福建省大田县高考英语一轮复习 阅读理解专题编习题(一).doc_第1页
福建省大田县高考英语一轮复习 阅读理解专题编习题(一).doc_第2页
福建省大田县高考英语一轮复习 阅读理解专题编习题(一).doc_第3页
福建省大田县高考英语一轮复习 阅读理解专题编习题(一).doc_第4页
福建省大田县高考英语一轮复习 阅读理解专题编习题(一).doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

福建大田县2017高考英语阅读理解专题一轮编习题(2016高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。体裁:说明文话题:大学教育词数:268时间:6jiang zhongjie,19,a secondyear student majoring in biology at xiamen university,looks at job websites almost every day.as summer vacation approaches,he cant decide which internship (实习) position would benefit him.“i think it is hard to know what would be a meaningful intern job,” he said.“most of the time,the positions on offer are low paid,boring jobs,such as sales promotion,” said jiang.last month,during an education forum (论坛),huang guitian,assistant to the president of peking university,called for a halt to the internships of lower quality,regarding them as “dull and meaningless,affecting students academic performance”huang conducted a mini survey,showing “80 percent of students merely do odd (零散的) jobs on internship”but employers and students may have different attitudes.according to a survey of 116 beijing and shanghaibased companies by z,a leading human resource services site,nearly 60 percent said they still valued applicants handson experience most.zhang jianhong,hr director in huawei technologies co.ltd agreed with this idea,believing that internship even goes beyond gaining experience.“an internship actually offers a great chance for students to get an inside glimpse of a company,an industry and a particular occupation,” he said.he says it can help interns discover whether the career they are considering is suitable for them.and if students are aware of which industry they would like to enter,zhang suggests that they select an internship in a relevant field,with the potential to turn into a formal job offer.【语篇解读】本文是一篇有关大学生毕业实习的报道。文章介绍了不同的人对于实习有着不同的观点,褒贬不一。1what does the word “halt” in the third paragraph probably mean?astop. bbeginning.cprogress. ddelay.答案a词义猜测题。根据第三段lower quality和dull and meaningless,affecting students academic performance可知,此处是呼吁停止劣质的实习。2what does jiang zhongjie think of intern jobs?athey are meaningful.bthey are not exciting.cthe pay lives up to his expectations.dinternship improves students learning abilities.答案b细节理解题。根据第二段的low paid,boring jobs可知答案。3we may learn from the text that _aall the people have the same attitude toward internshipbless and less companies think highly of applicants working experienceczhang jianhong believes that an internship benefits students in some waydthe students cant change their career once they select an internship in some field答案c推理判断题。从文章倒数第二段的an internship actually offers a great chance.可知答案。4which of the following can be the best title for the text?ano internship,no jobbinternship,good or badcinternship helps find a jobdwhere to find an intern job答案b主旨大意题。通读文章可知人们对实习的评价褒贬不一,态度各异。2016高考英语阅读理解-健康保健类 the world health organization says there has been a sharp increase in the number of over-weight children in developing countriesin african countries, the who says the number of over-weight or obese children is twice as high as it was 20 years agoaround the world, about 43 million children under the age of five were overweight in 2013 overweight and obese children are more likely to become overweight and obese adultsthe condition can generate serious health problems like heart diseases francesco branca is the director of the who department of nutrition for health and developmenthe says urban lifestyle makes people eat processed food more often, which has a high sugar, fat and salt contenthe also says people are gaining weight because of their lack of activitiesthey travel in cars or other vehicles more than on foot the who experts say to lower obesity rates is especially complex in countries that also deal with high rates of infectious diseases the who has some basic solutions for individuals and countriesthe organization says you should lower your intake of fat, sugar, salt and processed food and eat more fruits, vegetables and increase physical activitythe who says these actions are especially important for childrenand who expert branca says mothers should breastfeed their babies for at least the first six months of life, if possiblemore importantly, governments should consider providing vitamins for children and educational campaigns about problems linked to obesity would also helpin his view, government policies should deal with how food is marketed to children and food producers must balance quality and taste with the dangers of sugar, fat and saltreducing the number of overweight children will not be easythe goal is difficult to meet even in wealthy countries he adds【小题1】what is the main idea of paragraph l? aoverweight children in developing countries have increased greatlybchildren in developing countries generally weigh too muchcthe number of overweight children in the world has doubleddthe world health organization has increased greatly【小题2】according to branca, people are becoming overweight because of their changes in_ aschool educationbtransportationcphysical conditiondlifestyles【小题3】the underlined word “generate” in paragraph 2 probably means _ acurebcausecworsendprevent【小题4】we can learn from the last paragraph that _ ababies breastfed arent likely to become overweightbfood producers should be stopped from marketing, food to childrencgovernments should play a necessary role in fighting obesitydthe number of overweight children decreases easily in wealthy countries 阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。canada is a very large country. it is the second largest country in the world .by contrast it has a very small population. there are only about 29 million people there. most canadians are of british or french origin, and french is an official language of canada as well as english .about 45%of the people are of british origin, that is, they or their parents or grandparents, etc, come from british. nearly 30%are of french origin. most of the frenchcanadians live in province of quebec. over the years, people have come to live in canada from many countries in the world .they are from many countries in the world .they are from most european countries and also from china, besides other asian countries. however, canada was not an empty country when the europeans began to arrive. canadian indians lived along the coast, by the rivers and lakes and in forests. today, there are only about 350,000 indians in the whole country, with their own languages. in the far north live the inuit there are only 27,000 canadian-inuit. their life is hard in such a difficult climate.11. about _ live in quebec. a. 30% of the french-anadiansb. 8,700,000 french-anadiansc. 29,000,000 peopled. 45% of the canadians12. the official languages of canada are _. a. english and chineseb. french and english c. indian and frenchd. chinese and inuit 13. the word “origin” in the passage means _.a. 血统b.后裔c. 先驱d. 猿人 14. about 23% of people came from _. a. chinab. englandc. franced. some other countries except france and britain 15. which of the following is true according to this passage? a. there are 27,000 canadian-indians in canada. b. more than 13 million people have come from britain and france recent years. c. there are 30% of the population whose parents or grandparents come from france. d. there are no people when the europeans began to arrive in canada. 【参考答案】1115、bbadc 阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。a traveler was staying in an egyptian village. one day, she held up her camera to take pictures of the children. suddenly the young ones began to shout at her. the travelers face turned red and she apologized to the head for what she was doing, and told him she had forgotten that people in some places believed a person would lose his soul if his picture was taken. she explained to him the operation of a camera for a long time. several times the head tried to say something, but he couldnt. when she believed that the head didnt fear any longer, the traveler then let him speak. with a smile, he said, the children were trying to tell you that you forgot to take off the lens(镜头) cap! 16. the children shouted when the traveler was taking pictures of them because _.a. they didnt want to stop playingb. the traveler forgot to take off the cap on her headc. they didnt want to have their pictures takend. the traveler was not doing well with her camera17. the traveler made an apology to the head because _.a. she thought it was not right to take peoples pictures without telling them beforehand (事先)b. the children would lose their soulsc. she had stayed in the village too longd. she didnt take a picture of the head first18. the traveler explained how to use a camera to the head because _.a. the head was very interested in her camera b. the head wanted to learn to take picturesc. she was afraid of the headd. she wanted the head not to worry about what she was doing19. when the head smiled, its clear that _.a. the children wanted to play with herb. the traveler didnt know what the children meantc. he wanted the traveler to tell him something elsed. the traveler didnt let him speak20. which of the following is not right?a. the traveler knew something about people in some countries.b. the children wouldnt mind if the traveler took pictures of them.c. the head was afraid that the travelers camera would hurt the children.d. the traveler didnt understand why the children shouted.【参考答案】1620、dadbc2016高考英语阅读理解-健康保健类why do americans struggle with watching their weight, while the french, who consume rich food, continue to stay thin? now a research by cornell university suggests how life style and decisions about eating may affect weight. researchers conclude that the french tend (易于) to stop eating when they feel full. however, americans tend to stop when their plate is empty or their favorite tv show is over. according to dr. joseph mercola, a health expert, the french see eating as an important part of their life style. they enjoy food and therefore spend a fairly long time at the table, while americans see eating as something to be squeezed (挤出) between the other daily activities. mercola believes americans lose the ability to sense when they are actually full. so they keep eating long after the french would have stopped. in addition, he points out that americans drive to huge supermarkets to buy canned and frozen foods for the week. the french, instead, tend to shop daily, walking to small shops and farmers markets where they have a choice of fresh fruits, vegetables, and eggs as well as high-quality meats for each meal. after a visit to the unit

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论