已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
教学资料范本重庆市2019中考英语课本一轮聚焦夯练七上Units6_9人教新目标版编 辑:_时 间:_七上Units6-9一、阅读理解。阅读下列短文,根据短文内容选择最佳答案。My kids and I were heading into the supermarket over the weekend. On the way, we spotted a man holding a piece of paper that said, “Lost my job. Family to feed.”In the store, I asked each of my kids to pick something they thought our “friend” there would appreciate. They got apples, a sandwich and a bottle of juice. Then my 17-year-old suggested giving him a gift card. I thought about it. We were low on cash ourselves, but well, sometimes giving from our need instead of our abundance(充裕) is just what we need to do! All the kids declared(宣称) something they could do away with for the week.When we handed him the bag of food, he lit up and thanked us with watery eyes. When I handed him the gift card, saying he could use it for whatever his family might need, he burst into tears.This has been a wonderful experience for our family. For days the kids have been looking for others we can help! Things would have played out so differently if I had simply said, “No, we really dont have money to give more.” Stepping out not only helped a brother in need, it also gave my kids the _ taste of helping others. Itll go a long way with them.1.From the passage, what is TRUE about the writers family? A. There were two children in her family.B. They lived a rich and generous life.C. They helped the poor man at last.D. They didnt have any money to help others.2.What does the underlined word “it” in Paragraph 3 mean?A. giving him some foodB. giving from our abundanceC. giving him a postcardD. giving from our need3.Which is the right order of what happened in the story?a. The man was grateful with tears.b. Each child picked some food for the man in the store.c. A poor man lost his job and asked people for help.d. All kids did away with something and gave him a gift card.e. They saw the poor man outside the supermarket and took pity on him.A. c-e-d-b-aB. c-e-b-d-aC. e-c-d-b-aD. e-c-b-d-a 4.The best word could be filled in the blank in Paragraph 5 should be _.A. sweetB. terribleC. tiring D. hopeless5.What can we infer(推测) from the last paragraph?A. They had helped many people before offering this poor man help.B. They will try their best to help more people in the future.C. If mother had said NO, the kids would have helped in a different way.D. They wont help more people because they cant afford to do so.参考答案15、CDBAB二、单项选择。1. More and more young people go skating _B_ winter. (20xx,北京) A. at B. in C. on D. to2. I have the _D_ of reading before sleeping. It has been part of my life. (20xx,温州)A. courage B. chanceC. spirit D. habit3. “It depends on my _B_ decision. ” the mother said and looked at her two sons. (20xx,甘肃联考) A. children B. childrens C. child D. childs4. Could you pass me some _B_? I am thirsty. (20xx,百色)A. noodles B. water C. apples D. rice5. As soon as I heard the news that I passed the driving test, I felt _B_ at once. (20xx,德州)A. angry B. relaxed C. afraid D. nervous6. Today is my cousins _A_ birthday. I am going to his birthday party tonight. (20xx,齐齐哈尔改编)A. nineteenth B. the nineteenthC. nineteen D. the nineteen7. Robert is _A_ so that he even has no time to stay with his children at weekends. (20xx,温州)A. busy B. smart C. serious D. pleased8. (导学号:22604002)Fruit is good for health, so I often have breakfast with one _C_(20xx,青岛)A. candy B. cake C. banana D. hamburger9. My little brother didnt go to bed until he finished _B_ his homework last night. (20xx,邵阳改编)A. do B. doing C. to do D. does10. Im afraid I cant do well in the game. _D_. Its just for fun. (20xx,安徽)A. Sounds good B. What a pityC. Thank you D. Take it easy三、完形填空。 1 the huge amount of rubbish in the worlds oceans. When he returned to Australia, he 2 to do something about it. 3 called “Clean Up Sydney Harbour.” On Sunday, January 8, 1989, more than 40,000 volunteers came out to 4 away rubbish. The next year, Kierman made the clean-up a national event. It was a huge 5 . Across Australia, about 300,000 people spent the day improving their local 6 . Since then, “Clean Up Australia” has got 7 every year. In 20xx, for example,800,000 people cleaned up almost 15,000 tons of rubbish from Australias beaches, parks and streets. Kierman was 8 with the success of his project. In 20xx, he started an even bigger program. With the 9 of the United Nations Environment Program, he introduced “Clean Up the World”“Clean Up the World” has grown10 and his wonderful idea has now spread from one city to the whole world. ( )1. A. save B. collect C. notice D. produce ( )2. A. refused B. decided C. pretended D. stopped ( )( )4. A. clear B. send C. turn D. give ( )5. A. problem B. success C. surprise D. failure ( )6. A. culture B. project C. government D. environment ( )7. A. older B. smaller C. bigger D. faster ( )8. A. happy B. angry C. disappointed D. concerned ( )9. A. need B. help C. hope D. action ( )10. A. loudly B. gently C. rapidly D. busily 【答案】1-5 C B D A B 6-10 D C A B C四、任务型阅读。Space vegetables are healthy food. They are grown from seeds(种子) that have been taken to space and brought back to the earth. They are affected by the radiation(辐射) and low gravity in space. When they are brought back to the earth, these seeds produce vegetables that are bigger and healthier than normal vegetables. However, some people worry about eating space vegetables. They think that space vegetables might not be good for us and could make us get sick because of the radiation in space. However, people should not be frightened because space vegetables are very healthy.Here are some facts that you should know about space vegetables.Space vegetables are grown from seeds that are carefully chosen. When seeds are brought back from space, they are tested to make sure that they will be safe to eat.Space vegetables are better for you than normal vegetables. For example, space tomatoes stay fresh for twenty days, which is one week longer than normal tomatoes.Unlike genetically modified(转基因的) food, space vegetables have not been genetically changed. This means that no new genes are put into the vegetables. Therefore, there are no dangers of eating something unknown.1. Which factors(因素) affect space vegetables in space?_2. Why do some people think space vegetables could get them sick?_3. Are space vegetables safe to eat?_4. How long can space tomatoes stay fresh?_5. Whats the difference between genetically modified food and space vegetables?_【主旨大意】本文是一篇说明文。介绍了一种健康的蔬菜太空蔬菜,它比普通的蔬菜更大更健康。太空蔬菜来自精心挑选的种子,它们的种子被带到太空然后再带回地球。当它们被带回地球时,它们会被检测以确保它们能安全放心地吃。太空蔬菜的保鲜期也很长,它不含新基因,因此可以放心食用。1. The radiation and low gravity.【解析】细节理解题。题干意为:太空里的哪些因素影响了太空蔬菜?根据文章第一段第三句“They are affected by the radiation(辐射) and low gravity in space.”可知答案。2. Because of the radiation in space.【解析】细节理解题。题干意为:为什么人们认为太空蔬菜会使他们生病?根据文章第一段第六句“They think that space vegetables might not be good for us and could make us get sick because of the radiation in space.”可知因为太空里有辐射,因此人们认为太空蔬菜使他们生病。3. Yes, they are.【解析】细节理解题。题干意为:太空蔬菜可以安全食用吗?根据文章第一段最后一句“However, people should not be frightened because space vegetables are very healthy.”可知答案是肯定的。4. (They stay fresh) For twenty days.【解析】细节理解题。题干意为:太空西红柿可以保鲜多久?根据文章第四段第二句“For example, space tomatoes stay fresh for twenty days.”可知太空西红柿的保鲜期是20天。5.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025-2030绿色建筑行业政策环境与市场前景预测研究报告
- 2025-2030绿色建筑政策对节能窗行业影响及投资方向分析报告
- 2025-2030绿色建筑产业发展趋势与可持续投资战略分析
- 2025-2030绿色化工产业市场现状供需分析及投资效益评估规划研究报告
- 2025-2030绿氢电解槽技术路线选择与成本预测
- 2025-2030综合能源系统多能互补投融资模式
- 2025-2030细胞治疗产品质量控制标准与临床应用规范进展
- 2025-2030纳米药物递送系统技术创新与投资回报预测报告
- 2025-2030纳米毒理学风险评估框架构建与工程纳米材料监管报告
- 2025-2030纳米材料在医疗领域应用与安全性评估报告
- 新版中国食物成分表
- 宁夏绿电园区方案
- 院感护理概述课件
- 挂靠工程合同协议书参考(通用)
- 河道保洁服务投标方案(技术标)
- 联通接入网专业知识考试题库(500题)
- 河北省医疗保险诊疗项目目录
- GB/T 845-2017十字槽盘头自攻螺钉
- GB/T 34906-2017致密油地质评价方法
- 经断前后诸症课件
- 北京高考英语阅读题七选五(附解析)
评论
0/150
提交评论