




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 1 living well .完形填空2018河南省八市质检my dad always collected coins. he was delighted when the new us state coins were _1_. he would walk to his longtime bankers and make sure they put at least a _2_ of new coins aside for him. he gave them to every family member. it gradually became a special family _3_ to get coins from dad.when my dad _4_, i felt such a sense of emptiness. my father and i had been so close. i was lost without his _5_ and support. i wondered if i would ever feel my dad around me again, _6_ me. it was right after hurricane katrina and i was doing a motivational meeting for about three hundred volunteers. at the end of the event, i felt so grateful as i looked at these _7_ individuals. to my _8_, when i glanced at the floor, i saw nothing _9_ a coin, from north carolina, the state in which my dad was born and _10_.then two months later, i went back to visit my mom. while i was there, i went to the bank to _11_ a check. the bank manager, who had known me, called me into her office, showing me the coins for all the states my dad had _12_.ever since that time, i have always found coins at the most _13_ times, when i needed support the most. amazingly, nowadays when i need emotional support during a _14_ time, a coin will always show up in a(n) _15_ place.it has now become a tradition in my family. every time a coin appears in our house, one of my kids says, “oh, its _16_!” we all feel a sense of _17_ every time a single coin turns up in an unexpected place. we have all _18_ it as a _19_ of love, guidance and support from dadand every new coin we find makes us _20_.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了爸爸是一个爱收集硬币的人,他的爱好渐渐地感染了“我”。爸爸去世后,每当“我”看到硬币后,就会想起他,从而感受到了来自父亲的关爱、引导和支持。1a.delivered bsoldcdiscovered dissued答案:d根据文意可知,爸爸是一个爱收集硬币的人,每当美国的新硬币发行的时候,他就会很高兴,所以答案是d。2a.pack brollcbunch dpile答案:ba roll of是固定搭配,表示“一卷”的意思。根据文意可知,他会走很长时间到银行并且确定他们为他留出至少一卷新硬币,所以答案是b。3a.tradition bmemorycdecision dinterest答案:a根据文意可知,从父亲那里得到硬币渐渐地成为了我们家的传统,所以答案是a。4a.missed bdisappearedcdied ddropped答案:c根据主句句意可知,父亲去世后,“我”感到了一种空虚感,所以答案是c。5a.guidance bpromisecexpectation dbelief答案:a根据空后的“and support”及第19空后的“guidance”可知,没有了父亲的指导和支持,“我”迷茫了,所以答案是a。6a.watching over bbringing upcwaiting for dlistening to答案:a根据文意可知,“我”想知道“我”能否像曾经那样感到父亲在“我”身边,并且监护“我”,所以答案是a。7a.concerned bdevotedcembarrassed drelaxed答案:b根据句中的“felt so grateful”可知,当这件事情结束之后,看到这些专注的志愿者们“我”感到很感激,所以答案是b。8a.delight bconfusioncastonishment drelief答案:cto ones astonishment是固定搭配,表示“令某人震惊的是”。根据句中的“nothing _9_ a coin”可知,令“我”感到震惊的是当“我”瞥向地板时,“我”看到了一枚硬币,这枚硬币来自卡罗莱纳州北部,是爸爸出生和成长的地方,所以答案是c。9a.from bbutcwith dfor答案:bnothing but “只有;只不过”。根据下文对这枚硬币的描述可知,“我”什么也没看见除了一枚硬币,所以答案是b。10a.raised bbroughtcgrown dplayed答案:a根据设空前的“was born and”可知,此处表示“被抚养”,所以答案是a。11a.spend bsigncpay dcash答案:d根据文意可知,两个月之后,“我”回去看望母亲。当“我”到达那里的时候,“我”去银行兑付支票,所以答案是d。12a.ordered bcollectedcreceived dshared答案:a第一段第三句中的“put at least . aside for him”可知,这些硬币是父亲生前曾经预订的,所以答案是a。13a.boring badventurouscprecious dextraordinary答案:d根据从句所表示的情境可知,从那以后,“我”会经常在“我”特殊时期最需要支持的时候看到硬币,所以答案是d。14a.complicated bnervouscdisturbed dtough答案:d由句前的“needed support the most”和“need emotional support”可知,此处表示在“我”最艰难的时刻,所以答案是d。15a.strange bannoyingcsatisfying dhard答案:a此处意在强调这枚硬币对作者的特殊意义,故指在“奇怪的”地方,总会发现一枚硬币,所以答案是a。第17空后的“in an unexpected place”也是提示。16a.money bgrandpactoy dbelief答案:b由空前的“one of my kids”及作者对硬币所赋予的特殊意义可知,硬币在作者家中似乎成了父亲的化身,所以答案是b。17a.proud bcomfortcsuccess dinspiration答案:b根据第19空后的“love, guidance and support from dad”可知,每当硬币在一个不经意的地方出现时,我们心中就会有一种安慰感,所以答案是b。18a.thought bexplainedcaccepted dconsulted答案:c根据前文第17空所在句子可知,我们都在内心接受了这偶尔出现的硬币是父亲传递的信息,这信息包括爱、指导和支持,所以答案是c。19a.result bpraisecmessage dneed答案:c由第19空后的“love, guidance and support from dad”可知,此处表示“父亲传递的信息”,所以答案是c。20a.change bgaincimprove dsmile答案:d在作者心中,每一枚硬币都代表着父亲的关爱、引导和支持,故发现的每个新硬币都使我们感到很高兴,所以答案是d。.阅读理解aa middleaged man, dressed in an old brown coat, sat quietly on a park bench with a newspaper. he lost his job and life just seemed so pointless. a dark cloud of hopelessness hung over his head.a little girl with a toy bear in hand was playing nearby, whose parents were busy talking with other people. to his surprise, he witnessed the girl stray from the playground in the opposite direction of her parents. but her parents had no idea their daughter was running off in pursuit of a butterfly.“maybe there was a danger,” the man abandoned his paper and walked in the girls direction. his walk turned into a jog. he didnt know what he did, but he knew hed have to move more quickly. the girls back was turned as she continued after the butterfly. he went into a full speed after the child.“look out! a speeding car! .” luckily, she was within grasp. the man reached out, grabbed her arm quickly and pulled her back. the girl screamed in terror. but the noise of the busy streets served to mute her cries to those nearby.“let me go!” the girl shouted.the man kept hold of her, knelt, and looked her in the eye. “you should be more careful! never play near the streets.”“im sorry i frightened you. just get back to your parents, kid.” he let go, fully expecting the girl to run away in tears, however, she stayed, staring fixedly at the ground.“im sorry, mister. i had thought you were a bad man. my toy is now for you.” “look,” the man sighed. “no need to apologize. you are safer from now on.”she started off, and then turned to wave before she continued back to her folks.the man kept his eyes on her until she reached her parents. “maybe life isnt so bad after all. at least theres still some beauty left in this city,” he thought and regained confidence towards life.篇章导读:本文是一篇记叙文。全文讲述了一个失去工作且对生活失去信心的中年男子,在自己绝望的时候,在马路上救了一个面临危险的小女孩的故事。故事告诉读者:有爱的世界充满希望和力量。1why did the man feel depressed at the beginning?ano one bought his newspaper.bhe wanted a higher position.cpeople ignored him.dhe was out of work.答案:d细节理解题。根据第一段最后两句可知,这个人失去了工作,因此感到很沮丧。2what did the girls parents do when a danger appeared?athey had a chat with their friends.bthey read newspapers on a bench.cthey tried to catch the butterfly.dthey witnessed a terrible accident.答案:a细节理解题。根据第二段第一句中的“whose parents were busy talking with other people”可知,当小女孩面临危险的时候,她的父母正与朋友们聊天。3how did the little girl feel after realizing the mans behavior?aannoyed. bthankful.cterrified. dexcited.答案:b推理判断题。根据文章第八段可知,小女孩因为误解了他而感到羞愧,并把她的玩具送给他以表达感激之情。4what can we learn from the story?awhere there is a will, there is a way.ba friend in need is a friend indeed.chelping others means helping oneself.dits never too late to learn.答案:c推理判断题。这位几乎陷入绝望的中年人在拯救了一个小女孩后又对生活充满了希望,暗示出帮助他人也就是帮助自己。b2018长沙模拟why elephants rarely get cancer is a mystery that has confused scientists for decades. a study was led by researchers at huntsman cancer institute (hci) at the university of utah and arizona state university, including researchers from the ringling bros. center for elephant conservation may have found the answer. according to the results, elephants have 38 additional modified copies of a gene (基因) that encodes p53, a welldefined tumor (肿瘤) suppressor, as compared to humans, who have only two. further, elephants may have a more powerful mechanism for killing damaged cells that are at risk of becoming cancerous. in isolated elephant cells, this activity is doubled compared to healthy human cells, and five times that of cells from patients with lifraumeni syndrome, who have only one working copy of p53 and more than a 90 percent lifetime cancer risk in children and adults. the results suggest extra p53 could explain elephants increased resistance to cancer.“nature has already figured out how to prevent cancer. its up to us to learn how different animals overcome the problem so we can adapt those strategies to prevent cancer in people,” says cosenior author joshua schiffman, md., pediatric oncologist (肿瘤学家) at huntsman cancer institute, university of utah school of medicine, and primary childrens hospital.according to schiffman, elephants have long been considered a walking problem. because they have 100 times as many cells as people, they should be 100 times more likely to have a cell slip into a cancerous state and cause the disease over their long life span of 50 to 70 years. and yet its believed that elephants get cancer less often, a theory confirmed in this study. analysis of a large database of elephant deaths estimates a cancer death rate of less than 5 percent compared to 11 to 25 percent in people.篇章导读:本文是一篇说明文。文章阐释了大象的身体很少发生癌变的原因及这种自然和生物学现象对人类抗癌的价值。5why do humans often get cancer compared to elephants according to the passage?aelephants are bigger than humans.belephants have more p53 than humans.celephants are not as clever as humans.delephants eat more than humans.答案:b细节理解题。根据文章第一段第四句可知,大象体内较之人类有更多的p53,故答案为b。6which of the following is true according to the passage?asome damaged cells may be dangerous.bsome damaged cells are not dangerous.csome damaged cells cant be cancerous.dsome damaged cells in elephants bodies are more dangerous than those in humans bodies.答案:a推理判断题。根据文章第一段可推知,选项a正确。本题易误选d。选项a中的dangerous和文中的“at risk for becoming cancerous”相呼应。文中提及大象强有力的杀死受损细胞的能力是人的两倍,但并没有比较两者的受损细胞哪个更危险。7what can we know from the last paragraph?aelephants have more cells than people.belephants can get cancer easily.celephants seldom die from cancer.delephants often die from cancer.答案:c推理判断题。从最后一段可知,大象死于癌症的百分比不足5%,和选项c意思相近。故选c。8which of the following can be the best title for the passage?aelephants help usblearn from naturechow to deal with cancerdnature helps us prevent cancer答案:d标题判断题。根据文章所述,人们研究大象的抗癌机理有助于人类预防和阻止癌症的发生。故选d。.短文改错2018安徽蚌埠二模last week we held a discussion on which we should do for our school before we graduate. the students in our class have different suggestion. some students thought that we can collect money to buy some books for the school library or everything else for the school. other argue that theres not necessary to spend money. we can study hard and make our school feeling proud of us. in my opinion, we dont have spend money. we can do something meaningfully without money. for an example, we can do some voluntary work to beautify the school. 答案:last week we held a discussion on we should do for our school before we graduate. the students in our class have different . some students that we can collect money to buy some books for the school li
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 江苏省连云港市赣榆区2025届九年级上学期期中考试语文试卷(含答案)
- 2025【合同范本】简约版设备租赁协议
- 钢丝绳换黄油施工方案
- 消防安全政治培训会议课件
- 食品销售承包合同范本5篇
- 2025网络版个人劳动合同范本
- 2025新小区物业服务合同
- 2025汽车租赁服务合同书
- 2025全球商业设备租赁合同
- 2025法律合同样例:租用游艇合同
- 数学同步练习册基础模块(上册)参考答案
- 锅炉专工试题
- 水杨酸软膏剂的制备
- 医疗质量与安全教育培训
- 2024年江苏省生态环境监测专业技术人员大比武竞赛备考试题库(含答案)
- 《铁皮石斛的介绍》课件
- JCT478.2-2013 建筑石灰试验方法 第2部分 化学分析方法
- 大数据、智慧城市与智慧交通(上)
- 砌砖抹灰工程劳务承包施工合同范文
- GB/T 19812.2-2017塑料节水灌溉器材第2部分:压力补偿式滴头及滴灌管
- GB/T 19249-2017反渗透水处理设备
评论
0/150
提交评论