



免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
阅读理解提升练(八)词义猜测题A(2017山东淄博高二模拟)Botswana is situated in Southern Africa.There are many top-quality places to enjoy your African trip.The Okavango DeltaThe Okavango Delta (三角洲)is the worlds largest inland delta and is a top spot to visit during your Botswana trip.The whole delta covers an area of 15,000 km2.The Okavango River ends in this area flooding the whole region.Besides the regular flooding,rainfall can drastically increase the size of this water body,up to 22,000 km2.The delta also contains the Moremi Game Reserve (禁猎区) and it is one of the best places to see wildlife.Animals such as hippopotamuses,crocodiles,buffalo,rhinoceroses,elephants and antelopes can be very easily found in the region.There are over 500 species of birds in this area.The Chobe National ParkThe Chobe National Park is situated in Northwest Botswana.It is the third largest park in Bostwana and is famous for its large wildlife population.The Chobe National Park has different animal habitats and it is wonderful to watch these beautiful animals right in front of you.The park is also very famous for its elephants and is considered to be the largest area for elephants in Africa.Apart from the huge elephant population,other wild animals such as lions,leopards,wild dogs,antelopes,hippopotamuses,buffalo and crocodiles can also be seen.The Kalahari Game ReserveThe Central Kalahari Game Reserve is situated in the Kalahari Desert,covering an area of 52,800 km2.It is the second largest game reserve in the world.Large areas of trees,bushes and grass are widely spread in this reserve,thus adding to the beauty of the place.The reserve contains a huge concentration of wildlife.Many wild animals including giraffes can be spotted easily there.1.This passage is mainly about .A.the writers traveling experience in BotswanaB.some places of top quality to enjoy in BotswanaC.beautiful countries to visit in Southern AfricaD.activities people can do in Southern Africa2.What does the underlined word “drastically” in Paragraph 2 mean?A.Necessarily.B.Gradually.C.Greatly.D.Hopefully.3.If you want to visit the largest area for elephants,you should go to .A.the Okavango DeltaB.the Chobe National ParkC.the Moremi Game ReserveD.the Central Kalahari Game Reserve导学号44994020B(2017安徽省“皖南八校”二联)An early morning winter storm had brought several inches of snow to my small town in the mountains.Schools were canceled,roads were dangerous and all I wanted to do was to stay in bed.Still,I knew I had to get the day started so I put on warm clothes and walked outside.The snow got all over my shoes.The cold wind dried my lips and my eyes.My 47-year-old back ached in anticipation (预想) of the shoveling(铲雪) I would have to do if the snow didnt stop soon.Yet,when I looked out on the white blanket that covered the ground,I couldnt help but smile a bit.It was so beautiful.It softened the bare trees and hid the dead grass.In the distance I could hear the sound of the snowplow (雪犁) on the road,the barking of a happy dog and the laughter of children playing outside,enjoying their way off from school.The sweet music of that laughter brought back a hundred memories of winters past.I remembered catching snowflakes (雪花) on my tongue,building snowmen,making snow angles,running down hills and always losing snowball fights with first my brothers and then my own children.Standing there in that warm coat of memories made the wind a little less cold and my back a little less sore (疼痛的).I turned up my head,stuck out my tongue and for the first time in years caught a snowflake on it.It tasted so fresh and clean.It tasted like youth,like joy and like love. May you always feel young in spirit,no matter how old or achy your body may be.May you always delight in the simple joys of life.May you always share your happiness with the hearts of children.And may you always give your love,your light,your laughter and your warmth to others even on the coldest days.4.What was the authors first reaction when he knew it snowed heavily?A.He was upset.B.He was happy.C.He was thankful.D.He was moved.5.What does the author mainly want to tell us with this article?A.Appreciate every snowstorm you spend with your family.B.Snow brings both fun and trouble.C.Memories can change our opinion.D.We should stay young at heart.6.From the underlined sentence in Paragraph 1,we can know that “”.A.my back ached because of the cold weatherB.I didnt want to start my day on such a snowy dayC.my back would ache upon thinking of cleaning up the snowD.the snow didnt stop and I felt too cold导学号44994021C(2017安徽省马鞍山二中、安师大附中高三阶段性测试)Whenever something looks interesting or beautiful,there is a natural desire of us to capture (捕捉) and preserve itwhich means,in this day and age,that we are likely to reach for our phones to take a picture. Though this would seem to be an ideal solution,there are two big problems associated with taking pictures.Firstly,we are likely to be so busy taking pictures that we forget to look at the world whose beauty and interest encourage us to take a photograph in the first place.And secondly,because we feel the pictures are safely stored on our phones,we never get around to looking at them,so sure are we that well get around to them one day. The first person to notice the problems was an English art critic (评论家),John Ruskin.He was a keen traveller who realized that most tourists make a poor job of noticing or remembering the beautiful things they see.He argued that humans have a natural tendency to respond to beauty and desire to have it,but there are better and worse expressions of this desire.At worst,we get into buying souvenirs or taking photographs.But,in Ruskins eyes,theres just one thing we should doattempting to draw the interesting things we see,regardless of whether we happen to have any talent for doing so.Ruskin said,“Drawing can teach us to see,to notice properly rather than gaze absent-mindedly.In the process of recreating with our own hand what lies before our eyes,we naturally move from a position of observing beauty in a loose way to one where we acquire a deep understanding of its parts.”Ruskin deplored the blindness and hurry of modern tourists,especially those who prided themselves on travelling around the whole Europe in a week by train,“No changing of places at a hundred miles an hour will make us stronger,happier,or wiser.There was always more in the world than men could see,if they ever walked slowly;they will see it no better for going fast.The really precious things are thoughts and sights,not pace.”7.According to Paragraph 2,when taking pictures,people tend to.A.forget to appreciate something attractive on the spotB.find it hard to learn skills of taking good picturesC.find a good way to keep things in their mindsD.have a chance to meet the challenge of new technology8.According to Ruskin,what should travellers do to best express their appreciation and desire for something beautiful?A.To speak it out openly.B.To photograph it instantly.C.To purchase it directly.D.To paint it immediately.9.From the fourth paragraph,we can infer that Ruskin encourages us to be.A.considerate and determinedB.active and adventurousC.creative and thoughtfulD.sensitive and ambitious10.The underlined word “deplored” in the last paragraph is closest in meaning to “”.A.appreciatedB.criticizedC.favouredD.ignored导学号44994022参考答案阅读理解提升练(八)词义猜测题A【语篇导读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了南非博茨瓦纳的三个值得旅游的地方。1.B主旨大意题。文章的第一段就点出了主题,之后介绍了南非的博茨瓦纳的非常值得旅游的三个地方,故选B项。2.C词义猜测题。根据句中的Besides the regular flooding和句中的increase可知,雨量大大地增加了这个地区的水域面积。故drastically的意思与greatly接近,故选C项。3.B细节理解题。根据第五段的“The park is also very famous for its elephants and is considered to be the largest area for elephants in Africa.”可知,要想看大象就要去乔贝国家公园,故选B项。B【语篇导读】 本文是一篇记叙文。作者讲述了自己在大雪后外出看到的雪景以及孩子们雪中玩闹的场景,文章最后表达了一些祝福。4.A推理判断题。根据第一段“.all I wanted to do was to stay in bed.Still,I knew I had to get the day started so I put on warm clothes and walked outside.”可知作者虽不想起床但是还得起床,所以他应该是沮丧的,故选A项。5.D推理判断题。根据最后一段“May you always feel young in spirit,no matter how old or achy your body may be.May you always delight in the simple joys of life.”可知作者想要告诉大家要保持年轻的心情,尽情享受生活,故答案为D项。6.C句意理解题。根据此句的本意:我一想到如果雪不停我就得铲雪,我背部就疼。可知只有C项意思最为相近,故选C项。C【语篇导读】 本文是一篇评论性文章。英国评论家Ruskin对现代游客只忙于拍照而没有真正去欣赏
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025安徽安庆望江县事业单位招聘工作人员39人考试参考试题及答案解析
- 2026中国大唐集团新能源股份有限公司本部应届毕业生招聘考试参考试题及答案解析
- 2025年杭州青少年活动中心公开招聘工作人员2人备考考试题库附答案解析
- 双十一购物车活动方案策划
- 2026北京神舟航天软件技术股份有限公司校园招聘考试参考试题及答案解析
- 北京市场文化活动方案策划
- 煤矿通风安全培训考试题及答案解析
- 国家安全生产法规题库及答案解析
- 美容策划活动方案设计图片
- 索罗斯基金从业资格考试及答案解析
- 新版中华民族共同体概论课件第十二讲民族危亡与中华民族意识觉醒(1840-1919)-2025年版
- 2025四川达州宣汉县国有资产管理服务中心县属国有企业招聘劳动合同职工26人笔试历年参考题库附带答案详解
- 新教科版小学1-6年级科学需做实验目录
- 老年人认知障碍的早期识别与干预
- 新人教版版PEP小学英语(3-6年级)单词表(带音标)
- 小兵张嘎夺枪记(课本剧)
- 传染病学课件:霍乱完整版
- 《电子商务法律法规》课程标准
- 医院关于印发《即时检验临床应用管理办法》的通知
- 三年级下册书法练习指导全册教案(湖南美术出版社)
- GB/T 17880.5-1999平头六角铆螺母
评论
0/150
提交评论