全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
听说训练5Part A模仿朗读听录音,模仿朗读短文,注意画线单词的发音。短文读两遍。60 years ago,India threw off the chains of the British Empire,and became a free nation.As the brief heyday of the West draws to a close,one of the greatest players in history is rising again.India has seen the ebb and flow of huge events since the beginning of history.In the tale of life on Earth,the human story is brief.A few hundred generations cover humanitys attempts to create order,beauty and happiness on the face of the earth.Only India has preserved the unbroken thread of the human story that binds us all.(高考真题2015-C)60 years ago,India threw off the chains of the British Empire,and became a free nation.As the brief heyday of the West draws to a close,one of the greatest players in history is rising again.India has seen the ebb and flow of huge events since the beginning of history.In the tale of life on Earth,the human story is brief.A few hundred generations cover humanitys attempts to create order,beauty and happiness on the face of the earth.Only India has preserved the thread of the human story that binds us all.(高考真题2015-C)答案chainsteInzEmpire empaI(r)heydayheIdeIebbebgenerationsdenreInzattemptstemptspreserved prIzvdunbrokennbrknthread redPart B听录音回答问题1.听第一段对话,并回答录音提问的第1题。对话仅播放一遍。M:Do you often write to your friends?W:Seldom.We usually keep in touch by e-mail.But I will send them postcards on festivals.听提问,回答第1个问题。提问读两遍:Question 1:How does the woman contact her friends?Question 1:Answer 1:2.听第二段对话,并回答录音提问的第23题。对话播放两遍。W:Good afternoon,Mr.Brown.Welcome to our program.M:Its my pleasure.I finished my science class just a few minutes ago.W:How do you feel at the end of a teaching day?M:Well,usually,Im very burned-out,pretty tired.W:But at the same time excited and satisfied?M:I think it depends.You have good days and bad days.There are some days when you feel things have gone particularly well.And you are just flying high.But sometimes,you are just frustrated and not achieving anything.听提问,回答第2个问题。提问读两遍:Question 2:What class did Mr.Brown finish when you saw him?Question 2:Answer 2:听提问,回答第3个问题。提问读两遍:Question 3:How does Mr.Brown often feel at the end of a teaching day?Question 3:Answer 3:答案Question 1:How does the woman contact her friends?Answer 1:By e-mail.Question 2:What class did Mr.Brown finish when you saw him?Answer 2:Science class.Question 3:How does Mr.Brown often feel at the end of a teaching day?Answer 3:Burned-out and pretty tired./Very tired./Worn out and very tired./Exhausted.Part C故事复述(一)听录音,注意速记,将信息补充完整,并根据速记复述故事。录音读两遍。Marys SecretMary was a high school student and she had been arriving home very late for the past few months.Her parents were very worried.But every time they asked her about that,Mary always had different excuses.Her father wanted to find out what happened to her.One day after class,Marys father secretly followed her to a park.Mary sat down and began to paint a picture alone.Her father stood in the distance and watched her painting for hours.“This little girl comes here to paint every day.I think she loves painting,” the cleaner there told him.Her father felt sorry,because he had never tried to understand what his daughter really liked.He and his wife considered painting a waste of time and never supported Marys idea of going to art school.They thought Mary should focus more on her studies,especially science.Because they only wanted to make her a doctor or an engineer.Now he realized what Mary really liked.The father was moved by Marys determination and changed his mind.He left the park alone and decided to have a good talk with his wife that night.(高考真题2015-C)Marys SecretMary was a and she had been arriving home for the past few months.Her parents .But every time they that,Mary always had.Her father wanted toher.One day after class,Marys father her to a park.Mary and began to alone.Her father stood and for hours.“This little girl to paint every day.I think she ,” the cleaner there told him.Her father ,because he had what his daughter really .He andconsidered painting and never Marys idea of going to .They thought Mary should her studies,especially .Because they only wanted to or an engineer.Now hewhat Mary really liked.The father Marys determination and .Hethe park and decided to his wife that night.(高考真题2015-C)(二)复述故事根据速记的内容口头复述故事。答案(一)high school student;very late;were very worried;asked her about;different excuses;find out what happened to;secretly followed;sat down;paint a picture;in the distance;watched her painting;comes here;loves painting;felt sorry;never tried to understand;liked;his wife;a waste of time;supported;art school;focus more on;science;make her a doctor;realized;was moved by;changed his mind;left;alone;have a good talk with(二)略Part D问题翻译1.对你来说最大的挑战是什么?2.你认为每个人都可以被培训成好老师吗?3.好老师有什么特点?(高考真题2015-C)答案1.What is the biggest challenge to you?/What is the greatest challenge to you?/What is the biggest challenge for you?/What is the greatest challenge for you?2.Do you think that everyone can be trained to be a good teacher?/Do you think that everyone can be tr
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年西藏货运从业资格证模拟试题答案解析大全
- 2025年节能减排知识竞赛试题和答案解析
- 上海公务员考试《经济管理》真题及答案解析
- 2025年二级建造师考试试题(突破训练)附答案详解
- 2025年监理工程师机电网络考试题及答案(86分)
- 图像处理面试题库及答案(3篇)
- 会计毕业生自我鉴定200字
- 店长竞聘试题及答案
- 幼儿园安全教师培训课件
- 建筑类财务面试题库答案(3篇)
- 2025贵州贵阳智慧城市运营发展集团有限公司下属子公司招聘10人考试笔试参考题库附答案解析
- 2024年特殊焊接技术1+X职业技能等级证书中级考试(含答案解析)
- 消除艾滋病、梅毒和乙肝母婴传播项目工作制度及流程(模板)
- 美术学科课程标准
- YS/T 886-2013纯钛型材
- 2018版电力建设工程定额和费用计算规定介绍(课件)
- SAP入门基本操作培训课件
- 《建筑制图基础实训》画图大作业布置
- 四年级《中国神话故事》测试题及答案
- 电梯安装工程监理实施细则(范本)
- 二年级年上(藏文)课件
评论
0/150
提交评论