江西省赣州市五校协作体2019届高三英语上学期期中试题(含解析).docx_第1页
江西省赣州市五校协作体2019届高三英语上学期期中试题(含解析).docx_第2页
江西省赣州市五校协作体2019届高三英语上学期期中试题(含解析).docx_第3页
江西省赣州市五校协作体2019届高三英语上学期期中试题(含解析).docx_第4页
江西省赣州市五校协作体2019届高三英语上学期期中试题(含解析).docx_第5页
已阅读5页,还剩17页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

江西省赣州市五校协作体2019届高三上学期期中考试英语试题一、阅读理解(本大题共15小题,共30.0分)APhysical exercise is very important for a healthy lifestyleIf you are traveling often,it would be good to have in mind the gyms with most locations nationwide in 2018Here you will find the answersBlink FitnessThis company was founded in 2016,so no wonder they have not yet reached 100 gymsBut with the figure of 70+,they are actually among those gyms with most locations nationwide in 2018They are spreading still,with new venues(场地) opened in Los Angeles recentlyThey are becoming more popular with the attitude Mood Above Muscle which attracts and encourages more people to join their programsEquinoxEquinox is a luxury(奢华的) fitness company founded in 1991 in NYCIt has also announced expansion by the opening of hotels in New York and Los Angeles by 2019Of course with the character luxurious goes the high price as wellIf you are ready to give a nice sum for your training,that would be money well spentLifetime FitnessLifetime Fitness is one of the most popular gyms in the worldApart from usual training facilities,machines,swimming pools,rock climbing walls (not that usual) in the gyms,there are also child centers for children to play and be watched,which give people the most comfortAnytime FitnessNowadays there are Anytime Fitness gyms in countries all over the globe including Australia,Ireland,Poland,Spain,Chile,Philippines,etcThe first good side of Anytime Fitness is that they are open for 24 hours/ 7 days,so whenever you are in a mood for exercising,just go to the nearest Anytime Fitness1. We can learn from Paragraph 2 that Blink Fitness _.A. is a young companyB. focuses on building musclesC. is the most popular among teenagersD. has the most locations in the world2. Lifetime Fitness may be suitable for people who _.A. prefer outdoor activitiesB. enjoy shopping after exercisingC. dont want to take group classes in gymsD. cant take care of kids while exercising3. Which word can best describe Anytime Fitness?A. HistoricB. CostlyC. ConvenientD. Fashionable【答案】1. A 2. D 3. C【解析】【分析】本文属于广告类阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了一些适合不同人需要的健身房。【1题详解】细节理解题。根据第二段中的This company was founded in 2016, so no wonder they have not yet reached 100 gyms可知,这家公司成立于2016年,所以Blink Fitness是一家很年轻的公司。故A选项正确。【2题详解】细节理解题。根据第四段中的there are also child centers for children to play and be watched, which give people the most comfort.可知,这里还有儿童玩耍和照看孩子的儿童中心,给人们最舒适的感受。由此可知,Lifetime Fitness适合那些带孩子的人。故D选项正确。【3题详解】细节理解题。根据最后一段The first good side of Anytime Fitness is that they are open for 24 hours/ 7 days, so whenever you are in a mood for exercising, just go to the nearest Anytime Fitness.可知,Anytime Fitness的第一个好处是它们可以24小时/7天开放,所以只要你有运动的心情,就去最近的Anytime Fitness。因此它非常方便。故C选项正确。【点睛】做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据。如第2小题,Lifetime Fitness may be suitable for people who _要求判断出Lifetime Fitness适合哪些人。根据第四段中的there are also child centers for children to play and be watched, which give people the most comfort.可知,这里还有儿童玩耍和照看孩子的儿童中心,给人们最舒适的感受。由此可知,Lifetime Fitness适合那些带孩子的人。BThe Gilroy Garlic(大蒜) Festival started with a crazy idea by DrRudy MeloneIn 1978,Melone,the President of Gavilan College in Gilroy,read an article in a newspaper which was about a small town in FranceThe town hosted a garlic festival every year and regarded itself as the Garlic Capital of the WorldHe doubted that Gilroys garlic production and processing were far greaterIn fact,Christopher Ranch was then the largest shipper of garlic in the worldSo Melone set about trying to convince Christopher Ranchs owner Don Christopher,to host a garlic festival of their ownAt first,the idea seemed crazyOutside of Italian families,garlic at the time was considered an esoteric materialIt wasnt something thought to be normal and it wasnt something you generally shared in polite companyBut Melone had passion for Gilroy and garlicHe decided to stick to his ideaHe and Christopher hired a local cook,Val Filice,to prepare a meal with a few garlicky dishesThe invited local media and food writers as wellThe meal was a success,and the city leaders agreed to support themThe first Gilroy Garlic Festival was held at Bloomfield Ranch in 1979Rudy Melone served as the president;Don Christopher supplied all the garlic from his;and Val Filice was the head chefThey got about 50 community volunteers to help them and decided to give all the profits back to the communityFestival organizers werent sure at first if anyone would come,but were quickly shocked by the number of visitorsDespite all the chaos, the first Gilroy Garlic Festival served over 15,000 guests and produced $19,000 for the local communityTo date,the Gilroy Garlic Festival has given the city of Gilroy a sense of true community pride as well as worldwide recognitionNot bad for one mans crazy idea!4. What is Christopher Ranch?A. A ship.B. A farm.C. A shop.D. A businessman.5. What does the underlined word esoteric in Paragraph 3 mean?A. Very expensive.B. Very strange.C. Very ordinary.D. Very popular.6. What can we infer about the first Gilroy Garlic Festival?A. Its purpose was to attract city leaders.B. Its organizers were certain that no one would come.C. It benefited the local community a lot.D. It made Gilroy become the garlic capital of the world.7. What is the main idea of the passage?A. Spreading the food culture.B. Praising a mans crazy idea.C. Showing the benefits of eating garlic.D. Introducing the history of Gilroy Garlic Festival.【答案】4. B 5. B 6. C 7. D【解析】【分析】本文是一篇故事类阅读。本文介绍了Gilroy Garlic Festival的历史,举行“大蒜节”最初的想法,以及第一次“大蒜节”的具体情况,最后介绍了“大蒜节”的给社区带来的好处。【4题详解】推理判断题。根据第二段最后一句话In fact,Christopher Ranch was then the largest shipper of garlic in the world及第三段So Melone set about trying to convince Christopher Ranchs owner Don Christopher,to host a garlic festival of their own可知,Christopher Ranch是当时世界上最大大蒜发货地,所以推断Christopher Ranch应该是种植大蒜的农场。故B选项正确。【5题详解】词义猜测题。根据第三段第四句It wasnt something thought to be normal and it wasnt something you generally shared in polite company这句是对前一句的进一步解释,大蒜被认为是一种不正常的东西,也不是能与别人分享的东西。“不正常,不能分享”,所以说明大蒜是奇怪的东西。故B选项正确。【6题详解】推理判断题。根据倒数第二段Despite all the chaos,the first Gilroy Garlic Festival served over 15,000 guests and produced $19,000 for the local community.(尽管有点混乱,第一次大蒜节服务超过15000客人和为当地社区创造了19000美元的收益)可知,大蒜节使当地社区受益。故C选项正确。【7题详解】主旨大意题。本文介绍的举行“大蒜节”的最初的想法,以及第一次“大蒜节”的具体情况,最后介绍了“大蒜节”给社区带来的好处,所以全文介绍了“大蒜节”的历史。故D选项正确。【点睛】阅读是理解的前提和手段;理解是分析、加工和处理信息,是阅读的目的和结果。因此,做阅读理解题时,考生可以先看题目,然后再看文段,这样带着问题去阅读就更有目的性。从近几年高考英语题型来看,阅读理解主要有以下几种题型:主旨大意题,细节理解题,词义猜测题,推理判断题,观点态度题等。考生在阅读的过程中必须具备下列技能,才能获取和处理信息:略读,查读,预测下文,理解大意,分清文章中的事实和观点,猜测词义,推理判断,了解重点细节,理解文章结构,理解图表信息,理解指代关系,理解逻辑关系,理解作者意图,评价阅读内容。如第3小题,根据倒数第二段Despite all the chaos,the first Gilroy Garlic Festival served over 15,000 guests and produced $19,000 for the local community(尽管有点混乱,第一次大蒜节服务超过15000客人和为当地社区创造了19000美元的收益)可知,大蒜节使当地社区受益。故C选项正确。CBridge of Hope School is a private school It was set up in Kalangala about two years ago Unlike government schools, which have very large classes of 90children, many of whom do not want to learn, Bridge has small classes, so pupils get a great deal of attention Small classes are good for teaching, but the school is always having difficulty with money since private schools are dependent on parents paying on timeThe school has five primary classes and three nursery classes As the children progress through the school they will add another class next year The total number of children in the primary classes is about 50 The parents of Bridge children are often higher earners than those that attend government schools They want their children to have the best education availableThe school is not yet finished The classrooms have no windows or doors But it is very formal and insists on children wearing uniforms (制服) Discipline is strict and the children are wellbehaved Only English can be spoken and not the local language Although English is the national language and the language of education, government schools teach in their own language for the first three yearsSchool starts at 7 am and the children have to be on time Classes are formal, but children have to copy lots of things from the blackboard, because there are few textbooks, sometimes only one for the teacher to use Class work is heavy and the children have tests every week They also study during the holiday8. What can we learn about government schools? _A. The classes consist of a large number of studentsB. Teachers dont speak English in classC. Children always work very hardD. It is free for children to attend them9. Parents send their children to Bridge of Hope School because they _ A. think the school environment is better thereB. hope their children can get the best educationC. want their children to be differentD. have no time to take care of their children10. Which of the following is TRUE about Bridge of Hope School according to the text? _A. Children can wear what they like thereB. Life there is easy for childrenC. Lessons are given in the local language thereD. There are few textbooks there11. The purpose of the writer in writing this passage is to _ A. list differences between a private and a government schoolB. introduce a private school - Bridge of Hope School in KalangalaC. tell the history of the private schools in KalangalaD. show education development in Kalangala【答案】8. A 9. B 10. D 11. B【解析】本文是一篇说明文。文章作者介绍一所私立学校Bridge of Hope School in Kalangala【8题详解】推理判断题。根据第一段中Unlike government schools, which have very large classes of 90 children,可知,政府学校的班级规模很大,有的有90个学生。故选A。【9题详解】细节理解题。根据第二段最后一句They want their children to have the best education available.可知,父母把孩子送到Bridge of Hope School上学,因为他们希望他们的孩子能得到最好的教育。故选B。【10题详解】细节理解题。根据最后一段中Classes are formal, but children have to copy lots of things from the blackboard, because there are few textbooks, sometimes only one for the teacher to use.可知,在Bridge of Hope School没有课本。故选D。【11题详解】主旨大意题。根据第一段第一、二句Bridge of Hope School is a private school. It was set up in Kalangala about two years ago.可知,作者写这篇文章的目的是介绍一所私立学校Bridge of Hope School in Kalangala,故选B。DAs any person suffering from lack of sleep knows,dark circles under the eyes usually stand out after a bad nights sleepBut why do people get these dark eye bags?The answer is both genetic(that is,relating to your DNA) and environmental(a result of your everyday living,such as rubbing your eyes or getting too little sleep),said DrCarol Clinton,a skin-care researcher in Dublin,OhioBut the biggest reason is genes Clinton told Live ScienceEye bags are generally more noticeable in people who,because of genes,have thin or pale skinWhen people are tired or very nervous,blood circulation in the eye area becomes slow,allowing blood to pool thereClinton saidCapillaries(毛细血管) stand out, leading to dark eye circles,she saidBesides,eye bags result from eyes fat moving forwardAn age-connected increase in fat beneath the eyeballs leads to eye bagsAnyway,when your eyes fat is moving forward,you may think about having an operation in that area,Clinton said,A person can get 9 hours of sleep a night,but still have eye bags because of a genetic developmentIn other cases,environmental problems cause eye bagsFor example,allergies(过敏)especially seasonal allergiescan cause capillaries to stand outGetting too much sun can also damage and thin the skin,making dark circles under the eyes easy to seeBesides,eating salty foods can cause the body to hold more water,which makes eye bags worse,according to the Mayo Clinic.12. In Clintons opinion,what is the main cause of the formation of dark eye bags?A. GenesB. Habits.C. Age.D. The environment.13. What can rid you of your eye bags according to the text?A. Getting much sun.B. Drinking plenty of water.C. Having an operation on the fat in the eye area.D. Slowing your blood circulation in the eye area.14. What can we learn from the text?A. Its possible to change genes.B. Rubbing your eyes might cause dark eye bags.C. Young people dont get dark eye bags.D. You cant get dark eye bags if you get enough sleep.15. Whats the best title for the text?A. What Can You Do to Protect Your Eyes?B. The Importance of Sleep to Peoples HealthC. Several Measures to Remove Your Eye BagsD. Why Do People Get Bags Under Their Eyes?【答案】12. A 13. C 14. B 15. D【解析】本文为说明文。文章主要讲述了我们会出现黑眼圈以及出现黑眼袋的原因。【12题详解】细节理解题。根据第二段中的But why do people get these dark eye bags? The answer is both genetic (that is, relating to your DNA) and environmental (a result of your everyday living, such as rubbing your eyes or getting too little sleep), said Dr Carol Clinton, a skin-care researcher in Dublin, Ohio(为什么人们会有这些黑眼袋?答案是基因(也就是说,与你的DNA有关)和环境(是你日常生活的结果,比如揉眼睛或睡眠太少),Carol Clinton博士说,他是俄亥俄州都柏林的皮肤护理研究人员。)由此可见,出现黑眼袋和基因有关系。故A选项正确。13题详解】推理判断题。根据第二段可知,出现黑眼袋和基因、环境有关系,再根据第三段中的Anyway, when your eyes fat is moving forward, you may think about having an operation in that area, Clinton said, A person can get 9 hours of sleep a night, but still have eye bags because of a genetic development可知,一个人每晚可以睡9个小时,但由于基因,他仍然有眼袋,对眼部的脂肪进行手术可以去除眼袋。故C选项正确。【14题详解】细节理解题。根据第二段But why do people get these dark eye bags?The answer is both genetic (that is,relating to your DNA) and environmental (a result of your everyday living,such as rubbing your eyes or getting too little sleep)可知,都柏林的皮肤护理研究人员卡罗尔克林顿博士说,揉眼睛可能会导致黑眼袋。故B选项正确。【15题详解】主旨大意题。根据全文内容可知,本文主要讲述了我们会出现黑眼圈以及出现黑眼袋的原因。根据选项分析,D项“为什么人们会有黑眼袋”符合文意,故适合作文章标题。二、阅读七选五(本大题共5小题,共10.0分)When I was young, my friends and I often played baseball in an alley(小巷) behind our home A woman named Mrs Shinas owned a tiny house nearby, and she used to watch us play from her window_16_We all thought that she was meanShe had a big trained dog and whenever one of our baseballs rolled in its direction, Mrs Shinas would send the dog to catch it_17_Soon we ran out of ballsIn those days, I used to water our lawn each day One day as I stood watering our small lawn, I noticed that Mrs Shinas lawn looked a little dry It took only a few more minutes to water it, so I did it_18_When autumn came that year, I also helped gather up the leaves on Mrs Shinas yard As I was doing this one day, she invited me to sit in her living room She gave me a cookie and a glass of milk As I sat there eating the cookie, she showed me her collection of paintings_19_That surprised me a lot It was the first conversation I had ever had with her_20_She went into her kitchen and returned with a box In it were all the balls that her dog had taken She handed me the box, said thank you and smiled I realized she had a kind heart I also leaned that when we serve others, we are showing them that we love themA We wanted to buy a new ballB But the dog wouldnt return the ball to usC Her next action even changed my opinion of herD Then she thanked me for taking care of her lawnE Soon I found myself watering her lawn each dayF She rarely came out of her house and never smiledG What delighted me most was that she was a great painter【答案】16. F 17. B 18. E 19. D 20. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。作者回忆了小时候与Mrs Shinas女士之间发生的故事。【16题详解】由she used to watch us play from her window. We all thought that she was mean.她以前经常从窗口看我们玩。我们都认为她很刻薄。可知,小题1的位置可知,决定了小题1也是对这个女士的描述,所以作者才认为她很刻薄。故F选项切题。【17题详解】由Mrs Shinas would send the dog to catch it._2_ Soon we ran out of balls这位女士派狗去抓它。很快我们的球就用完了。可知,由小题2的位置可知,小题2的选项一定要表示转折,才能导致球很快就用完了。故B选项切题。【18题详解】由 It took only a few more minutes to water it, so I did it.浇水仅仅花费了几分钟,所以我就浇了。以及下文女士邀请作者去她家里做客并表示感谢。可知,作者每天都给女士的草坪浇水,秋天来的时候还帮助女士清理庭院里的树叶。所以女士才会把作者邀请到家里来做客并表示感谢。故E选项切题。【19题详解】由That surprised me a lot这让我很吃惊。可知,前文已经提到过作者认为她很刻薄。那么小题4的选项所说的内容应该是作者想不到的,所以才会让作者惊讶。故D选项切题。【20题详解】由 She handed me the box, said “thank you” and smiled. I realized she had a kind heart. 她把盒子递给我,说:“谢谢你”,然后笑了。我意识到她有一颗善良的心。可知,这些都是在说作者对于女人看法的具体改变。所以小题5的位置决定了要总说作者对于女人看法的改变。故C选项切题。【点睛】七选五主要考查考生对文章的整体内容和结构以及上下文逻辑意义的理解和掌握。除了从语句间的意义关系分析外,还可借助句子之间的连接性词语来把握,因为连接性词语能表明这个语段句与句之间、层与层之间的基本关系。例如转折关系。某些句子含有表示转折或对比的连词、副词或副词短语,如but, though, although, instead, however, on the contrary, otherwise等,我们可利用这些暗示来解决问题。分析小题2的前句Mrs Shinas would send the dog to catch it和后句 Soon we ran out of balls 可知,小题2的选项一定要表示转折,才能引起下文。通过分析选项,只有B选项中有连词but。故B选项切题。所以要善于抓住这些含有表示转折或对比的连词、副词或副词短语,以此更好的解题。三、完形填空(本大题共20小题,共30.0分)At 17 years old,I started developing bad habitsI wanted to buy some games I had been _21_for a while but didnt have enough moneyOne day I took the games to the back of a store _22_and took them out of their boxIt seemed so _23_that I stole more,never thinking I would get _24_One morning,I did the same thing,and as I was about to leave the store,I was_25_by two large menAt this point I knew my _26_ was recorded by the stores surveillance(监控) cameras and became_27_what they were going to do to meAre you gonna take me to jail? I askedOne of them said,Well,first we have to see the_28_of what you stole Fear took hold of me_29_I knew I had stolen a lotWhen he_30_that the items totaled $90,he decided to call the policeI started shaking and really_31_stealing those itemsHe took a picture of me and asked for my personal_32_I was then sent to jailIt was a _33_nightThe jail smelled like garbage and the floor was coldThe next day my parents came to bail(保释) me outI was_34_t

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论