




免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 12culture shock(a).阅读理解a(2017东北三省四市教研联合体高考模拟试卷(一)graduate developerwho you areyoure a creative person whos brilliant at making smart decisions and even better at communicating them.you are passionate about software and not only like to learn about it at university,but you like to get involved in your own projects at home too.you eat code for breakfast,lunch and dinner,and youre always looking to learn and improve.you love working with likeminded peers and aspire to work with the best software developers in the industry.what you studyyou are a finalyear/honours/master/phd student or a recent graduate(past two years)with a distinction/high distinction in computer science,computing or software engineering.what you will do youll develop reliable and highly flexible systems in the market.the kind of software that ensures we buy and sell faster and more efficiently than anyone else.you will have full responsibility for designing and improving our systems,both technically and functionally to improve our trading success.at optive we have no shortage of interesting and important work to do,so rest assured that youll be working on something that will add real value to the business.qualificationsyou are an australian or new zealand citizen or permanent resident of australia.salary$ 75,000 plus super plus performance driven profit share.【语篇解读】本文是一则招聘广告。介绍了对求职者的要求和工资等相关信息。【背景知识】high distinction 简称hd,表示成绩优异,是一些国外的学校尤其是澳大利亚的学校衡量成绩的一个尺度。澳大利亚的一些大学的hd要求考试成绩在85分以上。1you will be wellaccepted if you are acreative and devoted to software engineeringbloving working with people from different majorsccommunicative and passionate in your university lifedenjoying eating code instead of delicious family dinnera考查细节理解。根据第一段中的“youre a creative person whos brilliant at making smart decisions and even better at communicating them.you are passionate about software and not only like to learn about it at university,but you like to get involved in your own projects at home too.”可知,具有创造性并且热爱软件工程的人会很好地被接受。2the graduate developer will probably be wanted as aan australian finalyear computing engineering studentba masterdegree graduate majoring in tradingca phd student as a permanent resident in australiada recent graduate with honours in computer sciencea考查细节理解。根据第二段“you are a finalyear.computing or software engineering.”可知,a项符合招聘的要求。干扰项分析根据第二段可知, b项中的in trading 是错误的;c项中没有提及专业是错误的;根据第二段的“or a recent graduate(past two years)with a distinction/high distinction in computer science”可知,d项错误。3you are not required to in the future job.adesign optive systemsbensure trade successcwork on something valuableddevelop the flexible market systemc考查细节理解。根据第三段的“so rest assured that youll be working on something that will add real value to the business”可知,文中没有提及工作有无价值,只是说工作会给公司带来价值。b 【导学号:33220174】(2017安徽师大附中高三阶段性测试)whenever something looks interesting or beautiful,there is a natural desire of us to capture(捕捉)and preserve itwhich means,in this day and age,that we are likely to reach for our phones to take a picture.though this would seem to be an ideal solution,there are two big problems associated with taking pictures.firstly,we are likely to be so busy taking pictures that we forget to look at the world whose beauty and interest encourage us to take a photograph in the first place.and secondly,because we feel the pictures are safely stored on our phones,we never get around to looking at them,so sure are we that well get around to them one day.the first person to notice the problems was the english art critic(评论家),john ruskin.he was a keen traveller who realized that most tourists make a poor job of noticing or remembering the beautiful things they see.he argued that humans have a natural tendency to respond to beauty and desire to have it,but there are better and worse expressions of this desire.at worst,we get into buying souvenirs or taking photographs.but,in ruskins eyes,theres just one thing we should doattempting to draw the interesting things we see,regardless of whether we happen to have any talent for doing so.ruskin said,“drawing can teach us to see:to notice properly rather than gaze absentmindedly.in the process of recreating with our own hands what lies before our eyes,we naturally move from a position of observing beauty in a loose way to one where we acquire a deep understanding of its parts.”ruskin deplored the blindness and hurry of modern tourists,especially those who prided themselves on travelling around the whole europe in a week by train,“no changing of places at a hundred miles an hour will make us stronger,happier,or wiser.there was always more in the world than men could see,if they ever walked slowly;they will see it no better for going fast.the really precious things are thoughts and sights,not pace.”【语篇解读】本文主要讨论了旅游中如何享受美景以及游客普遍存在的问题。【长难句分析】in the process of recreating with our own hands what lies before our eyes,we naturally move from a position of observing beauty in a loose way to one where we acquire a deep understanding of its parts.分析:本句是一个复合句。what 引导宾语从句,在从句中作主语;where引导定语从句,在从句中作状语,修饰先行词one,此处的one相当于one position。译文:在用我们的双手重塑眼前事物的过程中,我们自然地从一种随意地欣赏美的状态转换为一种我们深度欣赏其各个部分的状态。4according to paragraph 2,when taking pictures,people tend to aforget to appreciate something attractive on the spotbfind it hard to learn skills of taking good picturescfind a good way to keep things in their mindsdhave a chance to meet the challenge of new technologya考查细节理解。根据文章第二段的第二句“firstly,we are likely to be so busy taking pictures that we forget to look at the world whose beauty and interest encourage us to take a photograph in the first place.”可知,人们忙着拍照而忘了欣赏风景。5according to ruskin,what should travellers do to best express their appreciation of and desire for something beautiful?ato speak it out openly.bto photograph it instantly.cto purchase it immediately.dto paint it directly.d考查细节理解。根据第三段的最后一句“but,in ruskins eyes,theres just one thing we should doattempting to draw the interesting things we see,regardless of whether we happen to have any talent for doing so.”可知,ruskin认为,旅游者把自己看到的美景直接画下来就是对美景欣赏的最好表达。6from the fourth paragraph,we can infer that ruskin encourages us to be aconsiderate and determinedbactive and adventurousccreative and thoughtfuldsensitive and ambitiousc考查推理判断。根据第四段的“in the process of recreating with our own hands.we acquire a deep understanding of its parts.”可推知,ruskin鼓励我们要有创造性,对景观要有深刻的理解。7the underlined word “deplored”in the last paragraph is closest in meaning to“ ”aappreciatedbcriticizedcfavoreddignoredb考查词义猜测。根据最后一段的“the blindness and hurry of modern tourists”并结合 ruskin的主张可推知,deplore意为“批判,不赞成”,故选b。c(2017湖南六校联盟高三联考)i told my friend graham that i often cycle two miles from my house to the town centre but unfortunately there is a big hill on the route.he replied,“you mean fortunately.”he explained that i should be glad of the extra exercise that the hill provided.my attitude to the hill has now changed.i used to complain as i approached it but now i tell myself the following.this hill will exercise my heart and lungs.it will help me to lose weight and get fit.it will mean that i live longer.this hill is my friend.finally i comfort myself with the thought of all those silly people who pay money to go to a gym and sit on stationary exercise bicycles when i can get the same value for free.i have a smile of satisfaction as i reach the top of the hill.problems are there to be faced and overcome.we cannot achieve anything with an easy life.helen keller was the first deaf and blind person to gain a university degree.her activism and writing proved inspirational.she wrote,“the character cannot be developed with ease.only through experiences of suffering can the soul be strengthened,vision cleared,ambition inspired and success achieved.”one of the main determinants of success in life is our attitude towards adversity.from time to time we all face hardships,problems,accidents and difficulties.some are of our making but many are no fault of our own.while we cannot choose adversity,we can choose our attitude towards it.douglas bader was 21 when in 1931 he had both legs cut off following a flying accident.he was determined to fly again and went on to become one of the leading flying aviators in the battle of britain with 22 aerial victories over the germans.he was an inspiration to others during the war.he said,“dont listen to anyone who tells you that you cant do this or that.thats nonsense.make up your mind,and youll never use crutches or a stick,and then have a go at everything.go to school,and join in all the games you can.go anywhere you want to.but never,never let them persuade you that things are too difficult or impossible.”the biographies of great people are full of examples of how they took steps to overcome the difficulties they faced.the common thread is that they did not become depressed.they chose their attitude.they chose to be positive.they took on the challenge.they won.nevertheless,there is still the problem of how you change your attitude towards adversity.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。“我”骑自行车去镇中心时要经过山地,“我”经历了从开始的抱怨到将山地当作锻炼契机的过程。人生之旅也是如此,我们要有战胜生活中艰难的勇气。8which of the following is true according to the author of the passage?athose who want to achieve success cant expect to live an easy life.bclimbing hills on bicycles is the best way to take exercise.cgoing to a gym is greatly beneficial to peoples health.dpeoples attitude to hardships is the only factor of their success.a考查推理判断。根据第三段的第二句“we cannot achieve anything with an easy life.”可知,简单容易的生活不会使我们取得成功;据此可以推断,想要成功就不要期望过容易的生活,故a项正确。9by quoting what douglas bader said,the author intends to tell us“ ”afailure is the mother of successba bad workman quarrels with his toolscnothing is difficult to the man who will trydif you risk nothing,you will have nothingc考查目的意图。根据第五段douglas bader 所讲的“make up your mind,and youll never use crutches or a stick,and then have a go at everything. impossible.”可知,douglas bader 认为面对困难应当勇敢尝试,不要听信别人所言的太困难或不可能,没有什么克服不了的困难;据此可以判断,作者引用douglas bader的话旨在说明,对于勇于尝试的人来说,世界上没有克服不了的困难。故c项正确。10following this passage,the author will further talk about ahow his friend helped him to change his attitude towards the challenge he facedbwhy it is important to keep optimistic in the face of troublecwhat steps to take to change your attitude towards the difficulties you facedwhat great people have in commonc考查推理判断。根据文章最后一句“nevertheless,there is still the problem of how you change your attitude towards adversity.”可知,如何改变面对困难的态度仍然是一个问题;据此可以判断,下文将就此问题作进一步的阐述。故c项正确。11which of the following can best function as the title of the passage?adifferent attitudes towards misfortunebface difficulties with a smilecnothing is impossibledlife is full of adversityb考查标题判断。通读全文可知,本文作者通过叙述将骑自行车经过的山地视为锻炼的机会及helen keller和douglas bader 的故事说明,成功的关键是面对困难的积极态度。故b项最能概括主题。d(2017贵州省普通高等学校招生适应性考试)a record of 6.15 million trips was made by chinese mainland tourists to overseas destinations during the sevenday spring festival holiday,which ended on thursday,according to the china national tourism administration.that is an increase of 7 percent compared with last years spring festival.about 374,000 trips were organized by travel agencies,a 2.5 percent increase.the administration also reported growth from individual and highend (高端的)travellers and said that in addition to top and coastal cities,inland citiessuch as those in the guangxi zhuang autonomous regionbecame important source markets.with many chinese now travelling abroad for spring festival,their choice of destinations has expanded along with their growing interest in foreign cultures and services.“chinese tourists are increasingly willing to experience local cultures and services,including staying in private homes,appreciating plants and watching monkeys in hot springs,”li xuejing,the agencys marketing manager,said.a chinese tourist surnamed guo,who was vacationing on an island in the philippines,said:“i now pay more attention to relaxation and enjoyment during the holidays instead of shopping or choosing gifts for relatives.”another choice is britain.though the devaluation(货币贬值)of the pound is a factor,britains rich history and famous education tradition have caught the eye of chinese.【语篇解读】本文是一篇新闻报道。国家旅游局统计,在今年春节期间去海外旅游的游客人数比去年同期有所上涨。文章分析了这一现象的原因。12how many trips were made to foreign countries during the golden week of this spring festival holiday?a6,150,000.b2,500,000.c7,000,000.d374,000.a考查细节理解。根据第一段的第一句“a record of 6.15 million trips was made by chinese mainland tourists to overseas destinations during the sevenday spring festival holiday,which ended on thursday,according to the china national tourism administration.”可知,在春节黄金周期间,中国大陆赴海外旅游的人次达到6 150 000,故a项正确。13what can we learn about some inland cities in guangxi?atheyre reported to have become important attractions.btheyre famous for all kinds of plants and monkeys.cthey have the best hot spring in the world.dthey belong to coastal source markets.a考查细节理解。根据第二段第一句中的“in addition to top and coastal cities,inland citiessuch as those in the guangxi zhuang autonomous regionbecame important source markets”可知,广西壮族自治区的许多城市也成了重要的旅游地,故a项正确。14what would miss guo do on her vacation according to the text?ago shopping for gifts.bstudy foreign cultures.crelax and enjoy herself.dchat with her relatives.c考查细节理解。根据第四段的“i now pay more attention to relaxation and enjoyment during the holidays instead of shopping or choosing gifts for relatives”可知,这位姓郭的游客认为现在她的旅游目的是放松和享受而不是购物或为亲人挑选礼物;据此可知,她在旅游期间会放松和享受。15where does the text probably come form?aa guide book.ba newspaper.ca scientific magazine.dan advertisement.b考查文章出处。通读全文可知,文章第一段的第一句为文章主题句;结合下文内容可知,文章属于新闻报道,符合新闻报道文体的结构特征:先写明报道主题,接着分析原因。故b项正确。.阅读七选五(2017安徽合肥高三第一次教学质量检测)youre growing up.that means youre probably experiencing lots of changes,all at once.your body is changing.it might even seem as if your entire self is changing.it can be confusing and even scary. 1 and its good!growing up means that you can do more,learn more,and start to make your mark on the world.in order for that to happen,your body produces chemicals called hormones that help both body and mind grow.hormone levels change constantly,rising and falling. 2 but it
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 保证金协议书
- 艾默生 协议书
- 第12课 有趣的泥塑教学设计小学综合实践活动长春版三年级下册-长春版
- 股权分配协议书
- 个人车库转让协议书
- 宅基也协议书
- 4.2 直线与直线的位置关系说课稿中职数学拓展模块一 (上册)高教版(2021·十四五)
- 影视合作协议书
- 第3课 秦统一多民族封建国家的建立说课稿高中历史必修 中外历史纲要(上)统编版(部编版)
- 1.3 奇妙的图层 说课稿- 粤高教A版初中信息技术八年级上册
- 新学期新起点励志奋斗青春初三毕业班开学第一课主题班会课件
- 分包单位与班组签订合同
- 盐酸右美托咪定鼻喷雾剂-临床用药解读
- 危险货物装载与卸载操作规程
- 《映山红》PPT课件(安徽省市级优课)-五年级音乐课件
- 林则徐课件完整版
- 投资学英文版课件Ch 3 Securities markets
- 氟喹诺酮类药物残留的检测课件
- 全国编辑记者资格证考试复习资料
- 高速公路路政巡查记录表
- 分光光度法分析磷原始记录表
评论
0/150
提交评论