




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
浙江三门县2017高考英语一轮阅读理解查漏补缺选练(一)阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。【2014德州模拟】some animals will defend their territory by fighting with those who try to invade it.fighting,however,is not often the best choice,since it uses up a large amount of energy,and can result in injury or even death.most animals rely on various threats,either through sounds or smells.the songs of birds,the drumming of woodpeckers and the loud calls of monkeys are all warnings that carry for long distances,advertising to possible invaders that someone elses territory is being approached.many animals rely on smells to mark their territories or leaving droppings around the territories.other animals will be warned off the territory without ever meeting with the territorys defender.sometimes,these warnings may be ignored,and an invader may move accidentally into a neighboring territory,or two animals may meet near the border of their nearby territories.when the two animals meet,they will generally threaten each other with visual (视觉的) displays.these displays will often exaggerate an animals size by putting up feathers or fur,or will show off the animals weapons.the animals may go through all the behavior of fighting without ever actually touching each other.the displays are generally performed best near the center of an animals territory,where it is more likely to attack an invader and where retreating becomes more of a choice.actual fighting usually only happens in overcrowded conditions,when resources are not enough.serious injury can result,and old or sick animals may die,leading to a more balanced population size.under most natural conditions,territoriality is an effective way of maintaining a healthy population.the study of social behaviors such as territoriality in animals may also help us to understand human society.1what topic is the passage mainly involved in?awhat animals territory is usually like.bhow animals deal with different threats.chow animals defend their territory.dwhere animal fights take place frequently.2for most animals,whats their first response to the possible invaders to defend their territory?afighting in groups.bthreatening and warning.cescaping before being hurt.dasking partners for help.3what does the underlined word “exaggerate” in the second paragraph mean?aenlarge bchange cshake dshrink4an actual fight will happen when_.aanimals meet near the border of their territoriesbthe invader enters the defenders territoriescthe defender notices the invader smaller than itselfdthe living resources are limited in the territory5the last paragraph tells us that territoriality has an influence on the_of the animals.acommunication bconditioncpopulation dmigration语篇解读本文是一篇说明文。文章主要就动物如何保护自己的领地进行了介绍。1解析:主旨大意题。通读全文可知,本文主要就“动物如何保护自己的领地”进行了介绍。答案:c2解析:细节理解题。根据第一段第三句“most animals rely on various threats,either through sounds or smells.”可知,答案选b。答案:b3解析:词义猜测题。根据第二段第二、三句可知,当某种动物发现有其他的动物侵入自己的领地时,会通过视觉上的展示来恐吓对方。它们会竖起羽毛或皮毛,以使自己看起来更大、更强壮。因此exaggerate应为“扩大,增大”之意。答案:a4解析:细节理解题。根据最后一段第一句“actual fighting usually only happens in overcrowded conditions,when resources are not enough.”可知,当过度拥挤导致生存资源匮乏时,就有可能发生打斗。答案:d5解析:细节理解题。根据最后一段倒数第二句“under most natural conditions,territoriality is an effective way of maintaining a healthy population.”可知,答案选c。答案:c。【2016高考英语阅读理解训练】阅读下面短文,选择最佳答案。when visiting new york city with your kids,there are many things to do with kids that will entertain their spirits and feed their minds.the whispering gallerymake your way to the whispering gallery. the whispering rooms architecture allows for a phenomenon that usually makes people laugh. once inside the gallery,place one person facing the corner at one end of the room and then place another person facing the corner at the opposite end. ask one of the participants to whisper a phrase or a quick sentence or two and the person on the opposite end will be able to hear every word that was said.e. 42nd st.212一771一5322grandcentralterminal. comthe american museum of natural historythe american museum of natural history was founded in 1869. in addition to its impressive exhibits,permanent attractions bring the cool factor home to kids. they can enter the fossil halls and see the impressive dinosaur skeletons(骨架)and the milstein hall of ocean life educates kids about the fragility(脆弱)of the oceancentral park west at 79th st.212一769一5606amnh. orgthe scholastic storemost parents want their children to read,and moreover,to enjoy reading. scholastic helps to make that wish a reality by publishing interesting,well-written stories that are popular with children. with such classics as“clifford the big red dog”,“the magic school bus,and“harry potter,”the scholastic store will delight your children.557 broadway212一343一6100scholastic. comellens stardust diner(小饭店)the restaurant is a place where each person in your family can find something to eat. arugula salads,grilled cheese,burgers and meatloaf are all on this varied menu. a hall of beauty queens,a drive-in theatre and wait staff that sing to you can add to this unique dining experience.1650 broadway,corner of 51st st.212一956一5151ellensstardustdiner. com1. which of the following websites helps kids learn about animals? a. ettensstardustdiner. com. b. grandcentralterminal. com. c. amnh. org. d. scholastic. com.2. to develop your kids interest in reading,you can bring them to a. the whispering gallery b. the scholastic store c. ellens stardust diner d. the american museum of natural history 3. it can be learned from the passage that a. sound travels well in the whispering gallery b. people can enjoy music in the scholastic store c. ellens stardust diner mainly provides western food d. the american museum of natural history has a history of 200 years参考答案1-3cba阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。ctions, but nothing was able to cure the terrible pain in her back. however, the accident had an unexpected side effect. while lying in her bed recovering, kahlo taught herself to paint. in 1929, she got married to diego rivera, another famous mexican artist. riveras strong influence on kahlos style can be seen in her early works, but her later works from the 1940s, known today as her best works, show less influence from her husband.unfortunately, her works did not attract much attention in the 1930s and 1940s, even in her home country. her first onewoman show in mexico was not held until 1953.for more than a decade after her death in 1954, kahlos works remained largely unnoticed by the world, but in the 1970s her works began to gain international fame at last.64. what does the phrase “a much bigger name” in paragraph 1 most nearly mean?a. a far better artist b. a far more gifted artistc. a much stronger persond. a much more famous person65. the terrible pain kahlo suffered was caused by _.a. polio b. her bent spinec. back injuries d. the operations she had66. kahlos style had become increasingly independent since the _.a. 1930s b. 1940s c. 1950s d. 1970s67. what is the authors attitude toward kahlo?a. devotion. b. sympathy. c. worry. d. encouragement.【要点综述】本文讲述画家弗里达卡罗(frida kahlo)的故事。7岁时弗里达得了小儿麻痹,18岁那年她乘坐的校车发生交通事故,致使背部受伤。车祸后不久,她就开始画画。弗里达在墨西哥举办过一次画展,然而直到二十世纪七十年代她的画作才开始受到人们关注。64. d词义猜测题。根据第四段中unfortunately, her works did not attract much attention in the 1930s and 1940s和but in the 1970s her works began to gain international fame at last可推断她现在才获得国际名声,所以她现在比在她那个时代更出名。65. c细节推断题。根据第二段中but nothing was able to cure the terrible pain in her back.可推断背伤导致了她的疼痛。66. b细节推断题。根据第三段中but her later works from the 1940s, known today as her best works, show less influence from her husband可推断。67. b推理判断题。根据文章的字里行间,比如sadly, unfortunately可推断作者的态度应该是同情。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。safety and security proceduresyour safety and the security of your personal property are of the primary concern to those of us who welcome you as our guest. we urge you to take advantage of the following suggestions. your vehiclelock your vehicle and do not leave money or valuable items inside. we are not responsible for their loss. travelingbe observant (机警) when sightseeing or traveling. stay in well-lit and heavily traveled areas. dont display large amounts of cash. guest room securityfor additional security use the deadbolt (插锁) provided on your door and make sure the windows are locked. as an additional precaution (预防措施), please secure the secondary locks provided. do not admit anyone to your room without first making identification. a one-way viewer is provided in your door to assist with identification. if there is any doubt about the persons identity, please contact the front desk. safety boxes do not leave money or valuables in your room or vehicle. we provide free safety boxes for your use. hotel is not responsible for items left in room valued over $200. keyssafeguard your key. please do not leave it in the door. do not give your key to others or leave it unattended. please leave your key at the front desk when you check out. reporting please report any suspicious activity, or safety concerns to management.fire please familiarize yourself with the nearest fire exits. report fire or smoke to the hotel operator. in the unlikely event of a fire, please move quickly and calmly to the nearest safe exit and leave the building. avoid the use of elevator. 5. the suggestions are most probably from _. a. a hotel manager b. a police officer c. an experienced traveler d. a tour guide 6. which of the following is true? a. it is advised to travel to places where there are few people. b. the hotel is not responsible for anything you lose. c. dont report to the manager unless you are sure something is going wrong. d. youd better use the deadbolt and the secondary locks for safety.7. if you feel doubtful about a stranger who knocks at the door, you should _. a. let the person in after you have got his/her name b. open the door to check the persons id card c. call the front desk to make sure d. contact the local police for assistance8. what does the underlined part “in the unlikely event of a fire” mean? a. in case a fire happens, though it is not very possible. b. if a fire happens when some big events are taking place. c. in case a fire happens in a public building. d. if a fire breaks out and it is getting out of control.【参考答案】 adca 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。选材相似度: 设题相似度: 难度系数:the main reason people come to america is said to be that they can chase the american dream.everyone has heard of it,and many have died fighting for it.the only thing is that there is no clear definition of the american dream.it is not defined by one dream,but all the opportunities that the united states has to offer.since the founding of the united states,people have been striving to define the american dream.in the play death of a salesman,every character is trying to realize his own version of the american dream.willy feels that by being well liked he has achieved what the american dream is all about.he has spent his whole life as a salesman who has not been very successful.as he gets older,he starts having conflicts with everyone in his life,and feels that only by killing himself will the people around him be able to finally be happy.bernard,on the other hand,feels that the american dream can only be achieved if one has been successful in their academic and professional careers.he shows that through hard work and dedication,success can be accomplished.he reached his professional goals and achieved his version of the american dream.throughout the play these feelings are shown through the dialogue and actions of the characters.they try to achieve their goals of the american dream.willy is unsuccessful in his attempt,while bernard is very successful in achieving his goal.many people try to achieve the american dream,but few actually do so.as with any goal,the american dream takes hard work and dedication.in death of a salesman,all aspects of this goal are examined.for the goal to be achieved,the dream must be an attainable one which is worth working toward.it also must be a dream that the professional world accepts
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025贵州金丽农业旅游产业发展集团有限公司招聘经理层高级管理人员(财务总监)1人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(新)
- 秦皇岛市中医院患者培训能力考核
- 大学课件拍摄
- 邢台市中医院肾内科护士晋升主管护师重症监护考核
- 衡水市人民医院神经阻滞麻醉技术准入考核
- 2025江苏宿迁豫智文化产业发展有限公司招聘工作人员拟聘考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解
- 北京市中医院病历书写规范考核
- 2025内蒙古应急管理厅选聘应急管理综合行政执法社会监督员的模拟试卷及答案详解(夺冠系列)
- 2025广东韶关市始兴县事业单位招聘工作人员暨“青年人才”和“急需紧缺人才”招聘89人模拟试卷附答案详解
- 2025湖北汉口学院保安招聘模拟试卷及答案详解(典优)
- 基孔肯雅病毒(CHIKV)实验活动风险评估报告
- 武汉从业资格证摸拟考试及答案解析
- 小学数学数与代数全学年复习资料
- 2025至2030医药级一氧化氮行业产业运行态势及投资规划深度研究报告
- 2025海康威视安检机用户手册
- 2025 精神障碍患者暴力行为应对护理课件
- 创新驱动人工智能+法律服务研究报告
- 《物联网技术》课件-第3章 无线传感器网络
- 保健行业员工知识培训课件
- 人民调解员培训课件
- 工业机器人基础课件:装配机器人及其操作应用
评论
0/150
提交评论