2019届高三英语上学期第二次考试试题(含解析).doc_第1页
2019届高三英语上学期第二次考试试题(含解析).doc_第2页
2019届高三英语上学期第二次考试试题(含解析).doc_第3页
2019届高三英语上学期第二次考试试题(含解析).doc_第4页
2019届高三英语上学期第二次考试试题(含解析).doc_第5页
已阅读5页,还剩16页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2019届高三英语上学期第二次考试试题(含解析)第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Below is a housing guide for students going to London.University acmodation (住所) officesMany university acmodation offices have their own list of registered landlords (房东). Others also provide information on acmodation agencies and other housing organizations. The advantage of using your university acmodation is that you can get support if you have a problem. The disadvantage is that they are unlikely to have enough registered landlords to houses all their students.Property papers: Loot and RentingLoot is an important source (来源) of information about private housing for co-renters. The offers are from private landlords, agencies and individuals looking for other co-renters. They also have a website: .loot. The advantage of using Loot is that there are some excellent bargains. The disadvantage is that there is no quality control over the offers.Renting is another useful paper. The offers in this paper are mainly from acmodation agencies. Their website is at .renting.co.uk.Acmodation agenciesThe majority of rented acmodation in London is probably advertised throughacmodation agencies. The advantage of using acmodation agencies is that you will have access to a large number of acmodations. A good agent will listen to your requirements and can save you time in looking for the right acmodation. The disadvantage is that they will make a range of charges to potential renters.NoticeboardsAround the universities you will find a number of noticeboards where offers of acmodation will be posted. These will either be from landlords or from students. Some universities will also have online noticeboards where students can advertise to other students. Advertisements from students can be an excellent way to find acmodation. However, advertisements from landlords can be problematic.Word of mouthSome of the best housing in London is never advertised but is passed on from one group of students to another by word of mouth. It might be that you can find out about good offers from final year students. However, dont suppose that just because you have found out about housing from a friends it is necessarily going to be better than that found through any other source.FamilyFaced with the very high rents charged in London, some students and their parents will consider buying as an alternative. In some cases this might be a good choice.1. What is the advantage of using Loot?A. It has more offers from acmodation agencies than Renting.2. A good agent can help you .A. know more peopleB. find cheap acmodationC. get the right acmodation quicklyD. get free information about most acmodations3. The information passed on by word of mouth is important because .A. it is better than that found through any other sourceB. it helps you find some of the best housing never advertisedC. the final year students always offer better informationD. the landlords have little valuable information4. For students going to London for the first time, which of the following provides the most reliable information?A. University acmodation offices. B. Loot and RentingC. Noticeboards. D. Family.【答案】1. D 2. C 3. B 4. A【解析】本文作者就去伦敦的学生如何选择住宿这一问题,给出了一些指导建议。1. 细节理解题。根据第二段的The advantage of using Loot is that there are some excellent bargains. 可知使用Loot的好处就是可以讨价还价,故选D项。2. 细节理解题。涉及到agent,在“Acmodation agencies”部分寻找答案。根据“A good agent will listen to your requirements and can save you time in looking for the right acmodation.”可知好的代理人,能听取意见,并节省时间寻找合适的住宿,故选C项。3. 推理判断题。根据第六段的 Some of the best housing in London is never advertised but is passed on from one group of students to another by word of mouth.可知通过别人口头传的房子不用做广告,有可能是最好的房子,故选B项。4. 推理判断题。根据第一段的The advantage of using your university acmodation office is that you can get some support if you have a problem.可知大学提供的住宿如果有问题可以得到帮助,因此它是比较有保障的住宿,因此第一次去伦敦的学生还是选择这种住宿,因为安全,有帮助,故选A项。BWhen a storm is ing, most people leave the area as quickly as possible and head for safety. But there are a few people who will get into their cars and go straight for the center of the storm. These people are willing to risk being killed by floods or 100-kilometer-an-hour winds for the excitement of watching the storm close up.“Storm chasing” is being an increasingly popular hobby, especially in the Midwest of the United States, where there are frequent storms between March and July. A storm chaser begins the day by checking the Internet for the latest weather reports, and then drives up to 1,000 kilometers to where the storm will be and waits for it to develop.Although anyone can do it, storm chasing is extremely dangerous. The power of a big storm can throw a cow into the air or destroy a whole house in seconds. Storm chasers are also often hurt in accidents caused by driving in a heavy rain. If you are a beginner, it is much safer to join a group for storm-chasing vacations during the storm season.Even then, storm chasing is not all adventure and excitement. “Storm chasing is 95% driving,” says Daniel Lynch, who spends most of his summer storm-chasing. “Sometimes you can sit around for hours waiting for something to happen, and all you get is blue sky and a few light showers.”However, for storm chasers, it is all worth it. “When you get close to a storm, it is the most exciting sight you will ever see in your life,” says Jasper Morley. “Every storm is an example of the power of nature. It is the greatest show on Earth.”5. For storm chasing, the first thing storm chasers do is to .A. head straight for the center of the storm B. get into the car for safetyC. wait patiently for the storm to develop D. collect information about a ing6. Beginners of storm chasing are advised .A. not to drive in a heavy rain B. to do it in an organized wayC. not to get too close to a storm D. to spend more time on it in summer7. By saying “it is all worth it” in the last paragraph, the author means that .A. storm chasing costs a lot of money B. storm chasing is worth hours of waiting8. What can we learn from the text?A. Sometimes storm chasers get nothing but disappointmentB. Many storm chasers get killed in the storms.C. Storm chasing is being popular around the world.D. Storm chasing is only fit for young people.【答案】5. D 6. B 7. C 8. A【解析】试题分析:文章介绍了一种新型的冒险活动Storm chasing。5. 细节题。根据第二段二、三行A storm chaser begins the day by checking the Internet for the latest weather reports。句意是:一个风暴追逐者通过互联网,了解最新天气预报,开始这一天。根据句意选D6. 细节题。根据第三段最后两行If you are a beginner, it is much safer to join a group for storm-chasing vacations during the storm season.如果你是一个初始者,在风暴季节,加入一个追逐风暴休假团队将会更安全。7. 推理题。根据文章最后一段第二行it is the most exciting sight you will ever see in your life“这将是你生活中看到的最令人兴奋的景色”以及最后一句“Every storm is an example of the power of nature, It is the greatest show on Earth.每次风暴都是大自然能量的一个例子,它是地球上最伟大的展示。可知C正确。8. 推理题。根据文章倒数第二段二、三行Sometimes you can sit around for hours waiting for something to happen, and all you get is blue sky and a few light showers.”句意是:有时候你能坐下来数小时等要发生的事情,可你所得到的是蓝色的天空和几次轻微的阵雨。可知A正确。考点:考查日常生活类阅读。CPhotos that you might have found down the back of your sofa are now big business!In xx, the American artist Richard Princes photograph of a photograph, Untitled (Cowboy), was sold for $ 1,248,000.Prince is certainly not the only contemporary artist to have worked with so-called “found photographs” a loose term given to everything from discarded (丢弃的) prints discovered in a junk shop to old advertisements or amateur photographs from a strangers family album. The German artist Joachim Schmid, who believes “basically everything is worth looking at”, has gathered discarded photographs, postcards and newspaper images since 1982. In his on-going project, Archiv, he groups photographs of family life according to themes: people with dogs; teams; new cars; dinner with the family; and so on.Like Schmid, the editors of several self-published art magazines also champion (捍卫,维护) found photographs. One of them, called simply Found, was born one snowy night in Chicago, when Davy Rothbard returned to his car to find under his wiper (雨刷) an angry note intended for someone else: “Whys your car HERE at HER place?” The note became the starting point for Rothbards addictive publication, which features found photographs sent in by readers, such as poster discovered in our drawer.The whole found-photograph phenomenon has raised some questions. Perhaps one of the most difficult is; can these images really be considered as art? And if so, whose art? Yet found photographs produced by artists, such as Richard Prince, may raise endless possibilities. What was the cowboy in Orinces Untitled doing? Was he riding his horse hurriedly to meet someone? Or how did Prince create this photograph? Its anyones guess. In addition, as we imagine the back-story to the people in the found photographs artists, like Schmid, have collated (整理), we also turn toward our own photographic albums. Why is memory so important to us? Why do we all seek to freeze in time the faces of our children, our parents, our lovers, and ourselves? Will they mean anything to anyone after weve gone?In the absence of established facts, the vast collections of found photographs give our minds an opportunity to wander freely. That, above all, is why they are so fascinating.9. The first paragraph of the passage is used to .A. remind readers of found photographsB. advise reader to start a new kind of businessC. ask readers to find photographs behind sofaD. show readers the value of found photographs10. The underlined word “them” in Para 4 refers to .A. the readers B. the editorsC. the found photographs D. the self-published magazines11. By asking a series of questions in Para 5, the author mainly intends to indicate that .A. memory of the past is very important to peopleB. found photographs allow people to think freelyC. the back-story of found photographs is puzzlingD. the real value of found photographs is questionable12. The authors attitude towards found photographs can be described as .A. critical B. doubtfulC. optimistic D. satisfied【答案】9. D 10. D 11. B 12. CDEquipped only with a pair of binoculars (双筒望远镜) and ready to spend long hours waiting in all weathersfor a precious glance of a rare bullfinch (红腹灰雀), Britains birdwatchers had long been supposed to be lovers of a minority sport. But new figures show bird-watching is fast being a popular pastime, with almost three million of us absorbed in our fluttering (飞来飞去) feathered friends.Devoted birdwatchers, those prepared to travel thousands of miles for sighting of a rare Siberian bird, are fast being joined by a new breed (类型) of follower whose interest is satiated by watching a few finches (雀科鸣鸟) on a Sunday walk or putting up a bird-box in the back garden.“Almost three million UK birdwatchers is certainly possible if you include everyone with only a casual interest,” Stephen Moss said in his newly published bookA bird in the Bush: a Social History of Birdwatchingwhich records the pursuit from the rich Victorian Englishmans love of shooting rare birds to the less offensive observational tendencies of birdwatchers today.Television wildlife programmes have helped to fuel the new trend. Last summer, BBC 2s Britain Goes Wild was a surprise success. It pulled in three million views and led to bird-houses selling out across the UK as 45,000 people promised to put up a box.Birdwatchers networking system first came to the attention of the nation in 1989, when a birdwatcher caught sight of the first Vermivora chrysoptera a golden-winged songbirdfrom North America-to be seen in Britain. He put a message out on the network service Birdline, and the next day 3,000 birdwatchers proved the full pull of a truly rare bird as they visited the Tesco car park in Kent., where it had settled. Today, birdwatchers can log on to .birdline.co.uk or have news of the latest sightingtexted to their phones.“Multimillion-pound spending on binoculars, bird food and boxes point to the increasing numbers of birdwatchers.” Said David Croack, the editor of Bird Watching magazine “The number of people involved is so big that they have great potential to influence government decisions affecting the environment.”13. The word “satiated” in paragraph 2 can best be replaced by “ ”.A. affected B. sharedC. satisfied D. narrowed14. What happened after the message offing a Vermivora Chrysoptera was put on the network?A. Birdwatchers helped the rare bird settle in Kent.B. Large numbers of birdwatchers went to view the bird.C. Many birdwatchers logged on to the website for details.D. Birdwatchers showed their determination to protect the rare bird.15. Which of the following CANNOT he true according to the passage?A. Television wildlife programmes started the popular pastime of bird watching.B. The network service has contributed to the rapid development of bird watching.C. Birdwatching in Britain was long considered a sport with a small group of followers.D. The current situation of birdwatching may promote the protection of the environment.【答案】13. C 14. B 15. A【解析】这篇短文主要讲述了在英国人们对鸟类进行观察的热情越来越高。13. 词意猜测题。根据第二段的内容可猜测出这个词的意思是“令人满意的”。所以选C。14. 细节理解题。根据第四段“It pulled in three million viewers and led to birdhouses selling out across the UK as 45 000 people promised to put up a box.”可判断出引来了大量观察鸟的人。所以选B。15. 判断正误题。根据第四段“Television wildlife programmes have helped to fuel the new trend.”可判断出选项A是错误的。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Right now you are reading English. That means that you are using your brain in a very active way. Reading is a very active process. _16_. When you read a text, you have to do some or all of these: Imagine a scene in your head Understand clearly what the writer is trying to say Agree or disagree with the writerThere are also many advantages associated with reading, including:_17_You will usually meet with new words when you read. If there are too many new words for you, then the level is too high and you should read something simpler. But if there are, say, a maximum of five new words per page, you will learn this vocabulary easily. You may not even need to use a pocket dictionary because you can guess the meaning from the rest of the text. _18_.A model for writingWhen you read, it gives you a good example for writing. Texts that you read show you structures and expressions that you can use when you write.Seeing “correctly structured” EnglishWhen people write, they usually use “correct” English with a proper grammatical structure. _19_. So, by reading you see and learn grammatical English naturally._20_You can read as fast or as slowly as you like. You can read ten pages in 30 minutes, or take one hour to explore just one page. It doesnt matter. The choice is yours. You can not easily do this when speaking or listening. This is one of the big advantages of reading because different people work at different speeds.A. Working at your own speedB. Learning vocabulary in context (语境)C. This is not always true when people speakD. Focusing on exactly what you want to learnE. you should write down unknown vocabulary in whole sentencesF. Not only do you learn new words, but you see them being used naturallyG. It is true that the writer does a lot of work, but the reader also has to work hard【答案】16. G 17. B 18. F 19. C 20. A【解析】本文作者对于阅读的好处以及方法进行了介绍。16. 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据When you read a text, you have to do some or all of these,可知这里意思是确实作者做了许多工作,但是读者也努力的工作了,所以选G。17. 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据Y You will usually meet with new words when you read. If there are too many new words for you, then the level is too high and you should read something simpler. But if there are, say, a maximum of five new words per page, you will learn this vocabulary easily. You may not even need to use a pocket dictionary because you can guess the meaning from the rest of the text.可知这里意思是在语境中学习词汇,所以选B。18. 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据You may not even need to use a pocket dictionary because you can guess the meaning from the rest of the text.可知这里意思是你不仅可以学习新的词汇,你还可以看到它们被自然地使用,所以选F。19. 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据When people write, they usually use “correct” English with a proper grammatical structure. 以及So, by reading you see and learn grammatical English naturally.可知这里意思是当人们说话的时候,语法结构并不总是正确的,所以选C。20. 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据You can read as fast or as slowly as you like. You can read ten pages in 30 minutes, or take one hour to explore just one page. It doesnt matter. The choice is yours. You can not easily do this when speaking or listening. This is one of the big advantages of reading because different people work at different speeds.可知这一段的标题是以你自己的速度工作,所以选A。第三部分 英语知识运用第一节 完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。One morning in early fall, I spotted a pair of wild geese on our pond. The beautiful sight caught me by _21_. because wed never seen geese there before. I wondered where they came from and why theyd _22_ our pond.“As the days passed, I couldnt _23_ getting a closer look and started talking to the geese. They craned their necks and raised their heads _24_ but seemed to realize I was a _25_ and not an enemy. I felt _26_ we were bonding.One day as they were _27_ in the grass near the driveway, I discovered the reason for their

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论