




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖南宁乡县2017高考英语阅读理解一轮基础选编题阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。on friday june 21st,2013,the folks at the annual sonoma county fair in california celebrated the 25th anniversary of a rather unusual contestone that crowns the “worlds ugliest dog”! and while in most settings a title like this would be considered insulting (无礼的) here,it is liked by both the dog owners who come from all over the world and the visitors that come to cheer the contestants.to mark this special anniversary,this years fair that was themed “dog days of summer” featured among other things,including an exhibit featuring the contestants and winners from the last 25 years.as for the winner? unlike last year,when he had flown in all the way from london,england,this years title winner was chico,california resident walle,who beat out 29 other equally “ugly contestants”. the refreshing part was that walle,who happened to be a last minute entrant(参赛者),is not a nearly hairless,chinese crested chihuahua or a mix of both breeds,which have been dominating the contest for many years now. instead,he is a mutt mixpart beagle,part basset and part boxer.the fouryearold impressed the judges with his giant head and humped back. as one of them put it,he looked as though he had been photoshopped with pieces from various dogs and maybe a few other animals. it exactly represents the kind of natural “ugliness” they were looking for!along with the title,the first time entrant received a cash prize of $1,500 as well as scheduled appearances on nbcs weekend today on sunday,the today show on monday and the jimmy kimmel show on wednesday.though the competition may seem unbelievable to some people,it is held just for fun and organized by an animal psychiatrist who not only vets the dogs before they enter the competition to ensure they are healthy,but also has a “pet” talk with them to ensure they are also happy. it is also important to remember all the contestants come from homes where they are loved because of their rather unusual looks. after all,beauty is in the eye of the beholder!【解题导语】在2013年6月21日举行的世界上最丑的狗的比赛上,一条三个品种的杂交狗赢得了“世界上最丑的狗”这个头衔。1what makes this years winner of the contest special?athat it is a nearly hairless dog.bthat it is a mix of both breeds.cthat it is a mix of several breeds.dthat has constantly won the contest.答案c细节理解题。根据第三段的instead,he is a mutt mixpart beagle,part basset and part boxer.可知这条狗的特别之处在于是三个品种的杂交狗。2paragraph 4 mainly tells us that the dog _ais very popular with dog loversbwas produced mainly for the contestcwasnt thought to be ugly by all the judgesdreally deserves the title of the “worlds ugliest dog”答案d推理判断题。根据第四段的he looked as though.natural “ugliness” they were looking for! 可知这条狗真够格拥有“世界上最丑的狗”这个头衔。3what will the dog do after winning the contest?ait will go to some tv shows.bit will appear in some movies.cit will receive a prize of $15,000.dit will take part in some other contests.答案a细节理解题。根据第五段的as well as scheduled.on wednesday可知这条狗赢得比赛后会去参加几个电视节目。41whats the purpose of holding the contest?ato attract more attention to dogs.bto tell people how to choose dogs.cto insult the ugliest dogs in the world.dto make dog owners and people have fun.答案d细节理解题。根据末段的it is held just for fun可知这个比赛纯粹是为了好玩,故选d。黑龙江省大庆市喇中2016高考英语阅读练习新闻报道类last friday a storm swept through two villages in the new territories, destroying fourteen homes. seven others were so badly damaged that their owners had to leave them,and fifteen others had broken windows or broken roofs. one person was killed,several were badly hurt and taken to hospital,and a number of other people received smaller hurt. altogether over two hundred people were homeless after the storm. a farmer,mr.tan, said that the storm began early in the morning and lasted for over an hour. “i was eating with my wife and children,”he said,“when we heard a loud noise. a few minutes later our house fell down on top of us. we tried our best to climb out but then i saw that one of my children was missing. i went back inside and found him,safe but very frightened.” mrs. woo mei fong said that her husband had just left for work when she felt that her house was moving. she ran outside at once with her children.“there was no time to take anything.” she said,“a few minutes later,the roof came down.” soldiers helped to take people out of the flooded area and the welfare department(福利机构)brought them food,clothes and shelter.【小题1】how many homes altogether were damaged in the storm? afourteen.btwentyone.ctwentynine.dthirtysix.【小题2】where was mr.tan when the storm first began? ahe was in bed.bhe was inside the house.che was outside the house.dhe was on the roof.【小题3】which of the following may be the best title for this passage? aa terrible stormba lucky womancgood soldiersdclever people 【陕西省西安市长安一中2014第二次模拟】b 阅读些列四篇短文,从每小题后所给的a、b、c、d四个选项中,选出你最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。scientists have long had it in their mind to make a robot lizard (蜥蜴). they began with finding out why a lizard can hang on a wall. they noticed the lizards toes were unique: they have suckers (吸盘), which enable it to hang on walls. they, therefore, made a robot with suckers on its hands and feet.the robot could hang on the wall but fell off when crawling. so, they went on researching. 6 years ago, scientists discovered that suckers only were not enough. it is the bristles (刚毛) on each foot that adds friction (摩擦) and static adsorption (静电吸附力) that makes a lizard move on the smooth wall easily without falling down. then scientists made great efforts to fix thick bristles to the robots hands and feet. however, the effect was not satisfactory. the robot still couldnt attach itself firmly to the wall. scientists got puzzled: how on earth can the lizard crawl on an extremely smooth wall or even on a ceiling without dropping off? an accidental finding inspired them: one day a scientist happened to see an animal attack a lizard and bite off its tail. the lizard broke away from the animals teeth and threw itself on a wall to escape, only to fall off heavily on the ground. the scientist wondered: is it the tail that plays an important role in its travelling on the wall? he caught some lizards for an experiment. the result proved his assumption: a tailless lizard has no trouble walking on an ordinary wall but cant on a smooth one. a further study showed the lizards tail can prevent it falling over backward and, whats more, that the tail acts as an additional leg while one of the lizards legs leaves the wall, which is always the case while it is walking on the wall. thus, tailbot, a super tailed robot, is born. 49. what part(s) would be a must if scientists just wanted a robot which can hang on the wall? a. suckers.b. suckers and bristles.c. suckers, bristles and a tail.d. hands, feet, bristles and a tail.50. the bristles function as something _. a. to protect the lizards toes from injury b. to produce friction and static adsorption c. to prevent a lizard falling over backward d. to help a lizard move about without falling51. the biggest importance of a lizards tail lies in _. a. helping support the bodyb. serving as another leg c. sticking to the walld. stopping slipping 52. what does the underlined part in the fifth paragraph refer to? a. a lizard often falls over backward while it travels on the wall.b. a lizard often has three legs on the wall while walking on the wall. c. a lizards tail will replace one of its legs while it moves on the wall. d. a lizards tail often stops it fall over backward while moving on the wall.【参考答案】4950、ab512、bc 【陕西省西安市长安一中2014第二次模拟】c 阅读些列四篇短文,从每小题后所给的a、b、c、d四个选项中,选出你最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。tony blair, former prime minister of britain, would not have felt excited over oxfords intention to offer him an honorary doctors degree had he known it were later to be taken back.the story should begin from a girl called catherine lisa bell. catherine lisa bell was a girl from a remote mountain area. she was the first graduate in that area to reach oxfords entry score, but her application was refused in the interview, because the professors thought she lacked creative potential. the government of the girls hometown paid a special visit to minister of education and asked him to speak for her to oxford. the minister called at oxford and hoped they would give the girl special admission. quite unexpectedly, however, his pleading was refused. the minister turned to the deputy prime minister, but he got turned down as well. the deputy prime minister couldnt help but turn to prime minister blair. blair telephoned to oxford himself to show his personal attention to the matter. he tried his best to persuade the university officials to change their decision, only to be greeted with a declaration from oxford: “we admit that prime minsters proposal comes out of concern for the students from less developed areas, but it is unacceptable. there is but one reason: on matters of enrolment (招生), no one has the right to change the interview conclusion the professors draw. this is hundreds of years of tradition of oxford.”feeling a loss of face, blair complained in private that oxford was too stiff (古板) and needed reforming. famous people have no privacy (隐私). the complaint soon found its way to the teachers and students of oxford and aroused great anger among them. immediately the university cancelled the plan to give blair an honorary doctorate and delivered a strong protest against government intervention (干涉) on university affairs. 53. oxford refused admission of the girl because _. a. she was thought to lack creativityb. she was from a low developed areac. her score didnt meet the requirementd. her local government didnt support her54. the reason why oxford refused blair was that _. a. oxford stuck to its ancient tradition b. it was too stiff and needed reforming c. they respected the professors opinion d. blair was not yet its honorary doctor55. oxford canceled their plan to offer blair an honorary doctors degree because _. a. they learned about blairs privacy b. blair asked them to get reformed c. they were angry with his complaint d. he showed his excitement too early 56. what kind of a university do you think oxford is? a. its professors are self-willed.b. it fears no power or influence. c. it always stands on principles.d. it is stubborn and inflexible.【参考答案】5355、acc56、c 黑龙江省大庆市喇中2016高考英语阅读练习新闻报道类decreasing grain prices along with growing costs of production means chinese farmers are unlikely to see a significant rise in income next year. chinas economic planning chief ma kai expressed the concern as the government undertakes an ambitious program to improve rural peoples lives.grain prices have been dropping since april; and prices of wheat, corn and rice fell 5 per cent from august to october compared with the same period last year, ma, minister of the national development and reform commission, told an annual meeting on development and reform held over the weekend. meanwhile, prices of production materials rose 9.1 per cent year on year during the first 10 months. the situation makes it difficult to achieve a “new socialist countryside,” which was last week highlighted(引起注意)as a new concept
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2020-2021学年重庆巴南区七年级上册语文期中试卷及答案 1
- 代理商合作合同样本6篇
- 留学申请书范文芳
- 房屋维权申请书
- 申请岗位申请书英语
- 中职奖学金申请书
- 注销食品申请书
- 申请排长职位的申请书
- 商务护照申请书范文
- 向检察院写申请书
- SF-三福的历史与文化 v2.0
- 幼儿园故事《小红帽》PPT模板
- GB/T 6723-2017通用冷弯开口型钢
- GB/T 4456-2008包装用聚乙烯吹塑薄膜
- 葫芦丝(初学教学)-课件
- 2023年中国教育出版传媒集团有限公司招聘笔试题库及答案解析
- 李家小学教师绩效考核实施方案
- 小粒咖啡栽培技术措施课件
- 曲顶柱体的体积市公开课金奖市赛课一等奖课件
- 全国人防信息系统综合集成建设技术指南
- 材料吊装方案
评论
0/150
提交评论