高考英语二轮复习 专题辅导与测试 第七周练(一)阅读理解板块练练速度.doc_第1页
高考英语二轮复习 专题辅导与测试 第七周练(一)阅读理解板块练练速度.doc_第2页
高考英语二轮复习 专题辅导与测试 第七周练(一)阅读理解板块练练速度.doc_第3页
高考英语二轮复习 专题辅导与测试 第七周练(一)阅读理解板块练练速度.doc_第4页
高考英语二轮复习 专题辅导与测试 第七周练(一)阅读理解板块练练速度.doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

第七周练(一)阅读理解板块练-练速度第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d四个选项中,选出最佳选项。a(2017太原一模)a good book is indeed the best friend of a person. the same goes for highprofile ceos of world recognized companies as well. lets have a look at the favorite books of some of the worldfamous ceos of the globe.apple ceo tim cook, competing against time by george stalk jr. and thomas m. houtthis book is based on 10 years of precious research done by the authors. it talks about how newer concepts of managing time in new product development, production and sales and distribution provide companies with the edge to succeed in this highly competitive world.microsoft ceo (former) bill gates, the catcher in the rye by j. d. salingera few themes explored in the novel are rebellion (叛逆), anxiety and confusion. it acknowledges that young people are a little confused, but can be smart about things and see things that adults dont really see. gates said,“i didnt actually read the catcher in the rye until i was 13, and ever since then ive said thats my favorite book.”oracle ceo larry ellison, napoleon by vincent croninthis book is considered by far the best biography ever written on the great general, napoleon bonaparte. ellison said,“its interesting to read about him for a couple of reasons: to see what one man of modest birth can do with his life, and to see how history can distort (歪曲) the truth entirely.”own ceo oprah winfrey, to kill a mockingbird by harper leethis book talks about how a little girl observes the people around her. winfrey said,“i read it in eighth or ninth grade, and i was trying to recommend the book to other kids. so it makes sense to me that now i have a book club, because i have been doing that probably since i read this book.”语篇解读:本文是一篇应用文。一本好书的确能成为一个人最好的朋友。这句名言对于全球知名公司的ceo来说也适用。让我们一起来看看这些世界闻名的ceo最爱读的书吧。21what is the theme of competing against time?ahow to increase production.bhow to promote efficiency.chow to enrich experience.dhow to save energy.解析:选b推理判断题。根据第二段中的“it talks about how newer concepts of managing time .provide companies with the edge to succeed in this highly competitive world.”可知,与时间赛跑这本书的主题是在新产品研发、生产、销售和分销方面的时间管理的更新的概念如何给公司提供在竞争激烈的世界里成功的优势。由此可推知,它的内容主要涉及如何提高效率。22which may be chosen by parents to learn about kids disobeying rules?acompeting against time.bthe catcher in the rye.cnapoleon.dto kill a mockingbird.解析:选b细节理解题。根据第三段中的“a few themes explored in the novel are rebellion (叛逆), anxiety and confusion. it acknowledges that young people .”可知,麦田里的守望者这本书是关于未成年人的叛逆、焦虑和迷茫的,因此父母如果想了解叛逆的孩子,可能会选择这本书。23who enjoys reading the life story of a great person?atim cook.bbill gates.clarry ellison. doprah winfrey.解析:选c细节理解题。根据第四段中的“this book is considered by far the best biography ever written on the great general, napoleon bonaparte.”可知,拿破仑传是关于伟人拿破仑的传记,它是拉里埃里森最喜欢的书,故选c。24what can be inferred from winfreys words?ashe loved reading when young.bshe read the book with other kids.cthe book has an influence on her career.dthe book is about a girls thoughts.解析:选c推理判断题。根据最后一段中的“so it makes sense to me that now i have a book club, because i have been doing that probably since i read this book.”可知,奥普拉温弗瑞最喜欢的杀死一只知更鸟促使她成立读书俱乐部,即这本书对她的事业有影响。b(2017郑州第一次质量预测)years ago, my wife and i volunteered at a homeless shelter in downtown los angeles, the us, preparing meals for thousands of people.i got to talk with one of the guys in line, albert.he said he liked my socks.“want to see mine?” he asked, lifting his leg.he was barefoot.he said he had been meaning to buy a pair but he hadnt got around to it. i felt a sinking feeling in my stomach.the next day, after work, i stopped at ross and filled up a cart with socks.i stuffed my trunk with them.that next morning, i set my alarm for 5 am.and drove over to santa monicas palisades park, which is a common destination for homeless people.i took one of the bags from my trunk.it was still dark out.i headed for a group of three men, standing around a tree, probably using it as a windbreaker.two were asleep under heavy blankets, and the third was digging through his collection.as i walked toward him, he watched me, perhaps questioning my motives.“i thought you guys might need some fresh new socks,” i said, handing him a pair.he looked confused at first but took them and said, “thank you.” i gave him two more pairs for his friends.i moved on.an hour later, i had given out all the socks.most people were sleeping, and i felt like santa.i knew that when they woke up they would find a very meaningful present.that was nine years ago.every week ill hand out as many socks as i can.if im on vacation or on a business trip for more than a week, i will bring a bag of socks with me and hand them out to the homeless on the streets in other states and countries.its extremely satisfying to operate “under the radar” to help make some peoples lives a little bit easier.part of me hopes to see albert out there one of these days, but even if i dont, i like to think one of the pairs will find him.25what caused the author to hand out socks to the homeless?aalberts desire to get free socks.bthe approach of christmas day.chis hard work at a homeless shelter.dthe conversation between him and albert.解析:选d细节理解题。根据第一段作者和流浪汉艾伯特的对话可知,作者和艾伯特的谈话激发了作者去买袜子送给无家可归的人。26which is true about the author according to the passage?ahe believed it felt good to help the homeless.bhe went to ross to buy a pair of socks for albert.che handed out socks to the homeless as christmas gifts.dhe was often questioned about why he gave out socks.解析:选a细节理解题。根据最后一段的第一句“its extremely satisfying to operate under the radar to help make some peoples lives a little bit easier.”可知,作者认为帮助那些无家可归的人感觉很好。27what could be the best title for the passage?asanta claus brings christmas giftsbkindness is rewarded with kindnesscevery sock helps make somebodys daydsocks are passed on from hand to hand解析:选c标题归纳题。通读全文并根据最后一段的第一句“its extremely satisfying .a little bit easier.”可推知,本文主要讲的是作者通过给无家可归的人送袜子来做慈善,以改善他人的生活的故事,故选c。make sb.s day表示“使某人非常高兴”。c(2017广州市普通高中毕业班综合测试一)bill gates recently predicted that online learning will make placebased colleges less significant, and five years from now, students will be able to find the best lectures in the world online.i applaud mr.gates.but whats taking us so long?as early as 1997, mit (麻省理工学院) decided to post videos of all university lectures online, for free, for all people.but today, how many students have you met who mastered advanced mathematics or nuclear physics from mit online videos? unfortunately, the answer is not many.the problem is the poor quality of online education websites and the experience they provide to students.those who go to the mit website and watch courses online are surely very smart people, but its not like playing a video game such as world of warcraft.only the most ardent students, those who are highly motivated, will devote themselves to studying these boring online videos.the real question is why we arent spending more to develop better online education platforms.where is the “avatar” of education? think about this.the market for hollywood films per year is worth around usd 30 billion.education in the world is a trilliondollarayear market, hundreds of times bigger than hollywood movies.yet the most expensive digital learning system ever built cost well under 100 million dollars.bill gates prediction is going to happen.there is no doubt about it.but it will only happen when we create highlevel educational content and experiences that engage and excite more than has ever been possible in the real world.语篇解读:尽管比尔盖茨曾预测,从现在起五年后在线学习将挑战传统的大学教育,但是从1997年麻省理工学院推行免费在线讲座效果不佳的经验可知,比尔盖茨的预测只有在创造出高质量的在线教育资源的情况下才会应验。28what has bill gates forecast about online learning?ait will concentrate on physics lectures.bit will completely replace real universities.cit will help to make universities more successful.dit will play an increasingly important role in education.解析:选d细节理解题。根据第一段的第一句可知,在线学习将挑战传统的大学教育,在教育领域发挥越来越重要的作用,故d项正确。29what does the underlined word “ardent” in paragraph 3 mean?acreative. benthusiastic.cwellbehaved. dexperienced.解析:选b词义猜测题。根据第三段的最后一句可知,“those who are highly motivated”就是指“the most ardent students”。据此可知,ardent意为“热情的,积极性高的”,故b项正确。30according to the author, what is holding back the popularity of online learning?athe lack of lectures available online.bthe high cost of access to the websites.cthe low standard of educational websites.dthe competition with online computer games.解析:选c细节理解题。根据第三段的第一句“the problem is the poor quality of online education websites and the experience they provide to students.”可知,在线学习存在的问题是教育网站标准低、质量差,故c项正确。31why does the author mention hollywood?ato show that hollywood produces many successful movies.bto prove that education is more profitable than entertainment.cto argue that movie directors should produce educational content.dto urge that more money be spent developing education websites.解析:选d推理判断题。根据第四段的第一句可知,作者提出质疑:真正的问题是我们为什么不在在线教育平台上投入更多的资金。结合下文介绍的好莱坞电影市场总额和在线教育市场总额的对比可以判断,作者提及好莱坞旨在鼓励投入更多的资金发展在线教育,故d项正确。d(2017福建省普通高中毕业班质量检查)the english have a difficult and, generally speaking, dysfunctional (反常的) relationship with clothes.their main problem is that they have a desperate need for rules, and are unable to get along without them.this helps to explain why they have an international reputation for dressing in general very badly, but with specific areas of excellence, such as highclass mens suits, ceremonial costumes, and innovative (革新的) street fashion.in other words, we english dress best when we are “in uniform”you may be surprised that i am including “innovative street fashion” in the category of the uniform.surely the parrothaired punks (朋克摇滚乐迷) or the victorian vampire goths are being original, not following rules? its true that they all look different and eccentric (古怪的) but in fact they all look eccentric exactly in the same way.they are wearing a uniform.the only truly eccentric dresser in this country is the queen, who pays no attention to fashion and continues to wear what she likes, a kind of 1950s fashion, with no regard for anyone elses opinion.however, it is true that the styles invented by young english people are much more eccentric than any other nations street fashion.we may not be individually eccentric, apart from the queen, but we have a sort of collective eccentricity, and we appreciate originality in dress even if we do not individually have it.another “rule” of behavior i had discovered was that it is very important for the english not to take themselves too seriously, to be able to laugh at themselves.however, it is well known that most teenagers tend to take themselves a bit too seriously.the goths, in their scary black costumes, certainly look as if they are taking themselves seriously.but when i got into conversation with them, i discovered that they too had a sense of humor.i was once chatting to a goth in the full vampire costume with a white face, deep purple lipstick, and black parrothair.i saw he was also wearing a tshirt with “goth”“why are you wearing that?” i asked.“in case you dont realize im a goth,” he answered, pretending to be serious.we both burst out laughing.32what can we know about the english people?athey need rules to dress well.bthey are in need of uniforms.cthey are creative in general.dthey lead the world trend.解析:选a细节理解题。根据第一段的第二句“their main problem is that they have a desperate need for rules, and are unable to get along without them.”可知,英国人需要了解如何穿得优雅和得体,他们需要这方面的规则,故选a。33who is individually eccentric in dressing?aa highclass man.ba parrothaired punk.cthe queen.dthe fashion innovator.解析:选c细节理解题。根据第二段中的“the only truly eccentric dresser in this country is the queen . with no regard for anyone elses opinion.”可知,女王穿着古怪,故选c。34which of the following can best describe the goths?athey dress badly.bthey dress in an amusing way.cthey are unable to laugh at the way they dress.dthey are less fashionable than the other english people.解析:选b推理判断题。根据第二段中的“its true that they all look different and eccentric (古怪的)”和最后一段的内容可推知,那些哥特摇滚乐爱好者的穿着很好笑,故选b。35what may be the best title for the text?ahow the english dressbhow the english admire fashioncwhy the english like uniformsdwhy the english are eccentric in dress解析:选a标题归纳题。根据第一段的第一句“the english have a difficult and, generally speaking, dysfunctional (反常的) relationship with clothes.”和全文的整体内容可推知,本文主要讲的是英国人是如何着装的,故选a。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2018届高三河南、河北七所名校联考)when we are grownups, its quite natural to look back on our different stages of life and remember who was there to see us through._36_ while some peoples high school friendships gradually end, mine have stuck with me through every bit of life since.and i suppose high school friends are the friends youll build the strongest relationships with._37_ whether it is the bad haircut or the braces (牙箍 ) you wear, your high school friends help you through it all.they tell you that you look wonderful when you cannot go out in public with that hairdo._38_they understand the most about you.high school friends know you better than anyone else.they can just look at you and know how youre feeling.you cannot hide much from them._39_ and theyd rather help deal with the problem at hand than let it go.so even when you dont want to hear it, prepare yourself because theyre not going to stop trying until youre back to your norm

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论