高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games单元检测(含解析)新人教版必修2.doc_第1页
高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games单元检测(含解析)新人教版必修2.doc_第2页
高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games单元检测(含解析)新人教版必修2.doc_第3页
高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games单元检测(含解析)新人教版必修2.doc_第4页
高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games单元检测(含解析)新人教版必修2.doc_第5页
免费预览已结束,剩余11页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 2 the olympic games单元检测卷第一部分 听力(满分30分)(略)第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。atodays flight time tableflight no.departurearrivalfromtostopca90707:4512:10beijingmoscowchengduca98101:5818:35beijingnew yorkshanghaica15810:2023:10beijinglondonchengduca14911:3522:10beijingsydneyhong kongca92312:3517:10beijingmoscow/ca16713:1502:40beijingpairsmoscowca14715:5510:15beijingsydneyguangzhouca94917:2507:35beijingpairsshanghaica17319:2001:50beijingmoscowurumqica93721:2508:10beijinglondonhong kong(departureleave)1. you can take flight_ if you plan to go to australia.a. ca923b. ca158c. ca167d. ca1472. if you go tofrance, you should stay in _ on the way.a. hong kongb. shanghaic. urumqid. chengdu3. it will take you _ to reachenglandif you stop inhong kong.a. nine hours and twentyb. twelve hours and fiftyc. ten hours and thirty-fived. ten hours and forty-fivebif you could have one superpower, what would it be? dreaming about whether you would want to read minds, see through walls, or have superhuman strength may sound silly, but it actually gets to the heart of what really matters in your life. every day in our work, we are inspired by the people we meet doing extraordinary things to improve the world.they have a different kind of superpower that all of us possess: the power to make a difference in the lives of others.were not saying that everyone needs to contribute their lives to the poor. your lives are busy enough doing homework, playing sports, making friends, seeking after your dreams. but we do think that you can live a more powerful life when you devote some of your time and energy to something much larger than yourself. find an issue you are interested in and learn more. volunteer or, if you can, contribute a little money to a cause. whatever you do, dont be a bystander. get involved. you may have the opportunity to make your biggest difference when youre older. but why not start now?our own experience working together on health, development, and energy the last twenty years has been one of the most rewarding parts of our lives. it has changed who we are and continues to fuel our optimism about how much the lives of the poorest people will improve in the years ahead.4. what does the underlined part in paragraph 2 refer to?a. your life style.b. your life value.c. your trouble in life.d. your life experience.5. why does the author say they are inspired every day?a. they possess different kinds of superpowers.b. they have got the power to change the world.c. some people around them are making the world better.d. there are many powerful people in their life and work.6. what does the author stress in paragraph 5?a. learning more and contributing more to a cause.b. rising above self and acting to help others.c. working hard to get a bigger opportunity.d. trying your best to help the poor.7. what can be inferred from the last paragraph?a. the author believes the lives of the poorest will get better.b. much more progress will be made in the near future.c. the work on health is the most valuable experience.d. peoples efforts have been materially rewarded. cfive years ago, when i taught art at a school in seattle, i used tinkertoys as a test at the beginning of a term to find out something about my students. i put a small set of tinkertoys in front of each student, and said:make something out of the tinkertoys. you have 45 minutes today - and 45minutes each day for the rest of the week. a few students hesitated to start. they waited to see the rest of the class would do. several others checked the instructions and made something according to one of the model plans provided. another group built something out of their own imaginations. once i had a boy who worked experimentally with tinkertoys in his free time. his constructions filled a shelf in the art classroom and a good part of his bedroom at home. i was delighted at the presence of such a student. here was an exceptionally creative mind at work. his presence meant that i had an unexpected teaching assistant in class whose creativity would infect(感染) other students. encouraging this kind of thinking has a downside. i ran the risk of losing those students who had a different style of thinking. without fail one would declare, but im just not creative. do you dream at night when youre asleep? oh, sure. so tell me one of your most interesting dreams. the student would tell something wildly imaginative. flying in the sky or in a time machine or growing three heads. thats pretty creative. who does that for you? nobody. i do it. really-at night, when youre asleep? sure. try doing it in the daytime, in class, okay?8. the teacher used tinkertoys in class in order to _?a. know more about the students. b. make the lessons more exciting. c. raise the students interest in art. d. teach the students about toy design.9. what do we know about the boy mentioned in paragraph 3?a. he liked to help his teacher. b. he preferred to study alone. c. he was active in class. d. he was imaginative.10. what does the underlined word downside in paragraph 4 probably mean?a. mistake. b. drawback. c. difficulty. d. burden.11. why did the teacher ask the students to talk about their dreams? a. to help them to see their creativity. b. to find out about their sleeping habits. c. to help them to improve their memory.d. to find out about their ways of thinking.dthe american literature is from the romanticism to the realism.the american romanticism began from the end of 18th century to the outbreak of the civil war, which is also called the american renaissance. the period is as well as the time of american westward expansion. during the period, there were lots of workforces crowding to the cities, which promoted the industry. the people found that they need their-own literature to record their experiences. so the romanticism flourished(繁荣).the romanticism in american literature focuses on imagination and emotional factors. the american writers paid more attentions to the free expression of feelings and the characters inner world. during the romantic period, there were many writers: philip freneau, william cullen bryant and so on.the realism in american literature was from 1865 to 1914, and it takes on the american spirit, especially in american stories. the realism against the romanticism, advocates the people to come down to the earth and get rid of daydreams.during the 50 years from the civil war to the wwi, the america had experienced a great change on many aspects, such as the politics, economy, culture and religion. it had changed the nature and the idea of the american society. the writers of new age didnt agree with the romanticism of the old age. they were interested in real life and wanted to explain everything relating to the real life, which is to claim the objective reality, to get rid of idealism and romanticism.there were 3 main writers at that time: william peanoweils, henry james and mark twain. their writings represented the american native customs with their deep rural styles, which uncovered the peoples inner life.12. what does the passage talk about?a. the american romanticism.b. the history of america.c. the civil war of america.d. the american literature.13. what does “it” in para4 refers to?a. the realism in american literature.b. the american literature.c. the period from 1865-1914.d. the american spirit.14. the representatives of realism are the following except_.a. william cullen bryantb. william peanoweilsc. henry jamesd. mark twain15. from the text, we can learn that _.a. the two styles of american literature have the same theme.b. the romanticism focuses more on peoples inner feelings.c. the realism encourages people to daydream.d. the realism flourished earlier than the romanticism.第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。five secrets to living a sunshine lifedont avoid or ignore negativity.in order to conquer and overcome the negativity, it must be acknowledged. you are in control of your environment and if these negative situations keep making an appearance, its up to you to handle them.take care of yourself and your needs.in order to live a powerful and meaningful life, you must love yourself. 16 and this will be reflected in your thoughts and emotional state of mind. love yourself fully in order to love others fully. 17 determine what is worth your time and effort and what is not. if situations are bad and beyond repair, its time to let go. are there relationships or friendships that remain damaged but you know are worth the time? 18 do what you can to find love in situations where it may have been absent in the past.give.zx*x&kgive our time, energy, love and sometimes money to others. 19 so if you can, dont hesitate to do it.focus on things that make us smile, laugh and feel good.this one is pretty simple. 20 that is, do more of what makes you happy! i truly believe happiness may not come as easily as we wish. in order to go through work and boring responsibilities, we have to actively pursue and engage in beautiful acts of love and kindness. so lets have a try.a. just do more of it.b. fix them and find peace.c. always put yourself first.d. mend whats broken or get rid of it.e. determine what is important to you.f. mind your actions and how you live each day.g. everything we put out into the world comes back to us.第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面的短文,从短文后各题所给的a、b、c和d四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。when i entered berkeley,i hoped to earn a scholarship. having been a straighta student,i believed i could 21 tough subjects and really learn something. one such course was world literature given by professor jayne. i was extremely interested in the ideas he 22 in class.when i took the first exam,i was 23 to find a 77,cplus,on my test paper, 24 english was my best subject. i went to professor jayne,who listened to my arguments but remained 25 .i decided to try harder,although i didnt know what that 26 because school had always been easy for me. i read the books more carefully,but got another 77.again,i 27 with professor jayne. again,he listened patiently but wouldnt change his 28 .one more test before the final exam. one more 29 to improve my grade. so i redoubled my efforts and,for the first time, 30 the meaning of the word “thorough”but my 31 did no good and everything 32 as before.the last hurdle (障碍) was the final. no matter what 33 i got,it wouldnt cancel three cpluses. i might as well kiss the 34 goodbye.i stopped working hard. i felt i knew the course material as well as i ever would. the night before the final,i even 35 myself to a movie. the next day i decided for once id have 36 with a test.a week later,i was surprised to find i got an ai hurried into professor jaynes office. he 37 to be expecting me. “if i gave you the a as you 38 ,you wouldnt continue to work as hard.”i stared at him, 39 that his analysis and strategy (策略) were correct. i had worked my head 40 ,as i had never done before.zx.xk*i was speechless when my course grade arrived:aplus. it was the only aplus given. the next year i received my scholarship. ive always remembered professor jaynes lesson:you alone must set your own standard of excellence.21a. takebdiscussccoverdget22a. soughtbpresentedcexchangeddobtained23a. shockedbworriedcscareddanxious24a. butbsocfordor25a. unchangedbunpleasantcunfriendlydunmoved26a. reflectedbmeantcimproveddaffected27a. quarreledbarguedcbargaineddchatted28a. attitudebmindcplandview29a. choicebstepcchancedmeasure30a. memorizedbconsideredcaccepteddlearned31a. ambitionbconfidenceceffortdmethod32a. stayedbwentcworkeddchanged33a. gradebanswerclessondcomment34a. scholarshipbcoursecdegreedsubject35a. helpedbfavoredctreateddrelaxed36a. funbluckcproblemsdtricks37a. happenedbprovedcpretendeddseemed38a. valuedbimaginedcexpecteddwelcomed39a. rememberingbguessingcsupposingdrealizing40a. outbovercondoff第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。the moment jane, just nine months old, saw another baby fall, tears came into her own eyes and she crawled (爬) off to her mother 41(comfort) as though it was she who had been hurt. and 15-month-old michael went to get his own teddy bear for his crying friend. 42of the above acts of sympathy and caring were observed by scientists. they have found that babies feel sympathy even before they 43(full) realize that they exist apart from other people. even 44(month) after birth, babies react to a pain in others as if it 45(be) their own, crying when they see another childs tears. 46about one year old, they start to realize the pain is not their own but someone elses. in a study, for example, a one-year-old brought his own mother over to comfort a crying friend, 47(ignore) the friends mother, 48was also in the room. this confusion is seen too when one-year-old babies imitate (模仿) the pain of someone else, possibly to 49(well) understand how they are feeling. for example, if another baby hurts her fingers, a one-year-old might put her fingers in her mouth to see if she hurts, too. on seeing his mother cry, one baby wiped his own eyes, 50there were no tears in his eyes.第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题l分,满分10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。last summer i went to london for a holidayi spend just a week therewhile i was staying there,i visited much places of interest but had lots of friendly talks with all kinds of peoplei found a very interested thing thereone of my chinese friend living in london has told me that many english families doesnt like to buying new television setsthere are many shops where can lend people tv setsthe shops often filled with a great many peoplehere they can borrow a set very easy,and it costs them only a little moneythen it can be taken home and used for long第二节 书面表达(满分25分)假设你是新华中学的高三毕业生李华,刚刚参加完高考,最近听说美籍华人李响将出资帮助贫困大学生。请你根据以下要点提示写一封贫困资助申请信。1.个人情况介绍;2.申请资助原因(家庭困难等情况);3.资助款的使用及今后打算。注意:1.词数100左右(开头已给出,不计入总词数);2.可适当增加细节, 以使行文连贯。dear mr. li xiang,im glad to hear that you will help those who lack money in going to college. im writing to apply for it._looking forward to your reply.yours sincerely,li hua第二部分 阅读理解第一节a【语篇解读】根据题目todays flight time table可知,这是今天的航班信息列表。1. d【解析】细节理解题。根据表中航班ca147信息可知,此航班由中国北京飞往澳大利亚的悉尼。故选d。程为10小时45分钟。故选d。b【文章大意】本文以虚拟语气的问句形式开头,鼓励人们奉献自己的一些时间和精力去帮助别人,那么穷人的生活将会变得更好。4. b 词义猜测题。此处是说,梦想着能读懂别人心思,看穿墙,或者拥有超能力,这些可能听起来很荒唐,但是实际上它是你生活的价值的核心。故选b。5. c 细节理解题。根据第三段every day in our work, we are inspired by the people we meet doing extraordinary things to improve the world.可知每天在我们的工作中,我们会受到一些人的鼓舞,他们在做一些特别的事情来改善世界。故选c。6. b 推理判断题。综合第五段内容可知,作者想要告诉我们,提升自己,行动起来帮助别人。故选b。7. a 推理判断题。根据最后一段最后一句可知,它已经改变了我们是谁,并将在以后的这些年里继续点燃我们对改善穷人生活的乐观情绪。故选a。c【语篇解读】本文属于记叙文,作者通过让学生拼装玩具发现并鼓励学生的创造性和想象力。8.a 【解析】推理判断题。根据文章第二段可知当我把拼装式玩具放在学生面前的时候,有些学生犹豫着在等着看别人如何行动,有一些学生查看了使用说明并根据模型做出了一些东西。而另外一些学生则根据本人的想象力做出了一些东西。通过观察我对不同的学生的性格有了不同的理解。故a正确。9.d 【解析】推理判断题。文章第三段第一句中提到的这个男孩在空闲时间拼装这些玩具,而且他的作品堆满了艺术教室的架子,家里的卧室里也有很多。第三段倒数第三句here was an exceptionally creative mind at work说明他是一个很有想象力和创造性的人。故d项正确。10.b 【解析】词义猜测题。根据划线单词后一句i ran the risk of losing those students who had a different style of thinking.可知我冒着失去那些有不同思维方式的学生的危险。说明我的这种教育方法也有不足之处。故划线词意为drawback缺点。故b正确。11.a 【解析】推理判断题。根据文章最后七段中的对话内容可知作者鼓励孩子们说出最有趣的、有创造性和想象力的梦,并鼓励他们在白天的课堂里把梦的内容做出来。作者这样做的目的就是为了让他们发现自己的创造性和想象力。故a正确。【语篇解读】文章主要讲述了从浪漫主义到现实主义的美国文学。of feelings and the characters inner world.”可知,浪漫主义文学更多地关注人物内心情感的表达。故选b。第二节【语篇解读】本文介绍了如何过上阳光生活的五个秘诀:正视负面事物、照顾好自己及满足自己的需求、修复遭破坏的关系并找到和平、给予别人、关注使人开心的事情。16. f文章上句“in order to live a powerful and meaningful life, you must love yourself”提到“你必须关爱自己”,f项说明了关爱自己的具体措施,能与上文衔接,故选f项。17. d下文具体叙述要修复已经破损的各种关系或去掉他们,故该空作为标题总结下文内容,应选d项。18. b上句提出疑问“是否有遭到破坏但值得花费时间的各种关系?”,b项叙述处理这些关系的方法,与上文吻合,故选b项。19. g上句提到“要将时间、精力、爱有时是钱给于别人”,g项表示“我们付出的一切最终都会得到回报的”,可以与上文衔接,故选g项。20. a下句“that is(也就是说)”说明后文是对该空的解释,a项“做更多的这种事”与下文意思相同,故选a项。第三部分语言知识运用 第一节 完形填空【语篇解读】本文讲述作者为了赢得奖学金,他不断努力但事与愿违,他屡次受挫,不明缘由,去和老师理论,老师终于告诉他原因。老师的做法和行动可谓用心良苦。21. atake subjects意思是“上某些的课”。22. bpresented意义是“传授”,he presented是修饰ideas的定语从句,意思是“他所传授的理论”。23. a文中说他的学习成绩总是得a,然而这次考试,他得的是cplus,所以他感到震惊,应选shocked。24. cfor表示原因。因为英语本来是他最好的科目,然而他的成绩却是cplus。25. d他与教授辩论,但教授无动于衷。26. b我不知道这是怎么一回事。27. b我又与教授辩论,此处的意思与上文arguments的意思一致。28. bmind指教授固有的思维方式;view指对事物的意见;attitude指对事物的态度;plan计划。29. c本段第一句意思是“在期末考试前还有一次测验”,所以他还有一次机会提高他的成绩。30. d他加倍努力学习,所以他第一次学习到了“thorough”这个词的意思。thorough意思是“完全的,深

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论