




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2019版中考英语二轮复习大阅读练习(VII)Part A根据所给汉语或英语首字母写出短文中所缺英语单词的正确形式。Last week, my friends and I talked about the rules in our school. Here are some of our ideas.At our school, we have to wear uniforms every (1)d_. The problem is that all my classmates think the uniforms are (2)丑的_.We think young people should (3)l_ smart and so we would like to wear our own clothes. Our teachers believe that if we did that, we would concentrate more on our clothes than our studies. We dont(4)同意_.We would feel more comfortable and that is (5)g_ for studying. If we cant do that, we should be(6)允许_to design our own uniforms. That would be a good way to keep both teachers and (7)学生_ happy.Besides, vacations should be longer. At present theyre too(8)s_. Longer vacations would give us time to do things like volunteering. Last summer I had a(n) (9)机会_ to volunteer at the local hospital,(10)b_ I couldnt because I had to go back to school.【参考答案】【主旨大意】这篇文章叙述了学生和老师对校服和假期方面不同的看法。 1、day 2、ugly/ bad/ terrible 3、 look 4、agree5、good 6、 allowed 7、 students 8、. short9、chance/ opportunity 10、but Part BA(2019中考选练)Good morning, class!We know that there are too many net bars around us. The Internet is popular and it makes our lives colorful. Many of us like going online very much because we can learn how to use the computer and get more information from the Internet. We can learn English. We can read some good newspapers and magazines. It can make us clever in playing computer games. We can send E-mails to our friends quickly. We can chat(聊天) freely online with our friends. It can help us get in touch with people from all over the world.But some students spend too much time in playing computer game and some stay in the net bars all day and all night. Teenagers even get to have boyfriends or girlfriends online. They write too many letters to each other. It takes them to much time to chat online so they do worse and worse in their lessons and they dont study well any more. I think we mustnt get online when it is time for us to study. We can do it in summer or winter holidays. We should get online with adults(成人)-our teacher or parents.At the same time, if we have lots of free time, we can do some out-of-class activities at school. We usually have activities from 4:50 to 5:50 in the afternoon. We have different kinds of activities. If you are interested in sports, you can play basketball or football. We can go to the English Corner. We can practice talking in English there. We hope we can spend more time on our subjects or on such activities that we can learn a lot from and less time on the Internet.Thank you for listening to me. Thats all.( ) 1.The short passage is about _.A. going online B. how to communicate with othersC. how to spend our free time D. different kinds of activities( ) 2. The Internet can make our lives _.A. helpful and important B. enjoyable and interestingC. enjoyable but expensive D. different kinds of activities ( )3. _ is not good.A. Sending E-mails B. Reading newspapers and magazines onlineC. going on line with adults D. Spending all day in the net bars ( )4. Playing computer games_.A. gives us lots of information B. makes our studies worseC. makes us more clever D. is harmful to our health ( )5. Which of the following is NOT right?A. There are too many net bars in the cities.B. We can learn English from the Internet.C. We mustnt get online when we are studying at school.D. We cannot do out-of-class activities from 4:50 to 5:50 p.m. 参考答案1A 2B 3D 4C 5DB(2019中考选练)It is true that people with better education are usually able to get better paying jobs. In other words, they have more chances to choose a good job while people with little or no education dont. It seems that the purpose of education is to make people get jobs. But this isnt accepted by all people.Some people may think that a person should spend the best years of his life to get education only for a way of living. This was probably one of the earliest reasons of education. In fact, if education is just a way of making a living, people dont need to spend so much time in school. People can get education for a living in a short time. Subjects like history and geography need not be taught to everyone. Even language and mathematics need not be taught in detail(详细地), either. Here it is clear that education is much more than teaching a man to get a way of living.Education is well-rounded and it is mainly for improving a man. It is not only to teach him to speak, read and write, but also to develop his creative thinking and other abilities. After that, it is to make him a wise man and thankfully enjoy the achievements of humans. Education is to make a man lead a better life. Educated people are expected to be able to listen to good music, read good books, watch plays and most of all take an interest in the world.I would agree that making a good living is an important reason for education, but certainly not the most important or the main reason.1. People with little education usually _.A. spend a long time in school B. have a good chance to get a jobC. spend the best years to choose jobs D. have a smaller chance to get a good job2. The earliest education was probably to _.A. make a man lead a better life B. teach a man to write and thinkC. make people get a way of living D. teach people to read good books3. The underlined word “well-rounded” in the passage means “_” in Chinese.A. 圆满的 B. 崭新的 C. 公平的 D. 全面的4. It is expected that educated people will be able to _.A. accept education as a way of living B. take an interest in the whole worldC. develop their abilities to make plays D. learn subjects like language and math5. The passage mainly tells us that _. A. education should make a man improveB. people can get education in a short timeC. people should be able to get better-paid jobsD. all subjects are so important for a way of living参考答案1. D2. C 3. D4. B 5. A C(2019中考训练题)Times SupermarketOffice secretaries and accountants needed. Experience preferred but not necessary.Good pay. Free lunch. Training providedOffice secretaries:university education.a good standard of Chinese and Englishkind, pleasant and confidentcommunication skillsAccountants:college educationcertificate(证书)in accounting(会计学)careful and patienta good standard of English.Face-to-face interview with Manager Jeff Smith: 9 a.m. 5 p.m. every day, except weekends. Applications by letter to Jeff Smith also welcome.Address: Block 3, Ninth Street, Sunshine Town.Dont try to call or email us !1Times Supermarket needs _ according to this advertisement.A managers only B accountants onlyC office secretaries only D both office secretaries and accountants2If Sam gets the job as an office secretary or an accountant in Times Supermarket, _.A he will get a lower payB he neednt pay for three mealsC he will have chances to be trainedD he will have to interview the manager every day3Which of the following is NOT necessary for job applicants(求职者)?A Much experience. B Good EnglishC Good personalities D Educational backgrounds.4To have a face-to-face interview with Jeff Smith, you can get there _.A at 8:45 a.m. on Sunday B at 5:00 p.m. on SaturdayC at 9:15 a.m. on Monday D at 5:30 p.m. on Tuesday5How many ways are there for job applicants to contact Jeff Smith?A One. B Two. C Three. D Four.【解析】试题分析:本文是时代超市的一则招聘广告:招聘办公室秘书,要求大学毕业,好的汉语和英语水平,和蔼、快乐、自信并用交流能力;招聘会计:专科毕业,会计证,仔细有耐心并且要好的英语水平。并提供了面试的时间及地址等等。1D 细节理解题。题意:根据广告内容,时代超市需要什么?A. managers only只要经理;B. accountants only只要会计;C. office secretaries only只要秘书;D. both office secretaries and accountants要办公室秘书和会计。由广告第一句:Office secretaries and accountants needed. Experience preferred but not necessary.可知要招聘秘书和会计,故选D。2C 细节理解题。题意:如果萨姆得到了在时代超市当办公室秘书或是会计的工作,会怎样?A. he will get a lower pay他会获得较低的工资;B. he neednt pay for three meals他三餐不用付钱;C. he will have chances to be trained他会得到培训的机会;D. he will have to intervi
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025布艺产品研发、生产、销售及品牌授权合同
- 2025年金属氧化物买卖合同书样本
- 2025版新型消费金融借款利息调整协议
- 2025版高科技设施维护保养服务合同范本
- 2025年度土地租赁与买卖合同范本
- 2025版智能穿戴设备入股合伙协议书
- 贵州省思南县2025年上半年公开招聘城市协管员试题含答案分析
- 时尚搭配服装赛事方案
- 身体符号化空间-洞察及研究
- 2025年审计师初级面试核心题及答案
- 《中国金融学》课件 第0章 绪论-课件
- 电力系统调度运行继电人员继电保护竞赛试题及答案汇编
- 电力行业防汛应急预案演练脚本(2篇)
- 2025 耳鼻喉科鼻息肉术后换药查房操作课件
- 【高三】【数学】2025【秋】开学第一课:为梦想飞翔(课件)
- 航空航天检测技术
- 初级魔方社团课件
- 储油储气项目社会稳定风险评估报告
- 《RWA 技术规范》标准草案
- 庭院围墙整治方案(3篇)
- 2025年高考物理真题完全解读(广西卷)
评论
0/150
提交评论