




免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时分层作业(十一)语言知识练习固基础.单句语法填空1Occupied(occupy) in doing my homework all day, I was very tired.2Dont be discouraged! We have made a great breakthrough in a way.3Hundreds of miners are still in danger, waiting to be rescued(rescue)4The plane crashed into the mountain and Lara was the only survivor(survive)5Before I had a chance to say a word, he had rushed out.6The sudden death of the young famous writer made us shocked(shock)7He has taught men and women of all ages and various nationalities(nationality)8Badly wounded(wound) in his left leg, the soldier walked unsteadily.9He stood behind the door, from where he could see everything in the room.10Overlooked(overlook) from the top of the mountain, the city looks more beautiful at night. 选词填空with abandon, declare against, last but not least, pick up, far from1Sam picked up some knowledge of the computer just by watching others working on it.2The city council has declared against building the new road, which will affect the farm.3Owing a private car is far from a dream for some Chinese peasants at present.4At the party, they sang and danced with abandon, totally forgetting the troubles in their lives. 5Last but not least, more and more people are aware of the importance of psychological health.高考题型练习提能力.阅读理解John Nelson, 92, grew up in Michigan and volunteered for the army in 1945.The 18yearold managed to get accepted, despite being colorblind.He landed on the island of Iwo Jima in the first days of the American attack to take the island from the Japanese.Nelson fought day and night for 10 days before receiving a serious wound to his right arm.The other seven men in his squadron (中队) all died.American losses included 5,900 dead and 17,400 wounded.Nelson saw the American flag being raised on Mount Suribachi after the island was taken by the American forces.The arm would continue to trouble him the rest of his life.Suffering from anxiety and flashbacks, he was diagnosed with posttraumatic stress disorder (创伤后遗症)Al Elders was a Grandville farm boy.He joined the Navy and was stationed on Guam when the bombing of Hiroshima and Nagasaki on Aug.6 and 9,1945,basically ended the war with Japan.War often develops lasting friendships.But for the two World War veterans (老兵) living at Sunset Manor in Jenison, their friendship didnt begin until about a year and a half ago.One day,Elders noticed a man sitting at a cafeteria in the Sunset Village,and that was Nelson.Seeing his Marine cap,Elders thought they would have something to talk about.And they did.The war in the Pacific is a common bond.The two men later worked together to serve other residents (居民) at Sunset Manor.John began detailing cars during good weather and cleaning walkers in the winter.Elders became his advertising manager.They donated most of their incomes to the Wounded Warrior project.John is less mobile now and is in care at Sunset.Al continues to visit and to encourage his friend.A friend of Elders who traveled to Iwo Jima brought back a jar filled with sand from the rocky island.Elders sent the gift, along with his own wartime collections, to the Seabee Museum and Memorial Park.【语篇解读】两位二战老兵因为共同的战争经历而结下了深厚的友谊,虽然年事已高,仍然致力于服务社会。1What do we know about John Nelson?AHe joined the army after he left university.BHis hometown was ruined by the war.CHe joined the army through strict tests.DHe was physically and mentally injured in the war.D细节理解题。根据第二段“The arm would continue.diagnosed with posttraumatic stress disorder.”可知,Nelson在战争中身心都受到了创伤。2Why did Nelson and Elders develop a friendship?AThey both felt sad and lonely.BThey lived in the same place.CThey shared a common war experience.DThey had helped each other during the war.C细节理解题。根据第四段“The war in the Pacific is a common bond.”可知,两人结下友谊是因为共同的战争经历。3We can learn from Paragraph 5 that the two friends .Astarted a successful businessBdevoted to contributing to the societyCvisited Iwo Jima together after the warDsupported young people to join the armyB推理判断题。根据最后一段“The two men later worked together to serve.to the Wounded Warrior project.”和“Elders sent the gift.and Memorial Park.”可推断,两人致力于为社会做贡献。4What does the text mainly talk about?AHow people tried to survive the war.BThe meaning of peace for ordinary people.CTwo soldiers touching friendship during wartime.DTwo old soldiers life experiences and friendship.D主旨大意题。本文主要讲述了两位老兵经历战争、成为朋友并共同奉献社会的一系列人生经历。.完形填空When I was nine years old,I had two friends and we werent the smartest kids.One day,we told our parents we were going to join in an activity after class, 1 we went our own way back to one of the girls houses 2 .We started to play with a lighter and hairspray(发胶)And it was all 3 till someone got hurt.Because of our carelessness,my shirt was on fire so that my skin was burnt.After crying and managing to 4 the shirt,we decided on another not so 5 ideanot to tell our parents and let it go away silently.I 6 my burns for two worst days of my life.The smell of the burnt skin with lots of blisters(水泡)wouldnt 7 me to get my shirt off,so I 8 putting on shirts.My mother noticed I was moving in a (n) 9 way and wasnt eating much.I also couldnt 10 that any more.And after the second night,she threw off my shirts and discovered something that she never wanted to see.I was immediately 11 to the hospital.I suffered third 12 burns and had to stay in burn care unit for half a year.I had 13 surgeries(外科手术)and I felt mad.My burns are still there and I attend a wonderful camp every summer since my 14 The camp I go to is amazing,which really helps me gain 15 There you wont be 16 because everyone knows what you went through.They make you feel welcome and at home.I am so thankful that I 17 the sufferings in my life.Walking in the street,I know someone may stare at me and even talk about me sometimes,and I just 18 to ignore it as I think it is natural.I know life with 19 doesnt mean it is unhappy. 20 I dont give up when facing difficulties,I can live a colorful life.【语篇解读】本文为记叙文。作者不幸被烧伤,但是依然对生活充满希望。1A.becauseBbutCor DunlessB根据前后语境可知,此处为转折关系。but符合语境。2A.tiredly BnaturallyCworriedly DsecretlyD根据前文可知,作者和她的朋友们告诉父母放学后要参加活动,但却秘密地(secretly)去了其中一个女孩的房子。3A.clear BeasyCenjoyable DluckyC根据后文till someone got hurt可知,她们当时玩得很开心(enjoyable),直到有人受伤了。4A.take off Bpick upChold on Dgive awayA根据前文my shirt was on fire可知,她的衬衫着火了,于是她脱下了(take off)衬衫。5A.quick BdifferentCwise DterribleC根据前后语境可知,她们想了一个主意,就是不告诉父母他们受伤了,但事实证明这并不是一个好主意。wise符合语境。6A.treated Bhid Cwatched DexaminedB根据前文可知,作者并没有告诉父母她受伤了,把伤口遮掩了(hid)两天。7A.promise BneedCcause DallowD根据前文The smell of the burnt skin with lots of blisters可知,伤口难闻的气味及水泡让她无法脱下衬衫。allow符合语境。8A.kept BignoredCliked DforgotA根据前文可知,她不能脱掉衬衫,还要一直不停地往身上穿衣服(为了不让父母发现)。kept符合语境。9A.popular BdifficultCcool DactiveB根据前文可知,她穿了很多件衬衣,又受了伤,行动很困难(difficult)。10A.stand BseeCfeel DlearnA最终,她忍受(stand)不下去了。11A.addicted BencouragedCadmitted DforcedC根据前文可知,她妈妈发现了她受伤的事,于是她立刻被送进了医院。admit符合语境。12A.time BplaceCdegree DareaC根据前文third和后文had to stay in burn care unit for half a year.可知,她伤得很严重,属于三度(third degree)烧伤。13A.limited B
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年数据分析师笔试重点考点及模拟题集
- 2025年政府会计准则实施能力考试重点题库
- 2025年宠物营养师营养伦理方向笔试模拟题及答案
- 领导谢辞致词模板
- 2025年安全员岗前考核模拟题含解析
- 2025年人力资源管理师职业能力测评试卷及答案解析
- 2025年协管员岗位面试模拟题及答案
- 2025年烹饪厨艺技能考试试题及答案解析
- 2025年考古发掘工程师专业水平评定试题及答案解析
- 2025年健身教练专业知识考核试题及答案解析
- 2025年北京市中考语文真题(含答案)
- IATF16949质量体系年度过程指标范例
- 护理伦理与卫生法律法规高职PPT完整全套教学课件
- 广东建筑材料检测员上岗考试卷
- 部编六年级语文上册一二单元教案
- 游泳社会指导员专项理论考试复习题库汇总(附答案)
- 工程量确认单
- 先进制造技术第1章
- JJG 966-2010手持式激光测距仪
- 中班语言绘本《点》课件
- 大数据与金融课件
评论
0/150
提交评论