




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
module 4 music born in america高考试卷分块专练.阅读理解a(2018宁夏银川市重点中学高三模拟)belgium is the land of music festivals. there are rock, pop, world, electronic music festivals and more, so youre sure to find a festival that suits your taste.groezrockgroezrock could be considered the opener of the festival season in belgium. this festival grew from a small event to an international festival that had 33,000 visitors in 2016. if youre into the harder stuff (东西), this is where you need to go.when? april 2930, 2017. where? meerhout. music? punk, emo, ska and rock in all its variations. free? no.sfinks mixedsfinks is a world music festival that focuses on bringing culture together. there are also plenty of things to do besides watching the performances. good to know for families: sfinks is a kidfriendly festival, with workshops, storytelling and performances aimed at children.when? july 2730, 2017.where? boechout.music? world.free? the festival is free; the camping is not.graspop metal meetingif groezrock doesnt seem rough enough to you, graspop metal meeting might. as the name says, this festival is all about metal, rock and punk. in 2016 the festival received 140,000 visitors who came to watch the more than 100 bands performing.when? june 1618, 2017. where? dessel. music? metal. free? no.genk on stagegenk on stage is a pop musical with not only a lot of belgian artists, but also some international names. 80,000 people attended genk on stage in 2016.when? june 2325, 2017. where? genk. music? pop. free? yes.语篇解读:本文是一篇应用文。作者推介了比利时几个重要的音乐节。1which may kick off (开始) the festival season in belgium?agroezrock.bsfinks mixed.cgraspop metal meeting. dgenk on stage.解析:选a细节理解题。根据groezrock部分中的“groezrock could be considered the opener of the festival season in belgium.”可知,groezrock拉开了比利时音乐节的序幕。2what do we know about sfinks mixed?ait enjoys worldwide popularity.bits mainly targeted at kids.cit combines fun with culture.dit features certain types of music.解析:选c细节理解题。根据sfinks mixed部分中的“sfinks is a world music festival that focuses on bringing culture together. there are also plenty of things to do .”可知,该音乐节将娱乐和文化结合在一起。3where are crazy metal music enthusiasts most likely to go?ameerhout. bboechout.cgenk. ddessel.解析:选d推理判断题。根据graspop metal meeting部分中的“if groezrock doesnt seem rough enough to you, graspop metal meeting might.”“this festival is all about metal, rock and punk”可知,对于狂热的金属乐爱好者,graspop metal meeting可能更适合他们;再结合下文的“where? dessel.”可知举办地是dessel,故选d。b(2018陕西省西安八校高三联考)my elder brother steve gave me important lessons in values that helped me grow into an adult after our father died when i was six.for instance, steve taught me to face the results of my behavior. once when i returned in tears from a saturday baseball game, steve took time to ask me what had happened. when i explained that my baseball had broken mrs. holts basement window, steve encouraged me to confess to it. after all, i should have been playing in the park and not in the path between buildings. although my knees knocked as i explained to mrs. holt, i offered to pay for the window if she would return my ball. i also learned from steve that personal property (财产) is a sacred thing. after i found a shiny silver pen in my fifthgrade classroom, i wanted to keep it, but steve explained that it might be important to someone else. i returned the pen to my teacher, mrs. davids, and she praised me.yet of all the instructions steve gave me, his respect for life is the most vivid in my mind. when i was twelve, i killed an old brown sparrow in the yard with a bb gun. excited with my accuracy, i screamed to steve to come from the house to take a look. i shall never forget the way he stood for a long moment and stared at the bird on the ground. then in a dead, quiet voice, he asked, “did it hurt you first, mark?” i didnt know what to answer. he continued with his eyes firm, “the only time you should even think of hurting a living thing is whether it hurts you first. and then you think a long, long time.” i really felt terrible then, but that moment stands out as the most important lesson my brother taught me.语篇解读:本文是一篇记叙文,介绍了“我”的哥哥陪伴“我”成长的经历:他鼓励“我”勇于承担打碎窗户的责任;向老师送回捡到的钢笔;他还教育“我”尊重生命。4what does the underlined word “confess” in paragraph 2 mean?acover. badmit.cdeny. dagree.解析:选b词义猜测题。根据画线词前面的“when i explained that my baseball had broken mrs. holts basement window, steve encouraged me to”和下文内容可知,“我”玩棒球时打碎了holt夫人家的窗户,哥哥鼓励“我”向holt夫人承认错误。据此可以判断,画线词意为“承认”,故b项正确。5how did the author feel when he faced mrs. holt?ahe was unwilling.bhe felt frightened.che appeared challenging.dhe was lighthearted.解析:选b细节理解题。根据第二段的“although my knees knocked as i explained to mrs. holt, i offered to pay for the window if she would return my ball.”可知,“我”在向holt夫人解释情况时双腿打颤。据此可知“我”很害怕,故b项正确。6which was the most important lesson the author learned from his brother?acare for the property of others.bthe value of honesty.cresponsibility for ones actions.drespect for living things.解析:选d细节理解题。根据最后一段的第一句可知,在所有的教育中,最令“我”难忘的是哥哥对生命的尊重,故d项正确。7what technique does the author mainly use to organize the text?atime order. bcause and effect.cexamples. dlogical reasoning.解析:选c写作手法题。通读第二段可知,文章列举了哥哥鼓励“我”勇于承担打碎窗户的责任、向老师送回捡到的钢笔这两件事,说明哥哥教育“我”要对自己的行为负责;通读第三段可知,哥哥教育“我”要尊重生命。据此可以判断,本文通过举例法组织全文,故c项正确。c(2018成都市高中毕业班诊断性检测)wouldnt it be wonderful to travel to a foreign country without having to worry about the headache of communicating in a different language?in a recent article from the wall street journal, technology policy expert alec ross argued that, within a decade or so, well be able to communicate with one another via small earpieces with builtin microphones. thats because technological progress is extremely rapid. its only a matter of time. indeed, some parents are so convinced that this technology is imminent that theyre wondering if their kids should even learn a second language.its true that an increase in the quantity and accuracy of the data loaded into computers will make them cleverer at translating “no es bueno dormir mucho” as “its not good to sleep too much”. replacing a word with its equivalent (对应词) in the target language is actually the “easy part” of a translators job. but even this seems to be a discouraging task for computers.its so difficult for computers because translation doesnt or shouldnt involve simply translating words, sentences or paragraphs. rather, its about translating meaning.and in order to infer meaning from a specific expression, humans have to interpret a mass of information at the same time.think about all the related clues that go into understanding an expression: volume, gesture, situation, and even your culture.all are likely to convey as much meaning as the words you use.therefore, we should be very skeptical of a machine that is unable to interpret the world around us. if people from different cultures can offend each other without realizing it, how can we expect a machine to do better? unless engineers actually find a way to breathe a soul into a computer, undoubtedly when it comes to conveying and interpreting meaning using a natural language, a machine will never fully take our place.语篇解读:技术专家说随着技术的进步,即时翻译机器将在十年左右在市场上出现。但是,由于翻译包括很多方面,因此电脑翻译不会精确,也不会完全取代人类的翻译。8what does the underlined word “imminent” in paragraph 2 probably mean?aready. bapproaching.chelpful. dadvanced.解析:选b词义猜测题。根据画线词所在句的前一句“its only a matter of time.”并结合第二段的第一句可知,这种产品在十年左右会在市场上出现,再结合画线词后的“that theyre wondering if their kids should even learn a second language”可以判断,这种产品即将出现,家长们在考虑他们的孩子是否要学习一门外语。据此可知,画线词意为“即将发生的,临近的”,故b项正确。9why is it hard for computers to replace a word with its equivalent?atheir data is not adequate enough.bthe real meaning of words can vary.ctheir accuracy needs big improvement.da soul hasnt been breathed in them.解析:选b细节理解题。根据第四段的“its so difficult for computers because translation doesnt or shouldnt . paragraphs.”并结合第五段的内容可知,由于一个词的意思可能有很多,电脑难以用某个对应词代替这个词,故b项正确。10what view does the author hold about translation?aproper translation can be tough for humans.bslight distinctions matter little in translation.csome machines will interpret our world properly.dcultures deserve more attention than words used.解析:选a推理判断题。根据最后一段的“if people from different cultures can offend each other without realizing it, how can we expect a machine to do better?”可知,来自不同文化背景的人会互相冒犯却没有意识到;据此可以判断,由于文化背景不同,正确的翻译对于人来讲是很困难的,故a项正确。11what is the best title for the text?aan experts precise predictionbthe complexity of translationcwho will be a better translatordwill language barrier actually fall解析:选d标题归纳题。通读全文可知,本文主要介绍了未来的一种即时翻译机器,但是同时提出由于语言中有许多对应词,这种机器无法精确翻译,另外因为文化背景的不同,有时人们自己也无法精确地翻译。据此可以判断,作者旨在说明在将来能否消除语言障碍,故d项为最佳标题。d(2018沈阳市高中三年级教学质检)youll probably never go to mars or sing on the stage with the rolling stones. but if virtual reality (vr) ever lives up to its promise, you might be able to do all these things and many more without even leaving your home. unlike real reality, virtual reality means simulating (模仿) bits of our world. apart from games and entertainment, its long been used for training airline pilots and surgeons and for helping scientists to figure out complex problems such as the structure of protein molecules. then how does it work?close your eyes and think of virtual reality and you probably picture something like this: a man wearing a wraparound headset and data gloves wired into a powerful workstation or supercomputer. what distinguishes vr from an ordinary computer experience is the nature of the input and output. where an ordinary computer uses things like a keyboard, mouse, or speech recognition for input, vr uses sensors that detect how your body is moving. and where a pc displays output on a screen, vr uses two screens (one for each eye), surroundsound speakers, and maybe some forms of touch and body feedback as well.vr has been routinely used by scientists, doctors, dentists, engineers, architects, archaeologists, and the military for about the last 30 years. difficult and dangerous jobs are hard to train for. how can you safely practice taking a trip to space, making a parachute jump, or carrying out brain surgery? all these things are obvious candidates for virtual reality applications.like any technology, virtual reality has both good and bad points. critics always raise the risk that people may be addicted to alternative realities to the point of ignoring their realworld lives but that criticism has been leveled at everything from radio and tv to computer games and the internet. like many technologies, vr takes little or nothing away from the real world: you dont have to use it if you dont want to.语篇解读:本文是一篇科普说明文,介绍了“虚拟现实”的工作原理、在不同领域的应用以及人们对这一技术的评价。12what equipment do we need for virtual reality?aa keyboard, a headset and a supercomputer.ba headset, data gloves and a supercomputer.ca headset, data gloves and a speech recognition.da keyboard, a mouse and a speech recognition.解析:选b细节理解题。根据第二段第一句中的“you probably picture something like this: a man . workstation or supercomputer”可知“虚拟现实”所需要的硬件设备有耳机、数据手套和超级电脑,故b项正确。13what is paragraph 3 mainly about?athe advantages of virtual reality.bthe influences of virtual reality.cthe importance of virtual reality.dthe applications of virtual reality.解析:选d段落大意题。通读第三段可知,第三段最后一句“all these things are obvious candidates for virtual reality applications.”为该段的主题句,据此可知,该段主要介绍了“虚拟现实”在各个领域的应用,故d项正确。14what is the writers attitude towards vr?acautious. bappreciative.cdoubtful. duninterested.解析:选b观点态度题。本文第一段介绍了“虚拟现实”的作用;第三段介绍了“虚拟现实”在各个领域的应用;文章最后一句给出了作者的观点:正如许多技术一样,“虚拟现实”不会从现实世界中带走什么,如果你不想用可以不用。据此可知,作者对“虚拟现实”是欣赏的,故b项正确。15according to the passage, virtual reality means _.aexperiencing things that dont really existbcreating something that doesnt existcimagining beautiful things in our minddcloning something that has died out解析:选a细节理解题。根据第一段尤其是第三句“unlike real reality, virtual reality means simulating (模仿) bits of our world.”可知,“虚拟现实”是一种可以让人们体验到不存在的事物的技术,故a项正确。.阅读七选五(2018宁夏银川市重点中学高三模拟)coming facetoface with your inadequacies (缺点) can be painful, to say the least. _1_ it even makes you question yourself. your kneejerk reaction may be to get defensive or even dismiss the critique entirely. but handling negative feedback with grace will not only make you look gracious, but it could ultimately help you grow as a person. heres how to do it.be objective about the criticismbefore you jump to conclusions and begin to challenge the other persons opinion, take a step back and look at it objectively.next time you get a bad review, dont immediately allow your emotions to get the better of you, but rather, take a moment to consider whether the criticism is at all accurate. _2_avoid unnecessary conflictif you decide that the point is valid, it may be hard to take. in your discomfort, you may feel the urge to criticize the other person angrily and defend yourself. _3_be open to the idea of change_4_ and it may be because of a concept called “cognitive dissonance” that can prevent us from changing even when thats
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年摄影基础考试试题及答案
- 银行总行考试真题及答案
- 建设项目风险评估方案
- 保障性住房消防安全教育与居民意识提升策略
- 2025国家电投集团陕西公司招聘(11人)考前自测高频考点模拟试题及答案详解(名师系列)
- 煤炭技校考试题目及答案
- Quisqualate-CoA-Quisqualate-coenzyme-A-生命科学试剂-MCE
- 2025年启东美术教师真题及答案
- 2025安徽合肥市骨科医院招聘41人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(考点梳理)
- 建设工程施工质量保证与技术审查方案
- 礼品售后服务承诺书
- 音乐治疗和心理剧演出你内心的音乐
- 液塑限自动计算程序
- 村卫生室药品管理制度
- 掩耳盗铃儿童故事绘本PPT
- CIED植入围手术期抗凝治疗
- 现代医学实验动物科学和比较医学研究
- 《发现雕塑之美》第4课时《加法与减法的艺术》
- 澳门立法会间接选举制度及其实践
- 1-5年级英语单词
- GA 1551.3-2019石油石化系统治安反恐防范要求第3部分:成品油和天然气销售企业
评论
0/150
提交评论