湖南省平江县高考英语一轮复习 阅读理解九月训练(一).doc_第1页
湖南省平江县高考英语一轮复习 阅读理解九月训练(一).doc_第2页
湖南省平江县高考英语一轮复习 阅读理解九月训练(一).doc_第3页
湖南省平江县高考英语一轮复习 阅读理解九月训练(一).doc_第4页
湖南省平江县高考英语一轮复习 阅读理解九月训练(一).doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

湖南平江县2017高考英语阅读理解九月训练(一)阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。【2014山东省齐鲁名校高三年级联合测试】when i was growing up in the suburbs of new york,our first local earth day was organized around a drive to a town field where families were urged to dump items from their basements for recycling rather than tossing them in the trash.it was an eyeopening concept for a kid in 1970.but as an environmental reporter,i have come to dread (非常害怕) the large amount of deals and promotions that arrive via email or in my office or home mailbox on earth day.like valentines day,earth day has become a huge marketing opportunitya paradoxical (矛盾的) way to promote consumption and sell stuff.in fact,earth day is such a good sales hook that some shops,like target,have expanded earth day into earth month.there isnt time to give you a full rundown of the earth day shopping opportunities i was alerted to this past week.they included deals on buying bottled water and earthfriendly diaper wipes.my award for the silliest promotion:a plan to gift 25 of the most environmentally conscious stars unique,useful and fabulous “green” products and services,including skin care products,cat litter,cheesecake and artwork.my guess is most of the stuff will end up in celebrities garbage.is buying and selling a good way to celebrate and protect the environment?i would argue that earth day might be an occasion to consider giving up purchases or habits that are environmentally questionable or that we could happily do without.how about not buying bottled water,but refilling a water bottle?how about not buying foodseven “organic” foodsthat are packed in nonrecyclable plastic?dont get me wrong.bridgestone is celebrating earth day by promising to repurpose a spent tire for every tire that it sells.verizon will plant a tree for each cellphone you trade in.some coffee stores will even refill reusable mugs at no charge.target is giving out free reusable carrier bags without requiring a purchase.but few retailers are taking the next stepcharging a fee at the cash register for disposable plastic bags,a common practice in europeto motivate customers to use those new reusable carriers.earth day is transient (短暂的)if you only showed love on valentines day,would that really mean anything at all?1the authors first local earth day was celebrated by_.adriving to a town field for funbdumping unused items for recyclingclooking for good ideas for reusedclearing items from their basement2why do some shops expand earth day into earth month?abecause too many activities are organized for the day.bbecause they intend to make more sales strategies.cbecause they want to have more selling opportunities.dbecause they have to deal with too much waste.3whats the authors attitude towards the deals and promotions on earth day?aobjective.boptimistic.csupportive.dcritical.4according to the author,its environmentally friendly to_.abuy packed organic foodsboffer stars green productscrefill water bottlesdask for disposable plastic bags5it could be inferred from the text that bridgestone and verizon_.aare likely to misunderstand the authorbhave a good way to celebrate earth daycare devoted to making money on earth daydmake wrong promotion plans on earth day语篇解读本文作者对一些商家在世界地球日的做法发表了自己的观点。1解析:考查细节理解。根据第一段中的“our first local earth day was organized around a drive to a town field where families were urged to dump items from their basements for recycling”可知答案。答案:b2解析:考查细节理解。根据第三段内容可知,一些商家将世界地球日扩展为世界地球月是为了销售更多的商品。答案:c3解析:考查观点态度。根据第二段中的“i have come to dread the large amount of deals and promotions”以及第五段中的“my award for the silliest promotion”可知,作者对商家的促销活动持批评态度。答案:d4解析:考查细节理解。根据倒数第四段中的“how about not buying bottled water,but refilling a water bottle?”可知,c项正确,其他项均与文章不符。答案:c5解析:考查推理判断。根据倒数第三段的描述可知,作者认同这两个商家庆祝世界地球日的方法。答案:b。 2014山西省高三年级四校联考research suggests that if a woman runs her household without any help, she has less interest in scaling the career ladder.but the reason for this is not quite what you might expect, such as being too tired. according to experts, the satisfaction of being in charge of daytoday domestic tasks leaves mothers with less of a thirst for success at work. if she were indeed to “have it all”a family life, a love life and a career she would need to be prepared to carve up some of the home decisions with her spouse, a study suggests.the study asked 136 men and women aged 18 to 30 whether being in control of household decisions is something they desire. both sexes agreed that being in charge is an advantage. then, 150 women were asked to imagine being a married mother and either making most of the household decisions or making them jointly with her husband. those who had imagined being in control at home placed less value on things such as earning a high salary than those who had imagined sharing the running of the household.then, almost 650 men and women were asked to imagine one of the same two scenes but with division of household chores. the mens interest in work was not affected by thoughts of being in charge at home. and if a woman imagined having to do all the chores, without making the decisions at home, she was still hungry for power in the workplace.researcher professor serena chen said,“this suggests it is the power aspect of household control that reduces womens interest in power outside of the home. to realise true gender equality in both private and public fields, our results suggest women may need to at least partially give up the role of household directors and men must share such decisionmaking.”1what could be learned from the text?a. women are fond of doing household tasks.b. women have no interest in the office work.c. women can do well at home or beyond if they share household decisions with men.d. women can do well at home as well as in the workplace.2what leaves women with less of a thirst for a successful career?a. pressure from household tasks.b. lack of working experience.c. poor physical and mental state.d. satisfaction of being in charge of household tasks.3professor serena chen suggested that _.a. it was hard to realize true gender equalityb. men must work as household directorsc. men and women should share household decisionsd. women should be as wise as men4who would be most interested in the text?a. researchers.b. breadwinners.c. employers. d. working mothers.文章大意女性如果想在事业上有所建树,她们就得把管理家庭事务的权力放一放。1c。考查文意理解。从全文对研究内容和结果的论述可知,妻子想在事业上成功,她就得和丈夫共同决策家庭事务。第二段最后一句也有明确提示。2d。考查细节理解。从第二段中信息“the satisfaction of being in charge of daytoday domestic tasks leaves mothers with less of a thirst for success at work”可知,女性从掌管家庭事务中获得的满足感导致她们对成功事业的渴望减少。3c。考查细节理解。从最后一段中的“to realise true gender equality in both private and public fields, our results suggest women may need to at least partially give up the role of household directors and men must share such decisionmaking.”可知,professor serena chen 认为夫妻应当分享家庭决策权。4d。考查推理判断。文章研究妇女怎样才能在事业上成功,因此对该文章最感兴趣的应该是职业妈妈,所以d项正确。阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。mr and mrs gordon were sitting on the sand, reading their magazines. mr gordon was too stingy(吝啬)to rent a chair. their twelve-year-old daughter,sandra, was playing at the waters edge. suddenly a huge wave lifted sandra up and carried her out to sea. fortunately,a lifeguard was on duty and he saw the wave carry sandra away. he ran along the beach and dived into the sea. he swam quickly to where the girl, with her head only just above the water, was shouting for help. she was very frightened. when the lifeguard reached her,she struggled with him, as drowning people often do. however, he was a skilful lifeguard and quickly took hold of her and swam with her back to the beach. by the time he reached it, mr and mrs gordon had realized what had happened. they had run down to the waters edge. neither of them could swim. they just stood in the shallow water, and worried about their daughter. had the lifeguard reached her in time? fortunately, he had. “that was quick work,young man,”mr gordon said. he turned to his wife, “give the lifeguard a dollar.” “a dollar!” sandra cried. “dad,how can you give him a dollar! he saved my life. i was half dead.” “quite right, girl !” mr gordon said, pleased by his daughters awareness of the value of money. he turned to his wife again and said, “shes right. she was only half dead. give him fifty cents.”51. what happened to sandra?a. she ran into the sea. b. her life was saved by a lifeguard.c. she was drowned. d. she died.【答案】b【解析】细节理解题。根据he saved my life.门卫救了她的生命,故选b。52. what would probably have happened to sandra if the lifeguard had not been on the beach? a. her father would have saved her. b. her mother would have saved her. c. she would have swum back to the beach. d. she would have been drowned.【答案】d【解析】细节理解题。根据he swam quickly to where the girl, with her head only just above the water, was shouting for help.如果没有门卫在海滩,有可能她被淹死了,故选d。53. what did mr and mrs gordon do when sandra was carried out to sea by the wave? a. they shouted to the lifeguard. b. they dived into the water.c. perhaps they were reading magazines.d. they offered the lifeguard money to save sandra.【答案】c【解析】细节理解题。根据mr and mrs gordon were sitting on the sand, reading their magazines.他们正在看报纸,故选c。54. why was sandra angry with her father? a. he did not give the lifeguard any money. b. he did not swim out to save her.c. he did not show the lifeguard hearty thankfulness.d. he gave the lifeguard too much money.【答案】c【解析】细节理解题。根据“a dollar!” sandra cried. “dad,how can you give him a dollar! he saved my life. i was half dead.她生气因为父亲没有显示出诚意来,故选c。55. why was mr gordon pleased with her daughter?a. she was safe again.b. she was polite to the lifeguard.c. he thought she did not want him to give the life-guard too much money.d. she gave the lifeguard fifty cents.【答案】c【解析】细节理解题。根据mr gordon said, pleased by his daughters awareness of the value of money. he turned to his wife again and said, “shes right. she was only half dead. give him fifty cents.”父亲看见女儿的大叫他认为给门卫的钱多了。他原来认为她不想给门卫太多的钱,故选c。2014河南省普通高中高三毕业班适应性测试the united states department of agriculture has a program called wildlife services. its job is to help protect agricultural and other resources from threats and damage by wildlife. often that means helping farmers deal with unwelcome visitors. this organization has experts from different fields and it has set up thousands of inquiry agencies all over the country where farmers can explain their difficulty and get practical help.one example from wildlife services of its work involved a farmer in washington state, in the pacific northwest. several years ago, thousands of canada geese landed on his fields. the geese began to eat his carrot crop. biologists from the program suggested that the farmer use noisemaking devices and other measures to scare the large birds away. these efforts apparently succeeded, which made the farmer quite happy.wildlife services also has a livestock(牲畜) protection program. the program just offers suggestions to keep those unwelcome visitors away instead of killing them. experts suggest providing secure shelter for chickens, sheep and other animals that could be attacked. they also suggest using lights above places where animals are kept. and they advise people who see coyotes around their property to chase them away by shouting, making loud noises or throwing rocks. for home gardeners, a twometer fence might help keep out deer. to keep out rabbits, a wire fence has to be only about a halfmeter high. it should extend fifteen centimeters underground to keep rabbits from digging under it. if snakes are a problem, remove dead trees and cut high grass to destroy their hiding places. and to protect livestock, consider using guard animals such as dogs and donkeys, which are very effective. due to its effective work, ever since the wildlife services was started, it has been well received by farmers all over the states and neighboring countries such as canada and mexico. 1. the underlined phrase “unwelcome visitors” in the first paragraph refers to _.a. animals that attack the farmers b. people who dont care about wildlifec. animals that do harm to the crops or livestock d. people who

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论