高考英语一轮精选练 Unit 4 Earthquakes试题 新人教版必修1.doc_第1页
高考英语一轮精选练 Unit 4 Earthquakes试题 新人教版必修1.doc_第2页
高考英语一轮精选练 Unit 4 Earthquakes试题 新人教版必修1.doc_第3页
高考英语一轮精选练 Unit 4 Earthquakes试题 新人教版必修1.doc_第4页
高考英语一轮精选练 Unit 4 Earthquakes试题 新人教版必修1.doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 4 earthquakes李仕才一、阅读理解。(2018四川省成都市诊断性检测)what are your retirement plans? keep working? get more exercise? or learn something new? you may put them on hold. theres a chance that, sooner or later, you might have to move further than you were thinking, as far as mars (火星)on thursday, national geographic will show the first ever mars show home, giving earthlings an idea of what their life could look like on the red planet. set in the notsodistant year of 2037, the iglooshaped structure could be the home of your future.it shows a house built using recycled spacecraft parts and martian soil, called regolith, which has been microwaved into bricks. some parts of the home are recognisablekitchen, bedroombut there are fundamental differences that are vital for human survival.as the martian atmosphere is around one hundredth as thick as the earths, people will need permanent shelter from the sun and society will move largely indoors. most buildings will be connected by underground passages and the houses wont have windows. the homes will have simulated solar lighting, or natural light that has been bent several times.walls will need to be 10 to 12 feet thick, to protect people from dangerous rays that can pass through six feet of steel, and a double airlocked entrance to keep the home under proper pressure.“we dont think of our houses as things that keep us alive, but on mars your house will be a survival centre,” says stephen petranek, author of how well live on mars. this is not just the stuff of scifi. “ten to twenty years from now there will certainly be people on mars,” petranek says.“weve had the technology for 30 years to land people on mars, but we havent had the will,” petranek says. “but two main factors have completely swung public attitudes.”the private companies participation has forced government agencies to up their game, and influential films such as gravity and the martian have caught societys eye.【解题导语】本文主要对人类未来在火星上居住作了相关介绍。1what can we know about the show home from the text?ait has no windows or doors due to security concern.bits design presents the idea of environmental protection.cit has thick walls keeping the home under proper pressure.dits underground passages connect all the buildings together.b解析:推理判断题。根据第三段的第一句可推知,火星样板房的设计采用了可回收的宇宙飞船上的一些部件,体现了环保意识,故选b。2what do the underlined words “put them on hold” in paragraph 1 probably mean?aput them off.bgive them away.ccarry them through.dtake them seriously.a解析:词义猜测题。根据第一段的最后一句可推知,之前的列举都可能被搁置下来,而去火星居住迟早会成为可能,故选a。3according to petranek, what has sped up the process of sending people to mars?athe great influence of mars show home.bthe development of related technology.cthe competition from private companies.dthe popularity of influential books on mars.c解析:细节理解题。根据最后一段的“the private companies participation has forced government agencies to up their game”可知,petranek认为一些私人企业的参与促进了送人类去火星居住这一设想的进程,故选c。4what is the best title for the text?aliving on mars: possible or notbsending people to mars: yes or nocfirst ever show home: how is it made?dfuture home on mars: what will it be like?d解析:标题归纳题。根据全文的整体内容可推知,本文主要对人类未来在火星上居住作了相关介绍,故选d。二、单句语法填空1it had gotten very cold, and i guessed the good weather was an end.答案:at2with time going on, the castle which once was very beautiful is now completely in (ruin)答案:ruins3in the past ten years a number of high buildings (arise) where there was nothing but ruins.答案:have arisen4(重庆卷)it was john who broke the window. why are you talking to me as if i (do) it?答案:had done5when she heard about the news that her father had died in the accident, she burst out (cry)答案:crying6this (frighten) boy whose mother was lost in the disaster is looking for her now.答案:frightened7after very careful consideration, i decided to take a risk based on my own (judge)答案:judgment8on arriving there, we expressed our (congratulate) to him on his success.答案:congratulations9a large number of soldiers were sent there to rescue those (trap) in the building.答案:trapped10(2018北京东城一模)my daughter, job requires her to do a lot of travelling, is always away from home a lot.答案:whose三、完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的a、b、c和d四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。sixyearold matthew parker was in need of a kidney (肾) transplant,and his family looked all over the country for a suitable donor.up to 80 people signed up to _1_ a living organ to the firstgrader.coincidentally,the person chosen to donate a kidney to matthew was his _2_,lindesy painter.matthew had been on the transplant machine for a _3_ time and developed antibodies (抗体) to most kidneys,so it was _4_ to find a match for him.the doctor had _5_ the family to be“realistic”and used the term“needle in a haystack”several times.when _6_ were asked to be tested,painter was the first one to sign up._7_ the teacher learned the results,she had to get several _8_ done.she was _9_ when she got a call back saying she was a“_10_ match”painter didnt make the _11_ lightly.she knew that matthew needs a kidney,and she had pity _12_ anyone going through this.it was especially difficult for her to _13_ the condition _14_ one of her two sons.“i watch my healthy,_15_,loud,wild children running around,”she said.“matthew deserves to _16_ a normal,healthy,active life like my boys.”matthew was so excited to _17_ that his teacher would be donating a kidney to him that he hugged her.his mother was _18_ grateful to lindsey painter,saying her sons donor was a“selfless”and“giving person”for _19_ her son.the _20_ for the kidney donation took place in the following month.matthews mother said,“my sons new kidney means a special bond between student and teacher that goes far beyond the classroom.”1a.give up bgive offcgive in dgive down2a.mother bdeskmatecfriend dteacher3a.long bshortclimited dgood4a.easy bdifficultcconvenient dquick5a.accused bstoppedcwarned dblamed6a.students bdoctorscnurses dvolunteers7a.after bbeforecwhen duntil8a.tests bpreparationsclessons dworries9a.frightened bpleasedcastonished dannoyed10a.eager brareccommon dperfect11a.progress bpracticecmistake ddecision12a.for boncto din13a.imagine bpretendcsupport dwaste14a.threatening boccurringcaffecting dinforming15a.passive bactivectiring dboring16a.suffer bsurvivecbear dlive17a.feel blearncwonder dsuppose18a.deeply bcrazilycnoisily dquietly19a.sharing bbeatingcsaving ddiscovering20a.operations bpackagescstories dstruggles【解题导语】本文是一篇记叙文。六岁的matthew parker需要合适的肾源做肾移植手术。巧合的是,在这些愿意捐肾的志愿者当中,matthew parker的老师是最佳人选。学生和老师被这个肾脏紧密联系在一起。1a考查动词短语辨析。根据文章第一句中的“in need of a kidney(肾) transplant”可知,matthew parker需要做肾脏移植手术,因此这里指有80个人愿意捐肾。give up意为“放弃,让与”,在此处指“捐出”,符合语境。故选a。2d考查名词辨析。根据倒数第二段第一句中的“his teacher would be donating a kidney to him”可知,被选定捐肾的人是matthew parker的老师。故选d。3a考查形容词辨析。根据本句中的“developed antibodies (抗体) to most kidneys”以及下文医生的警告可知,matthew parker已经等了很长时间了。long意为“长的”,符合语境。故选a。4b考查形容词辨析。根据下一句“the doctor had _ the family to berealistic and used the termneedle in a haystack several times.”可知,很难找到合适的肾源。difficult意为“困难的”,符合语境。故选b。5c考查动词辨析。根据医生所说的内容可知,医生是在警告和提醒他们。warn意为“提醒,警告”,符合语境。故选c。6d考查名词辨析。根据第一段第二句“up to 80 people signed up to _ a living organ to the firstgrader.”可知,此处指这些志愿者被要求做配型试验。volunteer意为“志愿者”,符合语境。故选d。7b考查连词辨析。根据语境可知,此处指老师在得知配型试验的结果之前。before意为“在之前”,符合语境。故选b。8a考查名词辨析。根据第三段第一句中的“when _ were asked to be tested”可知,老师在得知结果之前,已经做了几次配型试验。test意为“试验”,符合语境。故选a。9c考查形容词辨析。根据上文可知,老师之前做过配型试验,但都没有成功,因此当得知这次配型成功时,老师应该会很惊讶。astonished意为“感到惊讶的”,符合语境。故选c。10d考查形容词辨析。根据常识可知,做配型试验是为了找到最合适的肾源。perfect意为“最佳的,合适的”,符合语境。故选d。11d考查名词辨析。根据下文可知,painter并不是轻率地就做了这个决定。make decision意为“做决定”,符合语境。故选d。12b考查固定搭配。have pity on. 是固定搭配,意为“同情”。故选b。13a考查动词辨析。根据语境可知,此处指painter很难想象自己的两个儿子也碰到类似的状况,因为她的孩子并没有患病。imagine意为“想象,假设”,符合语境。故选a。14c考查动词辨析。此处指painter很难想象这种状况会影响自己的儿子。affect意为“影响”,符合语境。故选c。15b考查形容词辨析。空格处和“healthy”并列,应为褒义词。active意为“活跃的,充满活力的”,符合语境。故选b。16d考查动词辨析。live a. life是固定搭配,意为“过着的生活”。故选d。17b考查动词辨析。根据语境可知,当matthew得知是自己的老师要给他捐肾时,他非常激动。learn意为“获悉,得知”,符合语境。故选b。18a考查副词辨析。根据语境可知,matthew的母亲非常感激painter老师。deeply意为“很,非常”,表示程度。故选a。19c考查动词辨析。根据语境可知,painter老师捐出自己的肾脏,挽救了matthew的生命。save意为“挽救”。符合语境。故选c。20a考查名词辨析。根据语境可知,此处指在接下来的这个月,matthew要做肾脏移植手术。operation意为“手术”,符合语境。故选a。 四、单句改错1i havent read all of his books before, but judged from the one i have read, i think hes a very promising writer. 答案:judgedjudging2he has t

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论