2019届高三英语9月月考试题(含解析) (II).doc_第1页
2019届高三英语9月月考试题(含解析) (II).doc_第2页
2019届高三英语9月月考试题(含解析) (II).doc_第3页
2019届高三英语9月月考试题(含解析) (II).doc_第4页
2019届高三英语9月月考试题(含解析) (II).doc_第5页
已阅读5页,还剩23页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2019届高三英语9月月考试题(含解析) (II)xx.9第一部分:听力 (30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A 19.15 B 9.15 C 9.18 答案是B1、What will Dorothy do on the weekend?A Go out with her friend B work on her paper C Make some plans2、What was the normal price of the T-shirt?A 15 B 30 C 503、What has the woman decided to do on Sunday afternoon?A To attend a wedding B To visit an exhibition C To meet a friend4、When does the bank close on Saturday?A AT 1:00 pm B AT 3:00 pm C AT 4:00 pm5、where are the speakers?A In a store B In a classroom C At a hotel第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材丰L回答第6、7题。6 What do we know about Nora?A She prefers a room of own B She likes to work with other girlsC She lives near the city center7、What is good about the flat?A It has a large sitting room B It has good furniture C It has a big kitchen听第七段材料,回答第8、9题。8.where has Barbara been? A. Milan. B. Florence. C. Rome.9 .What has Barbara got in her suitcase? A . Shoes. B. Stones. C. Books.听第8段材料,回答第10至12题。10. Who is making the telephone call?A. Thomas Brothers. B. Mike Landon. C. Jack Cooper.11. What relation is the woman to Mr. Cooper?A. His wife. B. His boss. C . His secretary.12. What is the message about? A. A meeting. B. A visit to France C. The date for a trip.听第9段材料,回答第13至16题。13. Who could the man speaker most probably be?A. A person who saw the accident. B. The driver of the lorry. C. A police officer.14 . What was Mrs. Franks doing when the accident took place?A. Walking along Churchill Avenue. B. Getting ready to cross the road.C. Standing outside a bank.15. When did the accident happen?A. At about 8:00 am. B. At about 9:00 am. C. At about 10:00 am.16. How did the accident happen?A.A lorry hit a car. B.A car ran into a lorry. C.A bank clerk rushed into the street.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the talk mainly about?A. The history of the school. B. The courses for the term. C. The plan for the day.18. Where can the visitors learn about the subjects for new student?A. In the school hall. B. In the science labs. C. In the classrooms.19.What can students do in the practical areas?A. Take science courses? B. Enjoy excellent meals. C. Attend workshops.20. When are the visitors expected to ask question?A. During the lunch hour. B. After the wele speech. C. Before the tour of labs.第二部分 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。There are plenty of people in the UK for whom even Basic English is a problem. According to the survey, 726,000 people in England and Wales said they could not speak English well, and another 138,000 said they did not speak it at all.Ling, 40, who arrived five years ago from China, found it difficult to learn English. “After I came here, I was at home for the next three years. It took me longer to learn as I was very busy with my children.” Eventually she was able to begin taking classes and now speaks good conversational English. But even with classes, it can be a long process to pick up the language.Age is the most important factor in language study, said Mila Vulchanova, professor of linguistics (语言学) at the Norwegian University of Science and Technology. “There is a key time in language learning, which is biologically determined. So the younger the immigrants(移民), the better. Since this decline is only gradual, teenagers are at an advantage over adults,”he said.There are a number of systems for grading English. The government expects immigrants to reach “ESOL Entry 3”or “B1 level” in Scotland, before they can be given citizenship. It means to be able to hold a confident conversation and it might take 360 hours of study to achieve.George Osborne, the UK chancellor(财政大臣),said in June that benefit claimants (申请救济金者) who dont speak English will have their benefits cut if they fail to attend language courses. Huan Japes, deputy chief executive of English UK, a trade body for language colleges, said it needed 360 hours-120 hours for each of three stages - to get to the result the government expected benefit claimants to reach.“Using 120 hours, for each stage of English fluency(流利),is a rather traditional way to course book learning,” said Dr Elaine Boyd, head of English language at Trinity College London. “If someone is really highly motivated, they can learn really quickly. Its mon for children under the age of 11 to be fluent in about six months.”1. The first paragraph serves as a(n) _.A. introduction B. discussionC. explanation D. conclusion2. What does Mila Vulchanova mainly stress?A. The importance of key teaching ways.B. The necessity of working hard at English.C. The advantages of learning English.D. The importance of starting learning English early.3. The UK government hopes that benefit claimants _.A. reach “ESOL Entry 1”. B. are advanced English learners.C. study English for about 360 hours. D. get citizenship from the government first.4. What Dr Elaine Boyd said suggested that _.A. 120 hours is a high level for learners. B. one can learn English fast if active.C. English fluency can be easily achieved. D. children under 11 learn English hard.【答案】1. A 2. D 3. C 4. B【解析】【分析】本文为说明文。文中涉及了许多移民不能说流利英语的现状,作者运用专家们的观点告诉我们怎样学好英语,练就一口流利的英语。【1题详解】推理判断题。通读本段可知,本段第一句说“在英国有很多人,即使是基础英语也是个问题”,接着根据调查可知在英格兰和威尔士有那么多的人说英语说的不好甚至根本不会说英语。是为了引出下文的许多移民不会英语的困境,告诉我们如何学好英语。分析选项可知A项符合题意,故选A。【2题详解】推理判断题。根据第四段There is a sensitive period in language learning和So the younger the immigrant, the better. Since this decline is only gradual, teenagers are at an advantage over adults.可知Mila Vulchanova认为对于移民,学英语越早越好,年龄小是优势。他在强调早学英语的重要性,故选D.【3题详解】细节理解题。根据倒数第二段的内容said it needed 360 hours-120 hours for each of three stages - to get to the result the government expected benefit claimants to reach.可知,如果申请救济金者需要360个小时三个阶段各120个小时才能达到政府预期福利申请人能达到的效果,分析选项可知C项符合题意。【4题详解】推理判断题。根据最后一段Using 120 hours( for each stage of English fluency) is a rather traditional approach to course book learning可知120小时是惯例,一般人能达到;If someone is really highly motivated, they can learn really quickly. Its mon for children under the age of 11 to be very immersed and be fluent in about six months. 如果被激发会学的很快,6个月内能学会流利的英语。故选B 项。【点睛】推理判断题属于主观题,是层次较高的题目。它包括判断和推理题。这两类题常常相互依存,推理是为了做出正确的判断,正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。该题要求在理解表面文字的基础上做出判断和推论,从而得到文章的隐含意思和深层意思,也就是通过文章中的文字信息,上下逻辑关系及事物的发展变化等已知信息,推断出作者没有直接表达的态度和观点。如第2小题,根据第四段There is a sensitive period in language learning和So the younger the immigrant, the better. Since this decline is only gradual, teenagers are at an advantage over adults.可知Mila Vulchanova认为对于移民,学英语越早越好,年龄小是优势。从而推断出他在强调早学英语的重要性,故选D。BAre African wild dogs really dogs? Whats the difference between African wild dogs and the dogs we know as pets? For one thing, African wild dogs, which live in Africa, only have four toes, while domestic (驯养的) dogs and wolves have five. But you wont want to count for yourself, because they are truly wild animals.“Wild dogs are not somebodys domestic dogs that ran away and didnt e back, although some people used to think that,” explains Dr. McNutt, who studies these animals at Wild Dog Research Camp in the African country of Botswana. “They are actually Africas wolves, and just like wolves, they do not make good pets. They need to be out in the wild doing what they are supposed to do find the food they need to survive and feed their babies.” In fact, they travel so far that researchers have to use radio collars (颈圈) to keep track of them. The collars send out radio signals that tell people where the dogs are. No two wild dogs have the same pattern of coats, so it is easy to tell them apart.African wild dogs are smart and sociable, like pet dogs. Adult dogs, male and female, are willing to take good care of young ones.Millions of domestic dogs live on the planet, but there are probably fewer than 6,000 African wild dogs left. Humans hunt them and farmers who dont want them to go after cows and sheep poison them. Humans are also destroying the wild, natural habitat (栖息地) they need to survive in. Fortunately, today more farmers are finding other ways to protect their cows and sheep from African wild dogs instead of killing the animals.5. Which of the following can explain why African wild dogs are different from domestic dogs?A. African dogs can live longer than domestic dogs.B. African dogs have fewer toes than domestic dogs.C. African dogs are much bigger in size than domestic dogs.D. African dogs are much more dangerous than domestic dogs.6. In Dr. McNutts view, African wild dogs .A. are a kind of wolvesB. can be trained as pet dogsC. actually are missing domestic dogsD. generally are not used to living in groups7. Whats the researchers purpose of using radio collars?A. To know where African wild dogs go.B. To play games with African wild dogs.C. To tell African wild dogs apart from other dogs.D. To prevent African wild dogs from traveling too far.8. What suggestion does the author give in the last paragraph?A. Farmers should use domestic dogs to fight against wild dogs.B. African wild dogs should be protected instead of being killed.C. Farmers should take responsibility for feeding African wild dogs.D. African wild dogs should be used to protect farmers cows and sheep.9. Which of the following can be used as the title of the passage?A. How to keep wild dogsB. How to train domestic dogsC. An introduction to African wild dogsD. Differences between domestic dogs and wild dogs【答案】5. B 6. A 7. A 8. B 9. C【解析】【分析】本文为说明文。本文主要对非洲野狗的现状作了介绍。【5题详解】细节理解题。根据第一段中间的African wild dogs, which live in Africa, only have four toes, while domestic (驯养的) dogs and wolves have five.生活在非洲的非洲野狗只有四个脚趾,而家养的狗和狼有五个脚趾,由此可推断出B正确。【6题详解】细节理解题。第二段中“Wild dogs are not somebodys domestic dogs that ran away and didnt e back, although some people used to think that,” explains Dr. McNutt, who studies these animals at Wild Dog Research Camp in the African country of Botswana. “They are actually Africas wolves在非洲博茨瓦纳野生狗研究营研究这些动物的Dr. McNutt,解释说:“野生狗不是那些逃跑而没有回来的家养狗,尽管有些人过去常常这么想。”“他们实际上是非洲的狼群,.”,由此可知在Dr. McNutt看来,非洲野生狗就是一种非洲狼,故选A项。【7题详解】细节理解题。根据第二段中的In fact, they travel so far that researchers have to use radio collars (颈圈) to keep track of them. 研究人员必须使用无线电项圈(SouthToul)来跟踪它们。跟踪它们,就是想知道它们去哪儿。故选A项。【8题详解】推理判断题。根据最后一段Humans hunt them and farmers who dont want them to go after cows and sheep poison them. Humans are also destroying the wild, natural habitat (栖息地) they need to survive in. Fortunately, today more farmers are finding other ways to protect their cows and sheep from African wild dogs instead of killing the animals.可知,大概只有不到6000只非洲野狗了。人类捕猎他们,不想让他们去追赶牛和羊的农民毒死他们。人类(这样做)也在破坏他们赖以生存的野生、自然栖息地。幸运的是,今天更多的农民正在寻找其他方法来保护他们的牛羊免受非洲野狗的伤害,而不是杀死这些动物。由此可推断出杀死这些野狗也破坏了人类赖以生存的野生、自然栖息地。所以我们不能杀死它们。分析选项可知B项符合题意,故选B项。【9题详解】主旨大意题。通读全文可知,本文主要对非洲野狗的现状作了介绍。分析选项A. How to keep wild dogs如何饲养野狗;B. How to train domestic dogs如何驯养家养犬;C. An introduction to African wild dogs非洲野狗简介;D. Differences between domestic dogs and wild dogs家养犬与野狗的区别。可知,所以最好的题目应当是C(非洲野狗简介),故选C项。【点睛】文章标题可以是单词,短语,也可以是句子,它的特点是:短小精悍,多为一短语;涵盖性强,一般要求能覆盖全文,其确定的范围要恰当,既不能太大,也不能太小;精确性强,不能随意改变语言表意的程度及色彩。选择标题在英语阅读理解中属于主旨大意题,是一种深层理解题。要求考生在通读全文的基础上,认真分析文章大意及作者的写作意图。通常情况下,标题要有根据性,针对性和醒目性的特点。所谓概括性,就是指标题应最大程度上覆盖全文,囊括文章的主要内容,体现文章的主题。针对性就是对标题外延的一种界定,标题要直接指向文章的主要特点。而醒目性是为了吸引了读者的注意,唤起读者对文章阅读的兴趣。确定最佳标题的方法。在阅读文章时,要注意文章中反复出现的或强调的信息,寻找与文章大多数内容相关的信息。找出覆盖全文的核心词汇,看选项内容是否切中文章的中心论题。也就是要看选项内容与作者的写作目的是否一致。如第5小题,文章反复出现的单词是African wild dogs这与选项C中的African wild dogs相照应。寻找文章的主题句。文章主要论题的关键是找到文章的主题句。主题句通常在文章的首段,也可能在文章的末段,在文章的某一段落,或分散在文章的各个段落中。如果每个段落都有主题句,那么把各段落的主题句的中心集中起来,即为全文的主题句。分析文章可知全文都在介绍非洲野狗,D项是其中的一个细节。文中没有提及如何饲养及驯养野狗,故A 、B、和D不行,故只能选C项。CChristopher Thomas, 27, was a writer by night and a teacher by day when he noticed he was always tired and was losing weight fast. Diagnosed with diabetes(糖尿病), Thomas would need to inject himself with insulin(胰岛素) three times a day for the rest of his life or risk nerve damage, blindness, and even death. And if that werent bad enough, he had no health insurance.After a month of feeling upset, Thomas decided hed better find a way to fight back. He left Canton, Michigan for New York, got a job waiting tables, nicknamed himself the Diabetic Rockstar , and created diabeticrockstar., a free online munity for diabetics and their loved onesa place where over 1,100 people share personal stories, information, and resources.Jason Swenckis son, Kody, was diagnosed with type diabetes at six. Father and son visit the online childrens forums(论坛) together most evenings. Kody gets so excited, writing to kids from all over, says Swencki, one of the sites volunteers. They know what hes going through, so he doesnt feel alone.Kody is anything but alone: Diabetes is now the seventh leading cause of death in the United States, with 24 million diagnosed cases. And more people are being diagnosed at younger ages.These days, Thomass main focus is his charity(慈善机构), Fight It, which provides medicines and supplies to people225 to datewho cant afford a diabetics huge expenses. F has raised about $23,000in products and in cash. In May, Thomas will hold the first annual Diabetic Rockstar Festival in the Caribbean.Even with a staff of 22 volunteers, Thomas often devotes up to 50 hours a week to his cause, while still doing his full-time job waiting tables. Of the diabetes charities out there, most are putting money into finding a cure, says Bentley Gubar, one of Rockstars original members. But Christopher is the only person I know saying people need help now.10. Which of the following is true of Christopher Thomas?A. He needs to go to the doctor every day. B. He studies the leading cause of diabetesC. He has a positive attitude to this disease. D. He encourages diabetics by writing articles.11. Diabeitcrockstar. was created for _.A. diabetics to municate B. volunteers to find jobsC. children to amuse themselves D. rock stars to share resources.12. According to the text, Kody _.A. feel lonely because of his illness B. benefits from diabeticrockstar.C. helps create the online kids forums D. writes childrens stories online【答案】10. C 11. A 12. B【解析】本文为记叙文。本篇为励志故事类人物传记短文,讲述了一位糖尿病人Thomas勇于面对病痛并以积极心态去帮助别人的事迹,令人感动。【10题详解】细节理解题。通读全文可知,Christopher Thomas对于自己的疾病采取了积极的态度,所以C项正确。A项与Thomas would need to inject himself with insulin(胰岛素) three times a day for the rest of his life不符;B项与文中的Thomas开办网站,与病人及其家属分享有关的信息和资源不符;D项提到的写作是Thomas的专职工作,而他的志愿工作才是运作Fight It 这个慈善机构。故选C项。【11题详解】A细节理解题。根据第二段的最后Diabetic Rockstar , and created diabeticrockstar., a free online munity for diabetics and their loved onesa place where over 1,100 people share personal stories, information, and resources这是一个为糖尿病患者和他们的亲人提供免费在线社区的地方,1100多人分享个人故事、信息和资源。可知A项正确。【12题详解】细节理解题。根据第三段最后的Father and son visit the online childrens forums(论坛) together most evenings. Kody gets so excited, writing to kids from all over, says Swencki, one of the sites volunteers. They know what hes going through, so he doesnt feel alone. 父子俩晚上大部分时间都在网上访问儿童论坛。Kody非常激动,给来自各地的孩子们写信,“该网站的志愿者之一Swencki说。他们知道他在经历什么,所以他并不感到孤独。”可知Kody 父子受益于于这个网站,分析选项可知B项正确。DBatteries can power anything from small sensors to large systems. While scientists are finding ways to make them smaller but even more powerful, problems can arise when these batteries are much larger and heavier than the devices themselves. University of Missouri(MU) researchers are developing a nuclear energy source that is smaller, lighter and more efficient.“To provide enough power, we need certain methods with high energy density(密度)”,said Jae Kwon, assistant professor of electrical and puter engineering at MU. “The radioisotope(放射性同位素) battery can provide power density that is much lighter than chemical batteries.”Kwon and his research team have been working on building a small nuclear battery, presently the size and thickness of a penny, intended to power various micro / nanoelectromechanical systems (M/NEMS). Although nuclear batteries can cause concerns, Kwon said they are safe.“People hear the word nuclear and think of something very dangerous,” he said, “However, nuclear power sources have already been safely powering a variety of devices, such as pace-makers, space satellites and underwater systems.”His new idea is not only in the batterys size, but also in its semiconductor(半导体). Kwons battery uses a liquid semiconductor rather than a solid semiconductor.“The key part of using a radioactive battery is that when you harvest the energy, part of the radiation energy can damage the lattice structure(晶体结构) of the solid semiconductor,” Kwon said, “By using a liquid semiconductor, we believe we can minimize that problem.”Together with J. David Robertson, chemistry professor and associate director of the MU Research Reactor, Kwon is working to build and test the battery. In the future, they hope to increase the batterys power, shrink its size and try with various other materials. Kwon said that battery could be thinner than the thickness of human hair.13. Which of the following is true of Jae Kwon?A. He teaches chemistry at MU.B. He developed a chemical battery.C. He is working on a nuclear energy source.D. He made a breakthrough in puter engineering.14. Jae Kwon gave examples in Paragraph 4_.A. to show chemical batteries are widely applied.B. to indicate nuclear batteries can b

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论