已阅读5页,还剩20页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2018届高三英语上学期11月月考试题(含解析)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the man?A. A weather forecaster. B. A pilot. C. A trainer.2. What does the man imply?A. The woman should go on playing chess.B. He wants to play chess with the woman.C. The woman is weak in playing chess.3. Why does the man stop his talk with the woman?A. He isnt interested in her words.B. He is expecting another call.C. He is angry with her.4. When will the man arrive in Cairo?A. In the morning. B. At noon. C. In the afternoon.5. What are the speakers talking about?A. A story. B. A textbook C. A movie.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第六段材料,回答第6, 7题。6. What is the relationship between Mary and Justin?A. Boss and secretary. B. Good friends. C. Husband and wife.7. How will Mary spend her holiday?A. Go swimming. B. Work in her office. C.Stay with her children.听第七段材料,回答第8、 9题。8. Why does Mike call Mary?A. To get a lift from her. B. To discuss homework with her.C. To invite her to Jerrys apartment.9. What will Mary do on Monday?A. Take a chemistry class.B. Have an exam.C. Hand in a book report.听第8段材料,回答第10至12题。10. Why has Brian Sharp refused many interviews?A. He doesnt want people to make up stories about him.B. He wouldnt like others to know about his private life.C. He is afraid to answer peoples questions directly.11. How is Brian Sharps life?A. Lonely and poor. B. Rich but unhappy. C.Successful and happy.12. What does Brian Sharp say about writing novels?A. He seldom draws stories from real lifeB. He doesnt like following a fixed pattern.C. He wants to write over 100 historical novels.听第九段材料,回答第13至16题。13. What did the boy have for breakfast?A. Bread and milk. B. A cheese burger and meat.C.A pudding and two cans of coke.14. Why did the boy have a stomachache?A. He ate too fast. B. He ate too much. C. He ran too fast.15. What do we know about the boy?A. He felt hungry after the PE lesson.B. He got a good record in the PE test.C. He only ate meat and rice for lunch.16. What does the woman think of the boys eating way?A. Good. B. Strange. C. Silly.听第10段材料,回答第17至20题。17. What products does the speakers pany work on?A. Birthday cards. B. Games. C. Cars.18. How many playing pieces does Mindtwist standard have?A. Two. B. Four. C. Six.19. What are the playing pieces of Mindtwist Travel made of?A. Plastic. B. Wood. C. Metal.20. What will the speaker talk about next?A. Collect. B. Mindtwist. C. Board.第二部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Dutch masters exhibition in BeijingThe 17th century Dutch Golden Age had several significant artists and a range of great pieces produced during the periodincluding Jan Vermeers Young Woman at Virginal, Jan Lievens Boy in a Cape, and Turban and Rembrandts Self Portrait with Shaded Eyes.Some of the most refined examples of the time, including the three pieces mentioned above, will make their debut(首次亮相) in China as part of a world tour of The Leiden Collection.If you go:9 a.m.-5 p.m., June 17-Sept 3 (closed on Mondays).National Museum of China,1 Wusi Avenue, Dangcheng district.010-6400-1476.Ticket: 50 yuan ($7)The Age of Mechanical ReproductionThe Age of Mechanical Reproduction, the latest exhibition at the Riverside Art Museum, features 41 artworks of US pop icon Andy Warhol, covering art installations, paintings and photographs. Warhols well-known installation Electric Chair is a highlight of the show, which is also its debut in Asia.If you go:10 a.m.-5 p.m., through August 28 (closed on Mondays).The Riverside Art Museum, Hongyan Road, Chaoyang district.010-5309-2062.Ticket: 60 yuanBack with a bangBeijing-based band Escape Plan will hold a concert in Beijing this weekend. The band is most famous for the song The Brightest Star in the Night Sky.If you go:7:30 p.m., June 17.Beijing Workers Gymnasium, Gongti Beilu, Chaoyang district.400-610-3721.Ticket: 280-980 yuanPurple clay teapotsYixing purple clay potteries are a vital part of Chinese pottery culture and have been included in Chinas list of national intangible cultural heritage(国家非物质文化遗产). A selection of more than 80 purple clay teapots will go on display at the Poly Art Museum starting Friday. The exhibit will include a range of delicate teapot works of Ji Yishun, Wang Xiaolong and Gao Lijun, who are all inheritors(继承人) the time-honored(历史悠久的) pottery handicraft.If you go:9:30 a.m.-4:30 p.m.(closed on Sundays),through June 30.Poly Art Museum, New Poly Plaza,1 Chaoyangmen North Street 9.010-6500-8117.Ticket: 20 yuan1. What do Dutch masters exhibition in Beijing and The Age of Mechanical Reproduction have in mon?A. Their total exhibition time. B. They arent open on Mondays.C. Their ticket prices. D. Their exhibition places.2. If you are fond of the performance of Escape Plan, which number can you contact to book a ticket in advance?A. 010-5309-2062. B. 010-6500-8117.C. 010-6400-1476. D. 400-610-3721.3. Where can you go and enjoy an exhibition but spend less money?A. Poly Art Museum, New Poly Plaza. B. National Museum of China.C. The Riverside An Museum. D. Beijing Workers Gymnasium.【答案】1. B 2. D 3. A【解析】本文是一则广告,介绍了四个展览。1. B细节理解题。根据Dutch masters exhibition in Beijing中9 a.m.-5 p.m.,June 17-Sept 3 (closed on Mondays).和The Age of Mechanical Reproduction中10 a.m.-5 p.m.,through August 28 (closed on Mondays).The Riverside Art Museum,Hongyan Road,Chaoyang district.010-5309-2062.可知它们的共同点是:每逢星期天不开门。故选B。2. D细节理解题。根据Back with a bang中Beijing-based hand Escape Plan will hold a concert in Beijing this weekend.-If you go:7:30 p.m.,June 17.Beijing Workers Gymnasium,Gongti Beilu,Chaoyang district.400-610-3721.可知拨打电话400-610-3721.可以提前预订票,故选D。3. A细节理解题。根据Purple clay teapots中The exhibit will include a range of delicate teapot works of Ji Yishun,-Ticket: 20 yuan可知既能看到展览,花钱更少的的是Poly Art Museum,New Poly Plaza.故选A。BSeveral times my daughter had telephoned to say, Mum, you must e and see the daffodils (水仙花)before they are over.I wanted to go, but it was a two-hour drive from Lake Arrowhead. I will go next Tuesday, I promised, a little unwillingly, on her third call.The next Tuesday dawned cold and rainy. Still, I had promised, and so I drove there. When I finally walked into Carolyns house and hugged and greeted my grandchildren, I said, Forget the daffodils, Carolyn! The road is invisible (看不见的) in the cloud and fog, and there is nothing in the world except you and thesechildren that I want to see!My daughter smiled calmly and said, We drive in such weather all the time, Mum. You will never forgive yourself if you miss this experience.After about twenty minutes, we turned onto a small road and on the far side of a small church, I saw a hand-lettered sign that read Daffodil Garden.We got out of the car and each took a childs hand, and I followed Carolyn down the path. Then, we turned a corner of the path, and I looked up amazed. Before me lay the most beautiful sight. Flows of flowers of different colors seemed poured down the peak and slopes. There were five acres of flowers! A sea of daffodil! It was like a fairyland all beyond description.But who has done this? I asked Carolyn. Its just one woman, Carolyn answered. Thats her home. Carolyn pointed to a well-kept A-frame house that looked small and modest in the midst of all that glory. We walked up to the house. On the patio (露台), we saw a poster. “Answers to the Questions I KnowYou Are Asking was the headline.The first answer was a simple one. 50,000 bulbs (鳞茎) it read. The second answer was, One at a time,by one woman. The third answer was, Began in 1958.I thought of this woman whom I had never met, who, more than fifty years before, had begun-one bulb at a time-to bring beauty and joy to this remote mountain top. Just planting one bulb at a time, year after year, had changed the world where she lived and created something of magnificence, beauty, and inspiration.When we multiply tiny pieces of time with small amounts of daily effort, we too can acplish great things. Everyone can do something to change the world.4. The writer wasnt going to see the daffodils at first because _.A. she cared more about the children.B. they were on a remote mountain top.C. the weather was not good enough.D. it was not easy for her to drive there.5. What do we know from the passage about the woman who grew daffodil?A. She must have been a modest woman.B. She worked as a professional gardener.C. She grew the daffodils over 50 years by herself.D. Being poor, she made a living by selling daffodils.6. What has the writer learned from this experience?A. Its never too late to learn.B. Necessity is the mother of inventionC. People can change the world where they live by growing flowers.D. Accumulation of small steps may lead to something magnificent.7. Which may be the best title for the passage?A. An Unforgettable Experience.B. A woman and Daffodils.C. The Daffodil Garden.D. One bulb grown, magnificence dawns.【答案】4. D 5. C 6. D 7. D【解析】试题分析:作者介绍自己应女儿之邀,一家人去看水仙花的经历。4. D 细节理解题。根据第三段Forget the daffodils, Carolyn! The road is invisible (看不见的) in the cloud and fog, and there is nothing in the world except you and these children that I want to see! 可知作者是担心路不好走才不愿意去的,故选D。5. C 推理判断题。根据倒数第三段的描述The first answer was a simple one. 50,000 bulbs (鳞茎) it read. The second answer was, One at a time, by one woman. The third answer was, Began in 1958. 以及倒数第二段I thought of this woman whom I Had never met, who, more than fifty years before,可知水仙花是她一个人种植的,种了有50多年了。 选C。6. D推理判断题。根据最后一段When we multiply tiny pieces of time with small amounts of daily effort, we too can acplish great things. Everyone can do something to change the world.可知作者认为积少成多的重要性,不积跬步,无以至千里,故选D。7. D标题判断题。作者通过自己赏水仙花的经历发现这些水仙花是一个女士一株一株慢慢栽种起来的,给别人带来了美的享受,只有D项突出了主题,反映了作者的思想,故选D。【名师点睛】1、确定最佳标题的方法在阅读文章时,要注意文章中反复出现或强调的信息,寻找与文章大多数内容相关的信息,找出覆盖全文的核心词汇,看选项内容是否切中文章的中心论题,也就是要看选项内容与作者的写作目的是否一致。2、寻找文章的主题句了解文章主要论题的关键是找到全文的主题句。主题句通常在文章首段,但是也可能在文章的末段、在文章的某一段落,或者分散在文章的各个段落中。如果每个段落都有主题句,那么把各段落的主题句的中心思想集中起来,即为全文的主题句3、概括文章的主题要把握文章主旨,就必须根据具体的语言环境、陈述内容的逻辑关系(文章的结构)、上下文的连贯意思及文中有关暗示来理解文章的深层含义。4、逆向思维法针对这类题型,考生不妨思考一下,“如果我是作者,遇到这样的标题,文章应该怎样写?”5、整体把握文章,不被细节迷惑标题实际上是文章主题的一种确认方式。要准确地把握文章的主题思想,就要十分留意文章的开头和结尾,要抓住文中具有概括性的信息,从上下文连贯的意思来理解全文。好些文章的主题句并不明显,需要我们仔细体会字里行间的意思,了解文章的背景知识、文章结构,推断作者意图或态度,从整体上把握文章的主旨。从全局的角度归纳概括出文章的标题。要防止本末倒置,主次不分,要排除干扰项的干扰,选出正确的答案。有些干扰项,从局部看也许不算错,但从全局看却又片面。这类干扰项与正确答案之差,其实是局部与全局之差。考生在做题时不要为局部现象(即细节)迷惑,而忽略了文章的整体思想。有的文章一开始就亮出主题,全文随着主题而展开。考点:考查记叙文阅读CAdding math talk to story time at home is a winning factor for childrens math achievement, according to a new research from a university. The study from psychologists Sian Beilock and Susan Levine shows a marked increase in math achievement among children whose families used Bedtime Math, an iPad app that delivers engaging math story problems for parents and children to solve together.Even children who used the app with their parents as little as once a week saw gains in math achievement by the end of the school year. The apps effect was especially strong for children whose parents tend to be anxious or unfortable with math.Previous research from this group has demonstrated the importance of adults attitudes about math for childrens math success. For example, a recent study found that math-anxious parents who help their children with math homework actually weaken their childrens math achievement.The new findings demonstrate that structured, positive interactions around math at home can cut the link between parents uneasiness about math and childrens low math achievement.“Many people experience high levels of anxiety when they have to solve a math problem, with a majority of adults feeling at least some worries about math,” said Beilock, professor in Psychology and author of Choke, a book about stress and performance. “These math-anxious parents are probably less likely to talk about math at home, which affects how petent their children are in math. Bedtime Math encourages a dialogue between parents and kids about math, and offers a way to engage in high-quality math interactions in a low-effort, high-impact way.”Study participants included 587 first-grade students and their parents. Families were given an iPad installed with a version of the Bedtime Math app, with which parents and their children read stories and answer questions involving math, including topics like counting, shapes and problem-solving. A control group received a reading app that had similar stories without the math content and questions related to reading prehension instead. Childrens math achievement was assessed at the beginning and end of the school year. Parents pleted a questionnaire about their nervousness with math.The more times parents and children in the math group used the app, the higher childrens achievement on a math assessment at the end of the school year. Indeed, children who frequently used the math app with their parents outperformed similar students in the reading group in math achievement at years end.8. Bedtime Math is an iPad app that _.A. requires parents and children to answer reading prehension questionsB. encourages children together with their parents to solve math story problemsC. teaches children how to count, recognize shapes and solve practical problemsD. assesses childrens math achievement and parents nervousness with math9. The previous study found that _.A. childrens math achievement is related to parents attitude about mathB. help from math-anxious parents improves childrens math achievementC. interactions around math at home will cut off the family relationshipD. children can achieve more success if they see the importance of math10. We can infer from the passage that _.A. children using the app can see gains in all academic achievementsB. children whose parents are uneasy about math outperform other studentsC. it is the math problems related to the stories that make the great differenceD. the frequency of using the app has nothing to do with childrens achievement11. Which is the main idea for the passage?A. High-anxiety parents influence childrens attitude about math.B. Frequent use of app can develop problem solving ability.C. Low-effort activities create good parent-child relationship.D. High-quality math interactions improve math performance.【答案】8. B 9. A 10. C 11. D【解析】本文是一篇说明文,主要介绍了一个能够让孩子与父母亲通过交流而提高孩子数学水平的APP软件,这个软件通过与数学有关的故事促进父母与孩子有关数学的交流。8. 细节理解题。根据第一段The study from psychologists Sian Beilock and Susan Levine shows a marked increase in math achievement among children whose families used Bedtime Math, an iPad app that delivers engaging math story problems for parents and children to solve together.可知BedtimeMath是一个APP应用软件,它能够给出与数学有关的故事,然后让孩子与父母亲一起解决。通过这种方法锻炼孩子的数学思维。故选B。9. 细节理解题。根据第三段Previous research from this group has demonstrated the importance of adults attitudes about math for childrens math success.可知先前的研究说明父母对数学的态度对孩子数学的成绩有很大的影响。故选A。10. 推理判断题。根据第一段an iPad app that delivers engaging math story problems for parents and children to solve together.可知这个IPad里给出的与数学有关的故事才是起作用的关键,通过与父母亲讨论解决这些故事里的数学问题,孩子们的数学水平才会有提高。故选C。11. 主旨大意题。根据首段得知本文主要介绍了一个能够让孩子与父母亲通过交流而提高孩子数学水平的APP软件,故选D。4 D【解题剖析】此题属于主旨大意中的(2)主旨类。概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。文中出现两种或两种以上的不同观点时,务必牢记作者的观点才是体现全文中心的。此时,要注意一些转折词,如but, yet, however, although, in spite of, by contrast, on the contrary等。当文章中表示相反的观点时,往往用到这些词。答题时要弄清哪个是作者的观点,排除迷惑性信息,准确归纳主旨大意。【答案定位】根据第一段中的an iPad app that delivers engaging math story problems for parents and children to solve together.可知,本文主要介绍了一个能够让孩子与父母亲通过交流而提高孩子数学水平的APP软件。【推理关系】题干Which is the main idea for the passage?.文章内容an iPad app that delivers engaging math story problems for parents and children to solve together.概括总结得知本文主要介绍了一个能够让孩子与父母亲通过交流而提高孩子数学水平的APP软件【答案】根据首段总结概括文章D选项High-quality math interactions improve math performance.DThe meaning of silence varies among cultural groups. Silences may be thoughtful, or they may be empty when a person has nothing to say. A silence in a conversation may also show stubbornness, uneasiness, or worry. Silence may be viewed by some cultural groups as extremely unfortable; therefore attempts may be made to fill every gap (间隙) with conversation. Persons in other cultural groups value silence and view it as necessary for understanding a persons needs.Many Native Americans value silence and feel it is a basic part of municating among people, just as some traditional Chinese and Thai persons do. Therefore, when a person from one of these cultures is speaking and suddenly stops, what maybe implied (暗示) is that the person wants the listener to consider what has been said before continuing. In these cultures, silence is a call for reflection.Other cultures may use silence in other ways, particularly when dealing with conflicts among people or in relationships of people with different amounts of power. For example, Russian, French, and Spanish persons may use silence to show agreement between parties about the topic under discussion. However, Mexicans may use silence when instructions are given by a person in authority rather than be rude to that person by arguing with him or her. In still another use, persons in Asian cultures may view si
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 吉林化工洁净室施工方案
- 古建筑亮化设计施工方案
- 笨鸡蛋营销方案
- 金山区室内装修施工方案
- 悬空覆盖建筑施工方案设计
- 咨询类求职辅导方案怎么写
- 基于深度学习的小鼠竞争性追逐轨迹预测算法研究
- 城市轨道交通Y型交路跨站组合运行模式研究
- 中学生态文明教育课件与教案
- 外贸合同样本及风险防控
- 七年级上册语文统编版 10 《往事依依》活动型公开课一等奖创新教学设计(表格式)
- 英语专业四级听力50篇
- 中班综合《捡落叶》课件
- PDCA持续改进跟踪表
- 工厂介绍文案
- 管路维修培训课件模板
- 辨析wear-be-in-dress-put-on-配套课件
- 因公出国人员审查表
- GB/T 42698-2023纺织品防透视性能的检测和评价
- 髋臼及股骨骨缺损的分型及评价-课件
- 物流统计与实务PPT完整版全套教学课件
评论
0/150
提交评论