2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析) (I).doc_第1页
2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析) (I).doc_第2页
2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析) (I).doc_第3页
2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析) (I).doc_第4页
2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析) (I).doc_第5页
已阅读5页,还剩14页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析) (I)xx.4考生注意:1本试卷由三个部分组成。满分120分,考试时间100分钟。2考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上和答无效。3本卷命题范围:人教版Books7-8Unit 3。第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。The Way Home Looks NowAuthor: Wendy Wan-Long ShangNumber of pages: 272Price: $17The Water and the WildAuthor: K. E. OrmsbeeNumber of pages: 448Price: $19Peter who is a school boy used to play baseball with his brother, but he has no enthusiasm for the game. Then one day, in an attempt to heal his family and make his mother happy, Peter decides to join a baseball team. Can the game his family love bring them back together?A little girl named Lottie has taken through an apple tree to a world of spirits when she wishes for a cure for her sick friend Eliot. She has to travel across this world with her new friends. On her quest to find the medicine that will rid Eliot of his illness forever, she es across many challenges.Gone Crazy in AlabamaAuthor: Rita Williams-GarciaNumber of pages: 304Price: $14Raising RufusAuthor: David FulkNumber of pages: 272Price: $21Three young sisters, Delphine, Vonetta, and Fern, travel from their home in Brooklyn, New York, to the rural South. They plan to spend the summer in Alabama with their grandmother, Big Ma, and their great-grandmother, Ma Charles.One day, 12-year-old Martin Tinker picks up a strange shaped rock. He displays it with his rock collection in his yard. But some days later, Martin discovers the rock is actually an egg when it hatches into a baby dinosaur!1. How many books can you buy at the most if you have forty dollars?A. One B. TwoC. Three D. Four2. If you enjoy stories about friendship, then youre likely to buy _.A. The Water and the Wild B. Raising RufusC. Gone Crazy in Alabama D. The Way Home Looks Now3. According to the passage, who likes collecting rocks?A. Lottie B. PeterC. Delphine D. Martin【答案】1. B 2. A 3. D【解析】本文是一篇应用文。主要介绍了四本故事书。1. 细节理解题。根据四本书的价格可知最便宜的书是$14,所以如果你有$40,你最多可以买2本书。故选B。2. 细节理解题。根据The Water and the Will所写的是一个小女孩如何为了治好好朋友的病而去寻找灵丹妙药而遇到了很多挑战的故事,可知,如果你喜欢关于友谊的故事,你就可以买这本书。故选A。3. 细节理解题。根据Raising Rufus中的One day, 12-year-old Martin Tinker picks up a strange shaped rock.可知,Martin喜欢收集石头。故选D。BWhen I was younger, I was ridiculously shy to the point where I could not even make eye contact with people I didnt know. If someone greeted me in the hallway, I would lower my head and hurried past. I had always been somewhat anti-social, but, in sixth to eighth grade. I hit rock bottom. After transferring to a new school, halfway through my sixth grade year, I found myself in a room of people I had never met before, with no one to lean on.Funnily enough, this would not have been such a big deal if I had connected with their values and interests. However, everyone in my school was much wealthier than me, and focused on partying and fashion which were contrary to my academic interests. Although I had a few acquaintances(熟人), no one seemed to understand me beyond the superficial(表面的)level, unable to share my sometimes dark humor and interest in science fiction.Halfway through ninth grade, I was once again thrown into a school of strangers. Making Friends was incredibly difficult, and I sat alone at lunch for the rest of the year. In tenth grade, however, I enrolled in my schools theatre program, where I met some of my closest friends. The theatre forced me to overe my shyness and taught me to speak up for myself. Furthermore, pretending to be someone else gave me a sense of previously unknown confidenceAlthough I have a lot going for me right now, I will never forget the struggles I had to overe when I was younger. This is why, whenever I see someone struggling or standing by themselves, I always invite them to sit with my friends and me. I may not be able to give hem my full attention all of the time, but the, main point is to let them know someone recognizes their existence and is willing to connect with them.4. Which of the following is true about the author according to the first two paragraphs?A. Others couldnt understand him B. He argued with others often.C. He envied the rich very much. D. He had many interesting hobbies.5. When did the author begin to feel self-confident?A. In Grade Seven B. In Grade EightC. In Grade Ninth D. In Grade Ten6. How does the author help those struggling or standing by themselves?A. By inviting his friends to acpany themB. By asking them to sit with his friends and himC. By persuading them to overe their problemsD. By giving them his full attention all of the time7. What odes the author intend to tell us?A. How to get on on well with othersB. How to make friends with othersC. How to get rid of shyness graduallyD. How to grow up in a healthy way【答案】4. A 5. D 6. B 7. C【解析】本文是一篇记叙文。主要通过作者自己的经历告诉我们如何去逐渐地克服害羞。4. 细节理解题。根据前两段,特别是Although I had a few acquaintances(熟人), no one seemed to understand me beyond the superficial(表面的)level, unable to share my sometimes dark humor and interest in science fiction.可知,其他人不能理解他。故选A。5. 细节理解题。根据第三段Furthermore, pretending to be someone else gave me a sense of previously unknown confidence.可知,在十年级时,作者开始感觉到了自信。故选D。6. 细节理解题。根据最后一段This is why, whenever I see someone struggling or standing by themselves, I always invite them to sit with my friends and me.可知,作者每当看到独自站在一边的人时,总会邀请他们和他的朋友以及他坐在一起。以免他们感到被遗弃。故选B。7. 目的意图题。主要通过作者自己的经历告诉我们如何去逐渐地克服害羞。故选C。CWild mangoes e from the foothills of the Himalayas. They are by far the most important fruit in India, and have been cultivated there for four thousand years. The arrival of the mango tree in other parts of the world was probably due to the Portuguese who carried mangoes via Goa to Africa, from where they eventually reached the New World. Mango trees are now so well established in many tropical countries that it might appear that they have always been there.Like many tropical trees, the mango tree is multi-purpose product. Its wood is used in boat building, and its leaves can be fed to cattle. Most of the mango crop is consumed in the areas where it is grown, but in recent years mangoes have gained in popularity across the world as people in mild climate bee increasingly eager to enjoy the delight of the fresh fruit.The global market for mangoes is very profitable, and mango producers are keen to make use of the fruits growing popularity. Modern shoppers not only appreciate the fruits high nutritional value(the mango is a good source of vitamin A and C, protein and fibre), but also expect it to look and taste perfect. Therefore producers now select only the best quality seedlings which have the most chance of developing into good quality fruit.Mangoes are high in fiber, thus making them very good for the heart. The high fiber content is also helps easing constipation. They have high pectin(果胶) and vitamin C content that reduces the blood cholesterol levels and serves as an immune booster. This fruit is rich in anti-oxidants, vitamins, minerals and contain an enzyme(酶) that has stomach soothing properties. These enzymes act as a digestive aid and digestive proteins.Although the mango tree has spread from its native Himalayan foothills to the tropics, delivering the fresh fruit to the worlds supermarkets presents a challenge, as it does not travel well. Producers transport the fruit by speedy but costly air freight (货运)for minimum delay rather than risk the cheaper but slower road or shipping routes which, can result in damage to the fruit.Mangoes are usually in storage for some time after their arrival at their destination. The fruit must be kept cold, or the sweet, juicy flesh will soon bee over ripe and the mangoes will be unfit for sale. Fortunately, extremely effective refrigeration is now available and this is the best way of preventing the fruit from going bad before it reaches the supermarket shelves.8. What does the underlined word “there” in Para. 1 refer to?A. In Africa B. In IndiaC. In the New Worde D. In many tropical countries.9. According to Para. 2, a recent change in the mango market is that_.A. farmers in mild climates produce more mangoesB. mangoes bee more popular around the worldC. the mango tree is being a multi-purpose productD. the mango crop is consumed in tropical countries10. Which of the follow can be the subtitle(副标题) for Para.4?A. Mangoes are rich in anti-oxidants.B. Mangoes are very good for the heart.C. Nutritional information on mangoes.D. Eating mangoes can cure people of some disease.11. From Para. 5 we know the challenge mango producers face is_.A. how to cultivate them B. how to transport themC. how to sell them D. how to store them【答案】8. D 9. B 10. C 11. B【解析】本文是一篇说明文。主要介绍了在世界上越来越受欢迎的水果芒果的优点,以及它在运输过程中所遇到的问题。8. 猜测词意题。根据第一段Mango trees are now so well established in many tropical countries that it might appear that they have always been there可知,芒果树现在已经在许多热带国家长得很好,以至于似乎它们一直都在那里一样。可知,此处的there是指“in many tropical countries”,故选D。9. 细节理解题。根据第二段but in recent years mangoes have gained in popularity across the world as people in mild climate bee increasingly eager to enjoy the delight of the fresh fruit.可知,最近,芒果在全世界都变得更受欢迎了。故选B。10. 段落大意题。根据第四段主要介绍了芒果富于纤维,有高含量的果胶和维生素C,矿物质和酶等等。可知本段主要介绍的是芒果的营养成份。故选C。.DThe FBI is investigating the disappearance of a visiting Chinese scholar from a central Illinois university town as a kidnapping(绑架) as her whereabouts(下落) have remained unknown since Friday.Zhang Yingying, 26, was last seen on June 9 near the north end of the campus of the University of Illinois at Urbana-Champaign (UIUC), wearing a charcoal-colored baseball cap, a pink and white top, jeans and white tennis shoes and carrying a black backpack. She boarded a Champaign-Urbana Mass Transit District bus and exited the West Springfield and North Mathews avenues at 1:52 pm local time (1852 GMT), police said.The FBI has labeled the case as a kidnapping but isnt ruling out anything, said Campus police spokesman Patrick Wade. The suspect appears to be a white male who was in a car and stopped to talk to Zhang on Friday afternoon, the FBI said. Almost one month into a year long appointment at the UIUC campus, Zhangs friends told police that she was heading to an apartment plex in Urbana to sign a lease(租约).Security camera footage(连续镜头) on Monday released by university police showed that Zhang talked to the driver of a black Saturn Astra, about five blocks from where she got off a bus in Urbana on Friday afternoon. She entered the car shortly thereafter. Zhang has not been seen or heard from since then and attempts to contact her by phone remain unsuccessful. Authorities have asked the public to help identify that vehicle.A massive search has been launched in Urbana in the US state of Illinois since Zhangs disappearance. Police are interviewing with her colleagues, checking local hospitals and coordinating with ride hailing(打车) panies as part of their investigative efforts.In an interview with Xinhua through Wechat on Thursday, Zhang Ronggao, father of the ,missing visiting scholar from chinas Fujian Province, expressed gratitude to all the people involved in the search and asked US police to accelerate the search.12. Why did Zhang Yingying leave for an apartment plex?A. To visit a friend there.B. To rent a place to live.C. To apply for a part-time job.D. To go to her dormitory there.13. The possible meaning of the underlined phrase rule out in Para. 3 is “_”.A. exclude B. explainC. evaluate D. escape14. Which is the correct order of what Zhang Yingying did?a. She entered the car shortly thereafter.b. She talked to the driver of a black Saturn Astra,c. She exited the West Springfield and North Mathews avenuesd. She boarded a Champaign-Urbana Mass Transit District bus.A. badc B. cbadC. dcb+a D. abdc15. What can be the best title for the news report?A. Suspect appears to be a white male who was in a carB. Authorities ask public to help identify suspects vehicleC. Police are interviewing with Zhang Yingyings colleaguesD. FBI investigates Chinese scholars disappearance since Friday as kidnapping【答案】12. B 13. A 14. C 15. D【解析】本文是一篇新闻报道。主要介绍了美国联邦调查局调查周五以来中国学者失踪的绑架案。12. 细节理解题。根据第三段Zhangs friends told police that she was heading to an apartment plex in Urbana to sign a lease(租约).可知,张盈盈去那家公寓大楼是为了租一个住的地方。故选B。13. 猜测词意题。根据第三段The FBI has labeled the case as a kidnapping but isnt ruling out anything, said Campus police spokesman Patrick Wade.可知联邦调查局把这个案子列为绑架,但不排除任何可能性。从这里的“but”就可以猜测出划线词rule out的意思是“排除”。转折说明还有别的可能性。故选A。14. 细节理解题。根据第四段可知,张盈盈先是登上了公共汽车;然后她从西斯普林菲尔德和北马修斯大道出来;再然后她和一位开黑色土星阿斯特拉车的司机交谈;最后她上了这辆车。故选C。15. 标题判断题。根据本文的第一段可知,本文主要介绍了美国联邦调查局调查周五以来中国学者失踪的绑架案。所以可知最佳题目。故选D。【点睛】第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Five ways to improve creativityCreativity is the ability to go beyond traditional rules, ideas or relationships and create something new through imagination or progressiveness. There are many ways to improve your creative mind.Exercise the mind. Exercising your mind is an ideal way to boost creativity. Like the body, the mind needs exercise to work the creative muscles and make them stronger. Exercise your brain by learning new subjects, getting into a debate about politics and talking to other creative and intelligent people. _16_.Be passionate. One aspect of creativity is passion. _17_ Find your internal motivation and follow your passion to improve your creativity.Change your routine. _18_To boost your creativity, consider changing one to two elements of your daily routine. If you are working on a certain project, consider stopping one project to work on another project at regular intervals throughout the day or week.Read. While reading provides many intellectual benefits, reading is also beneficial for boosting creativity, exercising your brain and provide creative inspiration. _19_Consider reading about subjects that were previously uninteresting to you. This change in the norm might spark your creative interest._20_. Our packed schedules have no room for creative thinking. Take a certain amount of time every day to quiet, refresh and clear the mind while relaxing the body. This quiet time can consist of a yoga workout, meditation or simply sitting still in a dark and quiet room, in a peaceful garden or on a beautiful beach.A. Schedule quiet time.B. It can bee weak due to stressesC. Creativity is a natural qualityD. Often, creativity is blocked due to a too familiar routineE. These activities will encourage a flow of creativity.F. Read as much as possible about several different subjects.G. Typically, students will do well in subjects they are interested in【答案】16. E 17. G 18. D 19. F 20. A【解析】本文是一篇说明文。主要介绍了提高一个人的创造力的五种途径。16. 考查上文和句意理解。根据上文所说通过学习新的科目,参与政治辩论,和其它有创造力和智慧的人交谈来锻炼你的大脑。可知下文这些活动将鼓励源源不断的创造力。下文中的these activities就是指上文所提到的活动。可用到代词的指代作用解题。故选E。17. 考查上文和句意理解。根据上文所说要找到内在动力,可知上文通常,学生在他们感兴趣的科目上会表现出色。这种感兴趣就是内在的动力。故选G。18. 考查上文和句意理解。本文主题句是改变你的常规。所以可知下文通常,创造力受到过于熟悉的常规的阻止。所以要改变常规。故选D。19. 考查上文和句意理解。根据下文考虑阅读以前对你来说不感兴趣的话题。可知上文尽可能多地阅读几个不同的主题。包括你不感兴趣的话题。故选F。20. 考查上文和句意理解。根据本段说要安静地做一些事情。可知本段主题句应该是计划一些安静的时间。这样才会为给创造带来灵感。故选A。【点睛】七选五的解题技巧之一是可以通过词汇线索“代词”来判断上下文所填内容。代词是指代一个名词或者一个句子的,然后通过代词在句子所代替的内容,我们可以推断出它指代的句子。例如第1小题考查上文和句意理解。根据上文所说通过学习新的科目,参与政治辩论,和其它有创造力和智慧的人交谈来锻炼你的大脑。可知下文是说这些活动将鼓励源源不断的创造力。下文中的these activities(这些活动)就是指上文所提到的活动。可用到代词的指代作用解题。故选E。第二部分 英语知识运用(共两节,分45分)第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项 (A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。I enjoy reading all of moving ideas from the wonderful site about people giving on their birthday. So, I_21_this would be my chance to experience the joy of giving on my special day.My husband took me to the Olive Garden, where we often had meals, and our _22_was very nice. We had a great dinner experience there. Then Karina brought our _23_.I knew it was my time to give. _24_she came back to the table to get our credit card, I placed the gift bag on the edge of the table and _25_said, I want to_26_you with a gift _27_my birthday, Oh, the_28_on her face! She said. No, not for_29_! Its your birthday! Then she said, Can I open it in front of you? And I said that would be _30_.The first thing she _31_ was the color of the gift bag which was purple. Purple is her favorite color, She actually _32_a purple tie! She opened the card and said, Its Christmas in July. As she was taking the gift out of the _33_, she said she was excited. Its wonderful to give to someone who is _34_to receive! She opened the box and saw it was a purple mug(杯子). Inside the mug was a smile card and forty five dollars, a dollar_35_each year of my life. After seeing the_36_, she looked at my husband and said we did not have to _37_a tip. He just _38_her words and left her the tip anyway.Karina was so _39_ what she had received. I thanked her for receiving my gift. I am thankful to God for another year of life and the _40_to see that every day is a great day to give.21. A. decided B. plained C. forgot D. regretted22. A. neighbour B. relative C. waitress D. manager23. A. license B. tool C. bill D. document24. A. Although B. When C. Wherever D. Unless25. A. tightly B. nearly C. passively D. simply26. A. employ B. describe C. train D. bless27. A. i

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论