with imaginary friends.15. What is the best title for the text?A. Ways to play creativelyB. Ways to raise an intelligent childC. Benefits of childrens having imaginary friendsD. Benefits of letting your child play【答案】12. D 13. A 14. D 15. C【解析】本文是一篇议论文。主要讲述的是孩子有想象中的朋友的好处。【12题详解】细节理解题。根据第一段中dont worry, its perfectly normal for your child to have an imaginary friend, and it even has some benefits.可知,一个三岁的小男孩在独自玩“房子”的时候和他想象的朋友说话。故选D。【13题详解】推理判断题。根据第二段中Developmental psychologist Marjorie Taylor told PureWow that your childs creativity will remain with them as they get older, even when they stop hanging out with their “friend”.可知,Marjorie Taylor对孩子们和他的“朋友”玩的感觉是帮助孩子们发展得更好。故选A。【14题详解】推理判断题。根据最后一段最后一句Having an extra member of the family cant be that bad, the more the merrier, right?可知,作者建议父母让孩子们和想象中的朋友一起玩耍。故选D。【15题详解】主旨大意题。根据最后一段中So even though it might get odd when your kids constantly ask you to set an extra plate at the table for their imaginary friends, theyll benefit in the future from keeping them around. Having an extra member of the family cant be that bad, the more the merrier, right?可知,本文主要讲述的是孩子有想象中的朋友的好处。故选C。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Types of Family StructuresFamily structure has changed noticeably over the last 50 years. _16_Nuclear FamilyThe nuclear family is the traditional type of family structure, consisting of two parents and children. _17_ Children in nuclear families receive strength and stability from the two-parent structure and generally have more opportunities due o the financial ease of two adults In America, almost 70 percent of children live in a nuclear family unit.Extended FamilyThe extended family structure consists of two or more adults who are related, either by blood or marriage, living in the same home. This family includes many relatives living together and working toward mon goals. _18_ Extended families are being increasingly mon all over the world.StepfamilyMany marriages end in divorce, and many of these individuals choose to get remarried. This creates the stepfamily which involves two separate families merging into one new unit. _19_ Stepfamilies are as mon as the nuclear family, though they tend to have more problems. Stepfamilies need to learn to work together to ensure these family units run smoothly.There is no right or wrong answer when it es to what is the best type of family structure. _20_ Families need to do what is best for each other and themselves, and that can be achieved in almost any unit.A. Parents go to look after elders occasionally.B. They raise the children together, due to financial difficulties.C. The nuclear family was long held by society as the ideal to raise children.D. It consists of a new husband and wife and their children from previous marriages.E. As long as a family is filled with love and support for one another, it is successful.F. The following types of families exist today, with some falling into different kind.G. While these types of families are distinct in definition, in practice the lines are less clear.【答案】16. F 17. C 18. B 19. D 20. E【解析】本文是一篇说明文。在过去的50年里,家庭结构发生了显著的变化。文章介绍了几个属于不同类型的家庭。【16题详解】下文提示“在过去的50年里,家庭结构发生了显著的变化。”通过下文小标题可知空格下文在讲述不同的家庭类型,所以承接上下文,F项The following types of families exist today, with some falling into different kind.(今天有以下几种类型的家庭,其中一些属于不同类型的家庭。)切题。故选F。【17题详解】上文提示“核心家庭是传统的家庭结构,由父母和子女组成。”再根据下文提示“核心家庭的孩子从双亲结构中获得力量和稳定性,由于两个成年人的经济状况,他们通常有更多的机会。”承接上下文,C项 The nuclear family was long held by society as the ideal to raise children.(长期以来,这个核心家庭一直被社会视为养育孩子的理想。)切题。此处关键词The nuclear family,故选C。【18题详解】上文提示“这个家庭包括许多亲戚住在一起,朝着共同的目标努力。”承接上文,B项They raise the children together, due to financial difficulties.(由于经济困难,他们把孩子们聚在一起。)该项中的raise the children together与上文中的living together相吻合。故选B。【19题详解】上文提示“这就创建了一个再婚家庭,其中包括两个独立的家庭合并成一个新单元。”承接上文,D项It consists of a new husband and wife and their children from previous marriages.(它由一个新丈夫和妻子以及他们的孩子组成。)切题。该项中的It指代上文的the stepfamily。故选D。【20题详解】上文提示“当涉及到什么是最好的家庭结构时,没有正确或错误的答案。”下文提示“家庭需要为彼此和自己做最好的事情,这在几乎任何单位都是可以实现的。”承接上下文,E项As long as a family is filled with love and support for one another, it is successful.(只要一个家庭充满了对彼此的爱和支持,它就成功了。)切题。故选E。第二部分语言知识运用(百强校英语解析团队专供)(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。When I started playing chess, it was merely a game. However, I have e to realize that most of life can be _21_ on a chess board.One of the first lessons I learned was never to leave a piece _22_. Making this mistake means mit suicide. Instead, I learned that to win I need _23_, a perfect cooperation between the pieces so that I can react and _24_ to any oute, however unlikely it may be. In life, you need to be able to _25_ what you are doing. If something isnt working, t

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论