2019届高三英语8月考试试题(含解析).doc_第1页
2019届高三英语8月考试试题(含解析).doc_第2页
2019届高三英语8月考试试题(含解析).doc_第3页
2019届高三英语8月考试试题(含解析).doc_第4页
2019届高三英语8月考试试题(含解析).doc_第5页
已阅读5页,还剩23页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2019届高三英语8月考试试题(含解析)本试题卷共13页,全卷满分150分。考试用时120分钟。祝考试顺利注意事项:1答卷前,考生务必将自己的姓名、考号填写在试题卷和答题卡上,并将考号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2选择题的作答:每小题选出答案后,用统一提供的2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。答在试题卷、草稿纸上无效。3非选择题的作答:用统一提供的签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。答在试题卷、草稿纸上无效。4考生必须保持答题卡的整洁。第一部分 听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分, 满分7.5分)听下面5段对话, 每段对话后有一个小题。从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.When does school start?A.6:35. B. 6:45. C. 7:15.2. Who made the cake?A. Jess. B. Max. C. Claire.3. What problem did they e across?A. They werent able to take a break.B. They had trouble with some software.C. They needed to update some software.4. What is going on with the woman?A. She is going to get married.B. She has a bad friend.C. She forgets to tell people things.5. What does Rose choose to drink?A. Iced milk tea.B. Iced black tea.C. Hot green tea.第二节(共15小题;每小题1.5分, 满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6小题和第7小题。6.Where does the woman suggest visiting during the winter?A.Harbin. B. Tianjin. C. Zhangjiajie.7.Which scenic spot is associated with Avatar?A. Guilin. B. Yangshuo. C. Zhangjiajie.听第7段材料,回答第8和第9两个小题。8.What does the woman think of the mans work?A. Excellent. B. Awful. C. Original.9.Where would this conversation probably take place?A. In a work office.B. In the classroom.C. In a lecture hall.听第8段材料,回答第10至第12三个小题。10.Where is Amy now?A. Germany. B. London. C. France.11.How does the man know what his friends are doing?A. Through face-to-face talk.B. Through strangers posts.C. Through WeChat.12.How does the man think we should use social media?A. We should stop using it.B. We should post frequently.C. We should limit our time online.听第9段材料,回答第13至第16四个小题。13.Whats the relationship between the two speakers?A. Husbandandwife B. Friends C. Brother and sister14.Whats wrong with Hector?A. Hes been working too much.B. He often falls asleep in class.C. He doesnt want to work in the grocery store.15.What is Teresa busy with?A. She is busy with a musical.B. She is busy with her AP classes.C. She is busy with her part-time job.16.How will the speakers help their children?A. Ask them to quit.B. Encourage them to keep going.C. Take them on a summer vacation.听第10段材料,回答第17至第20四个小题。17.Who is the target audience for this text?A. Tourists. B. Students. C. Europeans.18. What can you see in Bali?A. Cornfields. B. Tropical forests. C. Skyscrapers.19. What is the best time to go to Bali?A. March to August. B. April to October. C. July to December.20. What is the weather like in Bali in November?A. Humid and cloudy.B. Cool and dry.C. Sunny and windy.第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题;每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每篇短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项。Text E1. Who is the manager of Finance Department?A. Carmin Donkin B. Amtpmop ParejoC. Franciso Garcia D. Jane Sullivan2. Whats the purpose of Text B?A. to help staff contact colleaguesB. to ask to change the time of a meetingC. to give personal details to the employerD. to inform staff of the changes to a meeting3. What does “Please print” in text D mean?A. use a printerB. send an emailC. sign your nameD. write very clearly4. What should you do if your department needs paper urgently?A. plete a formB. go to Head OfficeC. contact the Stationery ManagerD. telephone Finance Manager【答案】1. A 2. B 3. D 4. C【解析】本文是一篇说明文,通过几张表格介绍了拜登百货大楼的经理职位联系电话和公司的一些日常工作等信息。【1题详解】细节理解题。根据第一张表格中Finance这一行得知Carmin Donkin Carmin Donkin是财务部门的经理。故选A。【2题详解】推理判断题。根据Text B内容得知由于铁路罢工安东尼奥害怕同事们会上班迟到而要求会议推迟。故选B。【3题详解】推理判断题。根据Text D内容得知这是一张百货大楼申请文具时需要填写表格,Please print出现在名字那一行,说明要求名字一定要清楚。故选D。【4题详解】细节理解题。根据Text D中最后一行得知当你的部门急需用纸张时,要联系文具部门经理。故选C。BDifferences in landusage, building height,tree cover, rooftopcolor, and even howorderlythe streets are all have an effect on temperature. Taken together, thesefactorscanresult inhyper-localizeddifferences in the heat feltthroughouta city, whichin turncan have a big effect on whos mostthreatenedbyheatwaves. That is why citizenscientists are starting tomapthe urban heat island effect.Later this month, a team of researchers and about 20volunteerswillspread out across Washington D.C. and Baltimore to take the cities temperatures.Equippedwithinstrumentsthatrecordtemperaturedataevery second, theyll drive orbikethe same route three times to create a snapshot(快照)of how temperaturesvarythroughout the day. Those snapshots will then becollectedto producedetailedmaps of heat differences.“If similar researchconductedinRichmond,Virginialast July is anyguide, those differences can be quite large. Temperatures in moreindustrialparts of Richmond reached 102F (38.9C) on the same day that a nearby shade-filled parktopped outat 87F (30.6C)”, said Jeremy Hoffman, a researcher with the Science Museum of Virginia.Based on the data collected throughout Richmond last year,project member Vivek Shandas at Portland State University and his colleagues were able to produce maps of urban heat across the city as well as heat vulnerability(脆弱性), whichtakessocioeconomic differencesinto account. Those maps are now being used toinforma citywidemaster planupdateand a climate resilience(复原)plan.Shandas and Hoffman plan to produce similar maps from this months campaignsin D.C. and Baltimore.Finally, the two are hoping toscale upthis effort even further. Shandas said he wish to create an off-the-shelfset ofguidelinesthat any city can use tolaunchits own heat island campaign andgeneratecitywide temperature maps.Hoffman sees this as a way to help people torelateclimate change to their own lives, and then actually do something about it.The volunteersserve asafeedbackmechanismto spread the findings, he said. We can do heat islandassessmentsusingsatellites, but we want a team of volunteersmeasuringtemperatures in their neighborhoodsto gain a better understanding of where they live.5. The heat differences throughout the city result from the following factors except .A. height of buildings B. usage of landC. layout of streets D. social economy6. Which of the following statements is true according to the passage?A. In Richmond, the difference of temperature between industrial parts and the nearby park can reach 15C on the same day.B. The maps of heat differences across Richmond make little contributions to the city plans.C. The researchers will appoint volunteers to take the temperatures in D.C. and Baltimore to cut down the expense.D. Producing the maps of heat differences is a good way to help people take action to reduce the threat of heatwave.7. Which of the following can replace the underlined word “off-the-shelf” in paragraph 5?A. superb B. availableC. tough D. random【答案】5. D 6. D 7. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。公民科学家发现一个城市的土地使用、建筑高度、树木覆盖、屋顶颜色和甚至街道的规划的差异都会影响这个城市的温度,公民科学家们根据这些因素来绘制城市热岛效应图,它对于帮助人们采取行动减少热浪威胁来说是个很好的方法。【5题详解】细节理解题。根据首段Differences in landusage, building height,tree cover, rooftopcolor, and even howorderlythe streets are all have an effect on temperature.得知导致城市温度不同的因素有土地使用、建筑高度和街道布局,但是没有提到社会经济。故选D,【6题详解】推理判断题。根据最后一段Hoffman sees this as a way to help people torelateclimate change to their own lives, and then actually do something about it.得知专家们认为设计出热量区别图,对于帮助人们采取行动减少热浪威胁来说是个很好的方法。故选D,【7题详解】词义猜测题。根据第四段Shandas said he wish to create an off-the-shelfset ofguidelinesthat any city can use tolaunchits own heat island campaign andgeneratecitywide temperature maps.得知Shandas 希望他们能够设计出一套任何城市在推行自己的热岛活动时都可以使用的指导方案。故选D,【点睛】细节理解题的答案往往不是文章中的细节在选项中的简单重复,而是根据文中的细节经过合理的推理或转化得出的。1同样,按照答案在原文中出现的位置,细节理解题可以分为集中型细节理解题和分散型细节理解题。(1)集中型:就文章的单个细节提问,答案在原文中出现的位置一般也位于单句话或几句话中。因为具体细节不同,出题形式千变万化,因题而异。如:1. The heat differences throughout the city result from the following factors except(2)分散型:题目涉及到文章某一段或几段,甚至贯穿全文的各个位置,需要考生寻找文章中的多个细节。请注意,分散型细节理解题并不意味着题目的正确答案出现在文章的不同位置,正确答案往往也是关于文章的某一个句子或细节。只是说文章的干扰选项是关于不同的细节,需要我们在定位的时候阅读某一个区域。分散型细节理解题常见的出题方式有:Which of the following is not true?We can learn/infer from the passage thatWhich of the following is NOT mentioned about ?也有因题而异的,有些看似集中的其实也分散在文中,需要考生仔细定位。CAlison Malmon was pleting the end of her freshman year at the University of Pennsylvania, US, when she got the news: Her older brother Brian, a student at Columbia University, was suffering from mental illness.Influenced by this, Malmon formed a group at her university to enable students to talk openly about mental health. It soon blossomed into a national organization that today has more than 450 campus chapters. Leaders with the organization spend their time talking with college students about the pressure that todays young people face. “What you hear often is just a need to be perfect,” said Malmon, “and a need to present oneself as perfect.”And a new study in the UK proved that this need for perfectionism is simply part of todays society. In the study, two researchers studied more than 40,000 students from the US, Canada, and the UK. They found that what they called “socially-prescribed (社会定向型的) perfectionism” increased by a third between 1989 and xx.Lead researcher Thomas Curran said that while so many of todays young people try to present a perfect appearance online, social media isnt the only reason behind this trend. Instead, he said, it may be driven by petition in modern society, meaning young people cant avoid being sorted and ranked in both education and employment. That es from new norms (准则) like greater numbers of college students, standardized testing and parenting that increasingly emphasizes success in education.For example, in 1976, half of high school seniors expected to get a college degree of some kind. By xx, more than 80 percent expected the same. The researchers also said changes in parenting styles over the last two decades might have had an impact. As parents feel increased pressure to raise successful children, they in turn pass their “achievement anxieties” onto their kids through “excessive (过多的) involvement in their childs routines, activities or emotions.”Those in the mental health munity like Malmon say theyre concerned about the impact the culture of perfectionism has on mental health on campuses. “Mental health has truly bee this generations social justice issue,” she said. “Its our job to equip them with the tools and to let people know that its not their fault.”8. What is the article mainly about?A. The effects of the culture of perfectionism.B. Research into the trend of perfectionism.C. A group dedicated to helping people stay mentally healthy.D. Various pressures that todays young people are facing.9. What inspired Alison Malmon to start a group related to mental health?A. Her brothers mental illness.B. Her project during the freshman year.C. The pressure she had experienced.D. Her strong interest in mental health.10. What may be pushing todays young people to struggle to be perfect, according to the article?a. The impact of social media.b. Parents high expectations of their children.c. The decreasing number of college students.d. The fierce petition in society.e. Their desire to draw their parents attention.A. a, b, c B. a, d, eC. a, b, d D. b, c, e11. What does Malmon think is a way to help young people manage the pressure of perfectionism?A. Enabling them to know what is to blame for their pressure.B. Lowering their expectations of themselves.C. Reducing parents involvement in their childrens life.D. Making them aware of what true social justice is.【答案】8. B 9. A 10. C 11. A【解析】本文是一篇科学研究,是什么让千禧一代变成了焦虑的完美主义者?究其根源,英国科学家发现这都是因为社交媒体、家长高期望值和社会激烈的竞争导致的。【8题详解】主旨大意题。根据第三段And a new study in the UK proved that this need for perfectionism is simply part of todays society.得知本文讲述了英国对完美主义趋势的一项新调查。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第二段Influenced by this, Malmon formed a group at her university to enable students to talk openly about mental health.得知Malmon 在大学成立这个小组让大学生们能够敞开心扉谈论自己的精神问题,是因为受到自己的弟弟患有精神问题的影响。故选A。【10题详解】细节理解题。根据第四段Lead researcher Thomas Curran said that while so many of todays young people try to present a perfect appearance online, social media isnt the only reason behind this trend. Instead, he said, it may be driven by petition in modern society, meaning young people cant avoid being sorted and ranked in both education and employment. That es from new norms (准则) like greater numbers of college students, standardized testing and parenting that increasingly emphasizes success in education.得知研究人员发现社交媒体、现代社会的竞争激烈以及父母强调教育都是导致人们变成了焦虑的完美主义者的原因。故选C。【11题详解】细节理解题。根据最后一段she said. “Its our job to equip them with the tools and to let people know that its not their fault.”.得知Malmon 认为让精神有压力出问题的大学生们意识到其根源而不是自己的过错,这是一个很好的减压方式。故选A。DIn xx, a small team of Amazon employees had been working for a few years on a new e-book reader project called Kindle. Its now been a decade since Amazon unveiled the first Kindle to the world, selling out its initial inventory in less than six hours. Since then, the device has torn through the publishing industry. “Kindle” has bee a platform, not a device. It entered the market and pletely took up it.The Kindle team always has two goals: to perfectly imitate a paper book, and to extend and improve the reading experience. Thats what readers want, too. In a world filled with distractions and notifications and devices that do everything, the Kindles lack of features bees its greatest benefit.But readers also want to read everywhere, in places and ways a paperback cant manage. They want more tools, more features, more options, more stuff to do. Amazons still working out how to satisfy both sides. Whatever route it takes, the next decade of Kindle is likely to be even more disruptive than the last. First it changed the book business. Next it might help change books themselves.For a decade, Amazons constantly offered new ways for people to read books. But as platforms change, books havent, and the inpatibility(不相容) is beginning to show.The next phase for the digital book seems likely to not resemble print at all. Instead, the next step is for authors, publisher, and readers to take advantage of all the tools available now and figure out how to reinvent reading. Amazon and the book world are beginning to figure out whats possible.Future users might flip between reading and listening with the touch of a button, ask a digital assistant for more information on the plot or the feelings of the characters, texting with characters themselves, going to important real-world locations to start a chapter or find a clue and even helping write the narrative.12. What is the biggest advantage of the Kindle?A. Reading experience.B. Books themselves.C. Simple features.D. Many functions.13. According to the underlined part, the next decade of Kindle is likely to_A. Cause more changes.B. Destroy the book world.C. Kill print books.D. Fail to satisfy readers needs.14. What will the Kindle team probably do next?A. They will imitate a paper book.B. They will invent more functions.C. They will change book business.D. They will explore new reading experience around books.15. Among all the future readers might do, which one of the following isnt mentioned in the last paragraph?A. write a story.B. switch from reading to listening.C. chat with characters.D. watch a video about the plot.【答案】12. C 13. A 14. D 15. D【解析】本文讲述了亚马逊花费了数年设计出的Kindle电子书阅读器因为其简单的设计,而在市场上有优势,在未来十年中研发人员会继续探索新的图书阅读体验的设计,如读者们可以在Kindle电子书阅读器上把阅读模式改为听书模式、可以与角色交流,可以写故事。【12题详解】细节理解题。根据第二段the Kindles lack of features bees its greatest benefit.得知 Kindle电子书阅读器没有过多的特色,这却成为它的优势。故选C。【13题详解】推理判断题。根据第三段But readers also want to read everywhere, in places and ways a paperback cant manage. They want more tools, more features, more options, more stuff to do. Amazons still working out how to satisfy both sides. Whatever route it takes, the next decade of Kindle is likely to be even more disruptive than the last.得知为了满足读者们的需求,在未来Kindle电子书阅读器会有更多的变化。故选A。【14题详解】细节理解题。根据最后一段Future users might flip between reading and listening with the touch of a button, ask a digital assistant for more information on the plot or the feelings of the characters, texting with characters themselves, going to important real-world locations to start a chapter or find a clue and even helping write the narrative.得知Kindle电子书阅读器研发团队会继续探索新的图书阅读体验的设计。故选D。【15题详解】细节理解题。根据最后一段Future users might flip between reading and listening with the touch of a button, ask a digital assistant for more information on the plot or the feelings of the characters, texting with characters themselves, going to important real-world locations to start a chapter or find a clue and even helping write the narrative得知读者们可以在Kindle电子书阅读器上把阅读模式改为听书模式、可以与角色交流,可以写故事,但是没有提到观看情节视频。故选D。第二节(共5小题;每小题2分, 满分10分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。Listening to happy music at work can help you plete tasks more quickly, especially if youre doing something repetitive such as checking e-mail or filing documents. _16_. Cornell University researchers also found that upbeat tunes help workers cooperate and make group decisions that contribute to the good of the team.Music decreases levels of the stress hormone cortisol just as well as massage therapy does, according to a small xx study. Scientists randomly assigned anxious patients to listen to music either during massage therapy or while

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论